Kızlar yazanlara tek tek cevap veremedim. Bebeğim 15.40'ta doğdu ama acil sezeryanla. Suni sancıyı bebeğim kaldıramadı sancılarım çok şiddetlendi belim kasıklarım ayrıldı resmen çok kötüydüm ama dayanıyordum sonra nst bağlandı. O sırada doz bir tık artırıldı ve sancılarım şiddetli gelmeye başladı derken bebeğimin kalbi 90-80-70 derken birden cihaz alarm vermeye başladı ve bebeğimin kalbi 20ye düştü ben nasıl bağırıyorum çağırıyorum kesin alın diye. Çok ağladım hemen suni durduruldu başka bir serum verdiler o ne bilmiyorum ama bebeğin nabzı tekrar yükselmeye başladı ama eskisi kadar yükselmedi 110a kadar gelebildi doktorum hemen ultrasonla baktı ve Kordon boynuna dolanmış sancı geldikçe aşağı doğru itildiği için boğuluyordu çocuğum. Hala titriyorum yazarken etkisinden çıkamadım o nst nin alarmı sürekli kulağımda. Beni acele ameliyathaneye indirdiler tabii benim hala sancılarım geliyor şiddetli bir şekilde damarlarımda hala suni sancı gezdigi için ben kıvranıyorum ama ben kıvrandıkça çaktırmıyorlar ama ben telaşlarını hissettim her şeyi hızlı hızlı yapıyorlar spinal yaptılar ben zaten sezeryandan çok korkuyorum ama bir an önce bebeğimin iyi olduğunu duymak istediğim için sessiz sessiz içime içime ağladım. Sonra sesleri duyuyorum ama önümde önlük göremiyorum ve benim canım çok acıdı çekiştirerek bir şeyler yapıyorlar sonra doktorum yanındaki kişiye çıkmıyor çocuk dedi o esnada hareketler sertleşti ve bebeğim doğdu ağlamaya başladı onun sesini duyunca hüngür hüngür ağladım. Bebeğimi bana o an göstermediler ve doktorumun sesini tekrar duydum kanama durmuyor dediklerini ve o an beni uyuttular ne oldu orada bilmiyorum ama gözümü tekrar açtım ameliyathanede ben her şey daha yeni oldu sanıyorum tabii. Ailem çok merak etmiş bebeğim 15.40ta doğdu ama ben odaya geldiğimde 7yi geçiyordu. Beni odaya geçtiğim zaman gördüm bebeğimi. Altın saçlı altın kaşlı gamzeli güzel mi güzel bir bebişim olmuş maşallah. Ama kucağıma bile alamadım ağrıdan. Uyuşukluk geçtikten sonra ilk yürüyüşümde maalesef tansiyon düşmesi yaşadım beni oturttular ve orada bana bir şeyler oluyor dedim ve pat gittim bayılmışım uyandım kustum kustukça dikişlerim ağrıdı acıdan kıvrandım ağladım. Tekrar ağrı kesici yapıldı ve bir zaman sonra kalkıp yürüdüm daha iyiyim şimdi ama gaz çıkaramadım henüz. Ama bebeğim çok şükür yanımda ya her şey geçer çok ağladım hala aklıma geldikçe ağlıyorum ama şükrediyorum hep. O ağlıyor ya ben konuşunca sesimi duyunca susup beni dinliyor eriyorum. Allah'ım isteyen herkese nasip etsin. Çok şükür rabbime biz kurtulduk. Inşallah sizlerin çok güzel hikayeleri olur
AdChoices
ADVERTISING
Çok teşekkür ederimGözün aydın olsun canımsancı falan var mıydı kuzu
yok canım içenler eski sigara içiciler içindi bu tavsiye sezeryan sonrası gaz için sadece kahve tek bilemiyorum günde 1 fincan içiyorum benSigara kullanmıyorum zaten ama kahve içebilirim canım
Gerçekten olan sütü se götürür zaten böyle insanlarben artık süt kelimesini yasaklamak istiyorum yok yetiyor mu içiyor mu aç mı süt gelecek mi( çok zor çokkkkk ( ben de ziyaretçilerimi daha doğrusu annem halam ve kızkardeşimi teker teker eve alıyorum yorum yapılmasına sinir oluyorum
Valla susmuyor bacım fön sesi artı pışpışla birde dikine tutup asagı yukarı yapınca sakinliyornasıl susturacağımı da bilmiyorum sen neler deniyorsun aynı gün doğdular
Sen kimsin kız kullanıcı adı değişmiş ama kimdin kim oldun
Kayısı kompostosu yaptırıcam anneme sanırım o da işe yarar. Bir de kimyonu bol kullanacağız anlaşıldı
Evet canım el mecburKayısı kompostosu yaptırıcam anneme sanırım o da işe yarar. Bir de kimyonu bol kullanacağız anlaşıldı
Canım sen sonrasında zaten tek kalacaksın ve uzun uzun bebeğinle zaman gecireceksin emek harcayacaksin yanında kimler varsa onlardan yardım al bu süreçte sen iyileşmeye bak ben ilk doğum yaptığımda ev kalabalıktı hiç yorulmadım sadece bebeğimi emzirdim uyudum o kadar yemek temizlik bebek bakımı hep ailemdeydi ve hızlı iyileştim her şeye yetemezsin zaten bu mümkün değil dinlendikçe sütun de artarVar canım eşim annem kız kardeşim var ama kimse benim gibi bakamaz gibi geliyor bu halde yetmeye çalışıyorum. Kızıyorlar ama elimde değil
Geçen gün annemi eve bıraktık dinlensin diye 2 gece eşimle baktık gece emzir alt değiş uyut falan ayaktayım esim koltukta uyuyor Allah razı olsun ama gık dese gözünü açıyor yardım lazım mı diye ben yok uyu diyorumof ben lohusalıkta en çok eşime bilendim. Normal mi
Canım bekleme hastaneye git baktır ben bekledim kontrole diye gittim doğurdumkızlar aranızda su sızıntısı yaşayan oldu mu? cuma günü suyun çok iyi demişti doktorum şu son iki gündür uykudayken bi anda su akıyor tuvalete kalkıyorum idrarım da gelmiyor, çamaşırımda sonrasında leke de olmuyor akıntı değil gibi. bugün sabah yine oldu biraz endişelendim. bu cuma kontrolüm var sabah erkenden beklesem mi sizce
Dün biz uyurken çıkmış gitmiş bi sinir geldi açık açık söyledim elini kolunu sallayarak şak diye dışarı çıkman bana çok koyuyor sinir oluyorum dedimGeçen gün annemi eve bıraktık dinlensin diye 2 gece eşimle baktık gece emzir alt değiş uyut falan ayaktayım esim koltukta uyuyor Allah razı olsun ama gık dese gözünü açıyor yardım lazım mı diye ben yok uyu diyorumsonra uyuyo bana bi geliyolar ben burda cebelleşiyorum karşımda uyuyo utanmadan diye kendimi dolduruyorum sabah oluncada yuzune vurdum masallah iyi uyudun ben uyuyamadim falan diye kendiside şaşırdı o kadar kalktım sen uyu dedin ben napim diyo heralde biz kafa olarak babalığı kıskanıyoruz 2 pış pışla ağlayınca al annesi oluyo ya o durum bizi geriyo
regl olacakmış gibi ağrım da var hafiften karnım da taş gibiCanım bekleme hastaneye git baktır ben bekledim kontrole diye gittim doğurdum
Yani keyfi gezmek icin kafa dağıtmak için çıkıyorsa sonuna kadar haklısınDün biz uyurken çıkmış gitmiş bi sinir geldi açık açık söyledim elini kolunu sallayarak şak diye dışarı çıkman bana çok koyuyor sinir oluyorum dedim
Bu his hiç geçmiyorBu minik patiler
Yani keyfi gezmek icin kafa dağıtmak için çıkıyorsa sonuna kadar haklısınboş 5 dkları bile olsa onu evde destek vererek gecirmeleri lazim bu sureci bizde babamızın evinden getirmiyoruz bu bebiskoları iki tarafta istiyor sonucta
Ah canım gelmiş geçmiş olsun inşallahKızlar yazanlara tek tek cevap veremedim. Bebeğim 15.40'ta doğdu ama acil sezeryanla. Suni sancıyı bebeğim kaldıramadı sancılarım çok şiddetlendi belim kasıklarım ayrıldı resmen çok kötüydüm ama dayanıyordum sonra nst bağlandı. O sırada doz bir tık artırıldı ve sancılarım şiddetli gelmeye başladı derken bebeğimin kalbi 90-80-70 derken birden cihaz alarm vermeye başladı ve bebeğimin kalbi 20ye düştü ben nasıl bağırıyorum çağırıyorum kesin alın diye. Çok ağladım hemen suni durduruldu başka bir serum verdiler o ne bilmiyorum ama bebeğin nabzı tekrar yükselmeye başladı ama eskisi kadar yükselmedi 110a kadar gelebildi doktorum hemen ultrasonla baktı ve Kordon boynuna dolanmış sancı geldikçe aşağı doğru itildiği için boğuluyordu çocuğum. Hala titriyorum yazarken etkisinden çıkamadım o nst nin alarmı sürekli kulağımda. Beni acele ameliyathaneye indirdiler tabii benim hala sancılarım geliyor şiddetli bir şekilde damarlarımda hala suni sancı gezdigi için ben kıvranıyorum ama ben kıvrandıkça çaktırmıyorlar ama ben telaşlarını hissettim her şeyi hızlı hızlı yapıyorlar spinal yaptılar ben zaten sezeryandan çok korkuyorum ama bir an önce bebeğimin iyi olduğunu duymak istediğim için sessiz sessiz içime içime ağladım. Sonra sesleri duyuyorum ama önümde önlük göremiyorum ve benim canım çok acıdı çekiştirerek bir şeyler yapıyorlar sonra doktorum yanındaki kişiye çıkmıyor çocuk dedi o esnada hareketler sertleşti ve bebeğim doğdu ağlamaya başladı onun sesini duyunca hüngür hüngür ağladım. Bebeğimi bana o an göstermediler ve doktorumun sesini tekrar duydum kanama durmuyor dediklerini ve o an beni uyuttular ne oldu orada bilmiyorum ama gözümü tekrar açtım ameliyathanede ben her şey daha yeni oldu sanıyorum tabii. Ailem çok merak etmiş bebeğim 15.40ta doğdu ama ben odaya geldiğimde 7yi geçiyordu. Beni odaya geçtiğim zaman gördüm bebeğimi. Altın saçlı altın kaşlı gamzeli güzel mi güzel bir bebişim olmuş maşallah. Ama kucağıma bile alamadım ağrıdan. Uyuşukluk geçtikten sonra ilk yürüyüşümde maalesef tansiyon düşmesi yaşadım beni oturttular ve orada bana bir şeyler oluyor dedim ve pat gittim bayılmışım uyandım kustum kustukça dikişlerim ağrıdı acıdan kıvrandım ağladım. Tekrar ağrı kesici yapıldı ve bir zaman sonra kalkıp yürüdüm daha iyiyim şimdi ama gaz çıkaramadım henüz. Ama bebeğim çok şükür yanımda ya her şey geçer çok ağladım hala aklıma geldikçe ağlıyorum ama şükrediyorum hep. O ağlıyor ya ben konuşunca sesimi duyunca susup beni dinliyor eriyorum. Allah'ım isteyen herkese nasip etsin. Çok şükür rabbime biz kurtulduk. Inşallah sizlerin çok güzel hikayeleri olur
AdChoices
ADVERTISING
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallahHayırlı geceler kızlar doğum yaptım saat 20:15 kızımız 3200 49 cm dünyaya geldi şuan durumu onun iyi çok şükür benim ağrılarım çok miyomda alındı atlaticaz inşallah 14.00 da yatisim yapıldı sancılarım yüksek düzenli ama doktorumuz kan durdurucu ilaç istedi ekstra o olmadan başlamayalim ameliyata diye rahimimde alınabilir dendi imzaladik saat 19.45 de girdim kızım 20.15 de doğdu 21.35 de ben çıktım Rabb'im kimseyi bu yolda bırakmasın inşallahemmemiz şükür var kakamizi yaptık
Of her şeye yorum yapacaklar ya . Dün benim kvde de biz arabadayken geldi diyo ki ‘pusetin örtüsünü kapat rüzgar gelmesin’ ..bende yok doktor çok örtmeyin çocuğu dedi hava alsın dedimAynen öyle
Tabi dedim 9 dk aktif emdi ağlamadı 9dk sonra da ne olduysa süt ekşidi dedim. Öyle bişeyin olma ihtimali yok dedim. Dünde bi muhabbet geçmişti hatırlamıyorum aa demesene öyle sütüm ekşimiştir dedim yok artık ekşimez diyo bideböyle alıcan eline ordan oraya atıcan bu kadını
Ya Allah var eşim de ilk zamanlar kaldır beni diyordu ama uyansa da cidden yapabileceği bir şey olmuyor. Sadece gazını çıkarabilir. Ee gaz çıkarsın diye verirken ilay uyanıyor . Hiç kaldırmıyorum o yüzdenGeçen gün annemi eve bıraktık dinlensin diye 2 gece eşimle baktık gece emzir alt değiş uyut falan ayaktayım esim koltukta uyuyor Allah razı olsun ama gık dese gözünü açıyor yardım lazım mı diye ben yok uyu diyorumsonra uyuyo bana bi geliyolar ben burda cebelleşiyorum karşımda uyuyo utanmadan diye kendimi dolduruyorum sabah oluncada yuzune vurdum masallah iyi uyudun ben uyuyamadim falan diye kendiside şaşırdı o kadar kalktım sen uyu dedin ben napim diyo heralde biz kafa olarak babalığı kıskanıyoruz 2 pış pışla ağlayınca al annesi oluyo ya o durum bizi geriyo
noluyorsa geceleri oluyor gündüz yine idare ediyoruz da neden öyle acaba gece hiç uykumuz yok 3 saat durmadan ağladı yorulmadı da ne güc helal dedimGeçen gün annemi eve bıraktık dinlensin diye 2 gece eşimle baktık gece emzir alt değiş uyut falan ayaktayım esim koltukta uyuyor Allah razı olsun ama gık dese gözünü açıyor yardım lazım mı diye ben yok uyu diyorumsonra uyuyo bana bi geliyolar ben burda cebelleşiyorum karşımda uyuyo utanmadan diye kendimi dolduruyorum sabah oluncada yuzune vurdum masallah iyi uyudun ben uyuyamadim falan diye kendiside şaşırdı o kadar kalktım sen uyu dedin ben napim diyo heralde biz kafa olarak babalığı kıskanıyoruz 2 pış pışla ağlayınca al annesi oluyo ya o durum bizi geriyo
Gerçekten yapabileceği çok sınırlı oluyor. Ben yalnızca bebek emmesine rağmen uyumamışsa eşimi uyandırıp ona veriyordum uyut diye. O pispis falan yaparak uyutuyordu ben de uyuyordumOf her şeye yorum yapacaklar ya . Dün benim kvde de biz arabadayken geldi diyo ki ‘pusetin örtüsünü kapat rüzgar gelmesin’ ..bende yok doktor çok örtmeyin çocuğu dedi hava alsın dedimher şeye yorum yapacaklar ya
Ya Allah var eşim de ilk zamanlar kaldır beni diyordu ama uyansa da cidden yapabileceği bir şey olmuyor. Sadece gazını çıkarabilir. Ee gaz çıkarsın diye verirken ilay uyanıyor . Hiç kaldırmıyorum o yüzdensanırım babalığı kıskanıyoruz cidden
Gece ağlamaları yüzde doksan dokuz gazdan olur canım. Bol bol gaz masaji yap bebeğine. Kimyon, rezene çayı içmeye çalış ki sütten geçsin.noluyorsa geceleri oluyor gündüz yine idare ediyoruz da neden öyle acaba gece hiç uykumuz yok 3 saat durmadan ağladı yorulmadı da ne güc helal dedim
canım ya 6 günlük bebekte gaz olur mu ya :)Gece ağlamaları yüzde doksan dokuz gazdan olur canım. Bol bol gaz masaji yap bebeğine. Kimyon, rezene çayı içmeye çalış ki sütten geçsin.