Kaçıncı aydasınız? Göz kontrolü için 5-6 aylar deniyordu.Kızlar dün göz kontrolünü yaptrdik çok şükür herşey iyi
Önce ölçüm yaptılar sonra doktor ışıkla takip ettirdi 5 dakika arayla 3 defa damla damlatıp bir daha ölçüm yaptılar en sonda doktor büyütecle baktı
Ben aktivite minderi, Tummy time kartı, kitap bir sürü şey aldımBim ve şoka oyuncak gelmiş bir sürü bir bakının kızlar
Biz de daha gitmedik. Kimse de gidin demediKaçıncı aydasınız? Göz kontrolü için 5-6 aylar deniyordu.
Aklım yerinden çıktı ama bundan sonra battaniyeyi sıkıştırıyorum kenarlaraElleriyle yapıyolar. Elleri örtünün altına girdipi zaman yüzüne çekiyolar hareket ederken
YaaMaalesef dönüyor dün koltuğun arasına sıkışmış gözümün önünde oldu bu kafamı çevirmemle aklım yerinden fırladı yetmedi bugün üstüne battaniye çekmiş Allahtan Müslüm battaniye
Canım yalnız değilsinn iki yıla kadar annenin toparlanma süreci diye okumuştum bana çok uzun gelmişti tabi bu kötü hissetmeler o zamana kadar sürecek değil ama normal demek ki. İnsan kendine iyi gelen şeyleri üst üste yapamayabiliyor bebekle o tetikliyor. Devamında mutlaka çok keyif alacağın dönem gelecek, hatta kreşe başladıklarında vakit birden bollaşacakBugün 81 gün olmuş ama ben hala lohusayım. O yoğun duygu halini atamıyorum üstümden
Daha dikkatli olacağım ben de düşmeleri tehlikeliBenim oğlam 1 aylık olmadan döndü yataktayken. Tumy time yaptırıyodum karnını üstüme yatırmıştım gerinirken yatağın yumuşaklığıyla dönüverdi. Bi kaç gün öncede normal düz yatarken gaz ancısıyla büzüştü bacaklarını karnını başını topladı sağ tarafına doğru yuvarlanıp yüzünün üstüne kapandı. Küçük müçük dememek lazım valla dönüveriyolar yapmaz demiceksin. Hep dikkat ediyorum kardeşimin başıma gelmişti yeni doğduğunda koltuktan düşmek üzere yakalamıştıl o yüzden hep yanına yastık koyuyorum
Kızlar dün göz kontrolünü yaptrdik çok şükür herşey iyi
Önce ölçüm yaptılar sonra doktor ışıkla takip ettirdi 5 dakika arayla 3 defa damla damlatıp bir daha ölçüm yaptılar en sonda doktor büyütecle baktı
benim ki de kalabalığı ve sesi seviyor. normalde asla durmaz yere bıraksam ama kalabalıkta yere yatırıyorum kendine bagırıyor sevincten dakikalarca oynuyor. kalabalıgı ve sesi seviyor. zaten başka secenegi de yok eşim 10 kardeş birsuru amca hala kuzen varkizlar bebeginiz cok sesli yabanci bir ortwma girince etkileniyormu? benim ablamin iki tane cocugu var canavsr gibiler mubarek asla sessizce usluca oynayalim demezler annemlerde bir araya geldik elimden geldigince sessiz odalarda tutmaya çalıştım ama bebeler kapiyi bile pat kut acip odaya giriyor. neyse eve geldik uyudu gece bir anda uykudam uyanip aglamaya basladi ama 2 aydir ilk defa boyle ciglik cigliga agladini goruyorum emince sustu birde gaz atti gazdanmi korktumu bilmiyorm ama simdi en ufak bibseste acayip sicrayarak uyaniyor ses olmadigindada surekli su moro refleksi denilen seyi yapiyo gibi arkw arkaya uc dort kes oluyo uyaniyo cocugum
canım ateş düşürücü varsa ver bence. belki ateşi cıkacaktır ateş yapıyor genelde cıkmadan versen daha etkili olurKızlar bugün 2. Ay aşısını olduk. Bebeğim çok huysuz. Ateşi şuan yok çok şükür ama çok çok huysuz. Uyuyor ama uykuda ağlıyor birden çok şiddetli. Ne yapmamı önerirsiniz
Benim çocuk aynı ben ya insan sevmiyor. Tek çocuğum ben. Pek seste kalabalıkta büyümedim. Akraba konu komşu geldi mi hasta oluyorum neredeyse. Benim oglanda ayni. Eşim diyor bahaneni doğurdunbenim ki de kalabalığı ve sesi seviyor. normalde asla durmaz yere bıraksam ama kalabalıkta yere yatırıyorum kendine bagırıyor sevincten dakikalarca oynuyor. kalabalıgı ve sesi seviyor. zaten başka secenegi de yok eşim 10 kardeş birsuru amca hala kuzen var
Bol bol emzir, gerekirse kucağında uyusun en çok sana ihtiyacı varKızlar bugün 2. Ay aşısını olduk. Bebeğim çok huysuz. Ateşi şuan yok çok şükür ama çok çok huysuz. Uyuyor ama uykuda ağlıyor birden çok şiddetli. Ne yapmamı önerirsiniz
valla bende kule top kitap ne bulduysam aldım beraber kutu açılışı yaptıkBen aktivite minderi, Tummy time kartı, kitap bir sürü şey aldım
ben kundagi sadece ilk iki hafta felanbyapabildim benimki ellerini oyanatamayinca sinirden uyaniyor asla sıkı seylere gelemiyor kundak mont almistimnonu bile giydiremedum eller illa serbest olacak sling aldim cildirdi vucudu sabit kalinca shdhdhdBen hep kundak yapmam vs diyordum :) Şuan sadece kundak yaparak uyutabiliyorumyarım kundak yapmak çok işe yarıyor sürekli elleriyle uyandırıyorlar kendilerini
Çocuk doktoru bir doktor ismi söyledi ondan randevu aldkGöz Dr direk mi randevulaşsın öoçuk Dr u mu yönlendiriyor ç
3 ayligiz doktor bize 3. Ayda yaptirin dedi diye gittikKaçıncı aydasınız? Göz kontrolü için 5-6 aylar deniyordu.
Ay ben alacaktım burda çok duydum ama yorumlara falan bakınca vazgeçtim gaz damlası sıcak su torbası masaj ve kiraz çekirdeği kemeriyle yola devam bebeklerin ciltleri zaten çok hassas bide görümcem hemşire ona sordum yağ falan surdugunde bebeğin üşüme olasılığı var buda daha kötü yapar dedi o yüzden cesaret edip alamamistim senin yorumunu okuyunca iyi ki almamışım dedim canimKızlar bu arada clinikid’in gaz yağını konuşmuştuk burda ben aldım kullandım. Çok aşırı bir faydası olmadı gaza ondan önce kimyon yağı alıp onu kullanmıştım ikisinin de gaz açısından etkisi benzerdi. Bence çocuk büyüdükçe daha rahat çıkartıyor gazı. Biz ne yapsak pek etkisi olmuyor gibi geliyor. Ama asıl sıkıntı şu clinikid’den sonra benim bebeğimde kırmızı küçük küçük sivilcemsi şeyler çıktı kullanmayı bıraktım. Kullanmayı düşünen varsa buna dikkat etsin.
Evet daha da artacak, ben sordum doktora. Sindirim sistemi geliştiği ve ağzındaki enzimler arttığı için tükürüklenme başlıyormuş. Yutkunmayı öğrenince geçecekmiş. Yani azalacak diyelim. Çünkü diş çıkarırken de fazlasıyla tükürük oluyor tabi2 aylık bebeğim dış çıkarıyor gibi salyalanıypr ya, ağzında tükürükten köpükler yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?