Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Ben karbon hidrat tüketmedim makarna pirinç falan nadiren bulgur yemişimdir çok sevdiğim bir yemek zaten değil ama tam buğday ekmek günde 2 dilim yiyebilirsin dedi sabah bi dilim yedim ama ben çok düzenli aynı saate yapmadım acıktıca yedim akşam bazen 6 bazen 7 8 de bile akşam yemeği yediğim oldu çalişınca gün içinde fırsat olunca ara öğun yaptım aslında kilo almadım bebek kilo almış
İşte ben de böyleydim çok yemezdim şekerle aram yoktur karbonhidrat yemem ama düzenli değildi düzeni oturtunca 6 günde tokluk şekerim 145 ı geçmiyor buda istenilen sınır zaten, bence kesınlıkle iki saatte bir ara öğün ve ana öğün leri kaçırma derim bi ayranda olsa bi dilim elma da olsa iki saatte bir agzına bişeyler at ara öğün için ana ögünleride kaçırmadın mı tamamdır inanarak yapmak çok önemli 😊 stresten de uzak dur şöyle düşün önemli olan bebegımın sağlıgı valla geri kalan herşeyin canı cehenneme diyorum artık bir süre böyle sımdı aynı bedeni payşastıgım bebeklerim için sonra da onları beslemek ve yetebilmek için bu kafaya ulaşmak lazım

Ben de şeker var bence evde takip ediyorum cihazla hep ölcüm yaptım aclık 100 üstünde yarın kan vercem bebeğimdee böbrek büyümesi var 5 mm ondan dolayı şeker olabilir dedi yarın aclık tokluk bakacak zaten şeker olduğu belli şeker yüklemesi yaptırmadı takıp edecek olmazsa bende endokrine gideceğim
Kendinizi böyle kodlamayın lütfen. Benim kızım da 27+4 ve aynı kiloda sizin cocukla. Ama doktorum bana demedi şeker var diye. Aynı şekilde benim eşim ve kardeşleri de iri bebeklermiş, bu da etkiliyor imiş önden gitmesini ve kilolu olmasini. İçinizi ferah tutun. Çok yakın ikimizin çocuklarının kilosu ve eş durumu. Ama ben hep olumlu düşünmeye çalışıyorum. Şükür doktorum da hiç bana kötü bir şey demedi. Elbette şeker yüklemesi önemli ama kendinizi böyle şartlarsanız daha kötü etkilenir ve bebeği de etkilersiniz. Benim de ilk çocuğum olacak hayırlısıyla, Allah sagsalim kucaklarimiza almayı nasip etsin 🧿💙🙏🏿😊🍀

Ben karbon hidrat tüketmedim makarna pirinç falan nadiren bulgur yemişimdir çok sevdiğim bir yemek zaten değil ama tam buğday ekmek günde 2 dilim yiyebilirsin dedi sabah bi dilim yedim ama ben çok düzenli aynı saate yapmadım acıktıca yedim akşam bazen 6 bazen 7 8 de bile akşam yemeği yediğim oldu çalişınca gün içinde fırsat olunca ara öğun yaptım aslında kilo almadım bebek kilo almış
Duzen oturtmaya çalışın kendinize. Ara öğünleri de yapmaya çalışın. İnanın düzelir. Düzenli yemek yememek, yediğimiz yemeklerin çocuğa değil bize gelmesi vs. Çok önemli. Bunun yanında stres de çok önemli. Ben bazen doktorların her şeyi pat pat söylemesine de ayar oluyorum. Sonuç itibariyle söyledikleri en ufak şey bizde o kadar anlam ifade ediyor ki kuruyoruz sürekli kafamızda. Sonuç olarak kendimizi daha da yıpratıyoruz. Biraz daha olumlu düşünüp iyiyi hayal edin. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alacağız inşallah. İnanıyorum ben buna. Ayrica yarın şeker yüklemesi yapacaklarsa tatlı falan yemeyin bu saatten sonra. Ben bilmiyordum yemiştim mesela.

Bana gittiğim doktor erken döllenme olmuş o yüzden önde demişti. Belki böyle bir şey var. Doktor yorumu değişebilir mi

Insallah cnm siz kac haftaliksiniz
28+5 doktorun hesaplamasına göre canım. Benim hesaplamama göre 29.
Zaten en çok insülin kullanmak zorunda kalırsam diye endişe ediyorum inşallah gerek kalmaz
Canım benim anneannem amcam vs şeker hastası. Babamın şekeri sınırda hatta gözüne vurduğunu düşünüyor doktorlar hep. Ben şişmanken benim de şekerim hep aşırı yüksekti hatta kimyasal gebelik olduğu zaman doktor bana karından iğne vermişti kan sulandırıcı, tiroit ilacı vs kullanıyordum tüp mide sonrası her şey normale döndü. Ben de yaşadım şekerle olan o problemleri. Sabah kalkınca ödemden ayağımın üstüne basamazdım yani o derece. Şu süreci bi atlat inş diyetini gerekirse daha sıkı tut. Çocuğunu Allah’ın izniyle kucağına al gestansiyonel diyabet bi geçsin kendi normaline dön ondan sonra kendi şekerini çözersin. Normal düzenini biliyorsun sonuçta gebelik işi katmerliyor.

X