Anne meme ucuna yakın biberon yada kaşık biberonPeki meme reddi yaşamamak için mamayı nasıl vermeliyim
1 fıs yada 3 damla canımTikabasa canım sen bu ocean D vitaminini kaç damla veriyorsun ?
Eczane bize 1 fıs dil altına ya da 3 damla verin dedi ama eşimin dediğine göre eczacı da çok bilgili söylememiş emin olamadık?
Doktora gittik bugün artık acd 3 lü kombinasyon d vitaminini 2. Ayda bırakın Pedia D devletin karşıladığına geçin dedi ama bende içeriğinin temiz olmadığını söyledim doktor da parayla almak istersen ocean al dedi ama nasıl kullanayım diye sana bi sorayım dedim sende bundan aldın ya daha yeni? Sen damla olarak mı veriyorsun fıs olarak mı?
Bir de bu eklediğim foroğraftakinden aldık doğru demi?
maşaAllah canım :))) Ay Allah yardımcımız olsun bir tuvalet sefamız vardı o da yattıKuzum 3 gün sonra tamamen hareket olarak eski halime döndüm dikkatte etmiyorum hatta ben dikislerime krem bile surmuyorum çünkü tuvalete zor giriyorum kızdan hemen çıkmam lazım
Sen fıs mı veriyorsun damla olarak mı canım hangisi daha kolay olur fıs da mantıklı geldi bana ama hiç öyle bir form d vitamini denemedim damla mı versem daha kolay olur ki tükürüp ağzından atıyor benimkiler hangisi kolay olur bilemedimAnne meme ucuna yakın biberon yada kaşık biberon
1 fıs yada 3 damla canım
Aynen meme de o zor kuzum ama biberonda ağzını bende zorla açıp veriyorumSorun şu emzirdiğim için memeyi ağzına almıyor kitliyor ağzını tamamen açamıyorum bir türlü ama bu gece mama vereceğim biberon bir şekilde sokarım ağzına en azından uyurken besler dinlenirim
Canım ben şimdiden araştırdım kan ilacını, aynen bestiron temiz içerik, ben im arkadaşlarımda hep onu kullanıyorlarKızlar bugün farklı bir çocuk dr gittik içime sindi çok detay anlatan bir doktor wp numarasını da verdi sağolsun.
Kızlarımın kalça ultrasonu çekildi 52 günlükler bugün çok şükür temiz çıktı bir daha çekilmeye gerek görülmedi rahatladım bi
Kiloları boyları çok şükür iyi daha yeni doğmuş sayılıyorlar tabi ona göre iyilersizin minnoşlar gibiler daha yeni anca 3.5 kg yakaladık boylarımız 51 cm normal de daha düzeltilmiş kronolojik 12 günlükler ama normalde 52 günlük oldular.
Doktor D vitaminini değiştirdi acd ye artık gerek yok elinizdeki acd bitince 2 aylık olduklarında ocean d vitaminine geçin dedi.
Melis zaten biliyorsunuz kan transferi olmuştu tekrar küveze girip değerlerine baktırdık kan değerleri ikisine de bakalım dedi doktor ikisinin de kan değeri 12 olması gerekirken normal değer bizim kızların Melis 7 linanın 9 çıktı yani çok düşük hala kansızlık var. Dr normalde 4 aylı koşan her bebeğe istisnasız direk demir ilacı başlanır dedi ama bunlsr prematüre olup ve daha şimdiden kan değerleri çok düşük olduğu için 2. Ay başladığı gibi yani 1 hafta sonra demir ilacına başlayalım dedi normalde devletin verdiği var ama onu önermiyorum içeriği temiz değil dedi paralı olandan aldık bizde doktorun önerdiği bestiron diye bir demir ilacı onu aldık kilo başına 1 damlaymış 2. Ay olduğu gibi 4 damla başlicaz sonra kilo arttıkça damlayı arttıracağız.
Linanın işçiliklerini sordum evet isilik olmuş mustela sürüyorum dedim cildi de çok kuru doktor da nemlendir de ne sürersen sür zeytin yağı sürme tabi cildine asit iyice kurutur dedi lina için.
Çok şükür genel olarak durumları iyi maşallah
Demir ilacını mamadan ya da anne sütünden besledikten 2 saat sonra ver mutlaka dedi ya da beslenmeden 30 dk önce ver dedi yoksa mide de hemen emilmediği için tokluk hissi yapar bebekler o an yemesi gerektiği kadar yemez dedi ona dikkat edeceğim
Ben damla veriyorum canım ağzını açıyor benimkiSen fıs mı veriyorsun damla olarak mı canım hangisi daha kolay olur fıs da mantıklı geldi bana ama hiç öyle bir form d vitamini denemedim damla mı versem daha kolay olur ki tükürüp ağzından atıyor benimkiler hangisi kolay olur bilemedim
Canım geçmiş olsun inşallahCanım benim kızım da çok kusuyor. Fışkırtarak kusuyor özellikle anne sütünü daha çok. Bazen burnundan çıkıyor kusmuğu. Kusmuğu ağzındakileri geri yutuyor o kadar çok kustuğu oldu. Boğulacak sanıyorum korkudan sürekli kalkıp bakıyorum daha hiç düz sırtı üstü yatıramadım hep yan . Geçen hafta salı doktora gittik çok beslemişsin gaz da yutmuş ondan falan dedi kilo aldığı için. 3 gündür kaka da yapmadı kusmalar yine aynı olunca bugün yine doktora gittik. Mide de bağırsak da bi darlık bişey var mı diye baktılar ultrasonda bişey çıkmadı. Reflü dedi. Anne sütü de daha sıvı olduğudan daha çok kusuyodur dedi. Başka mama önerdi reflüye uygun . Ama psikolojim bozuldu artık boğulacak diye .
Aynen kuzum benimki de öyle güzelce emiyor. Dikkat ediyorum dik tutmaya omzumda gazını alıyorum bi süre sonra reflü yatağına yatırıyorum yine kusuyor. Sonra hemen yine aç yine emmek istiyor. Bana da hep öyle dediler kusması iyi diye ama bu kadarı da fazla benimkinin. Bizim de tam tersi ben sürekli kustukça panikliyorum . Eşim kucağına alınca çocuk hık dese kustu mu noldu diyorum sürekli .eşim sinirleniyor bana da.Canım geçmiş olsun inşallahsanırım bizimde reflü oldu dediğin gibi sürekli memede kusuyor tekrar istiyor bi döngüye girdik çevremdekiler kusması iyi bişey diyorlar ama ne kadar doğru böyle giderse gidip baktırıcam hasta olmasından korkuyorum birde eşim beni daha çok panikletiyor çocuk kusar kusmaz hemen bişey olmuş gibi beni çağırıyor aklım çıkıyor bişey oldu diye gelip bakıyorum çocuk azıcık kusmuş az çok farketmiyor ona gerçi
Canım bebek büyüdükçe burnunun dolması normal benceCansucum aslında şırıngayı biliyordum ama korkuyordum açıkcası ve evet çok haklısın bu yöntem sadece ön kısmı temizliyormuş bende şırıngaya başladım çok daha iyiyizama şöyle bişey var artık çok sık tıkanmaya başladı üstesinden gelmeye çalışıyorum mümkünse eşimin yanında yapmamaya çalışıyorum çünkü beni deli ediyor o panik hali
Ben de bundan kullanıyorum canım damla olarak veriyorum 3 damlaTikabasa canım sen bu ocean D vitaminini kaç damla veriyorsun ?
Eczane bize 1 fıs dil altına ya da 3 damla verin dedi ama eşimin dediğine göre eczacı da çok bilgili söylememiş emin olamadık?
Doktora gittik bugün artık acd 3 lü kombinasyon d vitaminini 2. Ayda bırakın Pedia D devletin karşıladığına geçin dedi ama bende içeriğinin temiz olmadığını söyledim doktor da parayla almak istersen ocean al dedi ama nasıl kullanayım diye sana bi sorayım dedim sende bundan aldın ya daha yeni? Sen damla olarak mı veriyorsun fıs olarak mı?
Geçmiş olsun canım sarılık bacaklara kadar yayıldıysa artmış olabilir yine de bi doktora bugün götürmekte fayda var bence benimde kızım uyanıktı uyanıyordu rahat ama sarılığı 15 olmuştu emiyordu da bi garip sarılık , emzirdikten sonra 30 cc mama ver yeter şuan yenidoğan için o mama miktarı içtiği kadarını içer bebeğin.Kızlar cumartesi günü geldi kızım çok şükür normal bir şekilde doğum yaptım epidural rağmen acı çektim o detayları sonra anlatırım isteyen olursa.
şu an acil bir durumum var hastaneden dün çıktık bu sabah sararmaya başladı kızım birden sarardı bacaklarına kadar yayıldi doktor randevumuz yarın. bugün biraz geciktik doktor bulamayabilirim devlete de götürmek istemiyorum yarına kadar doktora götürmesem bir şey olur mu mama aldım başladım başka ne yapmam gerekiyor sarılık geçiren çocuklar uyur benimki hiç uyumadı bile gün boyunca.
Benim 8. Gün düşmeye başladı canım. Çok sevindim açılmamis olmasınaMuayeneden çıktım çok şükür ikinci kere dikişlerim açıldı sanmıştım meğer açılmamış hamdolsunNormal doğum yapan arkadaşlar dikişleriniz ne zaman kaçıncı günde düştü
Aynen yaa benim de öyle kapkalinAy ne güzelmis benimkiler koyu lacivert sert ip
Canım elinde bruno baby varsa onun bir tane tüpü 5 ml yani 5 cc demek şöyle ml=cc aynı şeyler. 2 yol var 1. Si eğer elinde surum fizyolojik varsa eczaneden de alabiliyorsun direk bir de şırınga alırsın yine eczaneden şırıngayı da 5 cc ya da 5 ml aynı şey 5cc de bir şırınga istersin eczaneden onları alırsın sonra serum fizyolojikten şırıngaya 5 cc şırınganın üstünde zaten 1-2-3-4-5 cc yazıyor 5 e kadar serumdan çekersin sonra bebeğini, bebeğin sol koluna yatırısın sağ burnuna 2.5 cc ye kadar yavaşça sıkarsın sonra bebeği yüz üstü eline yatırıp sırtına pat pat vuruyorsun burnundan sümükler ve o sıktığın serum çıkıyor sonra bebeğin sağ koluna yan yatırırsın oraya da şırıngada kalan 2.5 cc yi yavaşça sıkarsın bebeği hemen yüz üstü çevirip yine pat patlarsın sonra elinde varsa aspiratör bir de aspiratörle o kalan sümükler oluyor bazen onalrı da aspiratörle çekersin ben bu 1. Yöntemi yapıyorum aşağı video linkini ekliyorum aynı bu doktorun anlattığını yapıyorum serumu basınçlı asla vermiyorum yavaşça veriyorum sabah akşam günde 2 kez yapıyorum aspiratörle kesin kalanları temizliyorum ve mutlaka bebeğin başını ve vücudunu tam yan bir şekilde serumu sıkıyorum ki orta kulak iltihabı olmasın o üzümde aspiratörle iyice de temizliyorum. 2. Yöntem de aslımda aynı sadece serum şırıngayla çekmiyorsun Elinde o bruno baby den varsa 5 cc bir tüpü onun yarısını bebeğin sol burnuna sık yine aynı yüz üstü pat pat sonra sağ burnuna sık yine pat pat sonra aspiratörle çek kalanı. Bir diğer önemli şey de bebek sol koluna koltuğa ya da yatağa yatırıyorsun ya serumu sağ burun deliğine sık sonra sağ koluna bebeği yatırıyorsun sol burun deliğine sık yani çapraz olacak yatırdığın kolun tam tersi burun deliğine serumu sık.2cc nasıl oluyor canım benimki de hırıltı yapmaya başladı ben de öyle yapayım ama ayrıntılı anlatır mısınyan mı yaptıracağım düz mü cc ne kadar demek oluyor bende de bu damladan var
Damla daha mı kolay oluyor kuzum fıs yerine ?Kuzum bende 3 damla veriyorum
Ay şükür canım bestironu bilem biri daha içim rahatladı bakalım haftaya başlayacağız şifa olur inşallahCanım ben şimdiden araştırdım kan ilacını, aynen bestiron temiz içerik, ben im arkadaşlarımda hep onu kullanıyorlar
Şifa olsun kuzulara
Ben damla veriyorum canım ağzını açıyor benimkifıs da kolaylık diğer oğluma fıs olarak vermiştim sana hangisi kolay gelirse artık
Sağol kuzum herkes damla veriyor o zaman bende 3 damla vereyim elimdeki bitsin buna başlarımBen de bundan kullanıyorum canım damla olarak veriyorum 3 damla
Evet cnm bu, ben bi fıs verıyorum, damla olarak verırsen 3 damla demişTikabasa canım sen bu ocean D vitaminini kaç damla veriyorsun ?
Bna fıs daha kolay geldi cnmSen fıs mı veriyorsun damla olarak mı canım hangisi daha kolay olur fıs da mantıklı geldi bana ama hiç öyle bir form d vitamini denemedim damla mı versem daha kolay olur ki tükürüp ağzından atıyor benimkiler hangisi kolay olur bilemedim
Fısı tükürmez diye düşündüm canım bakim bi damla deneyeceğim tükürürse fıs yaparım teşekkür ederimBna fıs daha kolay geldi cnm