2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Canım elinde bruno baby varsa onun bir tane tüpü 5 ml yani 5 cc demek şöyle ml=cc aynı şeyler. 2 yol var 1. Si eğer elinde surum fizyolojik varsa eczaneden de alabiliyorsun direk bir de şırınga alırsın yine eczaneden şırıngayı da 5 cc ya da 5 ml aynı şey 5cc de bir şırınga istersin eczaneden onları alırsın sonra serum fizyolojikten şırıngaya 5 cc şırınganın üstünde zaten 1-2-3-4-5 cc yazıyor 5 e kadar serumdan çekersin sonra bebeğini, bebeğin sol koluna yatırısın sağ burnuna 2.5 cc ye kadar yavaşça sıkarsın sonra bebeği yüz üstü eline yatırıp sırtına pat pat vuruyorsun burnundan sümükler ve o sıktığın serum çıkıyor sonra bebeğin sağ koluna yan yatırırsın oraya da şırıngada kalan 2.5 cc yi yavaşça sıkarsın bebeği hemen yüz üstü çevirip yine pat patlarsın sonra elinde varsa aspiratör bir de aspiratörle o kalan sümükler oluyor bazen onalrı da aspiratörle çekersin ben bu 1. Yöntemi yapıyorum aşağı video linkini ekliyorum aynı bu doktorun anlattığını yapıyorum serumu basınçlı asla vermiyorum yavaşça veriyorum sabah akşam günde 2 kez yapıyorum aspiratörle kesin kalanları temizliyorum ve mutlaka bebeğin başını ve vücudunu tam yan bir şekilde serumu sıkıyorum ki orta kulak iltihabı olmasın o üzümde aspiratörle iyice de temizliyorum. 2. Yöntem de aslımda aynı sadece serum şırıngayla çekmiyorsun Elinde o bruno baby den varsa 5 cc bir tüpü onun yarısını bebeğin sol burnuna sık yine aynı yüz üstü pat pat sonra sağ burnuna sık yine pat pat sonra aspiratörle çek kalanı. Bir diğer önemli şey de bebek sol koluna koltuğa ya da yatağa yatırıyorsun ya serumu sağ burun deliğine sık sonra sağ koluna bebeği yatırıyorsun sol burun deliğine sık yani çapraz olacak yatırdığın kolun tam tersi burun deliğine serumu sık.

Ay canım çok çok teşekkür ederim uzun uzun anlatımın için bugün yapayım ben de 🥰🥰

Kızlarr dikişler hrnen düşer mi ya? Benim 5 gün olcak bugün dün de bugün de birer tane düştü anlayamadım. Dikişler açılır falan diye korkuyorum

Anladım canım. evet o an doktor bana da söyledi şu an ikin, şimdi ıkınma üfle falan 😁 yani o anki can havliyle iyi dinleyip uygulamisim ben de onları. Şimdi düşününce çok değişik geliyor anılar 😂
Neyse inşallah dikisler tamamen iyileştiginde düzelir kuzum 🥲
Kız ben ne yaptım doğumda inanın bilmiyorum😂 bizim bebeğin çıkması 2-3 dk sürdü ya da sürmedi bilmiyorum😂 benim açılmam doğumhaneye götürddüklerinde 7-8cmdi hala o yüzden 2 saat daha suni aldım. Sancı geldikçe istemsizcr ıkınıyordum, çatala zor yetiştirdiler😂 sadece nefesim uzun yetseydi 1dkda çıkarırmışım bebeği😂 ama sancısı berbat bir şey. Ay aklıma geldikçe kötü oluyorum travma oldu o 2 gün

3 cm açıklık varmıs perşembe sabah gel sunıyle başlatalım dedı
Merhaba açıklık olduğunu hissettiğiniz belirtiniz var miydi? Haftamız yakın bende de sancı vs hiçbir şey yok ama çatı tıpkı sizin gibi fena zorluyor bel ağrısı da var. Açıklık olduğunu anladığınız bir belirti oldu mu? Doktorum açıklık kontrolü yapmadi benim

bu arada o elle muayene suni sancıdan daha kötü bence:KK43: 2saatte bir gelip parmaklamaları, wllerini bide öyle itiyolar ki sanki düşmanısınız. Yoksa kimisininde muayenesi hiç acıtmıyor, ellerinde olan bir şey demek ki. Cansualtay67 Cansualtay67

Ay şükür canım bestironu bilem biri daha içim rahatladı bakalım haftaya başlayacağız şifa olur inşallah 🙏🏻🥰o zaman damla olarak deneyeyim tükürüp atmazlarsa damla devam ederim sağol kuzum ❤️
Rica ederim kuzum 
Bence anneler daha bilgili 😬çoğu doktordan
Kızlar dogumhaneye aldılar beni bebeğin suyu azalmış suni sanciya başladılar inşallah normal doğum olur dualarınızı bekliyorum
Sağlıkla hayırla kolaylıkla gelsin 🤲

Aynen kuzum benimki de öyle güzelce emiyor. Dikkat ediyorum dik tutmaya omzumda gazını alıyorum bi süre sonra reflü yatağına yatırıyorum yine kusuyor. Sonra hemen yine aç yine emmek istiyor. Bana da hep öyle dediler kusması iyi diye ama bu kadarı da fazla benimkinin. Bizim de tam tersi ben sürekli kustukça panikliyorum . Eşim kucağına alınca çocuk hık dese kustu mu noldu diyorum sürekli .eşim sinirleniyor bana da. 🥺
Korkma canım Allahın izniyle bişey olmaz ama tabi çok dikkat etmek lazım 🥹 keşke benimki de öyle olsa 😏
Canım bebek büyüdükçe burnunun dolması normal bence🙏🏻
Ay bende eşimin yanında yapmıyorum beni delirtiyor o panik hali hala aynı paniklerimde adam kaç gün oldu yapalı sal bi kendi ini diyorum ya da sus yok beni de geriyor delirtiyor yok yapma yok o kadar cc yapma yok çocuk nefes alıyor mu yok çocuk niye ağlıyor yok aspiratörle o kadar çekme yok çocuğu sırt üstü biraz daha pat patla dedim sana bi patlatıcam ben sus artık 🤣
Trajikomikler vallahi 😂 o kadar söylüyorum bu böyle devam etmez kendine çeki düzen ver kız çocuğu bi tutuşu var sanki kucağına bomba attıyorum o kadar panikliyor 😁 neyseki bana çok yardımcı oluyorda ses çıkarmıyorum 🤫

Benim kanala inme yok açıklık yok yarına gün aldım ben de 02.04.2024 dedim güzel bir tarih
Bizim freya_ freya_ yla 04.04.2024 çok denk geldi tarihe bayıldım😃 bu arada gece 12 den sonra bişey yiyip içmeyin dedimi size su bile içme dedi bana ne alaka anlamadım
Ben de korkuyorum😅😅 kendi doğal mı gelse suni mi olsa yoksa sezeryan mi allak bullak 😅 perşembe günü sabah suniyi alacak gibiyim😁 Allah yardımcımız olsun
Beklemek bi süre sonra sıkıntı açılman varmıydı

X