• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Kızlar bugün sadece 2dakika çocuğu yalnız bıraktım arkamı döndüm esasında sadece reflu yatağından kaymış asagi ayaklarıyla üzerinde battaniye vardı onun içine girmiş ben şok şok Allah korusun. Battaniye olayını bitiriyorum. Uyku tulumumu yapıyoruz. Sanki öyle de üstüne bir şey örtmek şart gibi gördük ya tuhaf geliyor

Peki kizlar nasil cozucez bunu :/
Valla ilk 3 ay ben normal kabul ettim. Annem yanımdayken babynestin içinde kundak yapıp ayakta sallıyordu. Öyle olunca kucakta olmadan uzun uyuyor benimki. Gece öyle uyutuyorum en azından biz de dinlenelim diye. 4-6. ay arası direkt uyku eğitimi alıcam valla😂

Kızlar bu arada clinikid’in gaz yağını konuşmuştuk burda ben aldım kullandım. Çok aşırı bir faydası olmadı gaza ondan önce kimyon yağı alıp onu kullanmıştım ikisinin de gaz açısından etkisi benzerdi. Bence çocuk büyüdükçe daha rahat çıkartıyor gazı. Biz ne yapsak pek etkisi olmuyor gibi geliyor. Ama asıl sıkıntı şu clinikid’den sonra benim bebeğimde kırmızı küçük küçük sivilcemsi şeyler çıktı kullanmayı bıraktım. Kullanmayı düşünen varsa buna dikkat etsin.

Kızlar bugün sadece 2dakika çocuğu yalnız bıraktım arkamı döndüm esasında sadece reflu yatağından kaymış asagi ayaklarıyla üzerinde battaniye vardı onun içine girmiş ben şok şok Allah korusun. Battaniye olayını bitiriyorum. Uyku tulumumu yapıyoruz. Sanki öyle de üstüne bir şey örtmek şart gibi gördük ya tuhaf geliyor
Ben doğduktan sonra direkt uyku tulumu kullanmaya başlamıştım ama uyku tulumunda da bizimki sürekli elleriyle kendi kendini uyandırıyordu. Atak haftası canıma tak etti şu cırt cırtlı kundaklardan aldım🥲 İnşallah seninki uyandırmaz kendini elleriyle ama yine de uyku tulumu çok güvenli o açıdan

ya bebisi uyuyup 3-5 dk sonrq uyanan varmi gozunden uyku akiyo kucagimd bayiliyo yerine koyuyorum yine okey baygin 3 dk sonra uyaniyo ua
Gündüzleri bizde sık sık oluyo öğlen 12de bi uyanıyor akşam 6 ya kadar böyle. Akşam 6dan sonrada 15 dk en fazla uykusu gece 12 de gece uykusuna geçiyo

Demi yaa bugün oğlumu uyuttum eşim işe giderken tatlı yapar mısın vaktin varsa dedi tamam dedim mutfağa gittim bi bakayım diye geldim oğlan suratına battaniyesini çekmiş ayy göremeyince kafayı yedim sandım uyuduğu yerde kucağıma aldım ağladım ağladım korktu yavrum yazık nasıl çekti onu da anlamadım
Elleriyle yapıyolar. Elleri örtünün altına girdipi zaman yüzüne çekiyolar hareket ederken

İdrar da bişi cikmadi mi sizin enfeksiyon b 12 eksikliği ne alaka sarilikta ben de bunu anlamlandiramiyorum ya :( bir bitse de kurtulsak
İdrar hep temiz çıktı. 1 ay dolana kadar haftada 2 defa topuk kanı aldırdım 2 defa damardan kan aldılar bi defa hastaneye yattık damaryolu bulamadılar 6 defa deldiler oğlumu aşı maşı derken ben bittim çocuğumu sürekli deldirmekten psikolojim bozuldu artık. B12 eksikliği göz içinde ve ciltte sarı renk yapıyo. Bilirubin hep 12 lerdeydi ne indi ne çıktı. En son gitiiğimiz hematoloji doktoru gerekli tüm testleri yaptık ya anne sütü sarılığı yada b12 eksikliği dedi 3 ay dolana kadar sorun yok geçmezse o zaman başka testlerde yapcaz dedi.

aayy kızlar 80 günlük bebek döner mi ? Dün abisinin yatağındaydı debelene debelene aşagı kaydı yanındaydım baktım ne yapacak diye ayakları yataktan sarktı sonra hani reflü yatağının da etkisiyle kaydı ama dikkat etmeli dedim.. aksam da eşim birden bağırdı oğlum oğlum diye, ben de koştum bi baktım koltugun ucunda yatıyor parkeye düşmek üzere 😫 kaymış dönmüş ne yapmışsa. Sonra gece baktım donmeye çalışıyor bizzat şahit oldum hatta kameraya aldım uğraştı uğraştı sinir bastı ama döndü yukarılara çok yatırmıyorum artık ya da yanlarına iyice destek..
Benim oğlam 1 aylık olmadan döndü yataktayken. Tumy time yaptırıyodum karnını üstüme yatırmıştım gerinirken yatağın yumuşaklığıyla dönüverdi. Bi kaç gün öncede normal düz yatarken gaz ancısıyla büzüştü bacaklarını karnını başını topladı sağ tarafına doğru yuvarlanıp yüzünün üstüne kapandı. Küçük müçük dememek lazım valla dönüveriyolar yapmaz demiceksin. Hep dikkat ediyorum kardeşimin başıma gelmişti yeni doğduğunda koltuktan düşmek üzere yakalamıştıl o yüzden hep yanına yastık koyuyorum

Kızlar bebeğim iki gündür uyumakta çok zorluk çekiyor uyumuyor çocuk resmen nasıl dayanıyor aklım almıyor. Göğsümde uyuyor ama yerine koyduğum gibi gözler açık. Üstelik gün boyu bağırarak ağlıyor gazı yok onu doyunca duruyor gülüyor. Giydirince bas bas ağlıyor ya da meme istiyor. Çok içincede kusuyor. Atak haftası böyle bir şey mi acaba
Bizde yaşadık bunu meğer pişik olcakmış. Kızarıklık falan yoktu günde bir defa krem sürüyodum ama poposunun arkasında üst ksımı görmemişim hiç içeri kısımda pişik başlamış o yüzden huysuzlanmış belkide atak haftasıdır. Ataklarda çok fena huysuzlanıyolar

kizlar bebeginiz cok sesli yabanci bir ortwma girince etkileniyormu? benim ablamin iki tane cocugu var canavsr gibiler mubarek asla sessizce usluca oynayalim demezler annemlerde bir araya geldik elimden geldigince sessiz odalarda tutmaya çalıştım ama bebeler kapiyi bile pat kut acip odaya giriyor. neyse eve geldik uyudu gece bir anda uykudam uyanip aglamaya basladi ama 2 aydir ilk defa boyle ciglik cigliga agladini goruyorum emince sustu birde gaz atti gazdanmi korktumu bilmiyorm ama simdi en ufak bibseste acayip sicrayarak uyaniyor ses olmadigindada surekli su moro refleksi denilen seyi yapiyo gibi arkw arkaya uc dort kes oluyo uyaniyo cocugum
Benim oğluşta öyle hastaneye gittiğimiz gün hele bide kan alındıysa ya da aşı yapıldıysa o gün kucağımdan hiç inmiyo hatta kucağımdayken elbisemi sıkıca tutuyo gece uykusundan bağıra bağıra ağlayarak uyanıyor uyurken sürekli sıçrıyor

Ben doğduktan sonra direkt uyku tulumu kullanmaya başlamıştım ama uyku tulumunda da bizimki sürekli elleriyle kendi kendini uyandırıyordu. Atak haftası canıma tak etti şu cırt cırtlı kundaklardan aldım🥲 İnşallah seninki uyandırmaz kendini elleriyle ama yine de uyku tulumu çok güvenli o açıdan
Ben hep kundak yapmam vs diyordum :) Şuan sadece kundak yaparak uyutabiliyorum:D yarım kundak yapmak çok işe yarıyor sürekli elleriyle uyandırıyorlar kendilerini

Bugün 81 gün olmuş ama ben hala lohusayım. O yoğun duygu halini atamıyorum üstümden 😔😢
Bende öyleyim ufak bi şeyde hemen ağlıyorum. Hemen aşırı duygu durumuna geçiyorum. Salak salak senaryolar kuruyorum kafamda. Doğumdan sonra ilk bi ay bebeğimi çok kıskandım kimsenin kucağında görmeye tahammülüm yoktu babasının bile kıcağına alması beni geriyodu hatta emdiği emzikten bile kıskanmıştım. Bu kıskançlık biraz azaldı ama hala devam ediyo sadece babasından ve annemden kıskanmıyorum

Hakkını yiyemem maksimum on dakika Ana kucağında takılıyor.o sırada kahvaltı yapabiliyorum 😂 kuzum vallahi aynısı. Çocukla mutlu mesut iki dakika sohbet ediyorum birden uyku için ağlamaya başlıyor ama nasıl yıkıyor ortalığı . Meme almıyor. Uyuyor beş dakika sonra gülerek kalkıp meme istiyor. Bizim bebelerin prensipleri var hahahah
Ya bizde böyleyiz. Ama şu uyku sayfaları bu aylarda 1-1:15 saat uyanık kalırsar diyor ama benimki max 20. Dk dan sonra cozutmaya başlıyor. Uykuya direnç var zaten uykusu olsada. Bizim o 1 saat uykuya geçirmeye çalışmakla geçiyor uykudan kalkınca tekrar uyku için huysuzlanması normal mi 😅

Ben hep kundak yapmam vs diyordum :) Şuan sadece kundak yaparak uyutabiliyorum:D yarım kundak yapmak çok işe yarıyor sürekli elleriyle uyandırıyorlar kendilerini
Ahaha bende öyle. Asla ayakta sallamam da diyordum bu arada ama onu da yapıyorum maalesef 💔 ebe kundak yapabilirsiniz dedi bize ondan sonra annemi durduramadık zaten 😂

Kızlar dün göz kontrolünü yaptrdik çok şükür herşey iyi
Önce ölçüm yaptılar sonra doktor ışıkla takip ettirdi 5 dakika arayla 3 defa damla damlatıp bir daha ölçüm yaptılar en sonda doktor büyütecle baktı

Back