- 12 Mart 2023
- 2.460
- 2.711
Mamayı neyle veriyorsun? Mamayı kolaylıkla aldıktan sonra memede çene yapıp uğraşmaya üşeniyor bizimki19 günlük olduk, 2 saatte 1 emziriyorum 20 şer dk. 1 kere gündüz 1 kere gece de mama veriyorum:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mamayı neyle veriyorsun? Mamayı kolaylıkla aldıktan sonra memede çene yapıp uğraşmaya üşeniyor bizimki19 günlük olduk, 2 saatte 1 emziriyorum 20 şer dk. 1 kere gündüz 1 kere gece de mama veriyorum:)
Mamayı neyle veriyorsun? Mamayı kolaylıkla aldıktan sonra memede çene yapıp uğraşmaya üşeniyor bizimki
Bacım sen kötü olmadan çözemeyeceksin galiba bu işi ya. Vallahi ben üzülüyorum burda okudukça senin yerine. Tepki gostersene. 50 kere anne olmuyoruz, bu günler için çok pişman olursun ilerde, lütfen tepki gösterYaaa kızlar bana bir yardım edin, kv resmen çocuğu kendi çocuğu sanıyor ben ne yapacağım. Biliyorsunuz hamilelik logusalık benim perişan etti zaten. Sütüm gitti ya sütüm resmen kv biliyorsunuz aylarca bana baktı, hakkını inkar etmiyor ben 9 ay yattım. Ama çocuk benim çocuğum onun torunu bu ayrımı bilmiyor ya, çocuğu emziriyorum alıyor sarsıyor çocuk kusuyor. Delireceğim
Kuzum söyliceksin kendisine bakmış sana sağolsun ama yaptıysada oğlu için yaptı sonuçta annende yok..ama bu o demek diğilki çocuğu senden ayırmalı istediğini yapmalı.Bendede durumlar aynı ama ben söyledim..kp diyorki torunum benim servetim bezini mamasını ben alıcam biz alarken kızıyor bize..mesela hastaneye gidiyoruz hemen para gönderiyor ondan para isteyen yokki hatta ben diyordum sağolsun hep torununu düşünüyor ama sonra anladımki bunlar boşuna yapılmıyor çocuğa ikinci isimle çağırıyor kaç defa dedik 1 ismi var boş konuşmayın diyor işinize bakın başka bir insana dönüşüyor..normalde hep söylerdi benim için sen bizim değerli gelnimizsin ama ben cevabını vererken çok sinirleniyor ama umrumda diğil eşime diyor sevinemedim torunum oldu diye ama biz bir şey yapmadıkki sadece o istiyorki çocuğun her şeyine kendisi karar versin bak biz dedikten sonra çok peşman oluyor.İsmine giyimine okuluna yani her şeyine birine izin verirsem bunun devamı gelicek baştan Hall etmek lazım.Yaaa kızlar bana bir yardım edin, kv resmen çocuğu kendi çocuğu sanıyor ben ne yapacağım. Biliyorsunuz hamilelik logusalık benim perişan etti zaten. Sütüm gitti ya sütüm resmen kv biliyorsunuz aylarca bana baktı, hakkını inkar etmiyor ben 9 ay yattım. Ama çocuk benim çocuğum onun torunu bu ayrımı bilmiyor ya, çocuğu emziriyorum alıyor sarsıyor çocuk kusuyor. Delireceğim
Haklısın da kötü bir durum sağ ol canımnormal biberonla veriyorum philips aventin.
ben hem meme hem biberon istiyorum alışsın, 3 ay sonra işe başlayacağım ben de sürekli memede tutamam çünkü.
bi arkadaşım da memeye alışan oğlunun biberonu almayıp öğürmesinden dertli kızın işe gitmesi bir olay oluyor çocuk aç bekliyor yine almıyor ağzına biberonu
O da kötü bir durum *Haklısın da kötü bir durum sağ ol canım
Cnm bnde merak etmiştim ne yaptın ebe gelecekti dıye. Bn avent bıberon kullanıyorum. Eds sistemi tam sana göre cnm, çok iyi. Eğerki sağıyorsan sagdıgın sütü her öğün 30 yada 40 cc vereblırsın, ebe ne dediHerkese merhaba biliyorsunuz emme sorunu yaşıyorduk sütüm olmasına rağmen Sude Nil emmek istemiyordu ben de mama vermemek için uğraştım ama kilo kaybı doğumda 3475 olan çocuk hastane taburcu olurken 3100 eve geldikten üç gün sonra 2800 oldu. Doktor mama takviyesi verdi çok şükür ki sarılık olmadı maşallah biz de kaşık biberonla mama içirmeye başladık ama hala meme emmek istemiyordu. Bir ebeden yardım almak için anlaştık kadın geldi 1 2 mememi çekiştirdi çocuğun ağzına tıktı sonra üç gün sonra tekrar geleceğim bu arada sen mamasını Avent ile içirmeye devam et kilo toparlasın dedi. Öyle olunca biz de dediğini yaptık ama doktor muayenede kilo toparlamış evet yine de kaşık biberonla vermeliydiniz dedi o yüzden biz de eve dönüp kaşık biberona başlamaya çalıştık ama çocuk onu da reddetti bunun üzerine bir yenidoğan hemşiresi ile anlaştık eve geldi üç gece bizimle kaldı ve çocuğu önce kaşık biberonu sonra Medela Calma marka biberona alıştırdık. Bu biberon yenidoğan ağızlığı aynı meme gibiymiş bunuda pratik yaptıktan sonra EDS diye bir sistem satın aldık. Ayrıca Medela hastane tipi göğüs sağma makinesi kiraladık. Bu şekilde meme sağıp EDS içerisine kendi sütümü koyuyorum. ince tüp sayesinde çocuk mememle birlikte sağdığım sütümü de içiyor. Böylelikle mememe tekrar alıştı yine de mama takviye etmek zorundayım ve bunun için de aynı sistemi kullanıyorum. Eğer sorun yaşayan varsa diye yazmak istedim ayrıca anlamak istiyorum siz mama takviyelerinizi hem emzirirken hem mama verirken hangi biberonla veriyorsunuz. Sude Nil tekrar memeden uzaklaşsın istemiyorum. Bir de Sude Nil bugün 12 günlük oldu. Sizce kaç ml süt takviye etmeliyim?
Kuzum öyle düşünme sen tecrübeli annesin bebeğin için en iyisini neyin ne olduğunu bilirsin hissedersin korkmaYok kuzum elhamdülillah ateşi yok kusması da yok sadece sakin bugün emip uyuyor inşallah bı sikinti olmaz panik atak hastası olucam lohusalık bitene kadar yemin ederim... Psikolojik olarak cokuyorum hergun
Cnm karşısındakini yetersiz hissedıyor çunku. Senide sessiz görüyorsa.. Sende verme çocugu kucagında tut, hiç kalkamıyormusun, iş yapamıyormısun. Bn ilk gunden berı her işi kndı yaptgım için annem bnım bı faydam yok deyip gttı. Mesela buddy x te her işini yaptgı için k.v artık gelmıyor. İş bıraz sende bıtıyor yanlış anlama nolur, durumunu tam bılmıyorum ama bıraz sesını çıkar. Seni aylarca baktı dıye, lohusalıkta bunları kafaya takma. Bıraz umursamaz olmalıyız ama yapamıyoruz işteYaaa kızlar bana bir yardım edin, kv resmen çocuğu kendi çocuğu sanıyor ben ne yapacağım. Biliyorsunuz hamilelik logusalık benim perişan etti zaten. Sütüm gitti ya sütüm resmen kv biliyorsunuz aylarca bana baktı, hakkını inkar etmiyor ben 9 ay yattım. Ama çocuk benim çocuğum onun torunu bu ayrımı bilmiyor ya, çocuğu emziriyorum alıyor sarsıyor çocuk kusuyor. Delireceğim
Ay evet canım ben linada egzama var işte korktum bizimkiler sivilcelikten çıktı yara gibi kızarıp kurudu bi değişik pütürlendi kulak arkası kabuklandı cildi kabuklanmaya başladı geldi 2 gün oldu daha süreli şükür 1 günde 2 kez sürüyorum sabah akşam hemen yumuşattı bugün 3. Gün şimdi yine sürdüm Melise de sürüyorum onda bir şey yok ama olursa falan ona da iyi gelsin diye sürüyorum bir de lina isilik oldu gıdısı hala geçmedi sürekli katlanma bölgesi olduğu için ama şükür kızarık yüzü gitti şimdi yanak ve kulakları kabuk pütürlü kremi sürmeye devam edicem bence 1. Haftaya tamamen pürüzsüz olur cildi çok şükür işe yaradı biz de. Sizin nasıl oldu iyi geldi mi ? Tüm aile kullanımına uygun diyor benim cildim de çok kuru sanırım linanın genetik bir kuruluğu var belki egzama bile olabilir sürmesem belki egzamaya çevirecekti o kuruluk çünkü bende abimde egzama var genetik onda da olur diye korktum. İnşallah size de iyi gelir benimkinin artık her gören gün daha da ilerlemişti sinirimi bozuyordu öyle görmek
Cnm yuzune bısey surmuyorum ama vucuduna zeytınyağlı losyon almıstım ondan suruyorum çunku beyaz beyaz olmuş bacakları falanKızlar bebeğinizi yıkadıktan sonra vücuduna yüzüne ne sürüyorsunuz?
Kızlar bna foto atarmısınız madem ıyı geldi bnde aldırıyım o zaman bzim aknelerde coştuAy evet canım ben linada egzama var işte korktum bizimkiler sivilcelikten çıktı yara gibi kızarıp kurudu bi değişik pütürlendi kulak arkası kabuklandı cildi kabuklanmaya başladı geldi 2 gün oldu daha süreli şükür 1 günde 2 kez sürüyorum sabah akşam hemen yumuşattı bugün 3. Gün şimdi yine sürdüm Melise de sürüyorum onda bir şey yok ama olursa falan ona da iyi gelsin diye sürüyorum bir de lina isilik oldu gıdısı hala geçmedi sürekli katlanma bölgesi olduğu için ama şükür kızarık yüzü gitti şimdi yanak ve kulakları kabuk pütürlü kremi sürmeye devam edicem bence 1. Haftaya tamamen pürüzsüz olur cildi çok şükür işe yaradı biz de. Sizin nasıl oldu iyi geldi mi ? Tüm aile kullanımına uygun diyor benim cildim de çok kuru sanırım linanın genetik bir kuruluğu var belki egzama bile olabilir sürmesem belki egzamaya çevirecekti o kuruluk çünkü bende abimde egzama var genetik onda da olur diye korktum. İnşallah size de iyi gelir benimkinin artık her gören gün daha da ilerlemişti sinirimi bozuyordu öyle görmek
Aynen valla ben dedim zaten her türlü kendi işimi kendim yapıyorum annene gerek yok bir de ona ekstra bakıyorum ekstra yük gerek tok dedim eşime lohusalık şeyiyle biraz açık konuştum alttan aldı eşimde sağolsun annesini gönderdi. X Xxudy sınır zir canım eğer seninle kalmak zorundaysa ona ihtiyacın var sınırlarını belli et çünkü senin konfor alanını yok sayıyor kendi kurallarını çiziyor bir süre sonra evin hakimiyeti onda oluyor bizde öyle olmuştu ben sınır koydum. Şimdi o bize artık gelemiyor biz her hafta gidiyoruz onlara. Beslemeden sonra Kv kucağa almak istiyordu dediğin gibi sarsarak seviyor kusuyor dedim öyle yapmıyoruz sürekli kusuyor bir daha yemiyor iştahı gidiyor kustukça kilo kaybı oluyor öyle yapmayalım besledikten sonra bi 15 dk yatması gerek sonra seversiniz yine diyorum hani bebeğin iyiliği için olduğunu anlatıyorum ilk başta dinlemedi tabi ama ben her defasında hatırlattım resmen bebeğe eğitim verirken bu kadar yorulmuyorum her hemen aldığında kusmasın aman bırakalım bi 15 dk yatsın dedim ya dayattı yerden sev sarmadan dedim konuş ellerini ev okşa sonra kucağa alırsın bi sakinlesin dedim öyle öyle söyle sende söylemezsen daha da ilerler durumCnm karşısındakini yetersiz hissedıyor çunku. Senide sessiz görüyorsa.. Sende verme çocugu kucagında tut, hiç kalkamıyormusun, iş yapamıyormısun. Bn ilk gunden berı her işi kndı yaptgım için annem bnım bı faydam yok deyip gttı. Mesela buddy x te her işini yaptgı için k.v artık gelmıyor. İş bıraz sende bıtıyor yanlış anlama nolur, durumunu tam bılmıyorum ama bıraz sesını çıkar. Seni aylarca baktı dıye, lohusalıkta bunları kafaya takma. Bıraz umursamaz olmalıyız ama yapamıyoruz işte
Kızlar bna foto atarmısınız madem ıyı geldi bnde aldırıyım o zaman bzim aknelerde coştu
Şundan canım baksana kızarıklık nasıldı nasıl oldu 2 günde topladı şükürKızlar bna foto atarmısınız madem ıyı geldi bnde aldırıyım o zaman bzim aknelerde coştu
Canım ben kuruluk olmadıkça bir şey sürmüyorum de kuruluk olursa sür sadece kuruyan yere demişti.Kızlar bebeğinizi yıkadıktan sonra vücuduna yüzüne ne sürüyorsunuz?
Canım geldi ebe EDS sistemini öğretti benim sütüm kolostrum olarak gelmeye devam etmiş onuncu güne kadar daha yeni beyaz süte dönüştü tabi eskisi daha yoğun ama az bir miktar olduğu için çocuk doymadı doymayınca sinirlendi bir de göğüslerim dolu olmasına rağmen süt akmıyordu. Sıcak su kompresi masaj ve sağım yaparak süt kanallarını açtık. Bu şekilde şimdi hem Eds ile kendi emiyor hem de mama takviyesi veya sütümü aynı yöntemle veriyorum. O emdiçe beyine sinyal gidiyor ve daha çok süt salgılanıyor öyle olunca da kendisi de keyif alıyor. Umarım sonuçlar güzel olur şimdilik daha sakiniz. Bir de problemimiz gaz sancıları oldu. Hemşire doktora haber verin bir şey yazsın bu normalden çok daha fazla bir gaz sancısı dedi öyle olunca da damlaya başladık kolinox damla günde iki defa mamasını on damla damlatıyoruz rahatlamışa benziyor. Şimdi her sağıma 40 ml sütüm çıkıyor. Sence nasıl?Cnm bnde merak etmiştim ne yaptın ebe gelecekti dıye. Bn avent bıberon kullanıyorum. Eds sistemi tam sana göre cnm, çok iyi. Eğerki sağıyorsan sagdıgın sütü her öğün 30 yada 40 cc vereblırsın, ebe ne dedi
Ay ben Mustela vücut losyonu sürmüş bulundum umarım bir şey olmazCanım ben kuruluk olmadıkça bir şey sürmüyorum de kuruluk olursa sür sadece kuruyan yere demişti.
Kuru yer varsa ecowell vücuduna losyon sürüyorum
Yüzlüne de ecowell sürüyorum ama şimdi egzama gibiyse mustela aldım stelatopia onu kabarık kuru yerler egzama gibi yara gibi yerler var oralara sürüyorum
Canım herseyimi kendim yapıyorum, aslında sessizde değilim, yani bana faydası yok sadece tek yardımcı yıkama. Yetersiz değil kuzum bence çocuğu sahiplenme. Emziriyorum mesela hemen alıyor pat çocuk kusuyor. Sallama diyorum deli gibi sallıyor. Sabah dedim en küçük çocuğun 36 yaşında sen çocuk bakmayı unutmuşsun dedim. İnan yapı gereği zaten sessiz değilim. Aksine diğer gelinlerine göre baskınım tek derdi erkek ondanCnm karşısındakini yetersiz hissedıyor çunku. Senide sessiz görüyorsa.. Sende verme çocugu kucagında tut, hiç kalkamıyormusun, iş yapamıyormısun. Bn ilk gunden berı her işi kndı yaptgım için annem bnım bı faydam yok deyip gttı. Mesela buddy x te her işini yaptgı için k.v artık gelmıyor. İş bıraz sende bıtıyor yanlış anlama nolur, durumunu tam bılmıyorum ama bıraz sesını çıkar. Seni aylarca baktı dıye, lohusalıkta bunları kafaya takma. Bıraz umursamaz olmalıyız ama yapamıyoruz işte