2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kuzu hüç üzülme takma. Gecen gün kınusmustuk ya benim 37. Haftada doguma diye gittigim hastanede bebegimi kaybedişim. Gecen sene subatta dogum yaptım sürekli hamileyken ramazan gelince lohusa olucam nasıl oruc tutucam diye dusundum. Ya da emzirirken daha taze bebek tutabilir miyim diye sürekli düsünüyordum. Sonra 4 subatta dogum yaptım. Ramazan da da oruç tuttum ama Allahım dedim ne boş hesaplar yapmısım keske bebeğim yanımda olsaydı da ben 30 borç yapsaydım. 2 kuzun da yanında olduktan sonra varsın 60 olsun. Şimdi yine tutsammı diye hesaplara başladım sonra diyorum dur artık dur. Nasip kısmet. Eşimde dedi üzülme ben seninle tıtarım 30 unuda :) gecen gün hesap yaptılar haftada 1 gun ayda 4 gün oruc tutmayı alışkanlık edinsek senede 48 gün oruç yapıyor. Bazı haftalar pazartesi-perşembe yapsak bazı günler tutamasak 1 senede bile cok rahat 60 ı bitiyor.
Çook haklısın canım ya, Allah ömür versin sağlık versin tutulur, pazartesi -perşembe yada bi tüm 3 aylar tutulup ödenir borç dediğin gibi yeter ki sağlık olsun, Ramazan da tutmak ta ayrı güzel ama 2 çocuğu besleyemem o şekilde onlara da yazık zaten dinimiz kolaylık dini ama işte ben üst üste olunca 2 sene gözümde büyüdü

Merhaba çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum. Ben erkek arkadaşımla bir ilişki yaşadım sürtünme yoluyla. Yani özel bölgelerimiz kısa bir süre de olsa birbirine deydi internetten araştırdığımda zevk suyuyla hamile kalınabileceği yazıyordu ve korktum açıkçası. Bir de tam yumurtlama günümdü. Boşalma olmadı ama zevk suyu deydi sanırım. Hemen ertesi gün hapı aldım çok korkuyorum hamilelik gibi bir şey olabilirmi
Tabikide olamaz böyle birşey eğer olsaydı herkez hamile kalırdı kimse bekar kalmazdı

Kuzum kardeeşşm universitede çocuk doktoru o da sasırdı gerek yok demesine zaten. Hiçbir doktor gerek yok ikiliye demez gen analizine gerek yok o durumda dedi. Ben de baya doktorlarla içli dıslı olunca burada bizim için hani ikiliyi yaptırsam mı dan ziyade hangi doktora yaptırsak kanı hangi labaratuvara gondersek falan tartısılıyo sadece. Bizim aile biraz doktor olunca bazı takviyeler aşılar testler çok onemli :)
Valla bizim de tanıdık doktordu canım o öyle aldırmayacaksan gerek yok deyince yaptırmadım eşim de hiç gerek yok o zaman dedi, hala da şuan gerek var mı diyor bakalım🤔

Bende hem emziriyorum hem hamileyim kızlar oruç tutamayacağım ama çokta üzülüyorum çünkü geçen sene ramazanda doğurdum zaten ve 2 sene tam borcum olmuş olacak, sonra çok düzenli şekilde oruç tutmaya başlamalıyım yoksa borcum bitmez😔
Aynı durum bende de var geçen sene borç oldu bu sene de borç olucak baya birikti şimdiden bide emzirmede felan tutuluyor mu bilmiyorum çocuk ufakken de tutamayız diye düşünüyorum ne yapmayı düşünüyorsun

Kızlar bugün uyanır uyanmaz zofer içtim bi 30-45 dakika sonra kahvaltı yaptım bütün gün midem bulanmadı. Ki önceki günlerde hergün kustum. Şuan yavaş yavaş hafiften tekrar başladı birazdan uyurum diye idare ediyorum

Kabızlık zaten başladı ve sulu şeyler açıkçası yiyemiyorum hep katı tuzlu şeyler yiyebiliyorum ilaçla dengelicez mecburen galiba

Zofer çok iyi geliyor ama pahalı ve çabuk bitiyor biraz daha kuvvetli diğerlerine göre evde yedek bi paketim var çok zor durumda artık içmeyi düşünücem şimdilik prilamla idare edicem
Bana da prifemyn verdi doktor ama işte 1 tane kaybettim ya ondanmıdır nedir bulantı hissettikçe bebegim iyi galiba diye dusunmekten bulantı ilacı içemiyorum. Olur olmadık yerde kusturmadıgı müddetce ben devam heralde boyle :) kabızlık içinde ben probiyotik kullanmaya basladı. Bide toz verdi doktorum ama boyle kesin cozdu diyemıyorum en iyi ihtimalle 2-3 güne gene ama tuvalete girdigimde doğuruyorum galiba şiddetinde de değil en azından 😅

Herkes diyor yemiyorsun çocuk aç kalıyor en sinir olduğum cümle
Hayır hiç takma için almıyorsa bulantın varsa kilo vermek ilk 3 ay normal zaten doktora gidiyorsun gelişiminde sıkıntı yok öyle diyenlere bebeğin gelişimi gayet iyi yok öyle bir sorun de, zorla yiyemezsin ya canım, ilk 3 aydan sonra zaten alacaksan şuan sanki bebek ne kadar ki ne kilosu olacak

Aynı durum bende de var geçen sene borç oldu bu sene de borç olucak baya birikti şimdiden bide emzirmede felan tutuluyor mu bilmiyorum çocuk ufakken de tutamayız diye düşünüyorum ne yapmayı düşünüyorsun
Az önce eşim dedi seneye de tutamazsın bence diye😑 seneye 5-6 aylık olurlar belki tutabiliriz, sonrasında artık pazartesi-perşembe orucunu falan alışkanlık haline getirip full öyle borç öderiz canım annem babam şuan gayet rahat tutuyorlar pazartesi perşembe alışınca zorluğu olmuyor, Allah büyük

Ya bide sırtlarım çok ağrıyor bide bacaklarım böyle şiş gibi aynı rahatsız ediyor uyuyamıyorum bu sefer gündüz ayrı gece ayrı ne yapalım biraz daha idare edelim ikinci trimester da geçer inşallah
Ben de sabahları uyanıyorum uyuyamıyorum. Bende 1 haftaya yakındır yorgunluk arttı merdiven cıkıyorum yürüyorum hemen nefes nefese kalıyorum.

Aç karnına kuru kayısı ye canım akşam yatmadan suyunu kaynat iç beni çok rahatlattı şimdi tekrar kabızlık başladı gerçi ben başka zararsız bir yöntem bulamadım malesef
Kuru üzüm aldırdım pazardan annemlere o baya rahatlattı her gün gidip geldikçe yiyorum

Merhaba çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum. Ben erkek arkadaşımla bir ilişki yaşadım sürtünme yoluyla. Yani özel bölgelerimiz kısa bir süre de olsa birbirine deydi internetten araştırdığımda zevk suyuyla hamile kalınabileceği yazıyordu ve korktum açıkçası. Bir de tam yumurtlama günümdü. Boşalma olmadı ama zevk suyu deydi sanırım. Hemen ertesi gün hapı aldım çok korkuyorum hamilelik gibi bir şey olabilirmi
K Kazen arkadaşını/kendisini şikayet ettik diye sanırım yeni fake hesaplarla geldiler yine. Bunları banlarken yakın çevresini de banla seçenegin yok mu :)

K Kazen arkadaşını/kendisini şikayet ettik diye sanırım yeni fake hesaplarla geldiler yine. Bunları banlarken yakın çevresini de banla seçenegin yok mu :)
Ben ilk defa açtım hesap, konuyu görünce altına yazmak istedim cevaplayan olur diye kusura bakmayın

Ben de sabahları uyanıyorum uyuyamıyorum. Bende 1 haftaya yakındır yorgunluk arttı merdiven cıkıyorum yürüyorum hemen nefes nefese kalıyorum.
Bende de inanılmaz nefes darlığı var ya iki merdiven çıkıyorum olimpiyat koşmuşum gibi oluyor aldığım nefes yetmiyor sanki🤦‍♀️ bir de baş ağrısı başladı iki gündür

Ben ilk defa açtım hesap, konuyu görünce altına yazmak istedim cevaplayan olur diye kusura bakmayın

yalan söylüyor, B byzty72 bu hesap da kendisine ait.

bu kadar sürtünmeye bir alev alamadılar gitti.
Ne kadar iğrenç kelimeler, sürtünme yolu ile bir şeyler yaşadık, yahu sen odun musun da sürtüne sürtüne ateş çıkaracaksın?

Hayır hiç takma için almıyorsa bulantın varsa kilo vermek ilk 3 ay normal zaten doktora gidiyorsun gelişiminde sıkıntı yok öyle diyenlere bebeğin gelişimi gayet iyi yok öyle bir sorun de, zorla yiyemezsin ya canım, ilk 3 aydan sonra zaten alacaksan şuan sanki bebek ne kadar ki ne kilosu olacak
Evet çok haklısın bende öyle düşünüyorum zaten yiyemiyorum da ne yapabilirim yani

Bende de inanılmaz nefes darlığı var ya iki merdiven çıkıyorum olimpiyat koşmuşum gibi oluyor aldığım nefes yetmiyor sanki🤦‍♀️ bir de baş ağrısı başladı iki gündür
Evet ya ben unutmusum ilk trimesterde oluyormuydu boyle sonradan oluyordu ama. Birde ben alışkınım hep merdiven cıkarım yururum. Spora da gidiyordum Şantiyelerde aşagı yukarı zaten merdüven peşinde. Ama bu hafta nolduysa bi anda acayip nefes nefese kalıyorum. Normal büyük ihtimalle. Doktora soylemeyi unuttum belki magnezyum verirdi.

Bana da prifemyn verdi doktor ama işte 1 tane kaybettim ya ondanmıdır nedir bulantı hissettikçe bebegim iyi galiba diye dusunmekten bulantı ilacı içemiyorum. Olur olmadık yerde kusturmadıgı müddetce ben devam heralde boyle :) kabızlık içinde ben probiyotik kullanmaya basladı. Bide toz verdi doktorum ama boyle kesin cozdu diyemıyorum en iyi ihtimalle 2-3 güne gene ama tuvalete girdigimde doğuruyorum galiba şiddetinde de değil en azından 😅
Bende gaz çok var ve ağrısı da var ne yapacağım bilmiyorum 🤷‍♀️ doktor gazdan dolayı çocuğu bile zor görüyor karnımda iki kere gittim daha doktora ikisinde de alttan bakmak zorunda kaldı

Az önce eşim dedi seneye de tutamazsın bence diye😑 seneye 5-6 aylık olurlar belki tutabiliriz, sonrasında artık pazartesi-perşembe orucunu falan alışkanlık haline getirip full öyle borç öderiz canım annem babam şuan gayet rahat tutuyorlar pazartesi perşembe alışınca zorluğu olmuyor, Allah büyük
Öyle yapıcaz hayırlısıyla bi sağlıkla doğuralım da

X