Normalde uyumadan önce yaparım dediğin gibi sonra daha zor oluyor uyutmak ama bu gün 70 yedi ve kesin emindim aç olucak erken uyanıcak diye ama hiç öyle olmadı mecbur uyandırdım altını temizledim kremini sürdüm popasına sonra mama burnunu temizledim ilacları şimdide uğraşiyorum uyusun diyeDeğişikler canım hiç sorma seninkide bugün değişik aç nasıl uyuyor cidden bazen benimkiler de az emiyor 4 saat uyuyor şaka gibiler.. ay nasıl uyanınca burnunu temizlikten uykusu açılmaz mı nasıl geri yatırıcan ben uyumadan önce yapıyorum yoksa hayatta uyumazlar benimkiler aman aman.
Canım nedir ki ilk süt son süt ne yapmak lazım emzirirkenYok ya benimkinin hep sıvı hatta yeşil ve parçacıklı gibi oluyor bazen gaz yuttuğu için oluyormuş son sütü içmediği için oluyormuş bi de. Ben de o yüzden biraz daha uzun emziriyorum artık son sütü de alsın diye. Uyku meselesine gelince de benimki bazen tüm gün uyuyor bazen de bir iki saat zor uyutuyorum günü gününü tutmuyor ya
Ne kadar veriyorsun mama? Ben de veriyorum günde bir kere 60 ml ama yeter mi acabavalla en büyük tavsiyem direk mamaya başlamak olur benim de sütüm boldu ama yüksek sarılık oldu. bugünki aklım olsa ilk gün başlardım takviyeye. 1 kere gece 1 kere gündüz veriyorum hala. Kan şekeri yükselince anneyi de güzel emiyor. biran önce mama takviyesi derim
Benide çatı kemiği zorluyo ağrısından uyuyamıyorum dönemiyorum rahimde ağrı yok ama sürekli kasılıyor taş gibi oluyor halsizlik falan ayakta zor duruyorum strese girdim iyice 39+5 oldum suni almak istemiyorum pazartesi kontrol var bakalımO korku nedense benide sardı benim çatı kemiğim çok zorluyor beni o çok ağrıyor rahmimde sureklı bi ağrı sızı ben anlamadım ya
He bide çatı kemiği ağrısına şimdi zor dayanıyorum ama doğum esnasında napcam onu düşünüyorum bacaklarım ağrıdan zor hareket ediyor doğumdada böyle olursaO korku nedense benide sardı benim çatı kemiğim çok zorluyor beni o çok ağrıyor rahmimde sureklı bi ağrı sızı ben anlamadım ya
Benide çatı kemiği zorluyo ağrısından uyuyamıyorum dönemiyorum rahimde ağrı yok ama sürekli kasılıyor taş gibi oluyor halsizlik falan ayakta zor duruyorum strese girdim iyice 39+5 oldum suni almak istemiyorum pazartesi kontrol var bakalım
Bende kasılmada yok pazartesi bende gidicem açılmam devam etmişmi diye çatıdaki ağrı benide zorluyor baya kıyafetimi bile giyemiyorum yatarken sanki canım orda gibi doktora daha önce dedım normal dedi geçti pazartesi bir daha hatırlatıcam doğumda sıkıntı olur mu dıyeHe bide çatı kemiği ağrısına şimdi zor dayanıyorum ama doğum esnasında napcam onu düşünüyorum bacaklarım ağrıdan zor hareket ediyor doğumdada böyle olursa
Ne kadar veriyorsun mama? Ben de veriyorum günde bir kere 60 ml ama yeter mi acaba
Kaç saatte bir veriyorsun bi de senin minnoş kaç günlükçocuğun günü ve kilosuna göre değişiyor. biz 3600ken dr 60-70 cc yeterli dedi birkaç gün önce. 60lık hazırlıyorum ben de
Kaç saatte bir veriyorsun bi de senin minnoş kaç günlük
Hipp mi kullanıyorsun canım ben sma kullanıyorum. Aaa bende çalkalıyorum sana emzirme danışmanı geldi mi. Bende anlaştım biriyle cumartesi gelecek. Memnun kaldın mıAnne sütü ile aynı anda mama vermemek lazım yani bi saat iki saat ara vermek lazım ikisi arasında. Aptamil kullanıyorduk ama Hölle'ye geçtik artık kusmuyor ama hangisi etki etti emin değilim. Bi de biz mamayı çalkalıyorduk şakır şakır ayran gibi ama öyle olmamalıymış baloncuklar gaz yaparmış, şimdi avuçlarımız arasında fış fış oto yıkama makineleri gibi sanki ellerimizi ısıtıyor gibi çalkalıyoruz mamayı.
“Her emzirmede ilk gelen sütdaha az yağ içeren 'ön süt' tür. Bebek emmeyi sürdürdükçe sütün bileşimi değişir, yağ miktarı artar. En fazla yağ içeren süt, emzirmenin sonunda salgılanan süttür. Buna 'son süt 'denir. “Canım nedir ki ilk süt son süt ne yapmak lazım emzirirken
Canım hangi ebe ile anlaştın bana yazar mısın özeldenHerkese merhaba biliyorsunuz emme sorunu yaşıyorduk sütüm olmasına rağmen Sude Nil emmek istemiyordu ben de mama vermemek için uğraştım ama kilo kaybı doğumda 3475 olan çocuk hastane taburcu olurken 3100 eve geldikten üç gün sonra 2800 oldu. Doktor mama takviyesi verdi çok şükür ki sarılık olmadı maşallah biz de kaşık biberonla mama içirmeye başladık ama hala meme emmek istemiyordu. Bir ebeden yardım almak için anlaştık kadın geldi 1 2 mememi çekiştirdi çocuğun ağzına tıktı sonra üç gün sonra tekrar geleceğim bu arada sen mamasını Avent ile içirmeye devam et kilo toparlasın dedi. Öyle olunca biz de dediğini yaptık ama doktor muayenede kilo toparlamış evet yine de kaşık biberonla vermeliydiniz dedi o yüzden biz de eve dönüp kaşık biberona başlamaya çalıştık ama çocuk onu da reddetti bunun üzerine bir yenidoğan hemşiresi ile anlaştık eve geldi üç gece bizimle kaldı ve çocuğu önce kaşık biberonu sonra Medela Calma marka biberona alıştırdık. Bu biberon yenidoğan ağızlığı aynı meme gibiymiş bunuda pratik yaptıktan sonra EDS diye bir sistem satın aldık. Ayrıca Medela hastane tipi göğüs sağma makinesi kiraladık. Bu şekilde meme sağıp EDS içerisine kendi sütümü koyuyorum. ince tüp sayesinde çocuk mememle birlikte sağdığım sütümü de içiyor. Böylelikle mememe tekrar alıştı yine de mama takviye etmek zorundayım ve bunun için de aynı sistemi kullanıyorum. Eğer sorun yaşayan varsa diye yazmak istedim ayrıca anlamak istiyorum siz mama takviyelerinizi hem emzirirken hem mama verirken hangi biberonla veriyorsunuz. Sude Nil tekrar memeden uzaklaşsın istemiyorum. Bir de Sude Nil bugün 12 günlük oldu. Sizce kaç ml süt takviye etmeliyim?
Merak etme ya ben de son ay yürüyemez olmuştum topallıyodum ama o an bir şey kalmıyor. Sadece ben çatalda dikiş atılırken kendimi çok kasmışım, bir buçuk hafta fena topalladım sağ bacağımın üstüne basamıyordumHe bide çatı kemiği ağrısına şimdi zor dayanıyorum ama doğum esnasında napcam onu düşünüyorum bacaklarım ağrıdan zor hareket ediyor doğumdada böyle olursa
Canım 12 Mart doğumlu mu ?sizin sarılık geçti dimi19 günlük olduk, 2 saatte 1 emziriyorum 20 şer dk. 1 kere gündüz 1 kere gece de mama veriyorum:)
Canım 12 Mart doğumlu mu ?sizin sarılık geçti dimi
Evet bilmiyordum nasıl tutacağımı memelerim de çok büyüdüğü için epey zorlandık bebekle benimki hemşireydi ondan önce de bir ebe gelmişti. Doktor bize Helle diye bir mama önerdi onu kullanıyoruz şimdi ama daha çok kendi sağlığım sütleri vermeye çalışıyorum bundan önce Aptamil bir numara kullanmıştı hastaneden çıkıştaHipp mi kullanıyorsun canım ben sma kullanıyorum. Aaa bende çalkalıyorum sana emzirme danışmanı geldi mi. Bende anlaştım biriyle cumartesi gelecek. Memnun kaldın mı
Canım epey araştırdım sütü getiren şey çocuğun uyarması çocuğun uyarması için de sütün gelmesi gerekiyor böyle bir kısır döngü. O yüzden sen bence şu benim bahsettiğim eds emzirme sisteminden al kullan bence bana kalırsa bir haftada çözüyor olayı inşallah biz iki günde yol kat ettik umarım bir haftada iyice alışırYaaa kızlar bana bir yardım edin, kv resmen çocuğu kendi çocuğu sanıyor ben ne yapacağım. Biliyorsunuz hamilelik logusalık benim perişan etti zaten. Sütüm gitti ya sütüm resmen kv biliyorsunuz aylarca bana baktı, hakkını inkar etmiyor ben 9 ay yattım. Ama çocuk benim çocuğum onun torunu bu ayrımı bilmiyor ya, çocuğu emziriyorum alıyor sarsıyor çocuk kusuyor. Delireceğim