2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Kuzum benim bildiğim 3 haftaya kadar gerilik kabul ediliyor eğer sıkıntılı bir durum olursada direk doğum başlatılıyor banada öyle dedi demekki bir sıkıntı görmüyor yani şöyle diyelim 2 hafta önce haftası 35 di 2 hafta sonra tekrar 35se hiç gelişmemişse alıyorlar örnek veriyorum bunu ama iki hafta sonra gittiğinde 37 olmuştur sen 39sundur o hafta bu normal kabul ediliyormus olabılırmıs yani hiç gelişmemesi lazım o haftalar içinde

Doğurmayan kaldımı bilmiyorum ama herkese gelmiş geçmiş olsun inşallah, annemler bugun gittiler, bir tanede ılkokul1 e gıden çocugum var onu okula gonderırken nasıl yapıcam babamlar ılgılenıyor du onunla bebeğede annem baktı kaç gece uykusuz kaldı kardeşimle, bakalım nasıl olcak ben yapabilecek miyim uykusuzluga dayanabilecek mıyım, dogum sonrası covid zature tedavısı gördüm çünkü ilaçlar vs çok etkıledı ağrılarımdan doktor doktor hastane hastane gezdim, şimdide bebiş kabız oldu ilaç tedavısı aldıgımdan mamayla besledi annemler bebeği, cunku emzırınce kendınden gecıyordu, cok zor bir süreçten geçtim Rabbim kimseye yaşatmasın, salgına dikkat edın kızlar özellikle antepte çok fena salgın hastaneler kaynıyor, Rabbim bundan sonrasını inşallah kolay eylesin

Kuzum senin yazdıklarını görünce bir duygu kaplıyor içimi neler yaşadık gebelik şekeri falan şükürler olsun sağlıklı kucağımıza aldık. Biz kuveze girdik ama kalp sorunu nedeniyle gözlem amaçlı şükür olsun yanımızdaki

Peynirdomates canım nasılsın, gecen bir yorumu gördüm ama yazamadım, evet sana ne dedim beraber doğum yapacağız diye ve aynı gün doğdum yaptık kuzum. İyi misin bebiş nasıl

Kızlar sarılık için şekeri su veriliyor, sizin düşünceleriniz neler sizce versem mi? B Buddy x bu doktor Brown ucu meme ucuna yakın mı?
Canım su mideyi şişiriyor sanırım ondan tokluk hissi yaratıyor bence aslında şekerli su önerilir şeker kan şekerini dengeler diye ama bilmiyorum ben su verdim 1 çay kaşığı ama dudakları bir ara aşırı kuruydu anne sütü de gelmiyordu o zaman vermiştim 1 seferlik ama bir günde etki etmedi tabi şimdi anne sütü de aldıkları için vermiyorum. Ama su verenleri bende okudum ama hiç denemedim.
dr Browns biberonun ucu geniş ağız ve ince ağız olarak iki ucu var ben geniş ağız olanı aldım anne memesine en yakın 2. Biberon o ilki commoto markası 800 tl o sanırım. Ben antikolik tercih ettim gaz sebebiyle Browns aldım meme ucu ince yani bebek bastırınca ağzıyla memesi içeri göçüyor sert madde değil memesi ince. Geniş ağız da memeye en yakın olan ince ağız çok ince yani o önü kavraması için dudak ucuyla içmesi gerek o da meme reddi yapar bence baya ince. Geniş ağızda aynı meme gibi o kahverengi kısmı kavrar gibi ağızlarını kavrıyorlar çok şükür maşallah ben önce meme ardından biberon veriyorum gece direk biberon veriyorum meme reddi yaşamadık

Çok geçmiş olsun canım

Şu an hiç kalmadı canım bizim hastanede düşürüldü. Serum ve ışık tedavisi aldı o sürede de bir mama verildi bir de sütümü sağıp verdik kaç cc süt ürettiğini izlediler ona göre bebişin doyup doymadığı da izlenmiş oldu. Biz taburcu olduktan sonra da 2 saate bir 60 cc mama ve süt sağıp verdik idrarla kakayla iyice atıyor zaten. Sütünü sağ mutlaka ve 2 saate bir bak kaç cc çıkıyor doyduğuna emin ol sarılık yüzünden onlar belli edemiyor sen çiş kaka takibiyle anlıyorsun. Şekerli suyu da doktoruna sor canım yine de kafana göre verme istersen

Ay iki kişiyiz bu evin temizliği hiç bitmiyor bayılıcam artık. Hadi çamaşır bulaşık okey de her gün yerler nasıl pisleniyor cam açınca mı oluyor ne oluyorsa her gün silmekten bezdim neyse ki robot süpürüyor
Bugün zaten yetmedi Melis sağolsun yatağa ve ayaklarıma işedi bütün yatağı yıka kurut çocukların yatağını da yıkayayım dedim sonra odada toz gördüm odayı alırken bütün evi aldım sonra lavabolara giriştim derken Ocak fırın temizliğinde buldum kendimi yani bir bakmışım götüm anca koltukla buluşmuş sabah 10 da başladığım serüven 14:00 de bitti ki daha çişli pijama altımı değişemedim bile duşa girecektim güya

Aynı durumdayız hepimizde cnm hızlıca banyoya girip vücudumu yıkayıp çıkıyorum hemen yoksa daha kötü hissediyorum kendimi 2 3 dk da olsa şu tuttu mu rahatlıyorum

Yaaaa sen iyiki varsın Cansu iyiki eşim almış getirecek şimdi bizde Avent var ama hava yutuyor gaz olacak diye senin önerinle bence aldım. Mama vermeye kararlıyım şu sarılık bitene kadar.

Dün nasıl geçti Cansu iftara gidecektiniz

Kuzum benimki ilk günler şiringayla mama yedi sonra biberona geçtik zaten mama olmasaydı biz kilo alamazdık ve aksine memeye yapışık benimki sadece sütüm çok çok az

Kesinlikle öyle bir nemlendirici bile sürsem kendime sanki dünya güzeli olarak kendimi hiss ediyorummevliti 4 gözle bekliyorum sonra atıcam kendimi dışarıya evde otur otur yeter artık

Kuzum Allah'ın izniyle bişey yoktur sen içini rahat tut haftanı doldurunca ortalama 2800-3000 doğar bence oda gayet normal bir doğum kilosu

Of evet o koku olayı 40 ım çıkınca geçti şükür o neydi öyle çürümüş gibi
Saçım hep toplu daha hiç salık görmedim
Kamburluk kalıcı oldu dik durmak neydi şimdiden unuttum geçmiş olsun bir de diz kapaklarım yere oturunca kalkamıyorum he bir de eğilince öyle kalıyorum belim hemen doğrulamıyor güldüğüme bakma belim çok kötü sezeysndan sanırım eğildiğim gibi kalıyorum biraz doğrulamıyorum eğilerek geziyorum açılıyor

Evin temizliği hiç bitmez canım onu bunu yaparken bir bakıyorum uyanmış 2 saat tamam olmadan ağlıyor acım diye bazen diyorum acaba 90 CC yetmiyormubu arada dün burnunu şiringayla yaptım sonra bununla çektim baya pislik çıktı ve bu sabah daha iyiydi şükür böyle devam etse burun boğaz doktoruna göstermem hiç bazen diyorum belkide biz grip olduk diye bebişte grip olmuştu

Eklentiler

• Screenshot_2024-03-21-11-17-37-09_5a351068dae84964efd3bc6808f60b72.jpg
    21 KB · Görüntüleme: 40
Yaaaa sen iyiki varsın Cansu iyiki eşim almış getirecek şimdi bizde Avent var ama hava yutuyor gaz olacak diye senin önerinle bence aldım. Mama vermeye kararlıyım şu sarılık bitene kadar.
Mamayı meme öğün aralarına ekle kuzum sarılık bitince bırakırsın istersen şuan beslenmesi ve o sarılığı atması gence daha önemli ben öyle yaptım önceliğim oydu yani.
Hatta önce meneni ver 5 dk emsin oyalansın sonra mama ver biberonla ben hala öyle yapıyorum red yaşamadık ikisinde de şifa olsun inşallah sarılık için bir sonraki ölçüm ne zaman olacak

Kızlar siz ne yiyorsunuz? Bugün 4. gününde Sude Nil, yanlış besleniyorum sanırım. Gaz yapıyorum bebeğe

Dün nasıl geçti Cansu iftara gidecektiniz
Ay gittik gittik kv tutturmuş hala 40 ları çıktı yıkadın mı ben tuzlayacaktım diyor yav sus be kadın hala tuz diyorsun dedim içimden yıkadık biz çocukları yeter o sevmem ben öyle şeyleri dinimizde yok dedim kapattım konuyu deliyle deli olamam adam akıllı yıkadık oldu bitti işte eşimle
Basite kaçmış bi pide yaptırmış ben yapsam açım doymadım der bizdeyken eşime açım demişti dolap yemek kaynarken bende dedim doymadım çorba yok mu içimiz ısınsın dedim gülerek oruçlu değildin doyarsın sandım dedi bir dahaki hafta da gelcem kadınbudu köfte çorba püre yaparsın canım çekti anne dedim bulaşıkları kaldırmadım bile kaldırdı gibi yaptım eşim sen otur çocukların yanına dedi sağolsun ben dünden razı oturdum hemen çay bile yapmamış çocuk ağlıyor kucağına aldı masadan kalktı yemiyor çocuk susmadı tabi bunun kucağında diyorum ver susmaz o bensiz sen otur ye ben sustururum diyor sen bilirsin dedim ee bu susmuyor hasta mı çocuk diyor işine gelmedi ya yo turp gibi maşallah dedim aldım kucağına öyle yedim sustu tabi geni görünce. Diğer kızım da uyuyor bu niye gözlerini hiç açmıyor hep bizimleyken uyuyor hasta mı bu diyor yani sinirden güldüm yo oda iyi uyuyası gelmiş evde uyanıktı cin gibi maşallah dedim uyandır sevelim gözlerini görelim bi dediler. Uyansın istemezsiniz o öyle mırıldanarak ağlamıyor çığlık atıyor dedim ille de görelim dediler uyandırdım çocuğu zaten uyanıktı da arabada sallanınca uyumuş napayım çocuk uyanınca kv kucağında çığlığı bi bastı susmuyor çekildim bende kenara biri kp kucağında diğeri Kv kucağında ağlıyor eşimde tatlı almış sütlü Nuriye çaysız tatlımı yerken tv karşısında bunların çırpınışlarını izledik eşimle siz istediniz dedim yani uyansın ne olsa çocuğa hasta mı bu diyorlar kafayı yemişler. Yarın şehir dışında 5 aile akraba toplanacaklarmış akrabada oraya gideceklermiş bizi de çağırmış akraba şehirdışına 3 saatlik yol kalmalı değil git gel 6 saat 2 bebek 5 akraba aile çoluk çocuk bi evin içinde okul çağına giden çocuklar ve prematüre küvezde çıkmış iki bebekle biz de gidecekmişiz yok biz asla gelemeyiz okula giden çocukslr var kesin hastadırlar o kadarmkalabalık sıkışık bir evin içinden kadar bir de yol yapıcaz adla yok biz gelemeyiz imkansız dedim size iyi yolculuklar ay herkes geliyor bir tek siz gelmiyorsunuz yapacak bir şey yok dedim kapattım konuyu. Bir de çocuk ağlıyor kucağında ne anlatıyorsun sen anneyi mi şikayet ediyorsun sen büyüdüğünde babaya anneyi mi şikayet edeceksin babaya anlatacak mısın her şeyi diyor ay içimden neler sayıp sövdüm be anlatmasını bekliyorsa salak mı ne ya ısrarla söylüyor dayanamadım dedim ki ne anlatacak anne ahhahaah güldüm annesinin onlar anne kadar güzel baktığını 7/24 başlarında her ihtiyacını canla başla tek başına karşıladıklarını anlatacak anne kuzusu onlar aşklarımmm dedim götingen kaldı öyle kapak sesi geldi kalkma vakti geldi ko ben aşağı kadar indireyim çocuğu diyor ya dedim otur Allah aşkına ayağı tutmuyor rahatsız ayağı boşa basıp kaç kez düştü su taşırken dedim baba düşersin çocuk elinde düşer 5 kat merdiven Allah korusun bırak sen dedim biz varken çocukları taşımak nedir Allah aşkına bırak biz getirdik biz tsşicaz düşersin hayır gerek yok dedim eşim zorla aldı puseti elinden bırakmıyor düşecek kaç kat merdiven var Allah korusun kaç kez düştü kafa üstü hala ısrar ediyor. Böyleydi yani canım klasik. Gidemem dedim haftaya da gelince gittiğin yerde hasta olma da bana kadınbudu köfte yapacaksın daha görüşürüzzzz haftaya annee dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…