• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Ya o reflüyü Allah kahretsin. Çoçuğuma rahat uyku uyutmuyor. Sürekli bi bulantı kusma hali. Ağzına mama geliyor rahatsız oluyor çırpınıyor böyle kuşum. Uykuya tam dalacak uykudan uyandırıyor resmen. Bir an önce bitsin cidden mahvetti bizi. 12 den bu yana uyuyacak regli ve gaz sebebiyle sürekli uyanıyor dalamyor çocuğum.

Probiyotik kullanıyoruz + gaz damlası
Bi doktora götürdünüz mü reflü için. Görümcemin oğlunda da reflü vardı ve mamasına kıvam koyulsştırıcı koyuyorlardı kusmuyordu

kaç ml mama alıyor. bir de hangi mamayı kullanıyorsunuz
Sizle yorumlamıştık geçen gün, prosyneo kullanıyorduk çok gaz yapıyor diye hipp combiotik’e geçtik. Gaz biraz azaldı ama reflü sanki daha da arttı ve daha sık beslenmek istiyor. Nerdeyse 3 saatte bir 120-150 içiyor, bazen daha sık.aslında iştahı iyi kilo alımı güzel ama yerken çok ıkınıyor gazdan. Kıpkırmızı oluyor biberonu bi itip bi çekiyor falan.

Ya o reflüyü Allah kahretsin. Çoçuğuma rahat uyku uyutmuyor. Sürekli bi bulantı kusma hali. Ağzına mama geliyor rahatsız oluyor çırpınıyor böyle kuşum. Uykuya tam dalacak uykudan uyandırıyor resmen. Bir an önce bitsin cidden mahvetti bizi. 12 den bu yana uyuyacak regli ve gaz sebebiyle sürekli uyanıyor dalamyor çocuğum.

Gece yutkunup tıkanarak uyanıyor bizim de. Yatak başı 45 derece, yedikten sonra yarım saat dik tutuyoruz artı Maflor plus kullanıyoruz ama bana mısın demiyor uyku işi çok sıkıntılı. Doktorumuz da reflünün geçici olduğunu, kilo aldığı için ilaç vs gerekmediğini söylüyor ama ben bu haline çok üzülüyorum.
Hangi probiyotik ve gaz da damlası acaba sizinki ? Her çocuğa her damla da iyi gelmiyor biz maflora yeni başladığımız için 2 haftasının dolmasını bekliyorum iyi gelmezse değiştireceğiz

Sizle yorumlamıştık geçen gün, prosyneo kullanıyorduk çok gaz yapıyor diye hipp combiotik’e geçtik. Gaz biraz azaldı ama reflü sanki daha da arttı ve daha sık beslenmek istiyor. Nerdeyse 3 saatte bir 120-150 içiyor, bazen daha sık.aslında iştahı iyi kilo alımı güzel ama yerken çok ıkınıyor gazdan. Kıpkırmızı oluyor biberonu bi itip bi çekiyor falan.
ya evet doğru. bu konu kafama cok takıldıgı için her fırsatta soruyorum. unutmusum daha once sorduğumu🙈evet cok sık beslenmek istiyor benim kızım da ama gaz hiç olmadı cok şükür. hemen hemen aynı içiyorlarmış. biraz daha büyüselerdi şu gaz olayı kalksaydı🙏🏻

Kuzum bizde aynı durumdayız öyle bi ağlıyor ki memeden başka çözüm kalmıyor
aynen oyle hastaneye bile cikmaya korkar oldum emziriyorum gidene kadar acikmis oluyor 2 aylik bebek 3_4 aaat durur diyorslar bide. 6-10 enzirne yeterlidir yasmislar nette goruncr moralim bozuldu 22 kez emmis gecen gun.
doktora soyluyorum normal diyo kilosu cok iyi boyle devam diyo.

Bazen yarım saatte bir bile oluyor yavrum. Memede süt kalmıyor deli gibi su içiyorum
hastaneye bile cikmaya korkar oldum emziriyorum gidene kadar acikmis oluyor 2 aylik bebek 3_4 aaat durur diyorslar bide. 6-10 enzirne yeterlidir yasmislar nette goruncr moralim bozuldu 22 kez emmis gecen gun.
doktora soyluyorum normal diyo kilosu cok iyi boyle devam diyo.

Gece yutkunup tıkanarak uyanıyor bizim de. Yatak başı 45 derece, yedikten sonra yarım saat dik tutuyoruz artı Maflor plus kullanıyoruz ama bana mısın demiyor uyku işi çok sıkıntılı. Doktorumuz da reflünün geçici olduğunu, kilo aldığı için ilaç vs gerekmediğini söylüyor ama ben bu haline çok üzülüyorum.
Hangi probiyotik ve gaz da damlası acaba sizinki ? Her çocuğa her damla da iyi gelmiyor biz maflora yeni başladığımız için 2 haftasının dolmasını bekliyorum iyi gelmezse değiştireceğiz
Biz de öyle yapıyoruz. Yatağı eğimli ve hafif sola dönük yatırıyoruz. Ama dediğiniz gibi yutkunup duruyor özellikle uykuya dalacağı zaman. Uyuduktan sonra sorun kalmıyor ama uyuyana kadar defalarca uyandırıyor çocuğumu.

Relactaz damla kullanıyoruz. Gaz konusunda iyi geldi bize. Probiol sanırım diğer damlasının da adı. Şuan yanımda değil. Sabah atarım yanlışsa.

Bi doktora götürdünüz mü reflü için. Görümcemin oğlunda da reflü vardı ve mamasına kıvam koyulsştırıcı koyuyorlardı kusmuyordu
Gittik tabi. 2 ayrı Dr la görüştük normal mide kapakçığı henüz tam oluşmadığından vs dediler. Aşırı aşırı bi kusması yok şükür. Ilkndoğdığu haftalar daha çoktu açıkçası kusması 1-2 kez de fıskırırrak ağzından burnundan kusmustu. Ondan sonra zaten Dr a gitmiştik. Haftaya kontrolümüz var yine soracağım bakalım.
Kilo alımı vs şükür iyi belki o sebeple vermedi dediğiniz kıvam arttırıcıyı.
Tek sıkıntım özellikle uykuya dalarken çok zorlaması. Tam dalacak midesi hareket ediyor muhtemelen ağzına geliyor yutuyor geliyor yutkunuyor vs telaşlanıyor. Uykusu açılıyor bu kez.

ya evet doğru. bu konu kafama cok takıldıgı için her fırsatta soruyorum. unutmusum daha once sorduğumu🙈evet cok sık beslenmek istiyor benim kızım da ama gaz hiç olmadı cok şükür. hemen hemen aynı içiyorlarmış. biraz daha büyüselerdi şu gaz olayı kalksaydı🙏🏻
Ya hiç önemli değil unutuluyor 😊 teşekkür ederim ayrıca hipp’i siz önermiştiniz gaz konusunda daha rahatız. İnşallah güzelce sağlıkla büyüsünler de gaz olayı da bitsin gitsin, onlar sıkıntı çekince biz daha çok üzülüyoruz 🙏

Yaaa benim kızımda aynı durumda gece uyurken besleyince bir şey yok ama gün içinde zorla içiyor içmek istiyorda sıkıntısı var içemiyor gibi bir hareketi oluyor sonrasında da hepsini kusuyor ama 2-3 saat açlığı var aç yani bir kaç gündür bunu çok kafama taktım acaba laktaz I mı sindiremiyor diye düşündüm
Kilo alımı iyiyse çok endişelenmiyor doktorlar kusma konusunda. Reflü ve gaz ilk 3-4 ay fizyolojikmiş çünkü. Bizimki de çok sık olmamakla beraber kusuyor hatta geçen hafta bir gün nerdeyse her beslenmede kusmuştu.
Ama insan o hallerine üzülüyor işte yardım etmek istiyor. Ben doktora gittiğimde relaktaz damlayı sormayı düşünüyorum

valla benim memem zaten cok kucuk bi ilk sut indiginde mememin buyudugunu gordum :D suandada duz tahta gibi resmen birtek sabahlari biraz sisiyor ama bebegim 5700 olmus gerci bizimki cokk sık besleniyor dolmasina firsatvkalmiyor vallahi :D
Evet ya benimkide özellikle gündüzleri sık besleniyor o yüzden boş ne emiyor ki bu diyorum o tedirgin ediyor 🥴 benimkilerde çok büyümedi ya tek umudum emzirmeydi büyümesi için oda gitti 😅

Canm bizdede reflü var mamayi değiştirdi doktr oda kabiz yapti sonra mama içne koyulastirici koyuyorz kusmuyor şimdi

Evet ya benimkide özellikle gündüzleri sık besleniyor o yüzden boş ne emiyor ki bu diyorum o tedirgin ediyor 🥴 benimkilerde çok büyümedi ya tek umudum emzirmeydi büyümesi için oda gitti 😅
aynen benimde valla hamilelikten umutluydum buyumedi emzirme son cikisti ondada basta buyudu iste okadar ameliyatlar bu kadar pahali olmasa direkt yaptiricsm vallahi :D

Güzel anneler Günaydın o kadar geride kaldı ki sayfalarca okumam lazımdı okuyamadım . Ama merakta ettim . Nasılsınız bebeler nasıl ben bayadır giremedim
Günaydınn canim senin ki ya cok uslu burayi unuttun yada okadar huysuzki firsatin olmadi hangisi insallah ilkidir :D bizler ortak dertleri paslasip duruyoruz yok emmiyor yok gazi var yok uyumuyor ahaha oyle boyle buyutmeye calisiyoruz

Back