• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kızlar selam. Epeydir bakamıyorum buralara. 8 günlük olduk bugün. İlk gün süt gelmedi az geldi diye mama vermiştik. Sonra eve geldiğimizde de öncelikle hep emzirdim sonrasında illa mama içmek istedi. Sütüm artık iyice arttı. Her sıktığımda geliyor. Hatta birini emerken diğer memeden süt geliyor fakat 2 gündür kızım memeyle inatlaşıyor. Almak istemiyor. Güç bela aldırıyorum. Sonrasında da uyuyarak emiyor. 1 saate yakın emziriyorum uyuyakaldığı için.

Artık sırtım felan fena ağrıyor. Biberonu bıraktırmak istiyorum. Phılıps avent aldık bi de meme reddi olmasın diye ama yok yani etkiliyor.

Beni emdi diyelim 30-40 dk peşine illa 60 cc mama içmek istiyor.
Sütüm var ama neden mama diye diretiyor anlamıyorum ya. Üzülüyorum da.

Bi yerden de eşimle ve ablamla mücadele ediyorum. Ablam sürekli üşüttü çocuk sancısı var kafasında eşim de nazar oldu bu çocuğu kafasında.
Halbuki tek derdi mama emmek o nedenle yaygara çıkarıyor.

Şırınga ile mama vereyim diyorum son çare. Meme reddi yapmadan inşallah bu süreci atlatırız.
Mama olayına çok canım sıkılıyor. Hem meme hem mama gitse sorun etmeyeceğim ama süt varken ısrarla süte yanaşmayıp mama diye diretmesine üzülüyorum. Önerisi olan var mı ya da benzer süreci yaşayan ?

Kızlar selam. Epeydir bakamıyorum buralara. 8 günlük olduk bugün. İlk gün süt gelmedi az geldi diye mama vermiştik. Sonra eve geldiğimizde de öncelikle hep emzirdim sonrasında illa mama içmek istedi. Sütüm artık iyice arttı. Her sıktığımda geliyor. Hatta birini emerken diğer memeden süt geliyor fakat 2 gündür kızım memeyle inatlaşıyor. Almak istemiyor. Güç bela aldırıyorum. Sonrasında da uyuyarak emiyor. 1 saate yakın emziriyorum uyuyakaldığı için.

Artık sırtım felan fena ağrıyor. Biberonu bıraktırmak istiyorum. Phılıps avent aldık bi de meme reddi olmasın diye ama yok yani etkiliyor.

Beni emdi diyelim 30-40 dk peşine illa 60 cc mama içmek istiyor.
Sütüm var ama neden mama diye diretiyor anlamıyorum ya. Üzülüyorum da.

Bi yerden de eşimle ve ablamla mücadele ediyorum. Ablam sürekli üşüttü çocuk sancısı var kafasında eşim de nazar oldu bu çocuğu kafasında.
Halbuki tek derdi mama emmek o nedenle yaygara çıkarıyor.

Şırınga ile mama vereyim diyorum son çare. Meme reddi yapmadan inşallah bu süreci atlatırız.
Mama olayına çok canım sıkılıyor. Hem meme hem mama gitse sorun etmeyeceğim ama süt varken ısrarla süte yanaşmayıp mama diye diretmesine üzülüyorum. Önerisi olan var mı ya da benzer süreci yaşayan ?
Bende yaşadım bunu çok acıkınca kesinlikle meme almıyor sinirleniyor illa mama istiyor bende de o biberon var. Ben azıcık mama veriyorum 15 cc falan o siniri alıyorum direk meme dayıyorum memenin ucuna sütü getiriyorum birkaç kez ağzına damlatıyorum zorla ağlayarakta olsa memeyi alıyor. Başka çok zordu çok ağladı Şuan 25 günlük şükğr bunu atlattı. Ama başta senin gibiydi pes etme ağlıyorlar biliyorum hatta kriz geçiriyorlar yine de memeyi dene . Sakinleştir azıcık mama ver memeden uzaklaştır sakinleşsin sonra hop yine meme sok ağzına. Sıpalar hemen alışıyor mamaya

Kızlar sağma işini nasıl yapıyorsunuz günde kaç kez emzirme öncesi mi sonrası mı yapıyorsunuz bide aralıkları kaç saat olmalı? Emzirme sonrası sağıyorum genelde 60 cc ye yakın çıkıyor bazen 30/40 anca normal mi?

Kızlar göğsüm abartısız taş gibi sertleşti aşırı ağrılı şekilde şişti. Süt sağma emzirme vs yapıyorum ama çok az iniyo çünkü damla damla geliyo tıkanıklık var sanırım. Kötü durumdayım ya daha mastite dönmedi ateş benzeri semptomlarım yok Allahtan ama ben bu memeleri nasıl boşaltcam sağmaktan uyuştular . Yaşayan oldu mu
Canim benim ilk süt inerken olmuştu sıcak su torbası koydum ve sürekli masaj yaptım yukarıdan aşağıya doğru dene istersen

Kızlar benim kız gaz sancısından uykusuz kaldı inledi durdu sonra bi yattı 3 buçuk saat beslemek içşn uyandırdım ama hiç idrar yoktu başına gelen var mı ya telaşlandım
Benim de bu gece ayni sey basima geldi, hatta cok da az beslendi, ustune de fiskirir tarzi kustu. Simdi dr a goturduk, gaz icin bi ilac verdi.

Canım peki ilk kızın olduğunda eşinin tutumu nasıldı. Onda sa böyle miydi? Bu arada benc sayfadaki çoğu eş bize batıyor Şuan oda çok normal. Biz bu kadar çırpınıyorken onlardan da aynısını bekliyoruz ama onlar ee çalıştım ora kazandım hah babayım ben kafasındalar. Vicdan yapma uyumayı dene sen iyi olmalısın ki evlatlarına yet. Ayrıca baba da az sorumluluk alsın bırak kızıyla uyusun ilgilensin
Kızımda çok yardımcıydı pimpiriklğydi yine ama pandemi sokağa çıkma yasağı vs vardı ikinizde
Evdeydik işe gitmiyorduk her şeyi beraber yapıyorduk
Şimdi ise böyle davranıyor sinir oluyorum

Bende yaşadım bunu çok acıkınca kesinlikle meme almıyor sinirleniyor illa mama istiyor bende de o biberon var. Ben azıcık mama veriyorum 15 cc falan o siniri alıyorum direk meme dayıyorum memenin ucuna sütü getiriyorum birkaç kez ağzına damlatıyorum zorla ağlayarakta olsa memeyi alıyor. Başka çok zordu çok ağladı Şuan 25 günlük şükğr bunu atlattı. Ama başta senin gibiydi pes etme ağlıyorlar biliyorum hatta kriz geçiriyorlar yine de memeyi dene . Sakinleştir azıcık mama ver memeden uzaklaştır sakinleşsin sonra hop yine meme sok ağzına. Sıpalar hemen alışıyor mamaya
Offf ya gerçekten 2 gündür canıma okudu. Memeden süt akıyor ama inatla çekmiyor sıpam. Krizler geçiriyor. Eşimin tahammülü kalmıyor hemen pes ediyor verelim mama modunda. Yarın işe başlayacak en azından karışan olmaz diyorum. Ağlasa da kendim biraz dayanmaya çalışırım napayım.

Offf ya gerçekten 2 gündür canıma okudu. Memeden süt akıyor ama inatla çekmiyor sıpam. Krizler geçiriyor. Eşimin tahammülü kalmıyor hemen pes ediyor verelim mama modunda. Yarın işe başlayacak en azından karışan olmaz diyorum. Ağlasa da kendim biraz dayanmaya çalışırım napayım.
Canım eğer memeden süt akıyorsa hiper laktoz olabilirsin bu sütün ön kısmı doyurucu olmuyor ve bebeğin ağzına fışkırarak geliyor bu yüzden bebeğin sevmiyor olabilir benim solum öyle o yüzden önce sağı emziriyorum sol akmaya başlıyor o ön süt akıyor direk beyaz süte geçiyor kilo alımı da güzel iki memeyi net emdikten sonra 30 cc mama veriyordum üç gündür mama içmiyor kendi kendine bıraktı bu arada bende aynı biberonu kullanıyorum

Dayan kuzum dayan benim eşimde mama verelim ağlamasın modunda. İçim gidiyor öyle ağlarken ama alıyorum sakinleşsin diye memeden uzaklaştırıyorum konuşuyorum sonra yine meme. Böylr böyle aştım ben eşime kalsa hemen ver mama ağlamasın . Benim de vicdanım sızlıyor kıyamıyorum ama napim meme daha faydalı diye dayanıyorum

Kızımda çok yardımcıydı pimpiriklğydi yine ama pandemi sokağa çıkma yasağı vs vardı ikinizde
Evdeydik işe gitmiyorduk her şeyi beraber yapıyorduk
Şimdi ise böyle davranıyor sinir oluyorum
Dedim acaba ilk çocukta da böyleyse adamın yapısı Budur. Ama işte ilkte ilgiliy iş. Ya çalışıyor olması da etken bakma erkeklere yükleniyoruz ama onlarda da büyük yük var. Bizim gibi değiller ama onlar da napıcaz nasıl yeteceğiz maddi olarak nolcak derdindeler . Ondan yolları şaşabiliyor ne yazıkkş biz kadınalra düşüyor gene iş sabır sabır sabır. Anlayış. Malum onlar daha çok lohusa ya bizden 😄 ama böyle tartışmadan ama ciddi bir konuşma yapmakta şart ne kadar itiraz da etseler hatalarını anlıyorlar bence

Gençlerr bebişle ne zMan dışarı çıkabiliyoruz:) 40 çıkmadan dışarı çıkmama mantığını yanlış buluyorum ama hava da soğuk gerçi bazı ülkelerde özellikle soğukta bırakıyorlar

Meme ucun küçükse kavrayamadığı için almıyo olabilirr benimki minik alamıyo uçla çok rahat emziriyoruö

Kızlar sağma işini nasıl yapıyorsunuz günde kaç kez emzirme öncesi mi sonrası mı yapıyorsunuz bide aralıkları kaç saat olmalı? Emzirme sonrası sağıyorum genelde 60 cc ye yakın çıkıyor bazen 30/40 anca normal mi?
Normal bnmde öyle canım 12 günlüğüz

Gençlerr bebişle ne zMan dışarı çıkabiliyoruz:) 40 çıkmadan dışarı çıkmama mantığını yanlış buluyorum ama hava da soğuk gerçi bazı ülkelerde özellikle soğukta bırakıyorlar
Canım biz dün 5. günde site bahçesinde kısa bir yürüyüşe çıktık 🐣 ebemiz istediğiniz gibi çıkabilirsiniz 40 gün biraz kültürel dedi 😂

Kızlar ben bu burun temizleme işini bir türlü beceremedim ya kuru şekilde nazal aspiratörle çektim olmadı serum fizyolojik damlatıp bekleyip çektim çok çok azcik çıktı en son annemler biraz arkada olan sumugu tel tokanin arkasiyla çıkarttı bayada çıktı ama hala hiriltili nefes alıyor daha geride galiba 🥺

Canım eğer memeden süt akıyorsa hiper laktoz olabilirsin bu sütün ön kısmı doyurucu olmuyor ve bebeğin ağzına fışkırarak geliyor bu yüzden bebeğin sevmiyor olabilir benim solum öyle o yüzden önce sağı emziriyorum sol akmaya başlıyor o ön süt akıyor direk beyaz süte geçiyor kilo alımı da güzel iki memeyi net emdikten sonra 30 cc mama veriyordum üç gündür mama içmiyor kendi kendine bıraktı bu arada bende aynı biberonu kullanıyorum
Yok canım öyle fışkıran bi sütüm yok. Sızıntı gibi bi kaç damla geliyor diğerini emerken. Uyanırken çaktırmadan ağlamadan verirsem ok alıyor memeyi zorlanmadan. Ama bazen özellikle akşamları derin uykuya geçmeden önce imkanı yok mama olmazsa kıyameti koparıyor. İnşallah benimki de vazgeçer ya. Olabildiğince azaltmaya çalışıyorum mamayı ama 60 cc de anca tatmin oluyor. 30 versem illa bık bık ağlayıp duruyor.

Yok canım öyle fışkıran bi sütüm yok. Sızıntı gibi bi kaç damla geliyor diğerini emerken. Uyanırken çaktırmadan ağlamadan verirsem ok alıyor memeyi zorlanmadan. Ama bazen özellikle akşamları derin uykuya geçmeden önce imkanı yok mama olmazsa kıyameti koparıyor. İnşallah benimki de vazgeçer ya. Olabildiğince azaltmaya çalışıyorum mamayı ama 60 cc de anca tatmin oluyor. 30 versem illa bık bık ağlayıp duruyor.
Anladım canım ben benimkine bırak demeden kendiliğinden bıraktı eşim misafir vardı bugpn yeterli emmedi diye yapmış gelmiş önce memeyi bekledi memeyi emdi mamayı yemedi sırayı hep böyle yaptım sanki alıştı gibi

Back