Ay inan doktordan daha sakinsin ne güzelEvet arkadaşım cıktım. 36+3üm normalde 37 gözüküyor dedi 4 gün önden gidiyormuş. 51 cm 3050 kg olmuş kızım. Ben 40 yaşındayım ve beybimiz tüp bebek. O yüzden doktorum çok pimpirikleniyor kıymetli bebek diye. Bana yine sezeryan yapalım garanti olsun riske atmayalım diyor. Ama suyumda bebeğin dönmesine vs hiçbir sıkıntı da yok. Ben de dedim 38de çatı muayenesi Bi yapalım eğer çatım uygunsa her şey akışında giderse belki dediğiniz gibi korkmaya gerek olmadan normal doğum olacak. Ben illaki inat etmiyorum normal ya da sezeryan diye. Bebeğe bırakalım bunu belki de yaşıma rağmen ilk gebelik de olmasına rağmen su gibi doğacak. Hep öyle niyet ettim. Hayırlısı artık önümüzdeki 2 hafta belirleyici olacak. Şimdilik 12 kasım diyor son tarih için. Vücudumdaki isilik içinde panikledihemen karaciğer vs baktıralım diyor başka Dr a yönlendirecekti ama şuan onun içinde o kadar paniklemeye gerek olmadığını düşünüyorum. Eve geldim gül suyu yaptım biraz rahatladı sanki
İnsan da sanki doğsa mı artık diyor demiAyyyyy az kaldıııııııı maşallahben bugün 38 oldum tık yok
Aman aman uzak dur insanın aklına herşey geliyor. Yalnız grupta bu ara hasta olan baya var hava değişi herhalde tez zamanda geçsin inşalalhlistede olan bir kaç hastane benim çok yakınımda bildiğim hastaneler. Bir tanesine sadece detaylı ultrason için gittim gebeler için detaylı ultrason yapılan oda “gebelerin assla girmemesi gereken zararlı olan ultrasonun olduğu odaların dibindeydi kapılar da açıktı” 1 saat de beklettiler bizi paramı gerş aldım çıktım gittim biraz da ortalığı ayağa kaldırdık
İnan sormadım bende koşulsuz bir inanç var doktora ne derse okeyAaa çok heyecanlıneden 39/40 ı görmeyecek gibi dedi pekii
Demi ya birde son haftalardayız sen niye beni strese sokuyorsun . Birde şey var kadın doğumcu ne derse tam tersi bu sağlık ocağı ebeleri ile kadın doğumlular arasında anlamsız bşr gerginlik varKesinlikle sağlıkocağı ebelerinin çok abarttığını düşünüyorum geçenlerde neredeyse beni öldürdüler üstüme toprak attılar resmen ayaklarım ödemli diye
Hay maşallah senin bebiş iyi kilo almış benim ki geçen haftadan bu haftaya 200 gram almış 2400 olmuş anca halbuki herşeyi yedim ama genede çok almamış gerçi doktor iyi sorun yok her hafta 200 gram alsa doğuma kadar toparlar dediYazanlara çok teşekkür ederim çıktım ben doktordan gerçekten boşuna endişe bu ebelere neden küfür ediliyor şimdi net anlıyorum . Herhangi bir sıkıntı yok 35+6 dayım 2750 gr 50 cm herşey yolunda nst de gram sancı yokkeyfi yerinde. Kusma ile ilgili de doktor dedi ki 34/36. Haftalar en zor haftalar. Rahmin en yukarda en zirvede ve en baskı uyguladığı haftalarmış: bu haftalar da kusma yanma reflü hatta annenin kilo kaybetmesi bebeğin diğer haftalara göre az kilo alması falan çok normalmiş . Artık rahat edersin yavaş yavaş rahim aşağı inecek midene baskı azalacak dedi: sizde de aynı durumlar varsa hiç kafaya takmayın . Hatta dedi ki şükür bu haftayı atlattık en zor haftamızda dedi. Süpriz de şu : senin oğlan 39/40 ı görmeyecek gibi .. görünürde vajinal doğum olacak gibi 37 den sonra sık sık kontrol edelim sanki 38 de kendiliğinden gelecek gibi dedi . Ay heyecan yaptım
Kuzum bugün hastanede ebe bana ilk başlarda bebek ağladığı da zaten anlarsın hissedersin ona göre emzirirsin sonrada 2 saatte bire dönersin dedi ilk hafta sarılık olmasin diye sık emzirilir dediDemi ya birde son haftalardayız sen niye beni strese sokuyorsun . Birde şey var kadın doğumcu ne derse tam tersi bu sağlık ocağı ebeleri ile kadın doğumlular arasında anlamsız bşr gerginlik varbana doğum olunca hemen 20 dk da bir emzir diyor normali her yer 2 saatte bşr yeterli diyor . Ben 20 dk da bir nasıl emzirim o zaman hiç meemyi bırakmasın bebek hep ağzında olsun
3500Kilosu ne kadar yavrum
Ya lamet olsun o insanların aldığı nefese hepsi sürünsün nasıl vicdanları var ben çok etkilendim o haberden ya bebekeler çocuklar benim için hep özeldi çok ağladım yaYa kızlar bayadır instagrama girmiyor haber falan da bakmıyordum etkileniyorum diye. Bugün bir haber gördüm yok çete yok bebek katili muhabbeti. Küvezde özel hastaneler de bebeklere kıyıyorlarmış: tam okumadım içim almadı. Allahım içimi kuşku sardı rabbim böyle insanlardan korusun hepimizin bebeklerini ..
İyi olmanıza sevindim. Hesap da kapalıydı sanki kötü şeyler oldu diye düşündüm. İnsallah sağlıkla kavuşursun kızınaÖncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Bir süredir sıkıntılı bir süreç içerisindeydim. Aktif olamadım. Sıkıntılardan da ötürü Yaklaşık 30. Haftamdan itibaren erken doğum riskim vardı zor bela süreci atlattım 38 e kadar geldik çok şükür, kafam çok fazla bulanıktı bu süreçte bayağı zorlandım ama şuan çok şükür toparlandım ve kızıma kavuşmaya gün sayıyorum bir kç gğn içerisinde gelecekmiş onu bekliyoruz..
Hakkınızı helal edin, aktif olamadım, bilgi veremedim
Ya bu kilo konusu da o kadar sıkıntı ki alsa ayrı dert almasa ayrı dertHay maşallah senin bebiş iyi kilo almış benim ki geçen haftadan bu haftaya 200 gram almış 2400 olmuş anca halbuki herşeyi yedim ama genede çok almamış gerçi doktor iyi sorun yok her hafta 200 gram alsa doğuma kadar toparlar dedi
Ama senin doktorun da demiş 34/36 haftaları az kilo alır diye bunu okumak bile iyi geldi galiba benim oğlan biraz zayıf olacak ama sağlıklı olsunda
Hangi hastanelermiş yaa nerde var liste? Benim de sosyal medyam yok.Kızlar haberlerde çıkan yenidoğan çetesinin hastanelerinden birinde kontrol altında olan yok dimi?
Senin bebiş kaç kilo ki canımYa bu kilo konusu da o kadar sıkıntı ki alsa ayrı dert almasa ayrı dertben de çok kilo alacak doğuramayacağım diye korkuyorum desem keşke benim bebeden birazcık lazım olanlara verebilsek kiloları
Bebek babasının doğum kilosuna yakın bir kiloda doğar diyorlar öyleyse ben yandım zaten
Ay 31+4’de 2100gr diye hatırlıyorum şimdi 34+5’im kaç olmuştur bilmiyorum vallaSenin bebiş kaç kilo ki canımben alırım azıcık ama şunu biliyorum ultrasonda ki kilo genelde tutmuyor benim karın kocaman bebek nasıl az kilolu onu anlamıyorum
Bebekler babasına cekiyorsa kilo bakımından benim normal kocamda 3 kilo anca doğmuş
Yaaa evet bide kutlamalara karışır gönlünce kutlayamaz eğer seçme şansın varsa sonrasına veya öncesine seç. Tabi ki anne karnı en güvenli yer onun için ama benim görüşüm eğer 3kg oldu veya geçtiyse ciğerleri iyi durumdaysa sezaryen olabilir. Bide son zamanlarda artık ultrasonda net kg söyleyemiyor 36+6da doğdu oğlum ultrasonda 3kg görünüyordu ama 3.5kg doğdu. Müdahalesiz doğdu bide gelişimini tamamlamış diretmedik ilaçla beklesin biraz diye ki tam zamanı beklese 4kg geçerdi bile doğuramazdımBenim kontrol 16:30 da zaman geçmiyorrr çok merak ediyorum kilosu boyu durumu nasıl diye birde tarih seçeceğiz 29 ekimden sonra bir gün aslında ben 29 Ekim istiyordum cumhuriyet kızı oldun diye ama doğum gününde hiç okulda olamayacak o hevesle heyecanla gidemeyecek diye ikilemde kaldım birde en etken 29 Ekim diyor doktor 38+3 günlük oluyor sizce ne kadar geç o kadar iyi mi yoksa geliştiği zaman çıksın beklemeye gerek yok gözünün önünde dursun mu çok kararsızım
YouTubeda Emrullah Erdinç diye biri anlatmış doktor hastane vs baya detaylı ben de orda izledim şok oldum bu arada yorumlarda Bi hastane için yazanları gördüm Bi kaç tane ve burdan Bi arkadaşımız o hastanede bebeği şuan diye hatırlıyorumHangi hastanelermiş yaa nerde var liste? Benim de sosyal medyam yok.
Hangi hastanelermiş yaa nerde var liste? Benim de sosyal medyam yok.
Az önce yazdığım adamın videosunun yorumunda bu tarz olaylar yaşayan kişiler yazmış hep farklı şehirlerde yaşayanlar da ordan yorumları okuyun kızlar ben çok korktum erken doğum riskim var küveze girme riskide o yüzden hep okudum yorumları kendi şehrimde var mı yazan diyeEki Görüntüle 3491903
Burada bir kısmının ismi var kızlar, umarım buralara giden yoktur
Hay maşallah cidden baya iri doğmuşAy 31+4’de 2100gr diye hatırlıyorum şimdi 34+5’im kaç olmuştur bilmiyorum vallabenim de karnım aşırı büyük değil ama bebek iri diyor doktor her seferinde
Benim eşim biraz daha iri doğsa askere çağıracaklarmış5 kiloya yakın doğmuş nerdeyse 41’e kadar beklerse benim bebiş de kaç kilo doğar çok merak ediyorum
kime güveneceğimizi şaşırdık yemin ederim. benim de yarın kontrolüm var doktora sorucam bu durumu. kuşkuluyum diye. dış doktor muayenesi benimki ama hastane olarak afiyet hastanesinde doğum yaptırıcak beni. öyle görüştük.Az önce yazdığım adamın videosunun yorumunda bu tarz olaylar yaşayan kişiler yazmış hep farklı şehirlerde yaşayanlar da ordan yorumları okuyun kızlar ben çok korktum erken doğum riskim var küveze girme riskide o yüzden hep okudum yorumları kendi şehrimde var mı yazan diye