Valla o kada çok işimizi kolaylaştıracak ürün yapmışlarki hepsini iyiki almışım diyorum hiçte gereksiz değillermiş artık tek yıkıyacağın için en güzeliBakıcam o zaman bende en kolayı o yoksa elde riskli yaz gelirse hem büyüsünler daha kolay olucak
canım burda ve diğer gruplarda sürekli yazılıyor mama verince sarılık gidecek diye bir kural yok çoğumuzun başına geldi kendini suçlama bir çok neden var sarılığın Allah çaresiz dert vermesinKızlar ben çok kötüyüm , çaresiz hissediyorum. Bugün 15 gün oldu bebeğim dünyaya geleli ilk 5 gün kucağıma bile alamadım yoğun bakımda yattı doğum anında oksijen seviyesi düştü ve gırtlağında doğuştan kıkırdak yumuşaklığı var en geç 1 seneye düzelir dediler . Bebeğim taburcu olduktan sonra sarılığı arttı yeterince besleyemedim beceremedim . Saatimi kurdum 2 saati geçirmeden emzirdim mama dediler verdim ama sevmedi çoğunlukla kustu . En son sarılık değeri 11e kadar düşebildi , bugün 15. Gün kontrolünde göğsünde bir hırıltı duyuldu burun tıkanıklığı sanıldı temizlendi ama geçmedi tekrardan yatış verdiler . Yoğun bakımın kapısında bekliyorum, bakamadım bebeğime ne sütüm yetti ne mama vermeyi becerebildim yapamadım . Göğsümde uyumaya alıştı ,kucağımda sakinleşiyordu şimdi orada beni arayacak kokumu alamayınca kendini güvende hissetmezse düşünmekten kafayı yicem . Allahım dermansız dert vermesin ,daha beteriyle sınamasın ama böyle hiç hayal etmedim kim ederki zaten küçücük bedeniyle savaşıyor bebeğim dua edin ne olur kafayı yemek üzereyim kızlar dayanmakta zorlanıyorum
Canım benim inşallah en kısa sürede bebeğin yine koynuna girer . Lütfen ben bakamadım bebeğime diye düşünme . Elinden gelen her şeyi en güzel şekilde yapmışsın zaten. Sen mükemmel bir annesinKızlar ben çok kötüyüm , çaresiz hissediyorum. Bugün 15 gün oldu bebeğim dünyaya geleli ilk 5 gün kucağıma bile alamadım yoğun bakımda yattı doğum anında oksijen seviyesi düştü ve gırtlağında doğuştan kıkırdak yumuşaklığı var en geç 1 seneye düzelir dediler . Bebeğim taburcu olduktan sonra sarılığı arttı yeterince besleyemedim beceremedim . Saatimi kurdum 2 saati geçirmeden emzirdim mama dediler verdim ama sevmedi çoğunlukla kustu . En son sarılık değeri 11e kadar düşebildi , bugün 15. Gün kontrolünde göğsünde bir hırıltı duyuldu burun tıkanıklığı sanıldı temizlendi ama geçmedi tekrardan yatış verdiler . Yoğun bakımın kapısında bekliyorum, bakamadım bebeğime ne sütüm yetti ne mama vermeyi becerebildim yapamadım . Göğsümde uyumaya alıştı ,kucağımda sakinleşiyordu şimdi orada beni arayacak kokumu alamayınca kendini güvende hissetmezse düşünmekten kafayı yicem . Allahım dermansız dert vermesin ,daha beteriyle sınamasın ama böyle hiç hayal etmedim kim ederki zaten küçücük bedeniyle savaşıyor bebeğim dua edin ne olur kafayı yemek üzereyim kızlar dayanmakta zorlanıyorum
Canım Kv yormuş seni sen bebeğin annesisin o bebeğin sana ihtiyacı var Kv istediği kadar baksın beslesin boş yani. Hayır burada annesi var ben altını değiştiririm dersen bir daha zaten yeltenmez Kv. Ya eşine anne bebek bağ kırması gerektiğini ileride gelişimi için önemli olduğunu söyle bebeği al odana çekil kapıyı da kapat bebeğinle ten tene temas et Kv girmesin istiyorsan kitle odanın kapısını çıplak olacağım ten temasında de doktor öyle söyledi de yalandan ben öyle yapıyorum ne deseler aa doktor öyle söyledi diyorumYa resmen depresyona girdim, hiç iyi değilim. Ben böyle değildim güçlü biriydim bana ne oldu anlamıyorum, sürekli ağlıyorum. Delirecek gibiyim. Logusalıgı resmen dibine kadar yaşıyorum dün nasıl bir hale girmişim ki kayınvalidem nasıl ağlamış kız ölecek diye benim için. Ben böyle değildim kararlı güçlü kimseye zerre eyvallahı olmayan sinirli bir kişiliğim vardı. Şimdi o gitti başka bir insan oldum. Öyle zorlanıyorum ki. Dün gece bebeğime bakamadım resmen. Kafam Allah bullak.
Canım Allah yardımcınız olsunKızlar ben çok kötüyüm , çaresiz hissediyorum. Bugün 15 gün oldu bebeğim dünyaya geleli ilk 5 gün kucağıma bile alamadım yoğun bakımda yattı doğum anında oksijen seviyesi düştü ve gırtlağında doğuştan kıkırdak yumuşaklığı var en geç 1 seneye düzelir dediler . Bebeğim taburcu olduktan sonra sarılığı arttı yeterince besleyemedim beceremedim . Saatimi kurdum 2 saati geçirmeden emzirdim mama dediler verdim ama sevmedi çoğunlukla kustu . En son sarılık değeri 11e kadar düşebildi , bugün 15. Gün kontrolünde göğsünde bir hırıltı duyuldu burun tıkanıklığı sanıldı temizlendi ama geçmedi tekrardan yatış verdiler . Yoğun bakımın kapısında bekliyorum, bakamadım bebeğime ne sütüm yetti ne mama vermeyi becerebildim yapamadım . Göğsümde uyumaya alıştı ,kucağımda sakinleşiyordu şimdi orada beni arayacak kokumu alamayınca kendini güvende hissetmezse düşünmekten kafayı yicem . Allahım dermansız dert vermesin ,daha beteriyle sınamasın ama böyle hiç hayal etmedim kim ederki zaten küçücük bedeniyle savaşıyor bebeğim dua edin ne olur kafayı yemek üzereyim kızlar dayanmakta zorlanıyorum
doğduğu gün verdim :))kızlar bebeğinize emzik ne zaman verdiniz yada verneyi düşünüyorsunuz
Ayrı oda da asla yatırmam iyi cesaret etmişsin canımYok yok sana demiyorum gerçekten aslında yeri gelmişken yazayım dedim çünkü bazen zorluyor bebekler ve insan araştırma yapıyor, karşına da bir sürü reklam çıkıyor uyku eğitimcilerin. Bana çok ilginç gelmişti, kabullenemedim yani sonra zararlarını okuduğumda işte dedim içgüdüsel olarak uygun olmadığını kendim hissetmişim. Bunlara uyup 8 aylık bebeğimi bir kere başka odaya aldım bir gün o da yani, ne ben yatabildim ne o kaygıdan. Beraberken mis gibiydik
Allah yardımcın olsun
Doğduğu gün verdim bende ve o artık bir emzik bağımlısıkızlar bebeğinize emzik ne zaman verdiniz yada verneyi düşünüyorsunuz
Evet ya kokuyor kaka yıkanmadığı zaman ya da bana öyle geliyor hemen bi popo yıkıyorumBen hala haftada 1 defa banyosunu yaptırıyorum ondan şampuan kullanıyorum havalar sıcaklasın daha sık sık yaptırıcam zaten popasını ayaklarını kaka sonrası hep yıkıyorum grip olduğum için hastalanmasın diye korkuyorum zaten deli gibi kokluyorum kötü koku varmı diye
bize hastaneden hemsire geldi yıkamayı gösterdi orası duru suyla yıkanacak diye biliyorum canım aman köpürdetmeyin ya da dra sorun pişiğe yatkınlaşabilir cildini kurutursunAy doğru ben orayı da duru suyla yıkadım bugün orayı köpürteyim
Ben 2. aydan sonra tabureye oturup dizime havlu koyuyordum, üstüne de bebeği şipşak yıkaması çok kolay oluyordu başta bi yapabilir miyim dedim baktım yapıyormuşumYazık ya kıyamam yavruma. Ben filesiz aslaa cesaret edemem şahsen. İlk bebeğimi hep file ile yıkadım. Diğer türlü balık gibiler Allah korusun kayar gider elindenben gündüz falan hep kendim yıkıyordum, file ile kolay oluyor bence , illa birine ihtiyaç duymuyorsun. Sırt üstü yatirip güzelce önünü ve kafasını yıkıyordum, en son da yavaşça elime alıp sırtını yıkıyordum bitti gitti @akgnss kız sen de sanırım nasıl yıkayacagini düşünüyordun, file alın
Cnm ben legen içinde yüzüstü bebegımı tutuyorum. Sol kolumla tutuyorum, sağ ile sabunluyorum, birininde su dökmesi gerek.Kızlar nasıl banyo yaptırıyorsunuz bebişlerinizi?annem elinde tutuyor ve bana diyorki çocuk ağırlaşmış gittikten sonra eşimle yapıcaz ama nasıl yapıcaz bilmiyorum elimde tutamam
Çiş için 5-6 diyorlar ama bilmiyorum hiç doktora sormadım ebe demişti bana kaka hiç bilmiyorum. Kaka yapmadıklarım ıdoktora söylediğimde mama alıyorsa 10 gün sadece anne sütü alıyorsa 1 hafta kaka yapamaması normal demişti. Ama kaç kaka da doyuyor öyle bir ölçü var mı kakada bilmiyorumKızlar ortalama günde kaç kere kakalı ve çişli bez alıyorsam doyduğunu anlarım?
En pratiği bu bende böyle yapıyorum sadece koca ve maşrapa yeterli bir su döken biriCnm ben legen içinde yüzüstü bebegımı tutuyorum. Sol kolumla tutuyorum, sağ ile sabunluyorum, birininde su dökmesi gerek.
ben bebeksiz yapıyorum bunuAy dünden sonra karar verdim Kv bana değil ben Kv gidiyorum hodri meydaneşime söyledim artık 2-3 günde bir annenlere yemeğe gidelim diye bi hoşuna gitti aynen ev batmaz yer içer evimize keyif yapmaya geliriz diyor aynen yiğidim aferin dedim iki bebeyle evin altı üstüne bi gelsin de görsün Kv bir daha ağzını açabiliyor mu. Hiç yardımda etmicem açım ben yemek yok mu dicem yemek hazırlarken bebekleri emzirmeye odaya geçicem yedikten sonra da çayımı içer uyku saatine evime gelirim
Derece kaç olması lazım fototerapi beni çok korkutuyor, bakalım yarın değer kaç olacakCanım bizim değer 18 di fototerapi aldık bi gece yattık hastanede .. ama ısıyı eşim hep kontrol etti belli baş derecenin üstüne çıkınca hep hemşireye gitti söyledi ısıyı azalttırdık. Ona rağmen çocuğun vücudu hafif soyuldu ama normalmiş o . Dikkat etmek lazım bazı hemşireler çok ilgisiz be bilgisizdi. Bugün de hastaneden geldik değerimiz tam düşmemiş bile 8 olmuş ama artım tehlikeli değilmiş . Yüzünün sarılığı tam geçmedi bile 35 günlük bulut
Cnm spinalmi olmuştunKızlar sezaryen olup tansiyon yüksekliği yaşayan var mı ? Dün gece tansiyonum 17-9 ları buldu. Acilde mr ve tomografi çektiler anestezi beyni etkilemiş mi diye. Bişey çıkmadı . Tansiyon ilacı verdi ama benim baş ağrılarım geçmiyor. Hiç böyle baş ağrısı yaşamamıştım hayatımda. Tansiyonum sürekli yüksek ,nabzım 50 lere düşüyor. Çok kötü hissediyorum. Bünyem anesteziyi kaldırmadı galiba.
Aahhaaa çok iyiAy dünden sonra karar verdim Kv bana değil ben Kv gidiyorum hodri meydaneşime söyledim artık 2-3 günde bir annenlere yemeğe gidelim diye bi hoşuna gitti aynen ev batmaz yer içer evimize keyif yapmaya geliriz diyor aynen yiğidim aferin dedim iki bebeyle evin altı üstüne bi gelsin de görsün Kv bir daha ağzını açabiliyor mu. Hiç yardımda etmicem açım ben yemek yok mu dicem yemek hazırlarken bebekleri emzirmeye odaya geçicem yedikten sonra da çayımı içer uyku saatine evime gelirim