2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    179
Aynı şeyi yaşıyoruz inanki
Sün akşam sağdım ikisinden 40 anca çıktı
Burda yazıyorlar 60 70 ml falan valla canım sıkılıyor bende niye o kadar çıkmıyor diye
ama benim gün boyu mememde çocuk süt bırakmıyor ki diyorum kendimi teselli ediyorum

Benimki de böyleydi süştükten 2 3 gün sonra kan geldi ama doktor takip et aktif kanama değil merak etme dedi bana çoğalırsa gül demişti 3 gün falan böyle devam etti sonra geçti
Bizimde 2 gün önce göbek kanadı aynı şekilde 😭 bana da aynısını dedi doktor canım. Şükür kanama gelmedi

Kızlar bebeğim memede aniden ağlıyor, itmiypr emiyor ama birden bağırıyor sanki. Aniden gaz mı sancı yapıyordur sizce? Çözümğ olan var mı
Bizimde aynıydı . Uyurken kiraz çekirdeği kemeri koyuyorum göbeğine. Azaldı şükür. En azından uyurken ağlamıyor. Ama gaz sancısı bizde çok büyük sorun . Çok gazlı 😭

Valla canım bende de az gelir inşallah seninde bol emzir sonra sağ dereotu yiyom bestlak damla kullanıyorum birde e bebek ten süt yapan çaylar var onları içiyorum tahin helva yiyorum genede 60 cc geçemiyorum
Cok sağol canım bnm bugün 5. Günüm bebekle napicami şaşirdim ağlama krizleri gece gelen sabaha kadar uyumaaması allahımö çocuk nasıl uyumazz gazi yok altı temiz anlamadim mama veriyoruz 30 cc + meme veriyorm

Bizim de sarılık çıktı 14 çıktı değerimiz, 17 olsaydı tedaviye alacaklardı sanırım. Emzirme ve günde 3 kere mama veriyorum, sütü artırmak için bol su, duş, rezene çayı, şekerli pirinç lapası yardırıyorum şuan. Sizin değerler nasıl
O hangi deger canım sarılık değeri

Kızlar doğumun 12. Günü göbek bağı hala düşmedi normal midir bide çok gaz sancımız var bunun için ne onerirsiniz
Benim kızımın da 12. Gün düştü ama iltihaplanmış altından sarı sıvı görünce hemen doktora gittik sende kontrol et bakalım görünen yerde var mı iltihap ben banyo falan da yaptırmadım olacak olan yine de oldu

Benim de ayni ya, memeye gelince hemen bir uyuklama hali, sonra yatagina koyunca aglama, aranma. Sonra tekrar memeye al, 3dk emip yine uyuma, aksamlari da 3 saat uyusun diye mama veriyorum, boyle boyle dogum kilomuzu daha yeni yakalayabildik. Mama kolaylarina geliyormus, memede ne kadar vakit harcarsa o kadar sut cogaliyormus ama bizimki emzik saniyor memeyi.
Aynı şeyleri yaşıyoruz yaa bilmiyorum bugün hiç mama vermedim sağ sol sürekli emzirdim sol meme ucum resmen lastik görevini görüyor canı isterse emiyor ama istemezse ağzının içinde oynuyor 😂evde emzik çeşitleri oldu resmen bakalım birisine gece alıştı iyi oldu yoksa gece bize uyku yoktu

Kızlar 1 haftalık bebisin burnunu nasıl temizlemeliyim serum fizyolojik çok ürkütüyor beni çok küçük daha yaptinizmi siz aspiratör le çekiyorum gelmiyor çok küçük biraz geride
Bunu bende çok merak ediyorum temizlemek lazımmış serum fizyolojik aldım ama asla cesaret edemiyorum yapmaya belki bir haftadır evde duruyor damlatıp bekletip çeken var illa şırıngayla diğer burundan çıkarmıyorlar bir kaç video izleyip yapıcam yarın evdeki herkes evine dönüyor şükür kızımla başbaşa kalayım herşey çok güzel olacak evde kaynana kayınbaba ve kendi annemle 20 gün geçirdim ve asla istediğim planladığım şeyleri yapamadım yok üşür yok hasta olur yok bebeğe bir şey olur yapanlar varsa bilgilendirsin

Canim tek memeyi emince gazını çıkartıp altını açıyorum o şekilde diğer memeyi emmeye ikna oluyor 😁 diğer türlü uyuyor asla ağzını açmıyor altını açınca uyaniyor
Ayyy bende öyle yapıyorum hatta altını açar açmaz çişini yapıyor yap oğlum yeter ki uyan diyorum 😂

Bunu bende çok merak ediyorum temizlemek lazımmış serum fizyolojik aldım ama asla cesaret edemiyorum yapmaya belki bir haftadır evde duruyor damlatıp bekletip çeken var illa şırıngayla diğer burundan çıkarmıyorlar bir kaç video izleyip yapıcam yarın evdeki herkes evine dönüyor şükür kızımla başbaşa kalayım herşey çok güzel olacak evde kaynana kayınbaba ve kendi annemle 20 gün geçirdim ve asla istediğim planladığım şeyleri yapamadım yok üşür yok hasta olur yok bebeğe bir şey olur yapanlar varsa bilgilendirsin
Gözünaydın canım inan evde tek bakmak kadar rahat bişey yok biz bizimkilerle küstük ama umrumda değil çocuğumla baş başa kaldım öyle güzel ki kafam rahat de Google koydum evdekilerin adımı bende çocuk hıçkırsa Google a sordular yan dönse internete az daha kafayı yiyecektim

Bende damlatmayi denedim ama hic sümük felan gelmedi yapamadım mi bilmiyorum ya çok stres oluyorum

Canm bizimki 10 günlükken ablasında grip kaptı hem öksürük hem burun akıntısı vardı öksürük yeni yeni bittiyse gibi burun tıkanıklığı devam ediyor 2 kere hastanede açtılar valla baya sıkıp çekiyorlar korkmayın dediler bizde bizde çekiyoruz artık bir anda hep diye çekmeyin kesikli kesikli çekin dedi dr bize
Valla öyle deniyorum ama çıkmıyor hiç birşey çok stres oluyorum ya

Kızlar 1 haftalık bebisin burnunu nasıl temizlemeliyim serum fizyolojik çok ürkütüyor beni çok küçük daha yaptinizmi siz aspiratör le çekiyorum gelmiyor çok küçük biraz geride
Bugün ellerim titreye titreye yan yatırıp şırınga ile burnuna 1 er ml serum fizyolojik sıktım hemen ters çevirip sırtına vurdum. Sonra otribebenin asbiratörü ile üç kere de burnunun deliklerini çektim rahatladı. Doktor öyle tarif etmişti
IMG-20241122-WA0021.jpg

Bizimde aynıydı . Uyurken kiraz çekirdeği kemeri koyuyorum göbeğine. Azaldı şükür. En azından uyurken ağlamıyor. Ama gaz sancısı bizde çok büyük sorun . Çok gazlı 😭
Ya yiyip içtiğime de dikkat ediyorum, bebeğin ayağını da sıcak tutuyorum ama gaz dolu dediğin gibi ve masaj falan asla işe yaramıyor 🥲

Arkadaşlar çarşamba günü bebeğimi spinal anestezi ile doğurdum. Ama damla sütüm yok, ne yapıcam akıl verin. Bestlak damla aldım, nasıl kullanıyorsunuz siz. Neler yapmak lazım, çocuk aç sürekli ağlıyor mama veriyorum maaşesef
Canım baya geçmiş üstünden hala sütün gelmediyse başkası önermediyse solgar brewer's yeast with vitamin b12 al kullan mutlaka sütün coşacak bebek yetişemeyecek. Kızlar kullanıp memnun kalan oldukça dualarınızı beklerim ben de doğumdan sonra nazara geldim bildiğiniz hastalıktan kalkamıyorum.

Kızlar bugün doğum yapalı 6. Gün olacak 4. Gün yani perşembe günü bian da göğüslerim şişti bebek ememedi sonra sabah doktora gittim sagmami söylediler öğlen sagdim (bu arada kayınvalidem ve annem bizde ben sağma makinesi almamıştım kaynanam halimi görmesine rağmen ne gerek var makineye diyip durdu makine gelincede ay senin sütun yeni geliyor dedi halbuki hastanede emziriyordum azdı ama vardı yani beni deli ediyor ikide bir senin sütun az diyip duruyor napiyim yani yiyorum falan ama daha çok yeniyim) neyse bebeğe icirdim gün boyuda her yarım saatte bir ya da 1 saatte bir emdi şimdi sütüm kalmadi çok az geliyor bebek doymadı mama verdim son çare bu normal mi
Bide baya doldum ben kızlar
Ya ben bu halde uğraşmak zorunda mıyım cidden bazen deliriyorum anneme bile arada laf captiriyor bende ona laf vuruyorum annemde aman kızımın evliliği bozulmasın diye pek bişey demiyor bakın kaynanam iyidir hoştur ama çenesi ve karışma huyu beni bitiriyor varsa yoksa kendi kizlari aman onun sütü şöyleydi bunun ki böyleydi yok sütun yok yok bebek aç ama mesela bı yerim agrisin hemen bakar eder yani ekşisi artışını götürüyor ve daha ocağın başına kadar burda ben kafayı yememek için napiyim

X