- 23 Temmuz 2024
- 414
- 534
- 18
- 25
Orucu kolay şekilde tutabilecekseniz tabiki önceliğimiz tutmak. Bu yüzden kuşluk vaktine kadar niyet etmeyip tansiyonumuza midemize bakıp ona göre niyet etmeliyiz. Ben asla hamileyseniz oruç tutmayın demedim bikere bana kalmamış bu. Aksine keşke tutabilsek hamilelik bir bahane olmamalı. Ama tutamayacak kadar kötü olup ısrarla niyet ettikten sonra oruç bozulmaz arkadaşlar. O zaman hiç niyet edilmeyecekBende konuşma üslubunuzu sevmedim açıkçası. Çok şükür bizlerde kör cahil değiliz. Siz bu şekilde diyorsunuz diye sizin dediğiniz doğru olacak diye bir durumda yok. O kadar çok şey dönüyor ki din ile alakalı. Bende çok ilmîne ve bilimine güvendiğim hocama sordum hatta 2 kişiye. Onlarda aynı şekilde kefarete gerek olmadığını söylediler. Çünkü siz tuttuğunuz orucun nasıl olduğunu önceki senelere göre biliriz değil mi daha kötü mü daha iyi mi olduğunu da ? Tansiyonumu ölçüyorum normal, biraz susadım ama iyiyim. Sizin dediğinize göre o halde hiç tutmaya yeltenmeyelim. 1 ay borcu sonra ödeyelim bana da pek bu mantıklı gelmedi. Şu an hamile olduğumuz için bunu hastalık bilip tutmamak diye bir düşüncem yok. Herkesin kendi tercihi. Allah kabul etsin çocuklarımızı sağlıkla kucağımıza alalım
bende tutuyorum bakalım güzel de gidiyor bi çok uykum gelmişti çalıştığım için ondada biraz yattım. İyi geldi. Bol ibadetle hayırlı Ramazanlarımız olsun