2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    177
Ben de artık kavuşmak istiyorum beklemek psikolojik olarak da bedensel olarak da beni mahvetti
Aynı durumdayım ya bide annemler geldi memleketten onlarda evlerini özleyecekler bugün yarın. Artık kokusunu içime çekmek istiyorum sağlıkla doğurmak istiyorum artık bi an önce. Ağrılar sızılar bi yana zaten.

Kızlar oğlumum altını temizlerken çok ağlıyor bende hızlı davranmaya çalışıyordum her seferinde pişik kremi sürmüyordum doktor kontrolde bugün sürelim her değiştirmede dedi göbek bağı İçin de krem verdi hafif koku var dedi korktum biraz enfeksiyon vs…ama altını kapatırken artık biraz daha uzun sürüyor o esnada dışarı işiyor sürekli bu dışarı işeme + ağlama yüzünden elimi ayağıma dolanıyor , dışarı işemenin çaresi var mı ? Ayrıca süt sağma olayım fena gitmiyor ama hala emme olayına alışamadık telaşlı olduğum günler mecbur biberonla devam ediyorum önemli olan sarılığı yenmesi çünkü diye ama ertelemek de istemiyorum , dil bağı vardı onu hallettik belki ondan kavrayamıyor diye düşünüyordum ama sanırım sadece onla alakalı değil biberona alışıyor

Benim kızım da 40 ı yaklaşıyor hala altını değiştirirken çok ağladığı oluyor artık stres yapmadan gayet hızlı ama ruhen sakin olmaya çalışıyorum ve altını açtığımda çiş yapma huyu benim kızda da var hemde baya yapıyor Zıbıni iyice yukarı kaldırıp kıyafeti çiş olmasin diye önlem alıyorum, erkeklerde nasıl olur bilmiyorum ama altını açtığınızda peçete koysaniz yada minik bir bez parçası koysaniz bezini takınca onu alsaniz nasıl olur.

Doğru diyosun canım ama lohusa kafası işte ne bileyim. Kendimi o kadar yetersiz bir anne gibi hissediyorum ki anlatamam. İlk Oğlumda da hem meme hem mama ile gittim. Aynı biberon ile verdim aynı mamayı verdim ama 2yaşa kadar da emzirdim. Bu oğlum da 3.gün meme reddi yaşadım ve almıyor artık asla. Şaka gibi resmen aklım almıyor, ayakta gezerek dans ederek yatarak vs her türlü şekilde emzirmeye çalışıyorum ama yok

Sütün gelmeye başladı mı canım kaç kg doğdu ne kadar verdi ki hemen doktor sarılık dedi göbek bağımız bizimde düştü bugün bu baby me nin alt açma örtüleri var canım alt açarken onu ser öyle aç altını çişi beze yapmıyor benim oğlanda sanki benim altını açmamı bekliyor gibi açar açmaz yapıyor zıbını üstünü tepeye kadar çekiyorum üstünü ıslatmasın diye ama erkeklerin geneli yapıyor bunu

Bebekler beze cıs yapmayı bilmezlermiş biz onlara alıştırıyormuşuz o yüzden altını her açtığımızda işiyor benim oğlum da bez değişiminde çok ağlıyordu göbeği düştüğünden beri sıcak suyla lavaboda yıkıyorum poposunu ağlama olayı bitti. Cildi çok hassas olduğu için hem soğuk değen bir şey istemiyor hem de sürtünmeden dolayı tahriş oluyor kızım da da böyle yapmıştım tavsiye ederim

İlk bebeğim de yaşadım
Kakaları çok sıvı ve mukusluydu. Doktor süt ürünlerini kesmemi istedi ama düzelme olmadı düzelme olmadıkça ben yeni Gıdaları kestim deneyerek bulurum diye ama düzelmedi sonra ek gıda döneminde diyetisyenle çalıştık öğrendim ki çocuğumun sadece süt ürünlerine alerjisi varmış ben aylarca boşuna diğer gıdaları kesmişim kaka düzelmedi diye alerjen o değil demek değilmiş… hatta bir zaman sonra haftada bir kaka yapmaya başladı onu da dert etmedim sadece anne sütü alan bebekler on güne kadar yapmayabilirmiş. Dokuz aylık olduğunda tekrar süt ürünlerini denedik üç ayda bir deniyorduk o zaman bitti. Yani inşallah yoktur ama varsa da geçiyor tünelin sonunda ışık var üzülme geçiyor her şey kimsenin bi hatası yok nihayetinde. On çocuktan sekizi alerjik artık.

Bende senin gibiydim aşmaya çalışıyorum 2-3 gündür

Canım çiş yapması için bir şey diyemiyorum ama ağlaması için üşüyor olabilir mi altını değiştirirken. Alt açma ünitelerinin yanına elektrikli ufolar gibi küçük ısıtıcılar satılıyor burda hep. Evde küçük bir ısıtıcı varsa altını değiştirirken yakınınızda rahatsız etmeyecek şekilde çalıştırmayı deneyebilirsin belki.

Kızlar bir de emzirme süreci ile ilgili herkes sorun yaşıyor sanırım ben henüz doğum yapmadım ne yaşayacağım bilmiyorum ama “Ina May’in Emzirme Rehberi” diye bir kitap okuyorum. Yaşanan çoğu şeye de kitapta değinilmiş. Belki hızlıca edinip okumak isteyebilirsiniz.

Gün boyu devam eden baş ağrısı. Muayene sonrası kasılma adet sancısı belirtileri. Dün geceden uykusuz kalma gündüz uyumaya fırsat bulamama . Bebeği görmeye gelecek misafirler için buzluğa kurabiye börek koyma telaşı (görümcelerle yaptık). aşırı yorgnluk.
Yatamadım ağrıdan. Kasılmadan. Eşim dayan bitanem 1 haftan kaldı sona geldin dedi. Tamam deyip,

Geçtim salona çocuk gibi karanlıkta ağladım ağladım. Şimdi de koltukta yattım uyuyabilmeyi umuyorum.

Psikolojik olarak çok yoruldum son 1 haftadır. Uykusuzluk tüm gece. Kasılma ağrı hareket kısıklıkığı enerjisizlik mahvetti beni.

Nefes nefese kalmak, sırt ağrıları, yorgunluk hala burnun ödeminden dolayı nefes alamamak, hemoroid ve reflü.. 39+0.. ayıptır söylemesi 5 dk önce de tuvalette otururken ağladım kabız olduğumdan oturmaktan fıtığım tuttu

Birkaç gün onve yazmıştım belki hatırlayanlar olur yüzünde şişlik gibi bir şeyler var diye. Süt yağlı olunca oluyor dendi ben de geri yedim süt ürünlerini. Yuzundekiler aynı bir haftadır. Ve son üç dört gündür gaz sancısı çok. Kakasını yapmak için kendini sıkıyor sıkıyor bazen saatler sonra yapıyor gürültülü bir şekilde. Ve az önce.. tüm gün yapmadığı kakasını az önce yaptı görünce çok şaşırdım aşırı mukuslu yani tamamı öyle alerjik mi başka bir şey mi kan olmadığı sürece korkmayın diye gördüm nette. Zamanla geçiyor demişsiniz en azından bu iyi bir şey, tabi bizim teşhis yok benim görüşüm. Yorumlar farklı olunca yedim Peynir yumurta ve Yediğim için de vicdan azabı çekiyorum böyle kakası mukuslu olan var mı normal olma ihtimali var mı ki

Benim kız da yapıyordu altını açar açmaz
İnternette gördüm altını açacak zaman ıslak mendille göbeğini silip bikaç dakika bekleyin sonra açın altını diyor deneyin isterseniz

Benim kızım 22 günlük oldu teyzeleri herşey çok iyi çok güzel gidiyor bi gece uykusuz bi gece mükemmel uykuyla gidiyoruz gündüz 2 gece 3 saate bir uyandırıyorum bazen 4 oluyor
Artık gündüzleri uyanık kalmaya da başladı etrafa bakıyor falan bazen bana da bakıyor görmüyormuş hala ama olsun takılıyor gözü bana içim eriyor

Sütüm geldi gelecek mevzusunu çok takmayın ne kadar rahat olursanız o kadar hızlı geliyor sütünüz
Siz ne kadar rahatsanız o kadar iyi gelişiyor olaylar

Yeni hayatımızda hepimize başarılar diliyorum

Benim 4 saattir aralıklarla sancım geliyor belden karnıma yayılan bir ağrı. Sıcak duşa girdim evin içinde yürüyorum geçmiyor. Neredeyse 8 dakikada bir kasılma geliyor sanırım hastaneye gideceğim kızlar

Ay belki 1 haftadan da az kalmıştır canım hiç kendini kasma, stres yapmamaya çalış. Aynı bedendeki son günlerimiz keyfini çıkaralım olabildiğince.
Bence senin doğum başlamış olabilir ya. Öncesinde bir belirti var mıydı birden pat diye mi başladı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…