- 24 Kasım 2021
- 5.081
- 6.316
- 31
Çook haklısın canım ya, Allah ömür versin sağlık versin tutulur, pazartesi -perşembe yada bi tüm 3 aylar tutulup ödenir borç dediğin gibi yeter ki sağlık olsun, Ramazan da tutmak ta ayrı güzel ama 2 çocuğu besleyemem o şekilde onlara da yazık zaten dinimiz kolaylık dini ama işte ben üst üste olunca 2 sene gözümde büyüdüKuzu hüç üzülme takma. Gecen gün kınusmustuk ya benim 37. Haftada doguma diye gittigim hastanede bebegimi kaybedişim. Gecen sene subatta dogum yaptım sürekli hamileyken ramazan gelince lohusa olucam nasıl oruc tutucam diye dusundum. Ya da emzirirken daha taze bebek tutabilir miyim diye sürekli düsünüyordum. Sonra 4 subatta dogum yaptım. Ramazan da da oruç tuttum ama Allahım dedim ne boş hesaplar yapmısım keske bebeğim yanımda olsaydı da ben 30 borç yapsaydım. 2 kuzun da yanında olduktan sonra varsın 60 olsun. Şimdi yine tutsammı diye hesaplara başladım sonra diyorum dur artık dur. Nasip kısmet. Eşimde dedi üzülme ben seninle tıtarım 30 unuda :) gecen gün hesap yaptılar haftada 1 gun ayda 4 gün oruc tutmayı alışkanlık edinsek senede 48 gün oruç yapıyor. Bazı haftalar pazartesi-perşembe yapsak bazı günler tutamasak 1 senede bile cok rahat 60 ı bitiyor.