Muhtemelen her şeye yeten biriydin kimseden destek istemeden elinden her şey geldi. Ve böyle alıştı ailen ve çevren.normalde nasilsiniz annenle iliskniz? biz iki yakin arkadas gibiyiz normalde. ama ta kucuklugumden beri hic bir zorluk çıkartmayan evlat sesi cikmayan herseye olur diye evlat benim ilk defa ihtiyac duydum aileme babamin zaten hic bir destegini gormedim bu yasima kadar ondan zaten hic bisey beklemedim bilenama annem beni cok buguk hayal kirikligina ugratti nerdeyse lohusa depresyonuna girecegim onun yüzünden uyku uyuyamiyorum sürekli aklımda bu konu donuyor anlam veremiyorum neden yaptigina
Benim de silik geliyor ara ara sanırım iç dikişlerimden geliyor çünkü ağrı da var bi miktar :/Kızlar bi sorum var size. 40. Gün kanamam bitmişti. Zaten silik geliyordu.
Dün akşamdan beri (46. Gün) tekrar silik kan geliyor kırmızı.
Bu regli mi özür mü ? Neye göre davranacağım.
Ben özür kabul edip abdestli takılmıştımKızlar bi sorum var size. 40. Gün kanamam bitmişti. Zaten silik geliyordu.
Dün akşamdan beri (46. Gün) tekrar silik kan geliyor kırmızı.
Bu regli mi özür mü ? Neye göre davranacağım.
Bizimki bazen tutuyor kafasını bazen tutmuyor. Tummy time yapmak lazım çokça. Ellerini emiyordu artık inanılmaz salyası akıyorSelamlar kızlar bazen öyle günler oluyorki burayı unutuyorum inşallah bebişler ve sizler iyisinizdir. Bizde gece uykusu problemi ve reflü devam ediyorr.
Birde ikinci ay muayenesinde doktor ellerinden tutup kaldırmaya çalıştı kalkmadı başını tutmuyor sizlerin ne alemde acaba 2 buçuk aylık olduk biraz tedirgin oluyorum açıkçası. Elleride ağza götürmüyor
Ben de 3 aldım canım 2 biraz arada kalmış benim oğluşta 5 kg tamÇiçeğim iki numara yok senin oğluş kaç kilo üç numara alsam olur mu acaba oğluma. en son 4600 dü
Canım benim oğlan 3.5 kilo iken 2 almıştık şimdi 5 kg oldu 3 aldım bence de 7 yse 4 alabilirsinKaç kilo canım bebişin biz 7 kiloya dayandık sanırım 4 mü alsam
Bu tmmy time yapmaya ne zaman basladinz benmki 3 aylık pek daha yapmadmBizimki bazen tutuyor kafasını bazen tutmuyor. Tummy time yapmak lazım çokça. Ellerini emiyordu artık inanılmaz salyası akıyor
ay okadar dogrukiMuhtemelen her şeye yeten biriydin kimseden destek istemeden elinden her şey geldi. Ve böyle alıştı ailen ve çevren.
Hani derler ya çok güçlü bu kadın diye.
Ama çok haklısın insan bazen güçlü olmak değil. Destek görmek yüklerinin hafifletilmesini bekliyor. Allah sabır versin. Zor bi durum. Kendini üzme canım. Evladını düşün. Annenin sana yaptığı hataları kendi evladına yapmayarak gönlünde ki burukluğa şifa bulursun inşallah
46 günlüğüz ara ara deniyorum nefret ediyor yüz üstü yatmaktanBu tmmy time yapmaya ne zaman basladinz benmki 3 aylık pek daha yapmadm
İlk aydan itibaren başlanabilir ama geç değil. Osman gönülal doktorun videoları var oradan bakabilirsinBu tmmy time yapmaya ne zaman basladinz benmki 3 aylık pek daha yapmadm
Yok yavrum uyumuyor ya delircemAh yavrum ben deana kucağını denedim mi ben kucakta biraz mayıştırıp ona yatırıyorum bi denesen sen de
Bende 3 alayım o zaman çiçeğim deneyeyim bi sağolBen de 3 aldım canım 2 biraz arada kalmış benim oğluşta 5 kg tam
Bende 1 2 denedim pek sevmedi muhabbete gelince herşey güzel46 günlüğüz ara ara deniyorum nefret ediyor yüz üstü yatmaktanbenim kız hiçbir şeyi sevmiyor. Ana kucağı sevmez , oyun halısı aldım onu sevmiyor. Baksana oyuncaklara çocuğum yok anca anasıyla sohbet etsin. Anası konuşsun o sırıtsın
Günlük 15gr almasını bekleriz mi dedi. Ya ben anlamadım 18 günde 300 gr almış bebeğim, böldüğümde günlük 16gram yapıyor. Doktor çok az almış diyerek emzirme danışmanına yolladı. Çok moralim bozuldu. Biz sadece anne sütüyle ilerliyoruz mama mı vermeliyim diye düşündüm anlamadım şimdi senin doktor 15gr demiş biri öyle biri böyle diyor yaBiz de mamayla gidiyoruz. 45 günlüğüz ve 90 cc veriyoruz. Ama 75 felan anca içiyor. Çok uyuduysa (3-4 saat) o zaman 90 cc bitiriyor.
Gün içinde genel de 60 cc yapıyorum çünkü sık uyanıyor ve emerek uyumak istiyor. Uyuyunca bşrazı kalıyor felan. Tam takip edemiyorum valla.
Dr bana da kilo alımı iyi beklenenden fazla almış günlük 15 gr almasını bekleriz sizinki 30-40 gr civarı almış dedibiraz oyala 90 cc den de fazla verme dedi.
Ama ağlayınca ortalığı yıkınca sussun da kaç içerse içsin oluyorumgeçen eşim fazla veriyorsun bak Dr uyardı vs dedi. Ağlarken verdim kucağına tamam oyala madem verme mamayı dedim 5. Dk Allah kahretmesin ben mama yapayım sen tut çocuğu dedi hahahah.
Valla eşime de dedim. Robot değil fabrika çıkışlı değil bebek bu. Bazı şeyleri uygulaması zor. Olabilecek bişeyse yapar dikkat ederiz ama ayet gibi her söylenene iman edemeyiz dedim.
Hak verdi o da neyseki. Biraz süreci bebek yürütüyor. İlerde ek gıda ve hareket arttıkça belki de biz koşucaz hadi ye yavrum diye. O sebeple şuan bence çok erken kilo durumu.
Ya bunun bi standardı olamaz minimum maksimum vardır ama hepsi aynı olamaz. Bebek doyuyorsa fazlasını istemiyorsa yeterlidir bunlar 2 3 günlük değil ki aç olsalar yıkarlar ortalığıGünlük 15gr almasını bekleriz mi dedi. Ya ben anlamadım 18 günde 300 gr almış bebeğim, böldüğümde günlük 16gram yapıyor. Doktor çok az almış diyerek emzirme danışmanına yolladı. Çok moralim bozuldu. Biz sadece anne sütüyle ilerliyoruz mama mı vermeliyim diye düşündüm anlamadım şimdi senin doktor 15gr demiş biri öyle biri böyle diyor ya
Vallahi bizimki de bugün 10 ar dakikadan sadece 30 dakika uyudu. Babası gelince banyo yaptırdım sonra bi yarım saat uyudu. Banyo dene istersen en azından mayıştırsın. Her gün banyo ettirir oldum yarım saatlik uyku içinYok yavrum uyumuyor ya delircem
Bizimki normalde bitirmezdi 80 liğğ bugün ne olduysa 120 bile yetmiyor artık sma comfort kullanıyorumTam 6 kilo bizim de. Sarılık nedeniyle kilo kaybedip sonra çok hızlı kilo aldı mamayla. Doktorumuz ‘boyu da uzuyor demek ki büyüyecek istediği kadar mama verin, 120 yetmiyordur’ dedi. Hatta ‘mamayı azaltırsanız yakanızı bırakmaz’ dedi ki hakkaten öyle durmuyor. o yüzden ben ne zaman isterse veriyorum zaten vermezsem çok ağlıyor. Aptamil prosyneo veriyoruz baştan beri, doyurmasından değil de ben daha çok gazdan şikayetçiyim. Ama bu mama zaten probiyotikli olduğu için hangisine geçebilirim ben de bilmiyorum. Gaz da kısır döngü yedikçe gazı artıyor, gaz arttıkça yemek istiyor. Siz ne kullanıyorsunuz ?
Valla öyle dedi bana. Fazla almasın dedi. Çok verme mamayı emzikle oyala dedi.Günlük 15gr almasını bekleriz mi dedi. Ya ben anlamadım 18 günde 300 gr almış bebeğim, böldüğümde günlük 16gram yapıyor. Doktor çok az almış diyerek emzirme danışmanına yolladı. Çok moralim bozuldu. Biz sadece anne sütüyle ilerliyoruz mama mı vermeliyim diye düşündüm anlamadım şimdi senin doktor 15gr demiş biri öyle biri böyle diyor ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?