Canım ben Türkiye’de değilim burda sezaryen konuşulmuyor bileHay maşallah cidden baya iri doğmuşee o zaman senin sezeryan mi olcak canım
3 kilo falan olmuştur senin
Benim doktorda anası gibi zayıf olacak bu diyor
Ben de tüp bebekle kaldım hem de Bi sürü tedabi vs olmadığım yok hala da ben de iğne kullanıyorum oksapar fecide ağrı yapıyor bende bu süreçte hamilelikte gezmediğim hadyane doktor kalmadı nerdeyse Trabzonda bebeğim için aşırı korkuyorum 2 gündür gördüm göreli haberlerde biraz uyanık olmamız lazım bu süreçte ama lohusa olunca zaten duygusallık geliyordurkime güveneceğimizi şaşırdık yemin ederim. benim de yarın kontrolüm var doktora sorucam bu durumu. kuşkuluyum diye. dış doktor muayenesi benimki ama hastane olarak afiyet hastanesinde doğum yaptırıcak beni. öyle görüştük.
hastanede yengelerim doğurdu sarılıkta bi yeğenim yattı 1 hafta hatta. diğerleri hiç yatmadan taburcu oldular. ama insanın aklına kuşku düşüyor bunları duydukça.
Rabbim fırsat vermesin kötü insanlara evlatlarımızı esirgesin. Günah gerçekten. Ben de tüp bebekle anne oldum 9 aydır iğne oluyorum çektiğim ağrı sızı düşününce büyük kul hakkı bu yapılanlar. yatarken bile dikkat ediyorum kıyamıyorum evladıma aman rahat etsin diye.
Allah dünya da da ahirette de gün yüzü göstermesin bunlara.
Ben İstanbul Şafak hastanesinde olacaktım, önümüzdeki haftasonu kontrole gidip 11 kasim gibi doğum planlayacaktik Allah korudu resmenKızlar haberlerde çıkan yenidoğan çetesinin hastanelerinden birinde kontrol altında olan yok dimi?
Doktorumun ebesi bana bebek ne zaman isterse o zamam emzireceksin ama 2 saatten fazla süre istemezse sen uyandırıp emzireceksin dedi gece 3 saat bekleyebilirsin dedi. Doğum olduğu zaman bebeği emzirdikten sonra aralarda elle sağım yaparız eğer sütün az olursa dedi. 20 dk da bir nasıl emzirecekmişiz tecrübem yok ama zaten memede durma süresi 20 dkdır diye düşünüyorumDemi ya birde son haftalardayız sen niye beni strese sokuyorsun . Birde şey var kadın doğumcu ne derse tam tersi bu sağlık ocağı ebeleri ile kadın doğumlular arasında anlamsız bşr gerginlik varbana doğum olunca hemen 20 dk da bir emzir diyor normali her yer 2 saatte bşr yeterli diyor . Ben 20 dk da bir nasıl emzirim o zaman hiç meemyi bırakmasın bebek hep ağzında olsun
Öyle düşünme benimkisi de iki haftada 350 gr almış. Ben en son iki hafta önce gitmiştim 2.450 ydi şimdi 2.750.. gerçekten sağlıklı olsun da yeter benim doktor bana 2500 gr da 4000 kilo Bebek’te benim için aynı demişti. Doğuma kadar toparlar hiç kafaya takmaHay maşallah senin bebiş iyi kilo almış benim ki geçen haftadan bu haftaya 200 gram almış 2400 olmuş anca halbuki herşeyi yedim ama genede çok almamış gerçi doktor iyi sorun yok her hafta 200 gram alsa doğuma kadar toparlar dedi
Ama senin doktorun da demiş 34/36 haftaları az kilo alır diye bunu okumak bile iyi geldi galiba benim oğlan biraz zayıf olacak ama sağlıklı olsunda
Bak bunu ben çürütcem. Eşim 3750 doğmuş benim daha 2750. 2 haftada 1 kilo alırsa helal olsun derimYa bu kilo konusu da o kadar sıkıntı ki alsa ayrı dert almasa ayrı dertben de çok kilo alacak doğuramayacağım diye korkuyorum desem keşke benim bebeden birazcık lazım olanlara verebilsek kiloları
Bebek babasının doğum kilosuna yakın bir kiloda doğar diyorlar öyleyse ben yandım zaten
Banada gündüz 2 gece 3 saat yeterli. Uyuma olursa bile uyandır emzir dedi doktorum. Bende anlamadım zaten 5 dk emmiyorlar ki benimde tecrübe yok ama emziren görüyorum 10/20 dk sürüyor. Ben napcam emzir bırak 5 dk sonra bir daha emzir . Aman takılmıcam bunlaraDoktorumun ebesi bana bebek ne zaman isterse o zamam emzireceksin ama 2 saatten fazla süre istemezse sen uyandırıp emzireceksin dedi gece 3 saat bekleyebilirsin dedi. Doğum olduğu zaman bebeği emzirdikten sonra aralarda elle sağım yaparız eğer sütün az olursa dedi. 20 dk da bir nasıl emzirecekmişiz tecrübem yok ama zaten memede durma süresi 20 dkdır diye düşünüyorum
Valla 2 haftada 1 kilo alırsa bende helal derimBak bunu ben çürütcem. Eşim 3750 doğmuş benim daha 2750. 2 haftada 1 kilo alırsa helal olsun derimkilo gerçekten takılmamak lazım azı da fazlası da zarar: 2500 ü geçsin yeterli zayıf bebekler için
Aynen. Sağlıkla doğsunlar da biz onlara gerek sütle baktık süt gelmiyor napalım mama ile kilo aldırırız . Yeter ki sağlıkla doğsunlarValla 2 haftada 1 kilo alırsa bende helal derim
Gerçekten öyle ya arkadaşımın bebeği 2550 gibi bir şeyde doğmuştu ne bir sağlık sıkıntısı yaşadılar ne başka bir problemleri oldu. 1 yaşına girdi geçenlerde çok da iştahlı bir çocuk. Cidden çok hızlı büyüyorlar zaten
Bende aynıyım 3 kere falan uyanıyorum en fazlaHepinizde uyku problemi var bende tam tersi gece en fazla 3 kere uyanıyorum ve hemen uyuyorum çok nadir uykuya dalamadigim zaman
gün boyu uykum var habire uyumak istiyorum benim vücut galiba bebek doğunca çok zorlancak uykusuz kalacak
Ben evi süpürdüm sildim 10 km koşmuş gibiyimGünaydın kızlar. Sanki biz yürüyüş için birbirimizi motive edecektik birlikte yürüyecektik sabah akşam ne oldu o işhaydin ben başlatıyorum bugün itibariyle şimdi çıktım 30 dk yürüyeceğim akşam da çıkmaya çalışcam bi 30 dk daha yine yazarım buraya benimle misiniz iskoçyalılar haydin
Yumuşama olmuş ne demek ??Ayy kızlar doktor bana alttan baktı yumuşama olmuş dedi
Malesef ben gidiyorum beylikdüzü medilife hastanesine ne yapıcam bilemiyorum şuan o kadar boşluktayım kiEki Görüntüle 3491903
Burada bir kısmının ismi var kızlar, umarım buralara giden yoktur
Malesef ben gidiyorum beylikdüzü medilife hastanesine ne yapıcam bilemiyorum şuan o kadar boşluktayım ki
Yaa evet 3 kg minimum tam ölçemiyorum çok sıkışmış dedi 1 Kasım doğum tarihi verdi artık ikilemde kalmayacağım sezeryana karar verdim 39. Haftaya kadar bekletecekmiş ilk doğumda bekletiyorum dedi 50cm boyu dedi onu da net ölçemiyorum dedi yüzünü zaten artık hiç göremiyoruz bakalım sürpriz yapacak güzel kızımın iki hafta nasıl geçecek bakalımYaaa evet bide kutlamalara karışır gönlünce kutlayamaz eğer seçme şansın varsa sonrasına veya öncesine seç. Tabi ki anne karnı en güvenli yer onun için ama benim görüşüm eğer 3kg oldu veya geçtiyse ciğerleri iyi durumdaysa sezaryen olabilir. Bide son zamanlarda artık ultrasonda net kg söyleyemiyor 36+6da doğdu oğlum ultrasonda 3kg görünüyordu ama 3.5kg doğdu. Müdahalesiz doğdu bide gelişimini tamamlamış diretmedik ilaçla beklesin biraz diye ki tam zamanı beklese 4kg geçerdi bile doğuramazdım
Evet yeni gittim ama mevzu ortaya çıkmamıştı henüz yada ben görmedim. Şöyle düşünüyorum açıkcası burayada öneriyle gidiyorum kadın doğumla alakalı bir konu yok ama olur ya yoğun bakımlık bir durumumuz olur mümkün değil yatış vermem. Çocuk doktorumuz başka bir hastanede çalışıyo zaten her halükarda onu tercih ederdim. Ama insan böyle bişeye çanak tutmuş bir hastanede doğum yapmakta istemiyor haliyle. Ama o kadar belirsiz ki her şey yani hastanelerin bu konuda ki yetkinliği ne bilmiyorum. Muhakkak bir ihmal var orası ayrıKontrole gittin mi canım yakın zamanda doktorunla bunu konuşma fırsatın oldu mu?
Doğum için ne fiyat vermişlerdi, belki çevrede başka önerebileceğimiz hastane olur
Doktorunla diğer kontrolde konuşursunuz o zaman içine sinerse açıklama devam edersin. Emin ol her gün bir sürü hastasına açıklıyordur bu konuyu şu günlerde çünkü herkeste aynı sorular var. İyi insanlarla karşılaşılırız inşallahEvet yeni gittim ama mevzu ortaya çıkmamıştı henüz yada ben görmedim. Şöyle düşünüyorum açıkcası burayada öneriyle gidiyorum kadın doğumla alakalı bir konu yok ama olur ya yoğun bakımlık bir durumumuz olur mümkün değil yatış vermem. Çocuk doktorumuz başka bir hastanede çalışıyo zaten her halükarda onu tercih ederdim. Ama insan böyle bişeye çanak tutmuş bir hastanede doğum yapmakta istemiyor haliyle. Ama o kadar belirsiz ki her şey yani hastanelerin bu konuda ki yetkinliği ne bilmiyorum. Muhakkak bir ihmal var orası ayrı
Yavrum kafaya taktigimsan değil aslında doktorun soylemesinden kaynaklı benim ki yoksa benim bebiş zayıf doğsun hiç sıkıntı değil illaki doğunca alacakÖyle düşünme benimkisi de iki haftada 350 gr almış. Ben en son iki hafta önce gitmiştim 2.450 ydi şimdi 2.750.. gerçekten sağlıklı olsun da yeter benim doktor bana 2500 gr da 4000 kilo Bebek’te benim için aynı demişti. Doğuma kadar toparlar hiç kafaya takma
Ay ne güzel keşke Türkiye de de böyle olsa valla bazen yurt dışındaki bı çok sistemin burda olmasını istiyorumCanım ben Türkiye’de değilim burda sezaryen konuşulmuyor bilegeçen gittiğimde doktora sordum böyle iri devam ederse planlı bir sezaryen konuşacak mıyız diye adam güldü bana iri bebek bir sezaryen endikasyonu değil dedi
Bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah kolay bir doğum olur diye dua ediyorum her gün ki ben vajinal doğumdan korkan biriydim. Türkiye’ye gelip doğum yapmayı bile düşündüm gebeliğin başında ama sistem seni alıştırıyor burda bir şekilde
Aman annesi fit doğar sonra anne sütüyle hemen toparlar bebişin sen sıkma hiç canını