Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bir şey soracağım beni canım aşırı derece de cips istiyor 3 gündür nohut cipsi falan denedim ama normalinin yerini tutmuyor bir türlü gözümün önünden gitmiyor. Doktorumda yeme içmeme çok karışan biri değil cips konusunu da hiç konuşmadık ama tabi yararlı bir şey olmadığını hepimiz biliyoruz . 1 kereden bir şey olur mu sizce gerçekten çok canım istiyor :KK43:
Benim doktorum paketli gıdaları yasakladı. Cips filan yediğimi duysa ne der düşünemiyorum :KK70: ben kendimi bu kadar kısıtlamıyorum yemezsem aklımdan çıkmıyor strese giriyorum. Geçen lays in sade olanını aldım 2 günde bitirdim. Yani arada bir pis şeyler yiyorum, şuana kadar da normal gidiyoruz bir sıkıntım olmadı. Hatta bebişimin gelişimi birkaç gün ileride gidiyor.Afiyet olsun ye gitsin bir kereden bir şey olmaz aklında kalacağına midende kalsın :KK70:

Anneanneme gittim geçen gün o da diyor ki hamilesin sen canın bulaşık suyu istese onun bile tadına bakıcaksın :KK70: Gerçekten nasıl uzak durucaz her şeyden bilmiyorum bende arada çikolata kaçamağı ve bir kez etsiz çiğ köfte kaçamağı yaptım :KK43: sonra bir de vicdan yapıyorum bunu yemesen ölmezdin çocuğuna zararlı diye...

Kızlar bir şey soracağım beni canım aşırı derece de cips istiyor 3 gündür nohut cipsi falan denedim ama normalinin yerini tutmuyor bir türlü gözümün önünden gitmiyor. Doktorumda yeme içmeme çok karışan biri değil cips konusunu da hiç konuşmadık ama tabi yararlı bir şey olmadığını hepimiz biliyoruz . 1 kereden bir şey olur mu sizce gerçekten çok canım istiyor :KK43:
Migrosta gerçek patates cipsi diye satılanlar varya canım belki onlar daha az zararlıdır

Kızlar park yatakların içine öyle yastıktı yorgandı çok koymamak gerekiyormuş bebeği uyku tulumu veya ince battaniyelerle yatırmak gerekiyormuş, şimdi biz ahşap bir anne yanı aldık. Buna uyku seti alcaktım nasıl bir şey alsam çok kararsızım nevresim falan? Bu seçeneklere bakmıştım . Yastıkları montessori yatağına koyarız olmadı diye düz sade nevresim takımı mı alsam

Eklentiler

• IMG_9548.png
    IMG_9548.png
    409,3 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_9545.jpeg
    IMG_9545.jpeg
    97,9 KB · Görüntüleme: 14
Kızlar park yatakların içine öyle yastıktı yorgandı çok koymamak gerekiyormuş bebeği uyku tulumu veya ince battaniyelerle yatırmak gerekiyormuş, şimdi biz ahşap bir anne yanı aldık. Buna uyku seti alcaktım nasıl bir şey alsam çok kararsızım nevresim falan? Bu seçeneklere bakmıştım . Yastıkları montessori yatağına koyarız olmadı diye düz sade nevresim takımı mı alsam
Bence düz sade bir nevresim takımı al canım zaten başlarda uzun bir süre yastık kullanmayacaksın

Hevesinizi kirmis olmayayim ama, yataga 1 sene sonra filan gecmiyor mu bebekler? Bence cok erken yatak icin nevresim vs. almak icin.

Ben park yatak içine bir yatak alacağım yataşınkini listeme ekledim. Lastikli çarşaf geçiririm diye düşündüm, yarım kundaklar var trenyolda görmüştüm bir süre onu kullanıp sonra tuluma geçeriz muhtemelen. Yatağın içine battaniye, yastık yorgan vs koymak riskliymiş ne yazık ki dönüp içinde sıkışıp boğulma riskleri oluyormuş. Yastık zaten uzun süre ihtiyaç olmayacak. Nevresim takımı ya da uyku seti filan hemen almam muhtemelen canım

Bişey olmaz canım ne olacak tamam zararlı ama içki sigara içenler var hamileyken küçük bir paket alıp nefsini körelt aklında kalmasın ben oğluma alınca yiyorum oğlumda kola içmiyordum canım isterse 1 yudum alıyordum bunda 1 kere 1 bardak içtim dün merak ettiğim bir meyve vardı onu aldırdım keşke aldırmasaydım dedim rüyamda gördüm diye aldırdım o da pancar gibi afedersiniz lavaboda kırmızı renk bıraktı dünden beri kan sanıp aklım çıkıyor cipsten de bişey olmaz

Anne yanı beşik aldık ona düz çarşaf alayım o zaman bende bilemedim
Bence en iyisi o. Ben de cok alisveris yapmak istiyorum, nefsimi koreltmek icin internet sitelerine girip sepeti doldurup almadan cikiyorum :)) Dogum iznine cikana kadar (Mart ayinda) hic bi se almayacagim ama :)

Bana da korkunc geliyor ama bakalim :) Bir de istanbulda metrobuste doguran kisiden sonra burada da dun otobuste doguran birini duydum. Nasil oluyor bu hic anlamiyorum. Benim cevremden duydugum hep dogumlarin uzun saatler surdugu. Sizleri de korkutmayayim tabi :)
Ben de bugun evden calisiyorum, disarida kar yagiyor. Turk kahvemi aldim, buralarda neler yazmissiniz diye bakmaya geldim :)
Benim nisanım geldi hemen duşa girdim çıktım sancı 3 dk ya düştü birden 1 saat sonra sabah 9 da hastaneye geçtim 10 da kucağıma aldım. Az evde sancı cekeyim desem evde doğururdum heralde 🤭. Ama ben yürüyüş plates bitkisel ne varsa uyguladım ödevlerim eksiksizdi😁 en güzeli de perine masajı sayesinde ne kesi ne yırtık oldu. Bir avazda kurtulalım inş 🥰

Kizlar doktora gittim (bu asil doktorum degil oyle
Cerez diye arada gittigim gormek icin) bakti boyuna 8cm olmus ama ben uygulamada gordum 14cm falan olmasi gerekiyomus topuga kadar olcunce dedim yok canim normal bu dedi yani ultrasonda kafadan popoya kadar olctu. Ayrica bir ara ay zipladi dedi iste ayaklarina falan baktik. Neyse sonra ben cikinca aklima geldi kalp atisini dinletmedi korktum ya doktor ilk ona bakmaz mi ben de bi salagim ki unuttum zaten acele acele bakiyo

Cerez diye arada gittigim gormek icin) bakti boyuna 8cm olmus ama ben uygulamada gordum 14cm falan olmasi gerekiyomus topuga kadar olcunce dedim yok canim normal bu dedi yani ultrasonda kafadan popoya kadar olctu. Ayrica bir ara ay zipladi dedi iste ayaklarina falan baktik. Neyse sonra ben cikinca aklima geldi kalp atisini dinletmedi korktum ya doktor ilk ona bakmaz mi ben de bi salagim ki unuttum zaten acele acele bakiyo
Son gittiğimde bende de bakmadı kalp atışına. Devlette gittiğimde hiç bakmadılar zaten. Özelde her seferinde kontrol ediyorlar. Kaç haftalıktın ?

Dinletmese de onlar ultrasondan kalp atisini goruyorlar. Benim doktorum sesi acmadan da kalp atisi su kadar diyor, bazen de demiyor. Ama kalp atisi gormese soylerdi kesin, hem bebek zipladigina gore kalbi atiyor. Belirli bir haftaya kadar poposuna kadar olcuyorlar, 14. haftadan sonra galiba bacaklarini da olcuyorlar diye biliyorum.
Cerezlik doktor demenize cok guldum :KK70:

Canım plasentanın durumundan bahsettin mi baktı mı doktor?

X