• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Kızlar dün göz kontrolünü yaptrdik çok şükür herşey iyi
Önce ölçüm yaptılar sonra doktor ışıkla takip ettirdi 5 dakika arayla 3 defa damla damlatıp bir daha ölçüm yaptılar en sonda doktor büyütecle baktı
Kaçıncı aydasınız? Göz kontrolü için 5-6 aylar deniyordu.

Bizim normal kontrol için gittiğimizde 1. Ay için göz kontrol randevusu aldırdılar. Sonrasında bu takvime göre gelmemizi istediler göz için.

Eklentiler

• IMG_7866.jpeg
    IMG_7866.jpeg
    442,5 KB · Görüntüleme: 16
Maalesef dönüyor dün koltuğun arasına sıkışmış gözümün önünde oldu bu kafamı çevirmemle aklım yerinden fırladı yetmedi bugün üstüne battaniye çekmiş Allahtan Müslüm battaniye
Yaa🥹 canlarım benim Allah korusun tabi
Bugün 81 gün olmuş ama ben hala lohusayım. O yoğun duygu halini atamıyorum üstümden 😔😢
Canım yalnız değilsinn iki yıla kadar annenin toparlanma süreci diye okumuştum bana çok uzun gelmişti tabi bu kötü hissetmeler o zamana kadar sürecek değil ama normal demek ki. İnsan kendine iyi gelen şeyleri üst üste yapamayabiliyor bebekle o tetikliyor. Devamında mutlaka çok keyif alacağın dönem gelecek, hatta kreşe başladıklarında vakit birden bollaşacak
Benim oğlam 1 aylık olmadan döndü yataktayken. Tumy time yaptırıyodum karnını üstüme yatırmıştım gerinirken yatağın yumuşaklığıyla dönüverdi. Bi kaç gün öncede normal düz yatarken gaz ancısıyla büzüştü bacaklarını karnını başını topladı sağ tarafına doğru yuvarlanıp yüzünün üstüne kapandı. Küçük müçük dememek lazım valla dönüveriyolar yapmaz demiceksin. Hep dikkat ediyorum kardeşimin başıma gelmişti yeni doğduğunda koltuktan düşmek üzere yakalamıştıl o yüzden hep yanına yastık koyuyorum
Daha dikkatli olacağım ben de düşmeleri tehlikeli

IMG_6121.jpeg
kızlar biri söylemişti deneyince atarsınız siye zeytinyağı karbonat karıştırıp sürdüm, üşüyecek diye çok bekleyemedim 5 dk durup yıkadım. Bu sefer suyu alınca hepten kabardı 😫 mwcbur banyoda taramaya başladım umarım üşütmemişimdir yara yapmamısımdır büyük oğlumda beklettiğim için rahatça taramıştım temizlemiştim. Bu çok çok yoğun zorladı beni burada belli değil banyodakini atayım
IMG_6126.jpeg

Göz Dr direk mi randevulaşsın öoçuk Dr u mu yönlendiriyor ç
Kızlar dün göz kontrolünü yaptrdik çok şükür herşey iyi
Önce ölçüm yaptılar sonra doktor ışıkla takip ettirdi 5 dakika arayla 3 defa damla damlatıp bir daha ölçüm yaptılar en sonda doktor büyütecle baktı

Kızlar bugün 2. Ay aşısını olduk. Bebeğim çok huysuz. Ateşi şuan yok çok şükür ama çok çok huysuz. Uyuyor ama uykuda ağlıyor birden çok şiddetli. Ne yapmamı önerirsiniz

kizlar bebeginiz cok sesli yabanci bir ortwma girince etkileniyormu? benim ablamin iki tane cocugu var canavsr gibiler mubarek asla sessizce usluca oynayalim demezler annemlerde bir araya geldik elimden geldigince sessiz odalarda tutmaya çalıştım ama bebeler kapiyi bile pat kut acip odaya giriyor. neyse eve geldik uyudu gece bir anda uykudam uyanip aglamaya basladi ama 2 aydir ilk defa boyle ciglik cigliga agladini goruyorum emince sustu birde gaz atti gazdanmi korktumu bilmiyorm ama simdi en ufak bibseste acayip sicrayarak uyaniyor ses olmadigindada surekli su moro refleksi denilen seyi yapiyo gibi arkw arkaya uc dort kes oluyo uyaniyo cocugum
benim ki de kalabalığı ve sesi seviyor. normalde asla durmaz yere bıraksam ama kalabalıkta yere yatırıyorum kendine bagırıyor sevincten dakikalarca oynuyor. kalabalıgı ve sesi seviyor. zaten başka secenegi de yok eşim 10 kardeş birsuru amca hala kuzen var😁😁😁

Kızlar bugün 2. Ay aşısını olduk. Bebeğim çok huysuz. Ateşi şuan yok çok şükür ama çok çok huysuz. Uyuyor ama uykuda ağlıyor birden çok şiddetli. Ne yapmamı önerirsiniz
canım ateş düşürücü varsa ver bence. belki ateşi cıkacaktır ateş yapıyor genelde cıkmadan versen daha etkili olur

benim ki de kalabalığı ve sesi seviyor. normalde asla durmaz yere bıraksam ama kalabalıkta yere yatırıyorum kendine bagırıyor sevincten dakikalarca oynuyor. kalabalıgı ve sesi seviyor. zaten başka secenegi de yok eşim 10 kardeş birsuru amca hala kuzen var😁😁😁
Benim çocuk aynı ben ya insan sevmiyor. Tek çocuğum ben. Pek seste kalabalıkta büyümedim. Akraba konu komşu geldi mi hasta oluyorum neredeyse. Benim oglanda ayni. Eşim diyor bahaneni doğurdun 🤣

Ben hep kundak yapmam vs diyordum :) Şuan sadece kundak yaparak uyutabiliyorum:D yarım kundak yapmak çok işe yarıyor sürekli elleriyle uyandırıyorlar kendilerini
ben kundagi sadece ilk iki hafta felanbyapabildim benimki ellerini oyanatamayinca sinirden uyaniyor asla sıkı seylere gelemiyor kundak mont almistimnonu bile giydiremedum eller illa serbest olacak sling aldim cildirdi vucudu sabit kalinca shdhdhd

Kızlar bu arada clinikid’in gaz yağını konuşmuştuk burda ben aldım kullandım. Çok aşırı bir faydası olmadı gaza ondan önce kimyon yağı alıp onu kullanmıştım ikisinin de gaz açısından etkisi benzerdi. Bence çocuk büyüdükçe daha rahat çıkartıyor gazı. Biz ne yapsak pek etkisi olmuyor gibi geliyor. Ama asıl sıkıntı şu clinikid’den sonra benim bebeğimde kırmızı küçük küçük sivilcemsi şeyler çıktı kullanmayı bıraktım. Kullanmayı düşünen varsa buna dikkat etsin.
Ay ben alacaktım burda çok duydum ama yorumlara falan bakınca vazgeçtim gaz damlası sıcak su torbası masaj ve kiraz çekirdeği kemeriyle yola devam bebeklerin ciltleri zaten çok hassas bide görümcem hemşire ona sordum yağ falan surdugunde bebeğin üşüme olasılığı var buda daha kötü yapar dedi o yüzden cesaret edip alamamistim senin yorumunu okuyunca iyi ki almamışım dedim canim

2 aylık bebeğim dış çıkarıyor gibi salyalanıypr ya, ağzında tükürükten köpükler yapıyor 🥲😅
Evet daha da artacak, ben sordum doktora. Sindirim sistemi geliştiği ve ağzındaki enzimler arttığı için tükürüklenme başlıyormuş. Yutkunmayı öğrenince geçecekmiş. Yani azalacak diyelim. Çünkü diş çıkarırken de fazlasıyla tükürük oluyor tabi 😂

Back