2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    178
merhabalar,

bu hafta dışarı çıkıp biraz yürüdüğüm 3 günde de çok az lekelenmem oldu. her seferinde maksimum 3-4 km yürümüşümdür.
kanamalar devamlı ya da pıhtılı değildi. 2 gündür evde çok az ayağa kalktım, uzanıp dinleniyorum. uyumadan önce progestan hap alıyorum.

bir yandan daha önce bir kaybım olduğundan endişeleniyorum. öte yandan da olacak olana engel olamayacağımı biliyor ve bebeğim dünyaya gelmeyi tercih etmezse kararını kabul ediyorum. kendimize dikkat etmek, dinlenmek ve iyi beslenmek dışında çok yapabileceğimiz bir şey yok

hepimize bol sabır ve kuvvet diliyorum bu süreçte...

Yani gebelik dışında da mı kan sulandırıcı kullaniyosun?

Bende her gün yürüyüş yapmaya çalışıyorum en az 6-7 bin adım atmaya çalışıyorum. Aradada bacak hareketleri yapıyorum, kasıklarımda hafif ağrılar oluyor ama çok şükür bir kanama vs olmadı. İlk haftalar önemli deniyor kabul ama dediğin gibi bizimle kalacak olan bebek zaten tutunuyor sağlıklıysa.. Sağlıklı bebek napsanda ne etsende tutunur derler.. Elimizden geldiğince dikkat edip kadere bırakmak lazım..

ben çok severim yürümeyi. yurtdışındayım, yaşadığım yerde nehir, orman, tarlalar var ve çok doğal. geçen pazar 7 km yürüdüm ve o zaman bir lekelenme olmadı. ama hafta içi her seferinde yürüdükten sonra lekelenme olunca şaşırdım.
şimdi 1 hafta kımıldamayıp duruma bakacağım.

evet, düşeceği varsa ne yapsak da düşer demişti doktorum. yapabileceklerimiz çok sınırlı. 4 nisanda kontrolüm olacak o zaman güzel haberler alırım umarım.

Merhaba kızlar burayı yeni keşfettim ve hemen üye oldum. Adetim 5-6 gün geciktikten sonra kan testinde beta 481 çıktı. Sonra 5+1 deyken ilk kontrole gittim ama kese gözükmedi karından çok üzüldüm. Doktor beta değerin artıyor mu bakalım dedi ve 2 günde 895e çıkmıştı değerim güzel sorun yok haftaya gel tekrar bakalım dedi. 5+6da tekrar gittim ve karından kese yine gözükmedi ama vajinal ultrasonla gözüktü. Ve aynı gün doktora gitmeden önce kanamam başlamıştı. Doktor düşük tehlikesi diye iğne ve progestan verdi 1 haftadır kullanıyorum. Şu an 6+4teyim kahverengi lekelenme az az devam ediyor. Yarın kontrolüm var kalp atışını umarım duyarım. İnanın bu iki hafta hiç geçmedi hep stres üzüntü. Benim gibi keseyi böyle geç gören kanaması olan var mıydı aranızda ilk gebeliğim ve çok üzgünüm

Merhaba kızlar,
Evet gebelikte yürüyüş sağlıklı ancak gebeliğin ilk 3 ayında yürüyüş, spor ya da plates çok fazla önerilmiyor. Sonra zaten doğuma kadar istediğiniz kadar yürüyüş yapabilirsiniz. Şimdi neden bu kadar yürüyüş üzerine düşüp bu kadar km yürümenizi anlamadım. İlk 3 ayı mümkün olduğunda sakin, dinlenerek, çok fazla ağırlık vs kaldırmadan ağır işlerden uzak durarak geçirmek daha iyi olur.

Yani gebelik dışında da mı kan sulandırıcı kullaniyosun?
Evet canım. Kürtajdan bir hafta sonra folik asit ben sulandırıcı hapa başladım. Sürekli içtim ikisini de. şimdi bunlara ek olarak her gün göbekten kan sulandırıcı iğne vuruyorum

Yavru kuşlarimm, canım kızlarımm size güzel haberle geldim.
Bu akşam şehir Hastanesi'nin kadın doğum aciline gittik eşimle. Durumları anlattım, bir de kasık ağrım vardı onu da söyledim. Allah'a şükür minik tırtılımın kalbinin sesini bile işittik az önce kızlar. Ben sadece yolk sac oluşsa mutlu olmaya hazırdım.
nasıl oldu böyle bilmiyorum

Csnım bnm hiç üzülme Allaha dua et bol bol sağlıklı olmasi için bir de acaba cihazlari mi eski başka bi yere mi gitsen bnde 5haftaliğim karından bakti göremedi alttan bakinca gördü üzülmedim

Csnım bnm hiç üzülme Allaha dua et bol bol sağlıklı olmasi için bir de acaba cihazlari mi eski başka bi yere mi gitsen bnde 5haftaliğim karından bakti göremedi alttan bakinca gördü üzülmedim
Yarın başka yere gideceğim zaten. 5 haftalıkfa kalp atışını mı gördün keseyi mi

Canım benim inan umudunu hiç yitirme, bir gün bile çok farkediyormuş gelişmesi için kesenin veya bebeğin. Bak ben dün doktora gitmiştim. Kese boştu. Doktor en azından yolk sac olusmaliydi salı tekrar gel demişti. Bugün dayanamadım yukarda anlattığım gibi gittim. Ve durumlar bir günde nasıl bu kadar değişir bilmiyorum ama mutlu haberi aldım.
İnşallah senin de herşey güzel olacak.

Bu haftaları doktor mu söylüyor yoksa sen sata göre mi kendin diyorsun. Eğer doktor demiyorsa daha çok küçüktür geç döllenme vardır ondan gözükmemiştir . Vajinal yolla gözükmüş inşallah kalp sesi de duyarsın bende 5+6 da karından sadece kese gözüktü. Vajinal Baktık bebek öyle gözüktü. Kilo yada karın bölgesinde yağlanma varsa oda etkiliyor . Bu arada hoşgeldin

Ay hoşgeldin hoşgeldin çok sevindim çok üzülmüştüm sağlıkla ilerlesin inşalalh

Gözün aydın canım çok sevindim maşallah

Doktor günle ilgili bir şey söylemedi ben banu çiftçi uygulamasına göre söylüyorum umarım iyi haberler alırım yarın saatler geçmek bilmiyor. Hoşbuldum teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…