Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sanırım ultrason kontrolü yapılmıyormuş öyle bişey olur mu ki ben anlayamadım sanırımKızlar bişey sorcam ikili test için şükür bugün buldum randevu ama altta böyle şeyler yazıyor ikili test yapılır mı sizce
Afp değerinde bilgim yok fakat bende riskli gruptayım spina bfida lı geçmişim olduğundan bana 22 haftada yaptılar ayrıntılı ultrasonu hep doğum esnasında yoğun bakım olan bir hastanede doğum yapmam şarttı hem yenidoğan hem yetişkin için ya çok sıkıntılı şeyler bunlar düşündükçe ben ikili tarama yaptırmadım ayrıntılı ultrason ve şeker yükleme testini kesinlikle yaptıracağım ikili tarama sadece trizomal hastalık olasılıklarını gösterir demişti doktorum bana 'perinatoloji' doktoru kafam karıştı şimdiDetaylıda gorulmez demedimki canım tedavisi olan olmayan diye ayırdım bazıları n da mudahale edılıyor. Noral tup dedekti de afp degerlerini etkileyn bişey yani 2 li testte ve 16 haftalarda yapılan testlerde bu durumları saptayabiliyoruz o durumlarda da detaylı taramayı erkene alıyorlar. Gerekli şartlar da dogumda da mudahale edıyorlar
Hep böyle ayırıyorlar bölüm bölüm sinir oldum ya bi denk getiremedim sanırım yaptıramıcam yaSanırım ultrason kontrolü yapılmıyormuş öyle bişey olur mu ki ben anlayamadım sanırım
20 haftaligim ben yok biliyorum zaten ilk haftalarda mümkün değil hissetmek ama ilk hisetigimde kalp atışı gibiydi şuan daha farklı o yüzden sordum hani gaz sancısımi yoksa bebek hareketimi18. Haftaya gelmeden hissetmen mümkün değil canım. Gaz sancısıdır. Daha sonraki gebeliklerde 1-2 hafta daha erken olabiliyor hissetme. Bebek küçükken ne boyutu, nede kassal yeterliliği senin hissetmen için yeterli değil. Bazı anneler daha erken haftalarda hissettim diyor ama muhtemelen yine farklı bir karın içi kasılmayı bebek sanıyorlar.
Öyle mi bunu bilmiyordum ben de bebeğim sanıyordum oysaki inşallah ya çok sabırsızlanıyorum hemen hissetmek istiyorum onu aynen öyle vala hisetsekte en kısa sürede rahatlasak hayırlısıyla çok teşekkür ederim bu aradaKuzum bende özellikle uzanınca pıt pıt bişeyler hissediyorum ama doktorum daha var hissetmene onlar bağırsak hareketleri ve kan dolaşımı kaynaklı kıpırdanmalar dedi ve bebeğini inan bu şekilde değil daha güçlü hissedeceksin dedi bakalım heyecanlıyız hissetsekte rahatlasak
Ben de onu kullaniyorum bulantimi kesti ama uyku yapiyor asiri bende dePrifemyn dr yazıyor üstünde ama bence uyku yorgunluk yapıyor
Bende de oluyor kramp gibikızlar guzel bir gun olsun, karnımın sağ tarafına arada saniyelik yanma gibi ağrı gırıyor yaşayan var mı? Nedir bu diye dusunmeye basladım
Çok geçmiş olsun canım doktorun nasıl diyosa öyle yap inşallah bı an önce normale döner herşeyKızlar ben yine koyu lekelenme yaşıyorum hemde fazla bu sefer.Doktorum yatış önerdi daha iyi olur dedi.Bende mecbur yatıcam gibi.Canım çok sıkıldı bebeğin de ben üzüldüğüm için sanırım kalbi çok hızlı atıyor dedi
Bilemiyorum ki canım benim doktorum bana boyle anlatıyor afp degeri de aklımda kalmıs. Gerekli olursa da detaylıyı geri alıyoruz dedi. Bide işte ilerde yaşayacagımız kordon rahatsızlıklarıyla ilgili bize ön bilgi veriyor dedi. Sonuca gore yakın takibe alabiliyoruz dediAfp değerinde bilgim yok fakat bende riskli gruptayım spina bfida lı geçmişim olduğundan bana 22 haftada yaptılar ayrıntılı ultrasonu hep doğum esnasında yoğun bakım olan bir hastanede doğum yapmam şarttı hem yenidoğan hem yetişkin için ya çok sıkıntılı şeyler bunlar düşündükçe ben ikili tarama yaptırmadım ayrıntılı ultrason ve şeker yükleme testini kesinlikle yaptıracağım ikili tarama sadece trizomal hastalık olasılıklarını gösterir demişti doktorum bana 'perinatoloji' doktoru kafam karıştı şimdi
Evet ya bı an önce o zamanlara gelsekŞu bebişler artık hareketlense hissetsek de icimiz rahatlasa. Belirti agri bulanti vs olsa acaba neden oldu bir sorun mu var, belirti bulanti agri vs olmazsa acaba neden olmadı bir sorun mu var paranoyak oldum
Ay bulantımı kesti bidaha kullanmıcam ben bulantıyla mutluyum evhamlanıyorum bişey mi oldu dieBen de onu kullaniyorum bulantimi kesti ama uyku yapiyor asiri bende de
Cinsiyetiniz belli oldu mu?20 haftaligim ben yok biliyorum zaten ilk haftalarda mümkün değil hissetmek ama ilk hisetigimde kalp atışı gibiydi şuan daha farklı o yüzden sordum hani gaz sancısımi yoksa bebek hareketimi
Çok geçmiş olsun sakın ol canım lütfen bebeğin de den de sağlıklı bir şekilde ayrılırsınız inşallah hastaneden Allah şifa versin dualarımız sizinleKızlar ben yine koyu lekelenme yaşıyorum hemde fazla bu sefer.Doktorum yatış önerdi daha iyi olur dedi.Bende mecbur yatıcam gibi.Canım çok sıkıldı bebeğin de ben üzüldüğüm için sanırım kalbi çok hızlı atıyor dedi
Evet beli olduCinsiyetiniz belli oldu mu?
oof ben de ya yemin ederim bulantimin olmamasi moralimi bozdu ben de kullanmicam doktora da sordum birakabilirsin istedigin zaman dediAy bulantımı kesti bidaha kullanmıcam ben bulantıyla mutluyum evhamlanıyorum bişey mi oldu die
Çok teşekkür ederim kızlar bekliyorum hala onayı bu tamamlayıcı sağlık ne rezalet hep bekliyoruzÇok geçmiş olsun canım doktorun nasıl diyosa öyle yap inşallah bı an önce normale döner herşey
Daha iyiyim çok şükür anneme geldim bir süre burada kalacağım korkmaya başladım artıkGeçmiş olsun cnm şimdi nasılsın kalabalık ortama hamileliğin ilk zamanlarinda zor oluyor bunaliyor insan baygınlık geçirecek gibi oluyor dikkat et kendine