2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Kızlar sezaryenden sonra kaç günde ayağa kalkılıyor kendi işini görecek kadar olsa yeter benim ikizlerim olucak inşallah bir an önce ayağa kalkabilirim
İlk birkaç gün desteksiz doğrulamayabiliyorsun, 5 güne daha iyi oluyorsun. Ayağa ilk günden itibaren kalkıyorsun ama dinlenmeni öneririm. Bende çok fazla sırt ağrısı olmuştu ilk günler.

Helal olsun valla ben ilk günler bebeği tek başıma alamadım eve geldiğimde bile eşim tuvalete oturttu kaldırdı ama ben gaz çıkartamadım 4 yada 5. Gün büyük tuvalete çıktım o da etkiledi baya

İlk zamanlar bize de vardı kuzum sonra sarı hardal oldu mamaya başlayınca koyu yeşil oldu
Arkasına tekrar kaka yaptı o turuncu geldi çok şükür korktum bian kuzum sanırım ön süt çok aldı internetten baktım şimdi bu arada ben bestlak bıraktım ya bir gün içtim ertesi gün mememde beze gibi biseyler olmaya başladı bide taş gibi oldu çocuk zor tuttu sagmaya çalıştım süt gelmedi Alya emince geldi bitek ay fenaydi

Bendede aynısı ama bazen oluyor sağdan vererken sol göğsümden süt akıyor

Cnm göğsün terbıye olması ne demek?
Birde ben 2 saate emzırınce 2 saat sonra göğüslerım dolmuyor, bebiş doymuyor, aranıyor hep. Göğüslerım genelde sönük benım
Canım benimde tam tersi göğüslerim yarım saat bebek emse bile tam anlamıyla sönmüyor şiş gibi orantısız bir süt gelişi var ben çok su içiyorum diye mi bilmiyorum bir de ilk gün bende bestlak damla kullandım o mu çoşturdu anlamadım mastit olmaktan hep korkuyorum ama hiç sağım yapmıyorum bu arada.. inşallah zamanla azalıp terbiye olacak gögüsler bekliyorum inan az olması ne kadar zorsa çok süt olması da büyük dert yani hep ağrılı emziriyorum mesela 2 saat emmediğinde taş kesiliyor düğüm düğüm bütün kanallar dışardan dokununca hissediliyor eşim bile diyor bu ne böyle diye inşallah düzelecek

Bugüne rahat bir hamilelik geçirdim umarım doğumum da hamileliğim kadar konforlu olurİyi düşünmek istiyorumSenin doğum hikayen nasıldı
Canım benim 12’de sancılarım başladı gece dörde kadar çektim. Sonra biraz uyuyayım dedim uyudum uyandım sabah saat 8:00’de uyandım. Perşembe günü de kontrolüm vardı ama sancıları 5 dakikada 1. Kontrol saatim saat 10:00 ben de kalktım doktora gittim. Sancılarım var deyince açıklığıma bakıldı altı santim olduğunu öğrendik. Yatışım verildi. 13:24’te bebeğim kucağımdaydı. Son yarım saat çok sıkıntıydı epidural yaptırmadım ben. Ama son yarım saate kadar çok bir sıkıntı yaşamadım sancı kaldırılabilecek seviyededi pilates topu Çöm kalk böyle egzersizler yaptırdı ebe. Ben çok bağırdım çok ağladım o son yarım saatte en son doktorum yanıma geldi bana sancı gelince çömel dedi çömeldim ve doğuracağım dedim sonra zaten çatala aldılar üç ıkınmaya doğurdum. Yırtık ya da kesi yok sadece içeride sıyrık oluştu iki tane dikişim var iç kısımda

12 yıl dedin en mantıklısı sana sormakdikiş olan yerler şimdi bende tokundukca ağrıyor ve uyuşmuş gibi hep böylemi kalıcak

Ya çok güzelMiniğinle sağlıklı uzun ömürler diliyorumKaç haftalık kaç kg doğdu acaba?Doktorum biraz beni korkuttu da kilo artışı fazla olursa normale izin veremem dedi.38 haftalık 3.270 çıktı.Haftaya bir planlama yapmamız lazım dedi

Bana hiç alttan bakmadı ve rahim agzı kapalı açıklık yok merak etme dedi hep. Anlaşılıyor mu ultrasondan dedim en son gittiğimde. Evet anlaşılır dedi
Valla banada alttan bakmayınca anlaşılmaz dedi doktorlar her hafta bakıyorlar son haftaları zaten 38 im

Kızlar biz gaz sancıları için anason yağı aldık göbeğine masaj yapıyoruz şimdilik iyi geldi gibi bakalım

Kızlar anne sütü artırma ve bebeğe kilo aldırma ile ilgili bişeyi sizin için kaydettim. Ekliyorum eke. Bi bakıverin

Eklentiler

• IMG_1812.jpeg
    154,5 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_1811.jpeg
    159,9 KB · Görüntüleme: 65
39+6 da 3135 doğdu ama ultrason da en son 3.400-3500 arası demişti doktor

İlk birkaç gün desteksiz doğrulamayabiliyorsun, 5 güne daha iyi oluyorsun. Ayağa ilk günden itibaren kalkıyorsun ama dinlenmeni öneririm. Bende çok fazla sırt ağrısı olmuştu ilk günler.
Sırt ve bel ağrısını çok duyuyorum daha sonra kalıcı olanlarda oluyormuş

Sırt ve bel ağrısını çok duyuyorum daha sonra kalıcı olanlarda oluyormuş
Belim hiç ağrımadı, sırtım da sanırım ilk günler çok dik duramadığım için ağrıdı. İlk sezeryan biraz zor geçiyormuş diyorlar, benim öyleydi. zorluğu da max 5 gün. Aklınıza ağrılarınız kalıcı olacakmış gibi kötü şeyler getirmeyin hepsi geçiyor öyle düşünün.
İlk yürüme de zor değil sadece yataktan kalkamıyorsunuz desteğe ihtiyacınız oluyor yürümede çok sıkıntı olmuyor. Beni gaz problemi yürümekten daha çok zorlamıştı açıkçası. :) Sizde de olmaz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…