2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Kızlar bebislerin altını neyle siliyorsunuz ben pamukla kaynamış soğutulmuş suyla ıslak mendil kutusuna koymayı dusunuyorudm annem ılık suyla silmemi söyledi buz gibi değmesin çocuğun totosuna diye ,😁 başlarda iyi hoş her seferinde su ilitip pamukla temizliyordumda zor oluyor artık siz nasıl yapıyorsunuz? Birde ıslak mendile ne zaman geçmemiz lazım çok da alıştırmak istemiyorum bu seferde hemen herşeye tahriş oluveriyorlar 😁

Kuzum benim kız kardeşim yenidoğan yoğun bakım hemşiresi. Şöyle sol omzuna bebeği alıyorsun kafası omuzdan sarkacak kadar yukarı. Sol kolu düz şekilde bebeğin yanında duruyor sağ kolu omuzdan sarkıyor. Ayaklarını da tuvalete oturur pozisyona alıp sırtına öyle vuruyorsun. Gerçekten iyi çıkıyor ben de beceremiyordum bu biraz işe yaradı. Google da bakayım dedim eser yenenler aynısını yapmış 🤣 vallahi çok işe yarıyor buEki Görüntüle 3514683
Denedim canım valla bunuda denedim aslaa çikmiyor

Been bugün pilates topu ile denedim valla çok başarılı 😅 normalde mama emince geç çıkıyordu gazı. Şimdi aldım kucağıma zıplayarak pat pat yaptım 3.de patta çıktı her defasında 🙈
Cocuğu aşaği yukari ziplatmakta gazı çikariyor doğrudur bu ama biz beceremedik😃

Canım @Pcosveanneadayi’nin söylediği bebeği önce çalkalayıp sonra sırtını pat patlamak bizde çok işe yaradı en azından birazcık geğiriyor artık😂 yine de uyumuyor orası ayrı ama neyse😂
Demek bizim bebek asla ağzindan çikarmiyor bunu anladim çoğunluk kizlar çikartiyor gazi 😃

O zaman her emzirmeden sonra sırtına oval masaj yapmak gerekiyor biz emzirdikten sonra uyuyor genelde yatağına bırakıyoruz. Geceleri uyandırıyor musunuz 2 saatte bir emzirmek için. Bu konuda da farklı düşünenler var.
Bnmkide uyuyor yine de bir iki yapiyorum gaz çikarma oval yapiyorum elimi sırtına yapiyorum biraz ama asla çikarmiyor kendini sıkıyor alttan çıkarmaya çalişiyo

Yok yok hep böyle kalmayacak. Bir müddet sonra normallesiyor araları acılıyor iyicene. Sürekli aranan, emmek isteyen bebegi 2-3 saat bekletmek zaten ne mümkün. Sıkıysa o doktorlar gelsinler kendileri oyalasınlar😂 bir de bazı bebişler gercekten obur oluyor emmek istiyor yapıcak bir sey yok☺️
Bizimki karnımda parmak emiyordu. Doğduğunda kordonu kesilene kadar buldu parmaklarını emdi yavrum dediğin gibi bebeğin fıtratı da çok önemli

Bnmkide uyuyor yine de bir iki yapiyorum gaz çikarma oval yapiyorum elimi sırtına yapiyorum biraz ama asla çikarmiyor kendini sıkıyor alttan çıkarmaya çalişiyo
Omzunda çıkaramıyorsan Osman gönlüal ın gaz çıkarma videosu var orada 2. Metodu çook işe yarıyor

Canım @Pcosveanneadayi’nin söylediği bebeği önce çalkalayıp sonra sırtını pat patlamak bizde çok işe yaradı en azından birazcık geğiriyor artık😂 yine de uyumuyor orası ayrı ama neyse😂
Çalkalamak derken aşağı yukarı mı sağa sola mı ay bende deneyeyim bınu

Kızlar nasılsınız ? Benim minik bugün 3.30 civarı bi kustu yan yatarken ama ağzından burnundan çok fazla. Aklım çıktı anlık. Hemen yüz üstü elime alıp sırtından vurdum rahatça çıkarsın diye. Sonrasında çok korktu miniğim nasıl ağladı. O korkuyla direk battaniyesine alıp kucağımda uyuttum üzerini bile değiştirmeden.

Mama içince genel de kusuyor ama ilkkez bu kadar yoğundu. Elim ayağım titredi bi an çocuk nefessiz kalacak Allah korusun diye.

Meme de her sıktığımda süt var ama illa mama istiyor ya. Cumartesi kontrole gidicez. Doktora da danışacağım.
Mama sonrası kusmaları memeyle cebelleşmesi (sakin olursa uyku arasında vs memeyi güzel alıyo) aşırı yordu beni.

Kızlar nasılsınız ? Benim minik bugün 3.30 civarı bi kustu yan yatarken ama ağzından burnundan çok fazla. Aklım çıktı anlık. Hemen yüz üstü elime alıp sırtından vurdum rahatça çıkarsın diye. Sonrasında çok korktu miniğim nasıl ağladı. O korkuyla direk battaniyesine alıp kucağımda uyuttum üzerini bile değiştirmeden.

Mama içince genel de kusuyor ama ilkkez bu kadar yoğundu. Elim ayağım titredi bi an çocuk nefessiz kalacak Allah korusun diye.

Meme de her sıktığımda süt var ama illa mama istiyor ya. Cumartesi kontrole gidicez. Doktora da danışacağım.
Mama sonrası kusmaları memeyle cebelleşmesi (sakin olursa uyku arasında vs memeyi güzel alıyo) aşırı yordu beni.
Bi de benim ki günde bi kez kaka yapıyor. İdrar çıkışı gayet yerinde.

Sezaryen olan arkadaşlarıma bi şey sormak istiyorum benim kanamam 10. Günde bitti 12. Gündeyiz hala yok sadece sarı bi akıntı var normal mi acaba. Bu arada dikişlerim de enfeksiyon var o mu etkiledi acaba
Bgn 9. Günüm benim de. Dünden beri hiç kanamam yok aktif kanamam 4-5 gün sürdü sanırım. Ben de bugün bunu düşünüyordum bu kadar kısa mı sürüyordu diye

Benim oğlanda aynı böyle aşırı aç olursa kesinlikle meme istemiyor illa mama hemen doymak istiyor . Ve kusması arttı mama meme farketmiyor bence çok yiyor ondan kusuyır. Aklında olsun burnundan gelecek kadar kusarsa burnunu çek temizle süt kalıyor yada mama kalıyor burnunda . Hemde baya kalıyor ben şok olmuştum çekince

Kizlar biberon kullaniyomsnz bebeklere meme reddi olur die verme diyolardi ama çaresiz kalinca biraz kolaya geliyo die bazen sağdğm arka sütü biberon ile veriyorum

X