2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Her emzirmeye oturduğumda yarım litrelik su doldurup bitiriyorum. Gece de aynı şekilde. Bence en önemli şey kendini susuz bırakmamak. Biz de yoğun bakımda kaldık sarılık geçirdik o dönem mama kullandık, onlar iyi olsun da ne gerekiyorsa onu yaparız 💕
Dün sağım yaparken 2.5 litre içtim 1 saatte çıkan miktara gülersiniz bi bana mı yaramıyor gün boyu 4 lt su içiyorum en az😩 lacmix Bestlak bitti brewers yeast a başladım

Dün sağım yaparken 2.5 litre içtim 1 saatte çıkan miktara gülersiniz bi bana mı yaramıyor gün boyu 4 lt su içiyorum en az😩 lacmix Bestlak bitti brewers yeast a başladım
Ben de brewer's içiyorum. İnşallah fayda eder.

Hem mama veren hem emziren anneler sorum size :
Benim oğlum emerken göğsümün ucunu damağı ile çok sıkıyor. Biberondan mı kaynaklı acaba? Göğüs uçlarım yine çok çatladı 😔
Sizde de oluyor mu?

Hem mama veren hem emziren anneler sorum size :
Benim oğlum emerken göğsümün ucunu damağı ile çok sıkıyor. Biberondan mı kaynaklı acaba? Göğüs uçlarım yine çok çatladı 😔
Sizde de oluyor mu?
Benim de yapıyor ama bence bebekler onu yapıyor zaten ısırsa o kadar acımaz
Benimki de zorla emzirmeye çalıştığımda yapıyor

mukuslu kakadan kasıt böyle kakanın uzaması durumu mu? Osman gönülalın videosunda mukuslu kaka alerjiden bahsederiz diyordu sanki, alerji için kakanın jöle gibi hareket etmesi lazım diyordu sanki
Kanlı mukuslu diyor Osman gönülal, bizde kan iki kere gördüm ama incir çekirdeği kadar

Aynen ya benimki bu sıralar uyumamak için direniyor yatırıyorum hop yarım saate gözlerini açıyor sonra döngüye geçiyoruz gün boyu böyle
Yarım saat bazen çok geliyor bana kucağımda 5 dk kestirip onu uyku sayıyor çünkü 😅 bu bebeler nasıl bu kadar aynı oluyorlar anlamıyorum, hepsi bize kök söktürüyor. Bazen beni kullandığını düşünüyorum 😅

Benimkine ne yaparsan yap illa o meme de uyuyacak arkadaşımın üç oğlu var erkek çocuğu memeyi çok sever zamanlı zamansız ister diyor benim oğlanda öyle oldu biraz 🤣🤣🤣
Anam benimki kız ama aynı illa memede uyuyacak başka yerde uyursa da hemen geri uyanıyor
Aha benim oğlanı anlatiyorsunuz kızlar memede uyuyum memede uyaniyim istiyor emdikten sonra illa orda bıraz uyuyacak yoksa yatağa koyunca gözlerini fal taşı gibi açıyor yaa 🤣 🤣 🤣
Mememde uyuyunca yarım saat 1 saat daha kucağımda tutmam gerekiyor yatağa yatırmadan önce
Hatta 2 gündür kucağımda uyuyınca bende uyuyorum yavaşça yere bırakıp yanında uyuyorum 😁 arada gözünü açıp bakıyor yanındaysam uyumaya devam yok kalktıysam kendi de kalkıyor 😄😄 bulduk belayı 🙈

Canım şimdi sütün ilk kısmını ilk zamanlar sağıyordum ama ebe dedi ki sapma daha tazyiklerinir kendisi aksın diğerini emerken zaten otomatik ön süt akıyor ben ped koyuyorum hatta blok emzirmeyi hep yapıyorum üç aya kadar devam eder bu şekilde dedi örnek veriyorum sabah 8’de sağ memeyi emziriyorum 10’da emziriyorum sağı 2’de solu emziriyorum yani göğüs ne kadar süt üretmesi gerektiğini bilsin diye
Canım öyle yapınca taş kesilmiyor mu göğsün? Sızlayıp ağrıyor resmen bir emzirme bekletince bile. Ama dediğin doğru mesela sağı emzirirken sol otomatik akıyor, göğüs pedi olmasına rağmen üstüme akıyor. Peki sence böyleyken son süt hani daha yağlıymış ya biz onu alabiliyor muyuz?

Son düzenleme:
Ya benim sütüm bana göre çok değil ama tazyikli geliyor artık bebeği rahatsız ettiğini düşünüyorum biz gazda çıkarsak hep çok gazlı sütü dahada azaltmadan nasıl başedebilirim bu durumla
Tazyikle gazın bi alakası var mı bilmiyorumki kuzu. Bizim çok gazımız olmuyor açıkçası 32.gün bugün belki atak zamanı gelmemiştir bilmiyorum. Ama bazen emzirmenin ortasında memeyi bırakırsa gerçekten fıskiye gibi süt geliyor

İnsan be yapacağını şaşırıyor böyle. Ben de doktora götürdüğümde erken değil mi alerji için dedim olabiliyor dedi. İkinci gidişimde mukuslu kakası oldıgu için konuştuk alerji var gibi de ama biz diyeti çok ileri durumlarda veriyoruz zorunluluk yoksa söylemiyoruz süt diyeti zordur falan… bir türlü net olamadık, sürekli ağlıyor mu sürekli ıkınıyor mu dedi, evet ama çok ağlayıp ıkınan her bebek alerjik değil bu ölçüt olur mu dedim. Grupta görüyoruz yani. Ama en sonunda hocam yapmam gerekliyse diyet yaparım dedim. O da siz bi 15 gün kesin dedi rahatlarsa diyete devam.
Bu diyeti yapanlara bir sorum var, dana eti yerine kuzu tercih et yşyebiliyorsan dedi, dana tamamen mi yasak kafam karıştı az miktarda mesela yemeğin içinde kıyma olarak da mı kesmeliyim
Bana etle ilgili böyle bir şey demedi ben hepsinden yiyorum

Fırsatı olan baba olsun. Çok ciddiyim imkanı olan baba olsun.
Sabahtan beri canım çıktı artık yorgunluktan öldüm. Yemek dahi yapamadım.
Eşim annesinden bişeyler getirdi geldi yemeğini yedi. Çocuğu bi 20 dk oyaladı. Sonra telaşla beni çağırdı durduramadım diye. Kendisi yattı uyudu koltukta.

Boğmamak için zor tutuyorum kendimi.
Bacaklarım koptu sallamaktan. Uyusun da nasıl uyursa uyusun mpdundayım.

X