Merhaba arkadaşlar 2.gebeliğimi düşünüyorum fakat venöz yetmezlik teşhisi konuldu ilk bebeğimde yoktu doktorum pıhtılaşma için falan genetik testleri yaptı sorun yok dedi hamile kalınca 3 ve 7.ayda tekrar doppler çekeceğiz dedi fakat ben çok korkuyorum ne olur venöz yetmezlikle hamilelik sürecini yaşayan biri ayrıntımı yazabilir mi? Sorunsuz bir hamilelik geçirebilir miyiz biz de yani illa pıhtı mı atar bebek mi düşer diye düşünmekten kafayı yemek üzereyim arkamda bir tane daha çocuğum var bana bir şey olursa o ne yapar diye kafamda kurmaktan çok yoruldum süreci yaşayanlar ne olur destek olursa sevinirimCanım ben bacak ağrısından yürüyemez olmuştum, doppler çekildi ve venöz yetmezlik tanısı kondu bebeğe kan akışını sağlamak için oksapar iğne başlandı sakın ihmal etme
Dokununca hassasiyet var ağrı var regl gibi. Havlu koysam olur muKanallar tıkalıı olabilir canım
Ayy hadi sağlıcakla gelsin canım. 5 dk da 1 e düşünceye kadar evde rahatlıkla bekleyebilirsin demişti doktorum Sen Naptın gittin mi hastaneye?Benim 4 saattir aralıklarla sancım geliyor belden karnıma yayılan bir ağrı. Sıcak duşa girdim evin içinde yürüyorum geçmiyor. Neredeyse 8 dakikada bir kasılma geliyor sanırım hastaneye gideceğim kızlar
Naptın canım nasılsın şuannBenim 4 saattir aralıklarla sancım geliyor belden karnıma yayılan bir ağrı. Sıcak duşa girdim evin içinde yürüyorum geçmiyor. Neredeyse 8 dakikada bir kasılma geliyor sanırım hastaneye gideceğim kızlar
Ayy hadi sağlıcakla gelsin canım. 5 dk da 1 e düşünceye kadar evde rahatlıkla bekleyebilirsin demişti doktorum Sen Naptın gittin mi hastaneye?
Hastaneye gittim kızlar 1 cm açılma var dedi, nstde de sancılar çıktı. Eve git biraz rahatla daha vaktin var yarın tekrar gel dediler şimdi eve geldimNaptın canım nasılsın şuann
Günlerdir yazıyorum belim kasığım ağrıyor sancı yok diye. Akşam 22de hafif sancılar başladıAy belki 1 haftadan da az kalmıştır canım hiç kendini kasma, stres yapmamaya çalış. Aynı bedendeki son günlerimiz keyfini çıkaralım olabildiğince.
Bence senin doğum başlamış olabilir ya. Öncesinde bir belirti var mıydı birden pat diye mi başladı?
Bol bol uyku depola dinlen canımGün boyu devam eden baş ağrısı. Muayene sonrası kasılma adet sancısı belirtileri. Dün geceden uykusuz kalma gündüz uyumaya fırsat bulamama . Bebeği görmeye gelecek misafirler için buzluğa kurabiye börek koyma telaşı (görümcelerle yaptık). aşırı yorgnluk.
Yatamadım ağrıdan. Kasılmadan. Eşim dayan bitanem 1 haftan kaldı sona geldin dedi. Tamam deyip,
Geçtim salona çocuk gibi karanlıkta ağladım ağladım. Şimdi de koltukta yattım uyuyabilmeyi umuyorum.
Psikolojik olarak çok yoruldum son 1 haftadır. Uykusuzluk tüm gece. Kasılma ağrı hareket kısıklıkığı enerjisizlik mahvetti beni.
Gözünaydın canımKızlar valla foruma giremedim hiç bebişim cuma günü sezeryan ile doğdu çok iyiyiz çok şükürstresten sunisiz normal dogurucakmistim az kalsın sabah 6 da hastaneye gittik sancım çıktı attım burayada 1 parmak açılma var dediler ama bebek Cook geride dediler hatta açılma muayenesinde
Baya canım yandı meğer ellerini baya ileriye sokmak zorunda kaldıkları içinmiş hatta ama düzensizdi 8 gibi suni sanciya baslandi çok az dozla nstde sancılarım 80-90 ingoruyordu ama düzensizdi 12 gibi düzene girdi ama 40-45 felandi sonra doktorum geldi tamam doğum şuan başladı ama şuan yolun en en başındayız hala bebek aynı yerde çok geride dedi 4 saatte en azından biraz olsun ilerleme bekliyoruz dedi yani biraz riskli olduğunu söyledi suniyi arttıralım diyorsan arttıralım ama daha baya uzun bı yolumuz var haberin olsun dedi. Ve beni o an tek zorlayan şey şu yemek oldu çünkü heran sezeryana dönme ihtimalimiz olduğu için hiç bişey yiyip icemiyordum ve özellikle çok susamistim hatta arada içtim yani sonra eşimle oturduk konuştuk dedik akşama kadar çekip de yorgun dusupde sonra birde üstüne ameliyat cekmektense şimdi gireyim ameliyata dedim ve girdim 1 dede oğluşum dünyaya geldi o an iyiki beklememisim bu bebise ne kadar erken kavussam kardır diye düşündüm ahaha yada kendimi öyle ikna ettim bilmiyorumsezeryaninda öyle korkulcak hiç biseyinyokmus tamam illaki zor anlar var ama gerçekten geçirdiğiniz operasyona bakarak bence hiç bişey değil başka detay varsa aklınıza gelen sorabilirsiniz
Olur olur güzelce masaj yap futbol topu tutuşu ile sağmaya çalışDokununca hassasiyet var ağrı var regl gibi. Havlu koysam olur mu
Sağolun Allah razı olsun. Bizim 6. Günden beri böyle. Bir de lohusa depresyonunla birleşti bugün 17. Gün inanın kimseye halimi anlatamıyorum herkes bişey yok normal diyor ama içgüdüsel midir duramıyorum bir türlü. Ben de bir haftadır yumurta süt ürünü domates ceviz vb yemiyorum bu sefer protein kalsiyum eksikliği olacak diye kafaya taktım. Bir yandan ya alerjik değilse doktor alerji doktoru diye hemen alerjik sıfatı yapıştırdıysa diye de düşünüyorum. Of of arkadaşım inşallah ben de tünelin ucundaki ışığı görürümİlk bebeğim de yaşadım
Kakaları çok sıvı ve mukusluydu. Doktor süt ürünlerini kesmemi istedi ama düzelme olmadı düzelme olmadıkça ben yeni Gıdaları kestim deneyerek bulurum diye ama düzelmedi sonra ek gıda döneminde diyetisyenle çalıştık öğrendim ki çocuğumun sadece süt ürünlerine alerjisi varmış ben aylarca boşuna diğer gıdaları kesmişim kaka düzelmedi diye alerjen o değil demek değilmiş… hatta bir zaman sonra haftada bir kaka yapmaya başladı onu da dert etmedim sadece anne sütü alan bebekler on güne kadar yapmayabilirmiş. Dokuz aylık olduğunda tekrar süt ürünlerini denedik üç ayda bir deniyorduk o zaman bitti. Yani inşallah yoktur ama varsa da geçiyor tünelin sonunda ışık var üzülme geçiyor her şey kimsenin bi hatası yok nihayetinde. On çocuktan sekizi alerjik artık.
Doktor diyetten sonra düzelme olmazsa kalprotektin testi yaparız dedi. Siz de öyle mi anlamıştınız süte alerjisi olduğunuİlk bebeğim de yaşadım
Kakaları çok sıvı ve mukusluydu. Doktor süt ürünlerini kesmemi istedi ama düzelme olmadı düzelme olmadıkça ben yeni Gıdaları kestim deneyerek bulurum diye ama düzelmedi sonra ek gıda döneminde diyetisyenle çalıştık öğrendim ki çocuğumun sadece süt ürünlerine alerjisi varmış ben aylarca boşuna diğer gıdaları kesmişim kaka düzelmedi diye alerjen o değil demek değilmiş… hatta bir zaman sonra haftada bir kaka yapmaya başladı onu da dert etmedim sadece anne sütü alan bebekler on güne kadar yapmayabilirmiş. Dokuz aylık olduğunda tekrar süt ürünlerini denedik üç ayda bir deniyorduk o zaman bitti. Yani inşallah yoktur ama varsa da geçiyor tünelin sonunda ışık var üzülme geçiyor her şey kimsenin bi hatası yok nihayetinde. On çocuktan sekizi alerjik artık.