- 25 Temmuz 2023
- 361
- 208
- 22
Kuzum benim bildiğim 3 haftaya kadar gerilik kabul ediliyor eğer sıkıntılı bir durum olursada direk doğum başlatılıyor banada öyle dedi demekki bir sıkıntı görmüyor yani şöyle diyelim 2 hafta önce haftası 35 di 2 hafta sonra tekrar 35se hiç gelişmemişse alıyorlar örnek veriyorum bunu ama iki hafta sonra gittiğinde 37 olmuştur sen 39sundur o hafta bu normal kabul ediliyormus olabılırmıs yani hiç gelişmemesi lazım o haftalar içindeKızlar ben 2 gündür düşünmekten kafayı yiyeceğimBu gerilik çok kafama takılıyor, fl kısa, karın çevresi ve baş çevresi de geriden geliyor. Dr genel olark küçük bebeğin dedi. Plasentada, kan akımında falan bir sıkıntı görmedi ama düşünüp duruyorum bebeğimde bir şey mi var diye...Doğum da yaptırmıyor bu gittiğim dr, yaptırsa daha iyi değil mi? Bebek gelişmiyor resmen
Kuzum senin yazdıklarını görünce bir duygu kaplıyor içimi neler yaşadık gebelik şekeri falan şükürler olsun sağlıklı kucağımıza aldık. Biz kuveze girdik ama kalp sorunu nedeniyle gözlem amaçlı şükür olsun yanımızdakiCanım bence bebeğinde hiç birşey yok sadece benimki gibi biraz düşük kilosu olabilir, 36+5 te 2610 gr olarak dünyaya geldi miniğim, küvöze, yoğun bakıma girmedi şükürler olsun, sadece kilosu düşük, yeter ki sağlıklı olsun kilo yine alınır, biliyorum şimdi senin endişen başka bir sorunu var mı diye, bende öyle endişeli bekliyordum, şükürler olsun sağlığı iyi, hatta bana doktor çok güçlü dedikordonunu elleriyle tutarak gel dünyaya senş yavrrunda çok sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir inşallah canım, dua et bol bol, bizde edelim
Canım su mideyi şişiriyor sanırım ondan tokluk hissi yaratıyor bence aslında şekerli su önerilir şeker kan şekerini dengeler diye ama bilmiyorum
Çok geçmiş olsun canımDoğurmayan kaldımı bilmiyorum ama herkese gelmiş geçmiş olsun inşallah, annemler bugun gittiler, bir tanede ılkokul1 e gıden çocugum var onu okula gonderırken nasıl yapıcam babamlar ılgılenıyor du onunla bebeğede annem baktı kaç gece uykusuz kaldı kardeşimle, bakalım nasıl olcak ben yapabilecek miyim uykusuzluga dayanabilecek mıyım, dogum sonrası covid zature tedavısı gördüm çünkü ilaçlar vs çok etkıledı ağrılarımdan doktor doktor hastane hastane gezdim, şimdide bebiş kabız oldu ilaç tedavısı aldıgımdan mamayla besledi annemler bebeği, cunku emzırınce kendınden gecıyordu, cok zor bir süreçten geçtim Rabbim kimseye yaşatmasın, salgına dikkat edın kızlar özellikle antepte çok fena salgın hastaneler kaynıyor, Rabbim bundan sonrasını inşallah kolay eylesin
Şu an hiç kalmadı canım bizim hastanede düşürüldü. Serum ve ışık tedavisi aldı o sürede de bir mama verildi bir de sütümü sağıp verdik kaç cc süt ürettiğini izlediler ona göre bebişin doyup doymadığı da izlenmiş oldu. Biz taburcu olduktan sonra da 2 saate bir 60 cc mama ve süt sağıp verdik idrarla kakayla iyice atıyor zaten. Sütünü sağ mutlaka ve 2 saate bir bak kaç cc çıkıyor doyduğuna emin ol sarılık yüzünden onlar belli edemiyor sen çiş kaka takibiyle anlıyorsun. Şekerli suyu da doktoruna sor canım yine de kafana göre verme istersenAcaba versem mi kuzum bilemedim ya, evet sarılık oldu değeri 15 bir haftadır 15 ten aşağıya düşmüyor ya, denesem mi acaba. Gözleri falan baya sarı siz nasılsınız canım, düştü mü sarılık peki
Aynı durumdayız hepimizde cnm hızlıca banyoya girip vücudumu yıkayıp çıkıyorum hemen yoksa daha kötü hissediyorum kendimi 2 3 dk da olsa şu tuttu mu rahatlıyorumKız cok igrenc hissediyorum kendimi saçım aldı başını gidiyor emzirirken terliyorum iğrenç kokuyorum banyo ediyorum yine terliyorummemeler desen hep ortada emzirmekten artık istemsiz kambur yürümeye başladım farkedip dikeliyorum hemen duzelicez inşallah
Canım su mideyi şişiriyor sanırım ondan tokluk hissi yaratıyor bence aslında şekerli su önerilir şeker kan şekerini dengeler diye ama bilmiyorumben su verdim 1 çay kaşığı ama dudakları bir ara aşırı kuruydu anne sütü de gelmiyordu o zaman vermiştim 1 seferlik ama bir günde etki etmedi tabi şimdi anne sütü de aldıkları için vermiyorum. Ama su verenleri bende okudum ama hiç denemedim.
dr Browns biberonun ucu geniş ağız ve ince ağız olarak iki ucu var ben geniş ağız olanı aldım anne memesine en yakın 2. Biberon o ilki commoto markası 800 tl o sanırım. Ben antikolik tercih ettim gaz sebebiyle Browns aldım meme ucu ince yani bebek bastırınca ağzıyla memesi içeri göçüyor sert madde değil memesi ince. Geniş ağız da memeye en yakın olan ince ağız çok ince yani o önü kavraması için dudak ucuyla içmesi gerek o da meme reddi yapar bence baya ince. Geniş ağızda aynı meme gibi o kahverengi kısmı kavrar gibi ağızlarını kavrıyorlar çok şükür maşallah ben önce meme ardından biberon veriyorum gece direk biberon veriyorum meme reddi yaşamadık
Yaaaa sen iyiki varsın Cansu iyikiCanım su mideyi şişiriyor sanırım ondan tokluk hissi yaratıyor bence aslında şekerli su önerilir şeker kan şekerini dengeler diye ama bilmiyorumben su verdim 1 çay kaşığı ama dudakları bir ara aşırı kuruydu anne sütü de gelmiyordu o zaman vermiştim 1 seferlik ama bir günde etki etmedi tabi şimdi anne sütü de aldıkları için vermiyorum. Ama su verenleri bende okudum ama hiç denemedim.
dr Browns biberonun ucu geniş ağız ve ince ağız olarak iki ucu var ben geniş ağız olanı aldım anne memesine en yakın 2. Biberon o ilki commoto markası 800 tl o sanırım. Ben antikolik tercih ettim gaz sebebiyle Browns aldım meme ucu ince yani bebek bastırınca ağzıyla memesi içeri göçüyor sert madde değil memesi ince. Geniş ağız da memeye en yakın olan ince ağız çok ince yani o önü kavraması için dudak ucuyla içmesi gerek o da meme reddi yapar bence baya ince. Geniş ağızda aynı meme gibi o kahverengi kısmı kavrar gibi ağızlarını kavrıyorlar çok şükür maşallah ben önce meme ardından biberon veriyorum gece direk biberon veriyorum meme reddi yaşamadık
Dün nasıl geçti Cansu iftara gidecektinizAy iki kişiyiz bu evin temizliği hiç bitmiyor bayılıcam artık. Hadi çamaşır bulaşık okey de her gün yerler nasıl pisleniyor cam açınca mı oluyor ne oluyorsa her gün silmekten bezdim neyse ki robot süpürüyor
Bugün zaten yetmedi Melis sağolsun yatağa ve ayaklarıma işedi bütün yatağı yıka kurut çocukların yatağını da yıkayayım dedim sonra odada toz gördüm odayı alırken bütün evi aldım sonra lavabolara giriştim derken Ocak fırın temizliğinde buldum kendimiyani bir bakmışım götüm anca koltukla buluşmuş sabah 10 da başladığım serüven 14:00 de bitti ki daha çişli pijama altımı değişemedim bile duşa girecektim güya
Kuzum benimki ilk günler şiringayla mama yedi sonra biberona geçtik zaten mama olmasaydı biz kilo alamazdık ve aksine memeye yapışık benimki sadece sütüm çok çok azCanım günde iki kez veriyorum doktor verme dedi ama veriyorum, pazartesi kontrol var. Korkuyorum biberona alışır memeyi bırakır diye. Bu sarılık bela oldu başımıza geçmiyor. Nasıl olacak bilmiyorum herkes şekerli su diyor.
Kesinlikle öyle bir nemlendirici bile sürsem kendime sanki dünya güzeli olarak kendimi hiss ediyorumEvet bencede ağladı ağlayacak diye elim ayağım birbirine giriyorbide insanı motivasyon olarak yükseltiyor bakımlı olmak ama ben bı müddet galiba paspal takilicam ohh süper seninde gitti mi ayy evet bende onu diyorum karnıma nasıl sigiyordu hayal bile edemiyorum
Kuzum Allah'ın izniyle bişey yoktur sen içini rahat tut haftanı doldurunca ortalama 2800-3000 doğar bence oda gayet normal bir doğum kilosuen son kilosuna 2630 gr demişti gecen hafta, bu hafta stresten ben sormayı unuttum oda söylemedi. Detsylı ultrasonda her sey iyiydi, ikili testte burun kemiğimize küçük demişlerdi ama bunu hiç takmadım genetik büyük ihtimalle diue. Bizim gerilik 35.haftada birden çıktı ortaya
Avent anti kolik aldım kuzum hipp mama veriyorum ben memnun kaldımKuzum hangi biberonu kullanıyorsun, sanki mama gaz yapıyor. Bana da verme anne sütü sarılığın tedavisi diyor. Anlamadım gitti kuzum,
Of evet o koku olayı 40 ım çıkınca geçti şükür o neydi öyle çürümüş gibiKız cok igrenc hissediyorum kendimi saçım aldı başını gidiyor emzirirken terliyorum iğrenç kokuyorum banyo ediyorum yine terliyorummemeler desen hep ortada emzirmekten artık istemsiz kambur yürümeye başladım farkedip dikeliyorum hemen duzelicez inşallah
Evin temizliği hiç bitmez canım onu bunu yaparken bir bakıyorum uyanmış 2 saat tamam olmadan ağlıyor acım diye bazen diyorum acaba 90 CC yetmiyormuAy iki kişiyiz bu evin temizliği hiç bitmiyor bayılıcam artık. Hadi çamaşır bulaşık okey de her gün yerler nasıl pisleniyor cam açınca mı oluyor ne oluyorsa her gün silmekten bezdim neyse ki robot süpürüyor
Bugün zaten yetmedi Melis sağolsun yatağa ve ayaklarıma işedi bütün yatağı yıka kurut çocukların yatağını da yıkayayım dedim sonra odada toz gördüm odayı alırken bütün evi aldım sonra lavabolara giriştim derken Ocak fırın temizliğinde buldum kendimiyani bir bakmışım götüm anca koltukla buluşmuş sabah 10 da başladığım serüven 14:00 de bitti ki daha çişli pijama altımı değişemedim bile duşa girecektim güya
Mamayı meme öğün aralarına ekle kuzum sarılık bitince bırakırsın istersen şuan beslenmesi ve o sarılığı atması gence daha önemli ben öyle yaptım önceliğim oydu yani.Yaaaa sen iyiki varsın Cansu iyikieşim almış getirecek şimdi bizde Avent var ama hava yutuyor gaz olacak diye senin önerinle bence aldım. Mama vermeye kararlıyım şu sarılık bitene kadar.
Ay gittik gittikDün nasıl geçti Cansu iftara gidecektiniz