2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    177
Ben de artık kavuşmak istiyorum beklemek psikolojik olarak da bedensel olarak da beni mahvetti
Aynı durumdayım ya bide annemler geldi memleketten onlarda evlerini özleyecekler bugün yarın. Artık kokusunu içime çekmek istiyorum sağlıkla doğurmak istiyorum artık bi an önce. Ağrılar sızılar bi yana zaten.

Kızlar oğlumum altını temizlerken çok ağlıyor bende hızlı davranmaya çalışıyordum her seferinde pişik kremi sürmüyordum doktor kontrolde bugün sürelim her değiştirmede dedi göbek bağı İçin de krem verdi hafif koku var dedi korktum biraz enfeksiyon vs…ama altını kapatırken artık biraz daha uzun sürüyor o esnada dışarı işiyor sürekli bu dışarı işeme + ağlama yüzünden elimi ayağıma dolanıyor , dışarı işemenin çaresi var mı ? Ayrıca süt sağma olayım fena gitmiyor ama hala emme olayına alışamadık telaşlı olduğum günler mecbur biberonla devam ediyorum önemli olan sarılığı yenmesi çünkü diye ama ertelemek de istemiyorum , dil bağı vardı onu hallettik belki ondan kavrayamıyor diye düşünüyordum ama sanırım sadece onla alakalı değil biberona alışıyor :KK43:

Kızlar oğlumum altını temizlerken çok ağlıyor bende hızlı davranmaya çalışıyordum her seferinde pişik kremi sürmüyordum doktor kontrolde bugün sürelim her değiştirmede dedi göbek bağı İçin de krem verdi hafif koku var dedi korktum biraz enfeksiyon vs…ama altını kapatırken artık biraz daha uzun sürüyor o esnada dışarı işiyor sürekli bu dışarı işeme + ağlama yüzünden elimi ayağıma dolanıyor , dışarı işemenin çaresi var mı ? Ayrıca süt sağma olayım fena gitmiyor ama hala emme olayına alışamadık telaşlı olduğum günler mecbur biberonla devam ediyorum önemli olan sarılığı yenmesi çünkü diye ama ertelemek de istemiyorum , dil bağı vardı onu hallettik belki ondan kavrayamıyor diye düşünüyordum ama sanırım sadece onla alakalı değil biberona alışıyor :KK43:
Benim kızım da 40 ı yaklaşıyor hala altını değiştirirken çok ağladığı oluyor artık stres yapmadan gayet hızlı ama ruhen sakin olmaya çalışıyorum ve altını açtığımda çiş yapma huyu benim kızda da var hemde baya yapıyor 🤭 Zıbıni iyice yukarı kaldırıp kıyafeti çiş olmasin diye önlem alıyorum, erkeklerde nasıl olur bilmiyorum ama altını açtığınızda peçete koysaniz yada minik bir bez parçası koysaniz bezini takınca onu alsaniz nasıl olur.

Canım hiç kendinikötü hissetme o emmek istemiyor olabilir bu senşn biberon verdiğin için değildir hrr çocuk farklı olsun sağlıklı olsunda emmesin evet çok çok zor bir durum inanki seni anlıyorum ama kendini bırakma bebeğin için çünkğ sonra bu zamanları keşke daha iyi geçirseydim diyeceksin ağlamasaydım diceksin lütfen sakin ol bebeğine odaklan sevgiyle sarıl gerisi olur gider
Doğru diyosun canım ama lohusa kafası işte ne bileyim. Kendimi o kadar yetersiz bir anne gibi hissediyorum ki anlatamam. İlk Oğlumda da hem meme hem mama ile gittim. Aynı biberon ile verdim aynı mamayı verdim ama 2yaşa kadar da emzirdim. Bu oğlum da 3.gün meme reddi yaşadım ve almıyor artık asla. Şaka gibi resmen aklım almıyor, ayakta gezerek dans ederek yatarak vs her türlü şekilde emzirmeye çalışıyorum ama yok

Sütün gelmeye başladı mı canım kaç kg doğdu ne kadar verdi ki hemen doktor sarılık dedi göbek bağımız bizimde düştü bugün bu baby me nin alt açma örtüleri var canım alt açarken onu ser öyle aç altını çişi beze yapmıyor benim oğlanda sanki benim altını açmamı bekliyor gibi açar açmaz yapıyor zıbını üstünü tepeye kadar çekiyorum üstünü ıslatmasın diye ama erkeklerin geneli yapıyor bunu

Bebekler beze cıs yapmayı bilmezlermiş biz onlara alıştırıyormuşuz o yüzden altını her açtığımızda işiyor 😅😅 benim oğlum da bez değişiminde çok ağlıyordu göbeği düştüğünden beri sıcak suyla lavaboda yıkıyorum poposunu ağlama olayı bitti. Cildi çok hassas olduğu için hem soğuk değen bir şey istemiyor hem de sürtünmeden dolayı tahriş oluyor kızım da da böyle yapmıştım tavsiye ederim ☺️

Kızlar moralim çok bozuk bir şey söyleyin. Bebeğim 5-6. Gününden beri kakasını çok sulu yapıyor. Ve günde 1 kez bazen 2 kez gürültülü bi şekilde biz bez dolusu yapıyor. Diğer bebekler gibi sık sık az az değil. Doktora gittiğimizde ishal olarak değerlendirmedi ama besin alerjisine yordu bana diyet verdi. 1 haftadır diyet uyguluyorum hala aynı durum. Dün yazdım tekrar probiyotik damla önerdi. Resim ekleyeceğim kusura bakmayın bebeği bu şekilde kaka yapan var mı
İlk bebeğim de yaşadım
Kakaları çok sıvı ve mukusluydu. Doktor süt ürünlerini kesmemi istedi ama düzelme olmadı düzelme olmadıkça ben yeni Gıdaları kestim deneyerek bulurum diye ama düzelmedi sonra ek gıda döneminde diyetisyenle çalıştık öğrendim ki çocuğumun sadece süt ürünlerine alerjisi varmış ben aylarca boşuna diğer gıdaları kesmişim kaka düzelmedi diye alerjen o değil demek değilmiş… hatta bir zaman sonra haftada bir kaka yapmaya başladı onu da dert etmedim sadece anne sütü alan bebekler on güne kadar yapmayabilirmiş. Dokuz aylık olduğunda tekrar süt ürünlerini denedik üç ayda bir deniyorduk o zaman bitti. Yani inşallah yoktur ama varsa da geçiyor tünelin sonunda ışık var üzülme geçiyor her şey kimsenin bi hatası yok nihayetinde. On çocuktan sekizi alerjik artık.

Canım seninle aynı durumdayım. Sürekli ağlamaktan olan sütüm de gidecek artık. Hastanede sütüm yetmedi ya da gelmedi mama verdiler enjektörle. Ama eve gelince biz yapamadık boğazına vs kaçtı. Biberon verdik mecbur. 3.gün oğlum göğsümü almamaya başladı. Memeye gelince delirmiş gibi ağlıyor ağzında meme varken kapatıp emmeye çalışmıyor bile. O kadar kötü haldeyim ki hastanede hemşire emzirme yaptırdı bana ama deli gibi ağliyorum tabi ben. Pazartesi tekrar kontrol var böyle görürsem seni destek Alman için yönlendiricem dedi. Psikolojik olarak hiç iyi değilim
Bende senin gibiydim aşmaya çalışıyorum 2-3 gündür

X