- 15 Nisan 2023
- 700
- 437
- 23
Aynen bize de öyle dedi ama yüzü bayağı kötü oldu bir süre vermeyeyim sonra yine veririm dedim. Bizimkinin göz çevresinde çok oluyor oralar daha kuru diye sanırım garipZaten ağız kenarında falan da pütürlükler olunca kesmıyoruz gıdayı demişti doktor. Deride olan şeyler engel olmuyor henelde başka şeyşere bakıyoruz kakası gibi. Bizimkinin de hem agız eteafı hem de bacagonda falan cok pütür olmustu alerji yapmıs olabilirmi demiştim. Yapsa bile hani deride temastan olan şeylerde gıda kesilmiyor dedi.
Ay gün içinde de aşırı bağırıyor bizimki şimdi sofrada yoğurtlu brokoli yaptım versem de suç vermesemde her şekilde kızıp bağırıyorNormalde dalardı kızım gece en kötü gece 11 12 de derin uykuya geçerdi. Üst üsttt sabaha kadar ağlayarak uyandı. Genzide akıyor gerçi. Uyanıyor emzik veriyorun dalıyor uyanıyor emzik veriyorum dalıyor uyanıyor sürekli defalarca sabaha kadar. Eşim ara ara ayrı yatıyor dün o da var neden böyle yapıyor dedi hatta. Uyanıp etrafa bakıyor. Uyutuyorum dalıyor uyanıyor. Bi sabah 5 buçuk gibi daldı işte 7 de kalktı o ara uyumuşum. Gece yatmadan karanfil sürmeyi denicem ağrısını alması için bakalım.
Kızım bi kere gece ağlama krizine girdi yatıştıramayınca eşim korktu hiç böyle yapmazdı diye. Acile gittik. iyi ki gitmişiz ateşi varmış hiç aklıma gelmedi bakmak. Üst solunum tıkanmış. Doktor en ufak huysuzlukta değişiklikte getirin bakalım sizin farketmediğiniz herşey olabilir tek iletişim ağlamak dedi.
Burnunu temizleyip fitil atınca eve gelir gelmez uyudu sabaha kadar uyanmadan. Bir sebepten dalamıyorlar bence ya sabaha kadar huysuzluk varsa diş yüksek ihtimal.
Bizimkinin göz çevresinde daha çok. Ama yine biraz zaman geçsin veririmBiras ara verip tekrar tekrar dene bakalım aynısı mı olacak. Ben ağzını siliyoruz diye kızarıyo sanmıştım ara verip tekrar tekrar verince aynı şey oldu
Bu bebeler çok komikAy gün içinde de aşırı bağırıyor bizimki şimdi sofrada yoğurtlu brokoli yaptım versem de suç vermesemde her şekilde kızıp bağırıyor
Rendeyle sulanmıyor mu ya?Rende kullanırsan daha iyi olur
Ben meyve denemedim henüz hemşire rendeyle vermemi söylemişti bir dene sulanmazsa verirsinRendeyle sulanmıyor mu ya?
Evet beşik en iyisi ama uyumuyor beşikte, her dakika ayaktayım çok yoruldum. Şimdi bayramda da beşikte olmayacak mecbur ne yapacağım bilmiyorum gittiğim her yere beşik taşıyamam ki hadi beşiği taşısam yatağı taşıyamamGeçmiş olsun kuzum en iyisi beşik uyku için yanına yastık da koysak yastığı itiyorlar artık çok dikkat etmek gerekiyor nasıl şuanda
Tetagil ve dişleri için jelle kurtulduk bizde kuzum yoksa asker gibi her yarım saatte bir kaldırıyordu benim ufaklıktababasının yanağını ısırdı eşimde bieşy batıyor dedi bi baktık dişşşbizde ki en belirgin belirti gece ağzıma tükürüyor. Kesintisiz uyurdu sabaha kadar patates etti beni günlerdir
Yarım saate falan geçiyo aslında ama vermeye devam mı etsem bilemedim ne diyosun?
Nerede yatıyor bebiş yerde mi sizinle mi yatıyor yerde yatiyorsa yine bir şekilde güvenlik kolay sağlanır yatak daha tehlikeli[
Evet beşik en iyisi ama uyumuyor beşikte, her dakika ayaktayım çok yoruldum. Şimdi bayramda da beşikte olmayacak mecbur ne yapacağım bilmiyorum gittiğim her yere beşik taşıyamam ki hadi beşiği taşısam yatağı taşıyamam
Kuzu bizim doktor devam et dedi verdikçe tolere ediyormuş öbür türlü eksik doz alırsa temelli alerji oluyormuş bence ver yani başka bir semptomu yoksa bizde de havuç yaptı ama bugün ilk kez yapmadı alıştı sanırımBİzim doktor da önemsemiyo vücut kızarıklıklarını ama çocuğum çok rahatsız oluyo yoğurt yedikten sonra. Süreki yüzünü burnunu kaşıyo burnu akıyo kızarıyone yapsam bilemedim çok severek yiyo artık yoğurdu
Sizde var mı baby vac kullanımı nasıl bende almayı düşünüyorum amaYa bilginin doğruluğu tartışılır ama o tek kullanımlıkların zararlı olduğunu okumuştum o yüzden normal serum gibi olandan alıp şırıngayla sıkıyorum. Onda ağlamıyor zaten sadece artık elimde görünce anlıyor kafasını sağa sola çeviriyor. Ama işte aspiratörle çekince çok ağlıyor. Geçen bir doktorun paylaşımında gördüm imkanım olsa her hastama baby vac dağıtırım diye. Şu elektrik süpürgesiyle çalışan var ya o. Analarımız onu görse ne der acaba
Burnunu acilde mi temizlediler bizde de aynı durum var ya acayip burnu tıkalı antibiyotik de kullanıyoruz deniz suyu spreyi ve aspiratör ile çekiyorum ama bütün gece resmen dediğin gibi ağlıyor ateşi çıkıyordu antibiyotik ile biraz ateşi düzeldi ama üç gece çok ağır ateşlendik şuan bile horluyor yavrum burnundan dolayıNormalde dalardı kızım gece en kötü gece 11 12 de derin uykuya geçerdi. Üst üsttt sabaha kadar ağlayarak uyandı. Genzide akıyor gerçi. Uyanıyor emzik veriyorun dalıyor uyanıyor emzik veriyorum dalıyor uyanıyor sürekli defalarca sabaha kadar. Eşim ara ara ayrı yatıyor dün o da var neden böyle yapıyor dedi hatta. Uyanıp etrafa bakıyor. Uyutuyorum dalıyor uyanıyor. Bi sabah 5 buçuk gibi daldı işte 7 de kalktı o ara uyumuşum. Gece yatmadan karanfil sürmeyi denicem ağrısını alması için bakalım.
Kızım bi kere gece ağlama krizine girdi yatıştıramayınca eşim korktu hiç böyle yapmazdı diye. Acile gittik. iyi ki gitmişiz ateşi varmış hiç aklıma gelmedi bakmak. Üst solunum tıkanmış. Doktor en ufak huysuzlukta değişiklikte getirin bakalım sizin farketmediğiniz herşey olabilir tek iletişim ağlamak dedi.
Burnunu temizleyip fitil atınca eve gelir gelmez uyudu sabaha kadar uyanmadan. Bir sebepten dalamıyorlar bence ya sabaha kadar huysuzluk varsa diş yüksek ihtimal.
Biziz bebeğimiz de hastalandı, çok şükür bronşiyolitim eşiğinden döndük diyelim. Acilde burun temizliğini gördükten sonra 1 haftadır ben de acideki gibi temizliyorum. Aşırı sümük var. 10 ar cc sağ ve sol tarafa serum fizyolojisi her emzirme ve gece uykusuna yatmadan önce sıkarak yıkıyorum. Aspiratörler çekiyorum. Sümük uzadıkça uzuyor o yüzden aspiratör şart. Baby vac aldım ama hrnüz kullanmadım, daha çok küçük cesaret edemedim. Kendi doktorumuz da 10 cc yıka yeter ki burun açık kalsın dedi. Burun tıkalı ise emmiyor, yarıda kesiyor, uyuyamıyor saat başı uyanıyor, zaten uyurken ki sesinden anlarsınız.Burnunu acilde mi temizlediler bizde de aynı durum var ya acayip burnu tıkalı antibiyotik de kullanıyoruz deniz suyu spreyi ve aspiratör ile çekiyorum ama bütün gece resmen dediğin gibi ağlıyor ateşi çıkıyordu antibiyotik ile biraz ateşi düzeldi ama üç gece çok ağır ateşlendik şuan bile horluyor yavrum burnundan dolayı
Müptelası olacaksınız. Zeytinyağında soğan kavur. Sonra enginarlari koy sonra su koy, haslansin. Sonra garnitürleri ekle. Pişmeye yakın Portakal ve limon suyu sık ekle. Misss. Biz müptelasıyiz ama çok pahalı malesef her zaman yiyemiyoruzKızlar ben enginar aldım aboğğğ tane 100 liranasıl yapıcam ben onu haşlıyıp blendırmı ? Daha önce hiç enginar yemedim ve yapmadım
Bende hep böyle temizlerim. Hasta olduğunda her emmeden önce. Sağlıklıyken de her sabah temizliyorum. 5er cc kullanıyorum ben. Aspiratöru de hastayken kullanıyorum. 3 kez filan. Çünkü sümük yoksa ve burun kuru ise aspiratör burnunu kanatiyor oğlumun.Biziz bebeğimiz de hastalandı, çok şükür bronşiyolitim eşiğinden döndük diyelim. Acilde burun temizliğini gördükten sonra 1 haftadır ben de acideki gibi temizliyorum. Aşırı sümük var. 10 ar cc sağ ve sol tarafa serum fizyolojisi her emzirme ve gece uykusuna yatmadan önce sıkarak yıkıyorum. Aspiratörler çekiyorum. Sümük uzadıkça uzuyor o yüzden aspiratör şart. Baby vac aldım ama hrnüz kullanmadım, daha çok küçük cesaret edemedim. Kendi doktorumuz da 10 cc yıka yeter ki burun açık kalsın dedi. Burun tıkalı ise emmiyor, yarıda kesiyor, uyuyamıyor saat başı uyanıyor, zaten uyurken ki sesinden anlarsınız.
Burun kuru ise aspiratörle bir şey çekemezsiniz. Hafif de olsa nemlendirmek gerek.Bende hep böyle temizlerim. Hasta olduğunda her emmeden önce. Sağlıklıyken de her sabah temizliyorum. 5er cc kullanıyorum ben. Aspiratöru de hastayken kullanıyorum. 3 kez filan. Çünkü sümük yoksa ve burun kuru ise aspiratör burnunu kanatiyor oğlumun.
Allah acil şifalar versin inşallahBu ara salgın var. Aman dikkat edin. Şimdi bayram geliyor. Küçük çocuktan kesinlikle uzak tutacağım, oyuncaklarına da temas ettirmemeye çalışacağım. Yetişkinlerin de bebeğimin ellerini yanaklarını ellemesine de müsaade ettirmeyeceğim. Ben yandım siz yanmayın. 1 haftadır ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir.
Kimin ne taşıdığı belli değil. Biz rsv olduk, bebeğimden sonra bütün aile büyük aile de dahil hastayız şu an. Özellikle annenin hastalığı çok daha fena. İnanın Anne olarak aşırı yoruldum, toparlayamadım hala.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?