- 15 Şubat 2024
- 2.084
- 2.700
- 33
Geceleri kendi uyanıyor canım doktor gece uykusunu bölme dedi üç saatte uyanıyor mutlaka ama gündüzleri uyandırmak bi çeşit zulüm gibi sağ memeyi sol memeyi emse toplam yarım saat mamaya ihtiyaç yok ama mama hazır alıştı tabi bi memeyi emiyor diğerine gelince gözünü kapatıyor mamayı verince can geliyor oğlana hemen içiyor onu ama 15 gün geçsin kilosuna bakcam ona göre mama vermeyi bırakacağımMama verince daha uzun uyumuyor mu? Kendisi uyaniyor mu hic acikinca?
Ayy halamla konuştuk bugün uyuyan cıcugu niye uyandırıyorsun diyor annemle ikisi iki yerden biz eskiden uyuyorsa ellemezdik diyorlarGeceleri kendi uyanıyor canım doktor gece uykusunu bölme dedi üç saatte uyanıyor mutlaka ama gündüzleri uyandırmak bi çeşit zulüm gibi sağ memeyi sol memeyi emse toplam yarım saat mamaya ihtiyaç yok ama mama hazır alıştı tabi bi memeyi emiyor diğerine gelince gözünü kapatıyor mamayı verince can geliyor oğlana hemen içiyor onu ama 15 gün geçsin kilosuna bakcam ona göre mama vermeyi bırakacağım
Benimkide başladı çıkartmaya gaz çıkartırken geliyor sanırım
Ay gazda çıkartırken oluyo gibi değil benmi farketmiyorum çıkartıyorda bilmiyorumBelki geğirirken yedikleri ağzına geliyordur
Canim tek memeyi emince gazını çıkartıp altını açıyorum o şekilde diğer memeyi emmeye ikna oluyorGeceleri kendi uyanıyor canım doktor gece uykusunu bölme dedi üç saatte uyanıyor mutlaka ama gündüzleri uyandırmak bi çeşit zulüm gibi sağ memeyi sol memeyi emse toplam yarım saat mamaya ihtiyaç yok ama mama hazır alıştı tabi bi memeyi emiyor diğerine gelince gözünü kapatıyor mamayı verince can geliyor oğlana hemen içiyor onu ama 15 gün geçsin kilosuna bakcam ona göre mama vermeyi bırakacağım
Hı neden yazdım, gece uyanmayınca uyanmıyor benimki, çoğunlukla zır uyuyor ama dalınca da uyanmıyor öyle bir haftalık bebeğe 6 saat ne demekAyy halamla konuştuk bugün uyuyan cıcugu niye uyandırıyorsun diyor annemle ikisi iki yerden biz eskiden uyuyorsa ellemezdik diyorlargündüz de 3 saat maksimum 3.30 saat gece de öyle beslemeye özen gösteriyorum ama daha bir haftalıkken dahi uyuyakalmıştım o gün 6-7 saat emmeden bebek de uyumuştu kakasını takip ediyorum diye söyleniyorlar açıp kakasına mı bakıyorsun kız ne gerek var ne kadar stres cıkarıyırsun biz hiç bilmezdik aha valla benim çocuklarda da vardı kızım canına yazık ye iç güpğr güpür falan… o eskidenmis dedim ama öyle konuşulması da niyeyse bir rahatlattı beni
Benim de ayni ya, memeye gelince hemen bir uyuklama hali, sonra yatagina koyunca aglama, aranma. Sonra tekrar memeye al, 3dk emip yine uyuma, aksamlari da 3 saat uyusun diye mama veriyorum, boyle boyle dogum kilomuzu daha yeni yakalayabildik. Mama kolaylarina geliyormus, memede ne kadar vakit harcarsa o kadar sut cogaliyormus ama bizimki emzik saniyor memeyi.Geceleri kendi uyanıyor canım doktor gece uykusunu bölme dedi üç saatte uyanıyor mutlaka ama gündüzleri uyandırmak bi çeşit zulüm gibi sağ memeyi sol memeyi emse toplam yarım saat mamaya ihtiyaç yok ama mama hazır alıştı tabi bi memeyi emiyor diğerine gelince gözünü kapatıyor mamayı verince can geliyor oğlana hemen içiyor onu ama 15 gün geçsin kilosuna bakcam ona göre mama vermeyi bırakacağım
Ben çok memnun kaldım başlarda baya kurtarıcı oldu benim için şuan kızım 22 günlük hiç bir şeye gerek yok maşallah meme ucum alıştı kızında zaten tutmaya alıştıKızlar bu gögüs ucu için gümüş kapak kullanıp memnun kalanınız var mı?
Ay adınıza çok sevindim. Bizimki küvezdeydi eve geleli 3 gün oldu 12 günlük. Memeyi alırken çok heyecanlanıyor kapıyor ısırarak çekiyor çok canım acıyor. Sizin de ilk başlarda süreç böyle miydi?Ben çok memnun kaldım başlarda baya kurtarıcı oldu benim için şuan kızım 22 günlük hiç bir şeye gerek yok maşallah meme ucum alıştı kızında zaten tutmaya alıştı
Yani ben öyle çok acı çekmedim acıdı tabiki meme ucu alışana kadar ama öyle acayip değil ben doğuma haftalar öncesinden krem sürdüm kalkan kullandım doğuma gideceğim gün lansinoh sürüp streçledim belki onların etkisi oldu bilmiyorum yada ablam sağolsun yanımda baya destekti emen bebeği olduğu için memeyi güzel tutturmama destek oldu ama kalkanı bir kaç güne kadar sürekli taktım bir ara sağım yapayım dedim ucunu kabartmışım kanlanmış gibi oldu kalkan ve kremle hemen toparladıAy adınıza çok sevindim. Bizimki küvezdeydi eve geleli 3 gün oldu 12 günlük. Memeyi alırken çok heyecanlanıyor kapıyor ısırarak çekiyor çok canım acıyor. Sizin de ilk başlarda süreç böyle miydi?
Ben avent kalkan kullanıyorum fiyat olarak çok uygun gümüş kapağın yanında ve meme ucuna temas olmadığı için hiç yara olmadı akan da içine doluyor poşetle buzluğa atıyorumKızlar bu gögüs ucu için gümüş kapak kullanıp memnun kalanınız var mı?
Benim ki emziği sevdi vlla canm rahat uykuya dalıyor onla bi benim memeyi emmiyor cadıBen vermeye çalışıyorum ama almıyor yavrum. Öğürerek atıyor dışarı. Her gün deniyorum
Vlla yavrum açıkçası bende artk pek vermiyorum elinle itiyor ağlıyor kızarıyor aglarkenCanım emmeyip sonrada emelerde var sakın bırakma hep tut memeni birgün tutacak sen bu arada sağ sütünü emmesede sağoyormusın sütler boşa gitmesin
Bende artk verdim vlla canm karnı doysa da agızı hep açıktı aranıyordu şimdi rahat ettimBen denedim ama almadı canım eğer emzik aldıysa verr bence
Benim ki de hızlı çekiyor canm elimle kontrolü veriyorum yoksa kendisi farkında olmadan çok çekiyorCanim siringayla cekim hizi nasil? Bizimki cok hizli cekiyor.
Bende bi hafta daha mühlet verdim kendime vericem emziği artık cidden böyle çok zor seninki kaç günlükBenim ki emziği sevdi vlla canm rahat uykuya dalıyor onla bi benim memeyi emmiyor cadı
Vlla yavrum açıkçası bende artk pek vermiyorum elinle itiyor ağlıyor kızarıyor aglarken
Sütüm de azaldı sayesindesağmaya calışıyorum ama eskisi gibi gelmiyo
Bende artk verdim vlla canm karnı doysa da agızı hep açıktı aranıyordu şimdi rahat ettim
Benim ki de hızlı çekiyor canm elimle kontrolü veriyorum yoksa kendisi farkında olmadan çok çekiyor
Memeyi de o yüzden tutmuyo bence istiyor ki bol bol gelsin
Canm bizimki 10 günlükken ablasında grip kaptı hem öksürük hem burun akıntısı vardı öksürük yeni yeni bittiyse gibi burun tıkanıklığı devam ediyor 2 kere hastanede açtılar valla baya sıkıp çekiyorlar korkmayın dediler bizde bizde çekiyoruz artık bir anda hep diye çekmeyin kesikli kesikli çekin dedi dr bizeKızlar 1 haftalık bebisin burnunu nasıl temizlemeliyim serum fizyolojik çok ürkütüyor beni çok küçük daha yaptinizmi siz aspiratör le çekiyorum gelmiyor çok küçük biraz geride
Sıcak duş, sağım , dur+kayısı+incirli hoşaf. Ben bunları yaptım canımBnm bebiş sarılık çikti maalesef süt gelmesi için yardimci olur mmsnz arkadaşlar
Kıyamam ya bende zorlanıyorum sütümden içsin istiyorum ama yetmiyor inşallah bu günleri kolaylıkla atlatırızBir fiske değil nerdeyse falaka gibi oluyor topuklarına vuruyoruz ama bana mısın demiyor. Ben de mama veriyorum ama çok istemiyor emzirme sonrası 15 cc zor alıyor onu da bir emzirme atlatarak vermeme rağmen. İnşallah en kısa zamanda düzelir lohusa psikolojisi kaldırmıyor bebeğime bişey olur duygusunu yenemiyorum