2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Hepimiz bir şekilde aynı şeyleri yaşıyoruz canım benim. Yorgunuz uykusuzuz sosyal hayat kalmadı. Ben balkona çıkınca seviniyorum inan ki. Eşimden fazla destek alamıyorum zamanla düzeleceğine inanıyorum

Canım eşlerimiz malesef bizim kadar özverili değil. Dünyanın en iyi eşi diyebileceğim birisi ama babalıkta aynı durumda değil hangimizin eşi dört dörtlük. Hangimiz dört dörtlüğüz. Benim eşim bebekten sonra eski hayatımızı çok özlemeye sürekli söylenmeye başladı mesela keyfi iyiyken çok ilgili tamamen sorumluluğu üzerimden alıyor ama yorgunsa bizimle ilgilenmiyor yorgunluğuna rağmen spora gidiyor ben de artık içini bildiğim için beklentimi düşük tutuyorum. Sen de negatif olmamaya çalış lütfen eşin seni de mutlu gördükçe daha çok yanınızda olmak isteyecek. Bunlar en zor günlerimiz ve rahatlamaya çok yaklaşıyoruz. Bebeklerimizin algıları açılacak dışarıyla meşgul olacak daha az ilgi isteyecekler. Yani inan ki benim oğlum hiç uyumuyor sabaha kadar tek bakıyorum namazımı bile koştur koştur kılıyorum bazen geçiyor hepimiz aynı durumdayız farkımız yok. Burda da sizi de kendim gibi görünce diyorum yani normali bu demekki geçip gidecek

Benimkide yerine koyunca uyanıyor o yüzden yatarak emziriyorum kolumu başının altına koymuyorum emmesi bitince sessizce yanından kalkıyorum

Ay hatırlıyorum canım sen de uzun zamandır sıkıntıdasın, çok geçmiş olsun ilaç tedavisi olur da kurtulursun inşallah. Gittin mi doktora ne dediler ? Kolonoskopi zor bir işlem değilmiş, uyutuyorlarmış. İnsan korkuyor işte ya haklısın ama şu kabızdan kurtulursun bi rahatlarsın orasını düşünmeye çalış

Bende bu korku olayı zirveye çıktı. Gastroenterolojiye sırf bu yüzden gitmeyi erteliyordum ama sigortamın süresi bitmek üzere gideceksen git diye baskı yapıyor eşim de. Kbb ye de gitmiştim, sol kulakta 3 mm bir şişlik var parça alıp patolojiye gönderelim dedi kalbim küt küt oldu başım döndü haftaya geleyim diye kalktım sonra vazgeçtim kontrol hakkım yandı bu sefer sağ kulağımda bir uğultu duyuyorum bir sğredir. Geceleri dışardan gelen bir ses sanıyordum kafamda oldugunu anladığım an çok korktum gerildim kaygım çok fazla ya niye böyle korkağım ben

gerçekten öyle burada benzer şeyler duyunca ulan bi tek ben yaşamıyorum demek ki herkes de böyle diyorsun. İlla ki istisnalar vardır. Ama bizim de nasibimize bu düşmüş.

Eşimi çok seviyorum ona cephe alınca da üzülüyorum ama öfkeme yorgunluğuma yenik düşüyorum işte. Biraz yükümü hafifletsin istiyorum ama o pek farkında değil bunun.
Belki de bu kadarı geliyor elinden.

Evet bende o günleri bekliyorum en azından biraz oyuncakla oynadığı gülüp sesler çıkarıp kendi kendine takıldığı dönemde daha rahat ederiz. 46 günlük henüz benim çiçeğim. Annesine sırıtıyor bazen ama genel de derdi uyku mama ve gaz gözü pek başka bişey görmüyor hahaha.

Zaten normalde çok fedakar ve hoşgörülü oldukları için beklentimiz var bizim de normalde öyle olmasalar beklentimiz de olmaz ben de bizden ayrı yatmaya başladığında çok kırılmıştım ama bazen ona da hak veriyorum. ona olan ilgim de çok azaldı o da geçen gün bundan çok dert yandı. Sen de pozitif olup beklentini düşük tut ki mutlu olabilesin. Geçecek bu günler ve bebeğimin böyle minik hallerini kötü hatırlamak istemiyorum ben

Kızlar aşıları yarın oluyoruz siz kaç tane oldunuz BCG (Verem aşısı), KPA ve 5'li karma aşı dendi bize.Ay inşallah değişik bi komplikasyon olmaz ya

canim bugun gittim surup ve fitil verdi kolonoskopi yapma taraftari degilim hem emziriyorsun hem yasin genc dedi bende istemiyorum zaten dedim bir suru tahlil ve ultrason istemis cokk pahali geldi 25 tane kan tahlili istemis yaptirmadan çiktim makatta catlak olmus bebegimde durmuyordu zaten fitil ve surup verdi onlari kullanacagim baklim

kizlar icimi dokme seansini ben devraliuorum müsaadenizle.
herkes kaynanasindsn kocasindsn dert yanarken ben oz be oz annemden dert yanmak istiyorum. dogum oncesi 40 gun kalacagina okadar emin konusmustuki annem. fakat toplasaniz bur bucuk hafta kaldi. kv ile donusumlu kaliyolard8 dis tedavisine başlamisti dogumdan 1 ay once felan. sonra arka arkaya dis randevulari cikti. maddi durumlari cok kotu annemlerin develtte yaptiriyor ve disleri gerçekten cok kotuydu randevu bulabilmisken gitmem lazim diyip gitti gittigi iki uc gun onun yerine kv kaldi hepsindede gelicej diye ayarladik son dakka doktor cagirdigi icin kv kalmak zorunda kaldi hatta birinde keyfi olarak gelmedi artik o kalsinda ben snrski hafta gelirim demis kendi kendine ama sonraki haftada randevusu cikti gelmedi. artik kv kal demeye yuzum kalmadigi icin 24 gunlukken mecburi olarak kv mede kalma anne git sende cok yoruldun dedim. annemede gelme gerek yok biz alisicaz kendimiz kalmaya dedim. ve kizlar o gunden beri aadece iki kez geldi. birinde ablam ve yigenlerimle geldi birakin dinlenmeyi daha cok yoruldum. digerindede kendi annesigl( ananemgil) ve dayimgil geldi onlarla geldi. evimizin arasi arabayla 15 dakika. onun disinda ne nasilsin yardima ihtiyacin varmi dedi nede geleyim biraz dinlen dedi. gecen misafirlerim gelecekti esimin tarafindan. kv saolsun buzluguma borek kurabiye yapip koymustu onlar var onlari verecegim dedim birde yanina kek cirp doye akil verdi saolsun. kabizlikla mucadele ediyorum bebegim uyumuyor ve annemden gördüğümd destek sifira yakin. bu bana artik cok koymaya basladi cok canim sikiliyor bu duruma. sorsaniz annem benim icin olup biter. normaldede samimi degiliz desem surekli görüşüruz filan ama bu surecte beni bi basima kimsesiz gibi birakti. kayinvalidem 55 gundur bir kere yemek yaptirmadi bana yemek yapip getiriyor hergun yaziyor naptiniz bebis nasil sen nasilsin diyor. haftada 3 kez geliyor gidiyor her geldiginde yemegimi yapar temizligimi yapar onun oyle olupda kendi annemden bubdestegi gorememek beni cok bunalima soktu

Selamlar kızlar bazen öyle günler oluyorki burayı unutuyorum inşallah bebişler ve sizler iyisinizdir. Bizde gece uykusu problemi ve reflü devam ediyorr.
Birde ikinci ay muayenesinde doktor ellerinden tutup kaldırmaya çalıştı kalkmadı başını tutmuyor sizlerin ne alemde acaba 2 buçuk aylık olduk biraz tedirgin oluyorum açıkçası. Elleride ağza götürmüyor

Kızlar aşıları yarın oluyoruz siz kaç tane oldunuz BCG (Verem aşısı), KPA ve 5'li karma aşı dendi bize.Ay inşallah değişik bi komplikasyon olmaz ya
Bizde öyle olduk, sağlık ocağından sonra biz biraz yürüyüş yaptık. Ona da iyi geldi uyudu eve gelince ağladı ama zor geçmedi. Düşününce 7 aşı kolay değil

Aah ahh o kadar aynı ki yaşadıklarımız. Sanki o gelince misafir gelmiş gibi yoruluyorum. Hatta o kadar üzüldüm içerledim kendi kendime kv yaptı her şeyi yarın bi gün bi laf etseler ağzımı açamaz haldeyim.
Ama dünde hpv olduğunu öğrendim. Yine içi sizlayan benim.

al bendende o kadar bende o lobusa halimle cektigi dis agrilarini dinledim ve oturdum bunlara uzuldum

al bendende o kadar bende o lobusa halimle cektigi dis agrilarini dinledim ve oturdum bunlara uzuldum
Kız bana bide hastane yatağına 400 lira para attı ben bebeği yeni kucaklamışım ne oldum derdindeyim bildiğin yatağa attı ha afedersin şeye atar gibi

Kız bana bide hastane yatağına 400 lira para attı ben bebeği yeni kucaklamışım ne oldum derdindeyim bildiğin yatağa attı ha afedersin şeye atar gibi
normalde nasilsiniz annenle iliskniz? biz iki yakin arkadas gibiyiz normalde. ama ta kucuklugumden beri hic bir zorluk çıkartmayan evlat sesi cikmayan herseye olur diye evlat benim ilk defa ihtiyac duydum aileme babamin zaten hic bir destegini gormedim bu yasima kadar ondan zaten hic bisey beklemedim bilenama annem beni cok buguk hayal kirikligina ugratti nerdeyse lohusa depresyonuna girecegim onun yüzünden uyku uyuyamiyorum sürekli aklımda bu konu donuyor anlam veremiyorum neden yaptigina

Biz çok zor şartlarda maddi ve manevi olarak büyüdük ev çok kalabalıktı oda annelik diye bildiği her şeyi yaptı ama evlenirkende çocuk doğuncada o anlatılan ve burda okuduğum o desteği göremedim. Bir sürü antidepresan kullanıyor ama nasıl anlatıyım onada annesi yapmamış diye bakıyorum hep . Mesela doğumda değil koskoca eşyaları yukadım ütüledim ayırdım hiç birinde yoktu. Eve geldi çocuğun bezini at diyorum ben kovayı açamam diyor benden çocuğu alıyor hadi pilav yap diyor o sıra kafama çok taktım çok ağladım el bile gelip iş yaptı evde ama canı sağolsun diyorum artık.
Tek bildiğim kızım doğursa bir dk oturmam Allah izin verirde o günleri gösterirse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…