2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Canım 2 linin internettensadece down trizomi gen bozukluklarına baktığı yazıyor , ben ilk kez senden duydum plesantanili ilgili değerlere baktığını da hala tereddütteyim ,bunu söyleyen doktor değil mi ?çünkü ben ilk bebekte bizzat doktor (ünvde doç) downsa aldıracak mısın dedi hayır dedim o zaman 2 liye gerek yok ama detaylı ya önem veriyorum tedavisi olan şeylere de anlaşılıyor dedi ve beni detaylı ya yönlendirmişti, 2 lide öğrendiğimiz şeyin zaten olasılık ama tedavisi yok o yüzden aldırmayacaksan önermem dedi.
Benim doktorum da 2 li nin tarama testi oldugunu vs anlatırken birde hani risk goruldugunde down için diyor. Eger aldırmayı dusunmuyorsanız amniyosentez gibi testleri yaptırmanıza gerek yok dedi.

Bende hem emziriyorum hem hamileyim kızlar oruç tutamayacağım ama çokta üzülüyorum çünkü geçen sene ramazanda doğurdum zaten ve 2 sene tam borcum olmuş olacak, sonra çok düzenli şekilde oruç tutmaya başlamalıyım yoksa borcum bitmez😔
Kuzu hüç üzülme takma. Gecen gün kınusmustuk ya benim 37. Haftada doguma diye gittigim hastanede bebegimi kaybedişim. Gecen sene subatta dogum yaptım sürekli hamileyken ramazan gelince lohusa olucam nasıl oruc tutucam diye dusundum. Ya da emzirirken daha taze bebek tutabilir miyim diye sürekli düsünüyordum. Sonra 4 subatta dogum yaptım. Ramazan da da oruç tuttum ama Allahım dedim ne boş hesaplar yapmısım keske bebeğim yanımda olsaydı da ben 30 borç yapsaydım. 2 kuzun da yanında olduktan sonra varsın 60 olsun. Şimdi yine tutsammı diye hesaplara başladım sonra diyorum dur artık dur. Nasip kısmet. Eşimde dedi üzülme ben seninle tıtarım 30 unuda :) gecen gün hesap yaptılar haftada 1 gun ayda 4 gün oruc tutmayı alışkanlık edinsek senede 48 gün oruç yapıyor. Bazı haftalar pazartesi-perşembe yapsak bazı günler tutamasak 1 senede bile cok rahat 60 ı bitiyor.

@Beyazkralice ikili testte birtek down riskine bakılmıyor. Plesanta ile ilgili hamileliğinizin nasıl gececegine dair de bilgi veriyor. Örnegin doğuma yakın plesanta sıkıntısı yaşanacaksa ikili testte bazı degerler farklı aralıklarda oluyor

B Butterfly193 kuzu ikili testte bakışan bazı değerler plesanta ya da başka durumlarla ilgili bilgiler de veriyor. Sadece down için bakılmıyor. Hatta 16 hafta civarı da afp degerlerine bakıyorlar yine. Bunlar önemli değerler sunuyor. Bazı konularda bilgi veriyor örneğin plesanta sıkıntısı yaşayıp yaşanmayacagı veya bebekte sindirim sistemi sıkıntıları gibi. Öyle durumlarda detaylı taramayı falan erkene çekiyorlar ve ya plesanta sıkıntısı olabilme ihtimali varsa son haftalarda daha sık kontrollere cagrılıyor. Normal gebeliklerde örnek veriyorum 3 hafta da cagırıyorsa bazı durumlarda kontrol süresini 1 haftalıga indiriyorlar. Sadece down olarak düşünmeyin bence

36 dan sonra doğum tetiklensin bi zahmet kız Gncgm28 Gncgm28 😂

Ben de sordum bu hafta. Eger sabahı uyuyarak geceyi de gunluk alman gereken besinleri ve suyu alarak gecirebileceksen turabilirsin dedi. Ama sen zaten aktif çalışıyorsun sanmıyorum yapabilecegini dedi 😂 oyuzden tutma dedi. Bu donemlerde tutulan orucşarda plesanta veya bebek ağırlığında düşüşlerle dogrudan ilişki kurmuslar ama kesin güvenlidir ya da guvensizdir diyemiyorlar sanırım. Beslenebilecekseniz turun diyorlar kısaca.
Bilmiyorum galiba yaptiricam ya

10 haftalik gebelik kesin gözükür yani gelisim geriligi bile olsa kese gözükür mü
Ben sizin eski mesajlarınıza da baktım siz 3-4 aydır boyle konular acmıssınız sürekli. Hamile kalmak istemıyorum da demişsiniz. Kusura bakmayında cogu mesajınız şaibeli. Dalga gecer gibi yorumlarınız da var. 3 aydır burda millete soracagınıza gidin kan testi verin bitsin gitsin sürekli kanda cıkmadı doktor hamile değilsin dedi ama olabilirim deil mi diye geliyorsunuz ve istemıyorum bebek falan demişsiniz. Kusura bakmayın ama burada kibarca size yardımcı olmaya çalışıyor herkes teselli vermeye calısıyor. İyi niyeti suistimal ediyorsunuz. Ya yaşınız cok kucuk ya da erkek falansınız sevgilinizden supheleniyorsunu ya da dümdüz dalga gecıyorsunuz diye dusunuyorum artık K Kazen sizinle bir ilgilensin bence

Benim boyle ciktj testim icini açıp tekrar taktim pembe çizgi normalde C cizgisinde burada T cizgisinde duruyor ters yani ama diğer çizgi iki tane cok dikkatli bakarsanız görürsünüz yanlis mi oluyor bu test ?
Kalbinizi kırmak istemem uzman da değilim ama kanda çıkmamış testte de çıkmamış gebelik hiç oluşmamış gibi geldi bana.

Ben de bütün mesajlarını okudum sabrettim gerçekse üzülmesin yazmayayım diye ama dayanamadım artık
Aralıktan beri aynı muhabbeti yapmıs ella kullanmıs adet sokturucu kullanmıs yine de olabilir miyim diye yazmıs. Kusura bakmasında cocuk yapacak bütün aşanalara hakim olup hamile miyim diye 4 ay konu acacak kadar değildir sanırım.

Evet doktorum dedi. Gecen sene de aynı şeyleri anlattı. Detaylıya girdigim doktor da boyle anlattı. Afp degerine bakıyoruz dedi. Hatta ben 3li tarama zannediyordum digerini ama hayır hayır kacırmıssın ben 3 lü önermiyorum zaten dedi afp degerlerine bakıyoruz dedi

Birde noral tüp defektine de bakılıyor hani duymussunuzdur sefali ile biten durumlar 4-5 tane türü var 2 tanesi hariç digerlerinin belli tedavi şekilleri var. Yani boyle bir durumda bunu bilmek lazım diye dusunuyorum. En azından dogum yapacagın hastane doktor donanımını ayarlanabilir. Zaten aldırmak için değil fakat dogum yapacagın hastaneyi ve doktoru belirlemek için bu testlerin gerekli oldugunu dusunuyorum. Doğum sorasında mudahale gerekebilir cunku
Canım teşekkürler bende bu bebekte yaptıracağım sanırım doktor değiştirdim oda yaptır dedi , inşallah herşey güzel çıkar

T Tali89
Canım selamlar benim için de tahminde bulunabilir misin rica etsem? 6+3 ve 8+3 karından ultrasonlar ☺️ Öğrenir öğrenmez sana dönüt sağlayacağım😁
20240225_111807.jpg
20240225_111825.jpg

Canım 2 linin internettensadece down trizomi gen bozukluklarına baktığı yazıyor , ben ilk kez senden duydum plesantanili ilgili değerlere baktığını da hala tereddütteyim ,bunu söyleyen doktor değil mi ?çünkü ben ilk bebekte bizzat doktor (ünvde doç) downsa aldıracak mısın dedi hayır dedim o zaman 2 liye gerek yok ama detaylı ya önem veriyorum tedavisi olan şeylere de anlaşılıyor dedi ve beni detaylı ya yönlendirmişti, 2 lide öğrendiğimiz şeyin zaten olasılık ama tedavisi yok o yüzden aldırmayacaksan önermem dedi.
Bende doktoruma danisacam artık bı yanım yaptır bı yanım yaptırma diyor bende detayliyi kesin yaptirmak istiyorum ama doktorum ne derse ona göre yaptiricam

Evet nasıl ironi tuzlu da yiyince ödem den korkuyorum ama tuzlu şeyler bastırıyor gerçekten. Cips yesem midem bulanmaz gibi mesela. Haşlanmış patates te iyi gidiyor içine hosuma gitcek seyler koyuyorum. Ama o da kabızlık yapıcak diye yiyemıyorum
Kabızlık zaten başladı ve sulu şeyler açıkçası yiyemiyorum hep katı tuzlu şeyler yiyebiliyorum ilaçla dengelicez mecburen galiba

Kızlar bugün uyanır uyanmaz zofer içtim bi 30-45 dakika sonra kahvaltı yaptım bütün gün midem bulanmadı. Ki önceki günlerde hergün kustum. Şuan yavaş yavaş hafiften tekrar başladı birazdan uyurum diye idare ediyorum
Zofer çok iyi geliyor ama pahalı ve çabuk bitiyor biraz daha kuvvetli diğerlerine göre evde yedek bi paketim var çok zor durumda artık içmeyi düşünücem şimdilik prilamla idare edicem

Canım teşekkürler bende bu bebekte yaptıracağım sanırım doktor değiştirdim oda yaptır dedi , inşallah herşey güzel çıkar
Kuzum kardeeşşm universitede çocuk doktoru o da sasırdı gerek yok demesine zaten. Hiçbir doktor gerek yok ikiliye demez gen analizine gerek yok o durumda dedi. Ben de baya doktorlarla içli dıslı olunca burada bizim için hani ikiliyi yaptırsam mı dan ziyade hangi doktora yaptırsak kanı hangi labaratuvara gondersek falan tartısılıyo sadece. Bizim aile biraz doktor olunca bazı takviyeler aşılar testler çok onemli :)

Evet ya bende yatamıyorum uzun zamandır sürekli uyanıyor her döndüğümde uyanıyorum düzgün bir uykum kalmadı .gündüz mide bulantısı gece uykusuzluk bu hormonlar bayağı etkiliyor benide
Ya bide sırtlarım çok ağrıyor bide bacaklarım böyle şiş gibi aynı rahatsız ediyor uyuyamıyorum bu sefer gündüz ayrı gece ayrı ne yapalım biraz daha idare edelim ikinci trimester da geçer inşallah

Kuzu hüç üzülme takma. Gecen gün kınusmustuk ya benim 37. Haftada doguma diye gittigim hastanede bebegimi kaybedişim. Gecen sene subatta dogum yaptım sürekli hamileyken ramazan gelince lohusa olucam nasıl oruc tutucam diye dusundum. Ya da emzirirken daha taze bebek tutabilir miyim diye sürekli düsünüyordum. Sonra 4 subatta dogum yaptım. Ramazan da da oruç tuttum ama Allahım dedim ne boş hesaplar yapmısım keske bebeğim yanımda olsaydı da ben 30 borç yapsaydım. 2 kuzun da yanında olduktan sonra varsın 60 olsun. Şimdi yine tutsammı diye hesaplara başladım sonra diyorum dur artık dur. Nasip kısmet. Eşimde dedi üzülme ben seninle tıtarım 30 unuda :) gecen gün hesap yaptılar haftada 1 gun ayda 4 gün oruc tutmayı alışkanlık edinsek senede 48 gün oruç yapıyor. Bazı haftalar pazartesi-perşembe yapsak bazı günler tutamasak 1 senede bile cok rahat 60 ı bitiyor.
Merhaba çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum. Ben erkek arkadaşımla bir ilişki yaşadım sürtünme yoluyla. Yani özel bölgelerimiz kısa bir süre de olsa birbirine deydi internetten araştırdığımda zevk suyuyla hamile kalınabileceği yazıyordu ve korktum açıkçası. Bir de tam yumurtlama günümdü. Boşalma olmadı ama zevk suyu deydi sanırım. Hemen ertesi gün hapı aldım çok korkuyorum hamilelik gibi bir şey olabilirmi

Kabızlık zaten başladı ve sulu şeyler açıkçası yiyemiyorum hep katı tuzlu şeyler yiyebiliyorum ilaçla dengelicez mecburen galiba
Aç karnına kuru kayısı ye canım akşam yatmadan suyunu kaynat iç beni çok rahatlattı şimdi tekrar kabızlık başladı gerçi ben başka zararsız bir yöntem bulamadım malesef

Zofer çok iyi geliyor ama pahalı ve çabuk bitiyor biraz daha kuvvetli diğerlerine göre evde yedek bi paketim var çok zor durumda artık içmeyi düşünücem şimdilik prilamla idare edicem
Evet malesef 10 tane var içinde 🤷😔 Ama senden önemli değil canım 😊

X