• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    89
Bende konuşma üslubunuzu sevmedim açıkçası. Çok şükür bizlerde kör cahil değiliz. Siz bu şekilde diyorsunuz diye sizin dediğiniz doğru olacak diye bir durumda yok. O kadar çok şey dönüyor ki din ile alakalı. Bende çok ilmîne ve bilimine güvendiğim hocama sordum hatta 2 kişiye. Onlarda aynı şekilde kefarete gerek olmadığını söylediler. Çünkü siz tuttuğunuz orucun nasıl olduğunu önceki senelere göre biliriz değil mi daha kötü mü daha iyi mi olduğunu da ? Tansiyonumu ölçüyorum normal, biraz susadım ama iyiyim. Sizin dediğinize göre o halde hiç tutmaya yeltenmeyelim. 1 ay borcu sonra ödeyelim bana da pek bu mantıklı gelmedi. Şu an hamile olduğumuz için bunu hastalık bilip tutmamak diye bir düşüncem yok. Herkesin kendi tercihi. Allah kabul etsin çocuklarımızı sağlıkla kucağımıza alalım 🤲🏻

bende tutuyorum bakalım güzel de gidiyor bi çok uykum gelmişti çalıştığım için ondada biraz yattım. İyi geldi. Bol ibadetle hayırlı Ramazanlarımız olsun
Orucu kolay şekilde tutabilecekseniz tabiki önceliğimiz tutmak. Bu yüzden kuşluk vaktine kadar niyet etmeyip tansiyonumuza midemize bakıp ona göre niyet etmeliyiz. Ben asla hamileyseniz oruç tutmayın demedim bikere bana kalmamış bu. Aksine keşke tutabilsek hamilelik bir bahane olmamalı. Ama tutamayacak kadar kötü olup ısrarla niyet ettikten sonra oruç bozulmaz arkadaşlar. O zaman hiç niyet edilmeyecek

Bende konuşma üslubunuzu sevmedim açıkçası. Çok şükür bizlerde kör cahil değiliz. Siz bu şekilde diyorsunuz diye sizin dediğiniz doğru olacak diye bir durumda yok. O kadar çok şey dönüyor ki din ile alakalı. Bende çok ilmîne ve bilimine güvendiğim hocama sordum hatta 2 kişiye. Onlarda aynı şekilde kefarete gerek olmadığını söylediler. Çünkü siz tuttuğunuz orucun nasıl olduğunu önceki senelere göre biliriz değil mi daha kötü mü daha iyi mi olduğunu da ? Tansiyonumu ölçüyorum normal, biraz susadım ama iyiyim. Sizin dediğinize göre o halde hiç tutmaya yeltenmeyelim. 1 ay borcu sonra ödeyelim bana da pek bu mantıklı gelmedi. Şu an hamile olduğumuz için bunu hastalık bilip tutmamak diye bir düşüncem yok. Herkesin kendi tercihi. Allah kabul etsin çocuklarımızı sağlıkla kucağımıza alalım 🤲🏻

bende tutuyorum bakalım güzel de gidiyor bi çok uykum gelmişti çalıştığım için ondada biraz yattım. İyi geldi. Bol ibadetle hayırlı Ramazanlarımız olsun
Uslübumunda sert olma sebebi bizler kimiz de fetva verebiliyoruz. Hamile kadın niyet eder, kötüleşirse orucu bozabilir yazmış arkadaş. Son derece yanlış bir bilgi. Lütfen iyiyseniz tutabilmenizi takdir ediyorum ve maşallah diyorum. Ancak kötüyseniz niyet edipte sonra bozmayın.

Uslubüm evet sert çünkü sadece internetten gördüğünüz bilgilerle insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Sizin mesajınızı görüp orucunu bozan hamile bile olabilir. Bence en sağlıklısı kötüysek tutmamak. Çünkü dinimiz hamileye farz kılmıyor. He iyiysen tutacaksan bile ne kadar güzel keşke herkes tutabilse 🙏🏻 ancak niyet ettikten sonra maalesef ki oruç ölüm hali hariç bozulmaz. Kişi ancak öleceğini hissettiyse orucunu bozabilir
Zan yapıyorsunuz, ben internet bilgileriyle amel eden bir müslüman değilim. Buraya doğal olarak internetten 2 kaynak getirdim. Hanefi mezhebiyle amel edenleri ilgilendiren iki kaynaktır verdiğim kaynaklar. Daha detaylı her müslüman kendi bakmakla mükellef. İhtilaflı olan bu konuyla ilgili mezheplerde farklı görüşler var. Genelde ülkemizde hanefi mezhebi yoğunlukta, bu sebeple bu mezhebin görüşünü aktardım. Mezhepler bile kesin görüş bildirmeyip, tercihte bulunmuşlardır görüşler arasında, bence diyerek siz kendi fikrinizi kattınız ki, ben böyle cümle kurmaktan Allah’a sığınırım.

Siz kendi kaynaklarınızı hala eklemediniz, ben merak ediyorum. Paylaşın ki insanlar okusun.

:KK61:Mide bulantısı tamamen geçmedi ama sürekli bir mide yanması var. Günde 4 5 kez gaviscon içmek beni korkutuyor o yüzden artık farklı yöntemlere yönelmeye başladım. 2 yemek kaşığı tahin içiyorum, soğuk süt veya ayran biraz rahatlatıyor. Bir de kabuğu soyulmuş elma başka önerisi olan var mı mide yanması ile alakalı gerçekten gırtlağıma kadar alev yükseliyormuş gibi hissediyorum.
Ayva çok iyi geliyor kabuğunu soyup tükete bilirsiniz ben öyle yapıyorum..

Canım destek yastığı nasıl bisey? Karnının hemen altına mı koyuyorsun
Ucgen bir sey hem bel icin hem karin icin iki parca. Ebebekten aldim fena degil gibi ozellikle ilerleyen zamanlarda lazim olacak
Kızlar oruç tutuyor musunuz nasıl gidiyor ? Ben de halsizlik var onun dışında iyiyim sanki ? Doktor bana bıraktı tutmanda bebek açısından sıkıntı yok demişti
Ben cok istedim ama dun iki kere istifra edince bugun cekindim. İyi ki de niyetlenmemisim ogleden sonraya kadar cok fena bulandi midem. Sahur yaptim ne kadar dayanabilecegime bakayim dedim uzun sure dayanirsa niyetlenirim diye ama bir kac saat anca durdum🥲 bakalim belki ortasinda toparlarsam o zaman tutarim umudumu kaybetmedim

Uslubüm evet sert çünkü sadece internetten gördüğünüz bilgilerle insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Sizin mesajınızı görüp orucunu bozan hamile bile olabilir. Bence en sağlıklısı kötüysek tutmamak. Çünkü dinimiz hamileye farz kılmıyor. He iyiysen tutacaksan bile ne kadar güzel keşke herkes tutabilse 🙏🏻 ancak niyet ettikten sonra maalesef ki oruç ölüm hali hariç bozulmaz. Kişi ancak öleceğini hissettiyse orucunu bozabilir
Ya karismak istemiyorum ama madem farkindasiniz gormezden gelemedim. Bu konuda net bilgim yok arastirmadim belki sizinki dogru belki degil ama eger ki yanlis oldugunu dusunuyorsaniz sert bir ifadeyi bilerek kullandiginizi anladim keske boyle yapmasaydiniz. Bizim dinimizde boyle kalp kirmak da yok. Yanlis oldugunu dusunuyorsaniz mesajda da sert anlasilailecegini dusunerek daha sakin yazmalisiniz diye dusunuyorum. Kalp kirmak da gunah hem de ramazandayiz hele ki karsinizdakiler de hamile insanlar. Beni yanlis anlamayin lutfen ben mesajda bana oyle gelmistir dedim ama siz de teyit edince yazma ihtiyaci duydum.

Uslübumunda sert olma sebebi bizler kimiz de fetva verebiliyoruz. Hamile kadın niyet eder, kötüleşirse orucu bozabilir yazmış arkadaş. Son derece yanlış bir bilgi. Lütfen iyiyseniz tutabilmenizi takdir ediyorum ve maşallah diyorum. Ancak kötüyseniz niyet edipte sonra bozmayın.
Katılıyorum hamilelikte illa tutulacak diye ne bir ayet var ne bilimsel bişey, kişisel yorumlaayıp insanların aklını karıştırmasınlar hele google yorumları ile asla. Borçlanırsın, daha önce regl olduğunda borçlandığın gibi bu kadar uzatılmamalı konu sonucu belli ha kişisel tercih o ayrı

Zan yapıyorsunuz, ben internet bilgileriyle amel eden bir müslüman değilim. Buraya doğal olarak internetten 2 kaynak getirdim. Hanefi mezhebiyle amel edenleri ilgilendiren iki kaynaktır verdiğim kaynaklar. Daha detaylı her müslüman kendi bakmakla mükellef. İhtilaflı olan bu konuyla ilgili mezheplerde farklı görüşler var. Genelde ülkemizde hanefi mezhebi yoğunlukta, bu sebeple bu mezhebin görüşünü aktardım. Mezhepler bile kesin görüş bildirmeyip, tercihte bulunmuşlardır görüşler arasında, bence diyerek siz kendi fikrinizi kattınız ki, ben böyle cümle kurmaktan Allah’a sığınırım.

Siz kendi kaynaklarınızı hala eklemediniz, ben merak ediyorum. Paylaşın ki insanlar okusun.
Kaynaklarım Nurul izah ve multeka. Lütfen araştırın derim. Yinede kendi istediğini yapabilirsiniz tabi ki. Emri bil maruf yapmaya çalıştım ben

Ya karismak istemiyorum ama madem farkindasiniz gormezden gelemedim. Bu konuda net bilgim yok arastirmadim belki sizinki dogru belki degil ama eger ki yanlis oldugunu dusunuyorsaniz sert bir ifadeyi bilerek kullandiginizi anladim keske boyle yapmasaydiniz. Bizim dinimizde boyle kalp kirmak da yok. Yanlis oldugunu dusunuyorsaniz mesajda da sert anlasilailecegini dusunerek daha sakin yazmalisiniz diye dusunuyorum. Kalp kirmak da gunah hem de ramazandayiz hele ki karsinizdakiler de hamile insanlar. Beni yanlis anlamayin lutfen ben mesajda bana oyle gelmistir dedim ama siz de teyit edince yazma ihtiyaci duydum.
Haklısınız bende okuyunca biraz sert olduğunu farkettim o an öyle olmuş kusura bakmasın kimse 🙏🏻

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    79,1 KB · Görüntüleme: 14
  • image.webp
    image.webp
    81,5 KB · Görüntüleme: 14
Eti çok seven ete bayılan ben sebzeye düştüm. İnsanın canı brokoli, kapuska, enginar çeker mi ya 😂 bebemin damak zevki edepli usturuplu olacak heralde. Et göresim yok otçu sebzeci heralde bu çocuk

E tamam bende aynı şeyi söyledim burada yazanlarla. Ölüm hali gibi hissetmek aklının noksanlaşması halinde bozulabilir oruç. Tuttum başım döndü fenalaştım midem bulandı diyip hamile bir kadın orucunu bozamaz. Benim dediklerimle aynı şeyi söylüyor
Hastalanmasından korkmak ifadesini okumuyor musunuz? Ve kefaret vermesi gerekir demiştiniz o nerede peki?

Size daha fazla yazmak istemiyorum, arkadaşları da meşgul etmemek adına.
Selametle.

Bende eğer bebeğinin kötü durumda olduğunu düşünüyorsa bozması hak diye biliyorum herhangi bir fıkıh bilgim yok dini derste almadım bu konu ile ilgili yalnızca araştırmalarım bu yöndeydi ben hemşireyim nöbet tutuyorum o günler harici tutmaya çalışıyorum bugün ilk gün rabbim yardım etsin tutmaya niyetlenen herkese🤲🫶🏼🫠

Oruç tutup tutmamak gebeye kalmış bir şey dinen zorlama yapılmıyor bu konu da islam kolaylık dini fakat oruç tutmayacağım diyince bazı kişiler ben tuttum tosun gibi çocuk doğurdum diyorlar bence bu çok yanlış şu an hormonlarımız zaten baya aktif her şeyi yanlış anlayabiliyoruz daha dikkatli olunmalı bu konuda tutana da tutmayana da zaten saygı gösterilmeli hamileyken ekstra saygı gösterilip kararının yanında olunmalı yargılanmamalı

Eti çok seven ete bayılan ben sebzeye düştüm. İnsanın canı brokoli, kapuska, enginar çeker mi ya 😂 bebemin damak zevki edepli usturuplu olacak heralde. Et göresim yok otçu sebzeci heralde bu çocuk
Ya ben normalde et sevmezdim son zamanlarda yumurta da yemiyordum. Ama kofte balik peynir yogurt cok severdim. Simdi icinde protein olan hic biseyi icim cekmiyor. Kizimda da kofteden tiksinmistim bunda da yiyesim gelmiyor. Yumurta hic gormek istemiyorum🤷🏻‍♀️

Goruntu olarak tabi degil beklenilen bu sekilde 3.5 cocuk 3.5 esi 4-5 kilo da yaglanma. Boyu 1.85 de olsa cocugu 3.5, esi 3.5 olacak.Boyla ilgili degil bu beklenti. Tabi buna uymak pek mumkun degil bu sadece beklentileri🤷🏻‍♀️kolaysa kendileri tutsunlar o bogazi🤣
Canım sadece bebekle eşi değil ki kilo yapan. Kan hacmin baya artıyor. Daha fazla kan yapıyor vücut ve daha fazla kilo demek bu, artı ödem de aynı şekilde. Metrekareye düşen su tutma oranı ne kadar çoksa o kadar kilo alırsın 😆 artı memeler de öyle kilo yapıyor o yüzden boy ile de alakalı dedim

İlk gebeligimde tansiyon sikintisi yasadim, bunda da 2-3 kere 14 u gordum. 14 u gormemek gerekiyor cok olursa bobrekler protein kaciriyor. Normalde doktorlar bunu onemser belki tek seferlik diye dusunmustur evde duzenli sabah aksam olcun stresten uzak durun hala 14 gorurseniz tuz ve kizartmadan sicaktan uzak durun.

Evet bende oluyor dun destek yastigi aldim gece uyurken zorlaniyorum biraz
Sağolun her sabah sağlık ocağına gidip ölçtürücem öyle stresli bi işteyim ki stres kaynaklı olabilir diye düşünüyorum

Kızlar detaylı ultrasonla ilgili neler düşünüyorsunuz? Bizim burda özel hastanede zaten yok perinatoloji, bi tane devlet hastanesinde var, ondan da randevu alabilmek ne mümkün. O yüzden yakın şehirde yaptırılmaz, oradan ayarladık 27 Mart için. O zaman tam 21+3 olmuş olucaz inşallah hayırlısıyla 🙏🏻🥹

Back