• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Dayan kuzum dayan benim eşimde mama verelim ağlamasın modunda. İçim gidiyor öyle ağlarken ama alıyorum sakinleşsin diye memeden uzaklaştırıyorum konuşuyorum sonra yine meme. Böylr böyle aştım ben eşime kalsa hemen ver mama ağlamasın . Benim de vicdanım sızlıyor kıyamıyorum ama napim meme daha faydalı diye dayanıyorum
Benm bebegimde 50 günlük mamaya çöl alıştı banada birkaç kişinin dediği ac bırak emer ama o kadar çok agliyorki nasl ac bırakayım sizler adına sevindim emmesine

Kızlar ben bu burun temizleme işini bir türlü beceremedim ya kuru şekilde nazal aspiratörle çektim olmadı serum fizyolojik damlatıp bekleyip çektim çok çok azcik çıktı en son annemler biraz arkada olan sumugu tel tokanin arkasiyla çıkarttı bayada çıktı ama hala hiriltili nefes alıyor daha geride galiba 🥺
Yanında biri varsa enjektörle sık korkma 2,5 3 cc sonra hemen çevirip sırtına vur. Biz öyle yapmasak nefes alamıycaz yoksa. Osman Gönülal ciğerine kaçmaz kaçsa bile dolaşımla atılır demiş.

Arkadaşlar ya canım sıkıldı biraz görümceme gittik orda aldı kucağına durdurucam diye salladı garip garip kucağında oda durdu. Ben öyle garip garip sallamalar danslar etmiyorum. Hem daha sakin olsun desteksiz uyusun sakinleşsin diye. Ben mi hata yapıyorum ya

Dedim acaba ilk çocukta da böyleyse adamın yapısı Budur. Ama işte ilkte ilgiliy iş. Ya çalışıyor olması da etken bakma erkeklere yükleniyoruz ama onlarda da büyük yük var. Bizim gibi değiller ama onlar da napıcaz nasıl yeteceğiz maddi olarak nolcak derdindeler . Ondan yolları şaşabiliyor ne yazıkkş biz kadınalra düşüyor gene iş sabır sabır sabır. Anlayış. Malum onlar daha çok lohusa ya bizden 😄 ama böyle tartışmadan ama ciddi bir konuşma yapmakta şart ne kadar itiraz da etseler hatalarını anlıyorlar bence
Ayy değil mi gerçekten çevremdeki herkes daha çok lohusa herkes daha alıngan valla istedikleri kadar çalışsın erkeler yemek temizlik çocuk çeyreğimiz kadar yorulmuyorlar

Kızlar ben bu burun temizleme işini bir türlü beceremedim ya kuru şekilde nazal aspiratörle çektim olmadı serum fizyolojik damlatıp bekleyip çektim çok çok azcik çıktı en son annemler biraz arkada olan sumugu tel tokanin arkasiyla çıkarttı bayada çıktı ama hala hiriltili nefes alıyor daha geride galiba 🥺
Ya sorma benim oğluşun da burnu hırıltılı çok. Serum fizyolojik sıkıp yüzüstü sırtına alttan üste doğru vuruyorum internette bir doktorun videosunda gördüm uyguladım.ilk yaptığımda iyi geldi çıktı sümük afedersin.rahatladı.ama sonraki yaptığımda genzine gitti gibi serum o da zarar olursa diye korktum bir daha da yapamadım:(
Ben de çaresiz kaldım ya burun tıkanıklığı olanlar ne yapıyorsunuz. Bizim emmesini ve uykusunu da etkiliyor tıkanıklık ya

Ya sorma benim oğluşun da burnu hırıltılı çok. Serum fizyolojik sıkıp yüzüstü sırtına alttan üste doğru vuruyorum internette bir doktorun videosunda gördüm uyguladım.ilk yaptığımda iyi geldi çıktı sümük afedersin.rahatladı.ama sonraki yaptığımda genzine gitti gibi serum o da zarar olursa diye korktum bir daha da yapamadım:KK43:
Ben de çaresiz kaldım ya burun tıkanıklığı olanlar ne yapıyorsunuz. Bizim emmesini ve uykusunu da etkiliyor tıkanıklık ya
yukardada belirttim osman gönülal yapabilirsiniz genzine kaçsada dolaşımla atılır demiş. Aksine tıkalı burun daha çok gaz yutmasına neden oluyor

Arkadaşlar ya canım sıkıldı biraz görümceme gittik orda aldı kucağına durdurucam diye salladı garip garip kucağında oda durdu. Ben öyle garip garip sallamalar danslar etmiyorum. Hem daha sakin olsun desteksiz uyusun sakinleşsin diye. Ben mi hata yapıyorum ya
Çocuk garibim neye uğradığını şaşırmış sersemlemiştir. Bende sallamıyorum. Yatırıyorum böyle kaş bölgesine bir parmakla masaj yapıyorum gözler kapanıyor öyle alıştırmaya çalışıyorum:

Ayy değil mi gerçekten çevremdeki herkes daha çok lohusa herkes daha alıngan valla istedikleri kadar çalışsın erkeler yemek temizlik çocuk çeyreğimiz kadar yorulmuyorlar
O kesin canım ne çeyreği hatta. Aman ben kendimi yıpratmak istemiyorum kafaya taka taka. Şu geçen 25 günğ düşününce neler değişti neleri taktım kafaya. O yüzden gereksiz bir anlayış şçersindeyim kafam rahatladı. Şöyle yap böyle yap deniliyor he he haklısın diyorum geçiyorum sırna kendi bildiğimi yapıyorum .vala dünya varmış haklısınız ay yapayım deyince de konu da uzamıyor karşı tarafta şaşıp kalıyor 😂😂

Merhaba hanımlar, deneyimlerinizden faydalanmak için Aralık annelerinden geliyorum herkes bebeğine kavuşmuş ne güzel :) sütle ilgili sıkıntı yaşarsam doktorum şu takviyeyi önerdi, 4-6 tablet içebiliyormuşuz ve faydası olan tek takviye budur dedi, kendisi de 3 kutu kullanmış. Sizinle de paylaşmak istedim, isterseniz bir doktorunuza danışıp bakabilirsiniz.

Eklentiler

• IMG_5988.jpeg
    IMG_5988.jpeg
    137,2 KB · Görüntüleme: 49
Valla daha iyi sanki. Saatlerce ıkınıp ağlıyordu en azından daha az ağrı çekiyor gibi. Yine zorlanıyor ama yağlıyorum üzerine masaj yapıyorum biraz daha hafifliyor
Bende normalde masajla zar zor kaka yapar kendisi yapmış hep pırtlarken sanırım

Merhaba hanımlar, deneyimlerinizden faydalanmak için Aralık annelerinden geliyorum herkes bebeğine kavuşmuş ne güzel :) sütle ilgili sıkıntı yaşarsam doktorum şu takviyeyi önerdi, 4-6 tablet içebiliyormuşuz ve faydası olan tek takviye budur dedi, kendisi de 3 kutu kullanmış. Sizinle de paylaşmak istedim, isterseniz bir doktorunuza danışıp bakabilirsiniz.
Siz de saglikla kavusun en dogru zamanda gelsin minnaklar 🥰 . bizim plan Kasim sonu ya da Aralik basiydi ama bizimki beni hamilelik sikintilarindan kurtarmak icin erken geldi :) ama hala sizin grubu takip ediyorum.
Belki buradan da okuyorsunuzdur ara ara, Ne yazikki hicbirimiz bebegin ictigi sut miktarini kestiremiyoruz(oncesinde veya sonrasinda sagim yapmak da care degil) ve birbirimize sorup duruyoruz, yetip yetmedigini sadece cisli bez sayisi ve kilo alimina gore rutin kontrollerde bilebiliyoruz ama her halukarda tek elimizden gelen sey sutu arttirmaya calismak. Ben bestlak damla kullaniyorum ama doktorunuzun deneyimine guvenerek bu takviyeyi de kullanayim. Cok tesekkurler 🙏

Doktor kontrolümüz vardı ve öyle rahatladım ki denk geldiğim en rahat doktoru buldum resmen 😂 doktor mama ver kasma kendini mama vermekten çekinme ille süt ille meme diye kendini strese sokma bebeğin her türlü büyür karnı doyar sen stressiz ol sakin ol bebeğin o zaman daha iyi olur dedi. Emzik ver dedi (hastanede ebe sakın verme falan demişti) gaz için yeme içmeni kesme istediğini ye sadece çok baharatlı yeme dedi. Stressiz mutlu anne mutlu bebek bu deneyeni böyle stresle geçirme kimseyi dinleme, tvdeki doktorlara bakma sen diye konuştu bana çok iyi geldi 😂

Bebeğinizin atak hastasını ya da gelişimini takip etmek için kullandığınız uygulama var mı? Harika haftalar güzel uygulama ama ücreti fazla geldi

Yanında biri varsa enjektörle sık korkma 2,5 3 cc sonra hemen çevirip sırtına vur. Biz öyle yapmasak nefes alamıycaz yoksa. Osman Gönülal ciğerine kaçmaz kaçsa bile dolaşımla atılır demiş.
Ah korkmasamm 🥺 çok korkuyorum birşey olursa diye ama mecbur yapacağız galibaa

Öncelikle çok geçmiş olsun tez zamanda iyileşsin. Emme olayından ziyade Şuan bol bol beslenmesine sarılığı atlatmasına odaklan. Mama verilecek mecbur ki aç kalmasın ver bence de .ya göğüs ucuna benzeyen biberonla ver ya şırınga ya kaşık mama ile. En kötü göğsünü sağ onu ver. Şuan öncelik sarılığın geçmesi. Ben göğüs ucuna benzeyen biberonla mama veriyorum benimde sütüm aşırı az . Şükür reddetmedi memeyi bence o biberondan dolayı
Doğduğu günden beri mememden midesini bulandırdı emmedi zar zor sağ tarafıma alıştırdım şuan onuda reddediyor bir iki emiyor sonra ağlıyor hemşire gazından dolayı içmiyor dedi ama biberonu içiyor. Dediğiniz gibi meme ucuna benzeyen biberondan veriyorum iki gündür bir sağıyorum bir mama veriyorum

Back