2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Selam herkese tecrübelerinize ihtiyacım var cuma günü doğum yaptım bebeğimin dün taburcu olurken alet ile ölçümlernde sarılık durumu 14 çıktı sonra kandan bakıldı 11 çıktı eve gönderdiler bugün tekrar kontrole getirdim yine aletle bakıldı 15-16 çıktı doktor beslenememiş hemen mama takviyesi dedi aptamil al dedi

Doğduğundan beri çok güzel sütüm geliyor bana göre çok iyi emiyor kakasını da günde 4-5 kere yapıyor ama anlayamadım neden hala sarılık bu akşam tekrar kontrol edip yatış yapacaklar akşama kadar şunu yap düşer diyebileceğiniz bir şey var mı
bence maalesef mama :KK43:

Canım ben ilk hafta baya mama takviyesi verdim belki onun etkisiyle kilo alışı hızlandı şuan sadece emziriyorum her ağladığında emziriyorum gak meme guk meme tabiri caizse çok emiyor saatlerce memede kalıyor
Ben mama vermedim çok sık emiyor kaka ciste çok anlamadım kilo neden almadi

Kızlar hayırlı günler hayırlı bir hafta diliyorum hepimize 🙏💐
Hepiniz bebişkolarla sağlık sıhattesinizdir inşallah 🤲🤱
Doğum yapan arkadaşlarım gözünüz aydın olsun analı babalı sağlıkla büyüsün mis kokulular 🤲🤱 çok fazla giremiyorum kaçırıyorum haliyle heyecanla ilk kim doğuracak diye beklediğimiz günler geldi aklıma şükürler olsun bugünümüze 🤲 sizlerde aramıza hoşgeldiniz 🤱

Ben bundan 3/4 damla her bir burun deliğine sıkıp aspiratörle temizliyordum dr önermişti bu marka ama aspiratör ve bu sadece burun ucundaki sümükleri alıyor o da bir zaman sonra hırıltı yapmaya başladı şimdi 2 cc her burun deliğime serum sıkıp aspiratörle çekiyorum sabah akşam hırıltı bitti şükür 5 gün de bitti o hırıltı böyle temizleyerek arka solunum yolu baya dolmuş dr sormadım ama @Niqu dan cesaretle yaptım meğer çevremdeki bütün anneler böyle yapıyormuş daha iyi oldu
Cansucum aslında şırıngayı biliyordum ama korkuyordum açıkcası ve evet çok haklısın bu yöntem sadece ön kısmı temizliyormuş bende şırıngaya başladım çok daha iyiyiz 🙏 ama şöyle bişey var artık çok sık tıkanmaya başladı üstesinden gelmeye çalışıyorum mümkünse eşimin yanında yapmamaya çalışıyorum çünkü beni deli ediyor o panik hali 😠

Canım bana doktor alet ile ölçüm fazla çıkarıyor demişti, burada kızlar mama ve emme şeklinde sarılığı atlattılar, bizim 11 Di değer, bol bol emzirme ile atlattık
Yatışı olan bebekler de oldu, çok şükür tedaviyi olup düştü değerleri
Çok geçmiş olsun size de
Peki meme reddi yaşamamak için mamayı nasıl vermeliyim

Kızlar kayra 2 3 gündür çok sık kusmaya başladı bu çok canımı sıkıyor doktorumuza yazdık ateşi ve ishal varmı diye sormuş ama yok çocuğum emiyor kusuyor haliyle tekrar emmek istiyor üst başada yetişemiyorum artık ne olacak şurup yazdı ama pek fayda göremedik sizde durumlar nasıl

Ben bundan 3/4 damla her bir burun deliğine sıkıp aspiratörle temizliyordum dr önermişti bu marka ama aspiratör ve bu sadece burun ucundaki sümükleri alıyor o da bir zaman sonra hırıltı yapmaya başladı şimdi 2 cc her burun deliğime serum sıkıp aspiratörle çekiyorum sabah akşam hırıltı bitti şükür 5 gün de bitti o hırıltı böyle temizleyerek arka solunum yolu baya dolmuş dr sormadım ama @Niqu dan cesaretle yaptım meğer çevremdeki bütün anneler böyle yapıyormuş daha iyi oldu
2cc nasıl oluyor canım benimki de hırıltı yapmaya başladı ben de öyle yapayım ama ayrıntılı anlatır mısın 🙏🏻 yan mı yaptıracağım düz mü cc ne kadar demek oluyor bende de bu damladan var

Kız bı tane daha düştü bu sabah, sana yazdım uğurlu geldi 😂 kuzum bebek kolay çıkıyordu tüm kemikleri atlatti o yüzden kesi atma gereği duymadı bana güçlü ıkınma dedi ben dinlemedim bütün gücümle hemen çıksın diye ikindim kendi kendime yaptım 😂
Anladım canım. evet o an doktor bana da söyledi şu an ikin, şimdi ıkınma üfle falan 😁 yani o anki can havliyle iyi dinleyip uygulamisim ben de onları. Şimdi düşününce çok değişik geliyor anılar 😂
Neyse inşallah dikisler tamamen iyileştiginde düzelir kuzum 🥲

Dermoailemden alabilirsin kuzum ben şimdiye kadar vitaminlerimi falan hep ordan sipariş verdim. Bir de çok çabuk geliyor mesela bugün sipariş veriyorum yarın elimde oluyor hep.
Yarı yarıya resmen bende ordan alırım şişenin yarısı boş zaten biter 1 aya. Ama kaç ay kullanmak lazım aslında bi süre sonra bırakmak lazım bu sefer ilaçla kaka yapmaya gaz çıkarmaya alıstırcaz

Yarı yarıya resmen bende ordan alırım şişenin yarısı boş zaten biter 1 aya. Ama kaç ay kullanmak lazım aslında bi süre sonra bırakmak lazım bu sefer ilaçla kaka yapmaya gaz çıkarmaya alıstırcaz
Evet ya bence max 3 4 ay kullanılmalı. Ay benim kız dünden beri kıvranıyor. Şimdiye kadar bir şeyi yoktu demek ki yavaş yavaş mi gazlaniyor ne olduysa. Hiç uyumadı sabahtan beri ikiniyor karni taş gibi oluyor.

Kızlar kayra 2 3 gündür çok sık kusmaya başladı bu çok canımı sıkıyor doktorumuza yazdık ateşi ve ishal varmı diye sormuş ama yok çocuğum emiyor kusuyor haliyle tekrar emmek istiyor üst başada yetişemiyorum artık ne olacak şurup yazdı ama pek fayda göremedik sizde durumlar nasıl
Canım benim kızım da çok kusuyor. Fışkırtarak kusuyor özellikle anne sütünü daha çok. Bazen burnundan çıkıyor kusmuğu. Kusmuğu ağzındakileri geri yutuyor o kadar çok kustuğu oldu. Boğulacak sanıyorum korkudan sürekli kalkıp bakıyorum daha hiç düz sırtı üstü yatıramadım hep yan . Geçen hafta salı doktora gittik çok beslemişsin gaz da yutmuş ondan falan dedi kilo aldığı için. 3 gündür kaka da yapmadı kusmalar yine aynı olunca bugün yine doktora gittik. Mide de bağırsak da bi darlık bişey var mı diye baktılar ultrasonda bişey çıkmadı. Reflü dedi. Anne sütü de daha sıvı olduğudan daha çok kusuyodur dedi. Başka mama önerdi reflüye uygun . Ama psikolojim bozuldu artık boğulacak diye .

X