2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    239
doktor kadın mı ve bebek emzirmiş mi? ben artık bu konuda yorum yapanlarda öncelikle buna bi bakıyorum. emzirme konusu bizzat tecrübe edilmeyince çok yanlış yorumlar ortaya çıkıyor sanki ya. sen bebeğin aç kaldığını hissediyor musun canım? bizim bebe bu ay 1 kgdan fazla almış ama emme tepkilerine bakan kesinlikle bu çocuk doymuyor der ben de tereddüt ediyordum çünkü her defasında feryat figan bırakıyor memeyi ve göğüslerim artık tamamen boş gibi yumuşak. yani ilk 3 ayda mesela 2 saat emzirmesem memem dolup taşıyor gerginleşiyordu. şu an ancak 7-8 saat emzirmesem öyle oluyor. ama fazla emsin diye memede tuttuğumda kusa kusa bi hal oluyor. bilmiyorum belki sizin durum farklıdır ama için rahatlar belki diye yazıyorum

Alerjik bir durum olsa başka şekillerde kendini görstermez miydi? İnş bir an önce çözersiniz. Sen bilirsin ama bence emzirmeye devam et ama mama takviyesi de ver şu durumu çözene kadar hem kafan da rahat olur kilo almıyo diye düşünmezain

ya acaba kilosu yerinde değil mi gerçekten yoksa kilolu bi bebek mi değil sadece? bizim bebek 1 kilo aldı diyorum ama çocuk zaten 1700 gr doğdu, yetişmesi için çok alması lazım. senin bebiş çok iyi bi kiloda doğduğu için bence dengeleyecek zamanla ya. bi sorun da bulamadılar diyorsun. ki çok şükür olmasın da zaten. inşallah yaşına kadar ideal kilosunu bulur

Yok bugün gittiğim doktor erkek ama öbürü kadındı yaa o da aynısını söyledi göğsün dolana kadar mama ver dddi

Evet doktor tek gösterge kilo alımının düşük olması dedi. Cildindekileri saymadı onları alerji olarak görmüyor egzama dedi kuruluktan. Mama mecbur vericem ama almıyor pff az önce eşim vermeye çalıştı 30 anca içti

Olsun 30 bile içse iyi sen yine emzir ama sütün azalmasın. Biliyorum çok can sıkıcı mama vermek ben de çok üzülüyodum mama verirken o yetememe hissi çok kötü (bunu yazarken ağlamam peki). Ama mama da zehir değil hiç emziremeyenler var öyle böyle büyüyecekler napalım üzme kendini

Haklısın canım gerçekten yorucu süreçler, şurda as bir zaman kaldı ek gıdaya sonra her şey daha kolay olur inşallah. Şimdi de içine nasıl siniyorsa öyle yap bence. Allah yardımcın olsun

Göğüsler terbiye oluyormuş sanırım benimki de yumuşak bebek emdikçe süt iniyor ama hafif acıyor böyle sızlama gibi ama gece sert oluyor aynen. Çok sık emdiği için emme refleksi tatmin oluyordur belki ondan ağlamıyordur ama çişli bez sayısı da aynıymış

Hiç emziremeyen anneler var sadece mama ile büyüyen bebekler gönül elbet emerek doysun ister ama mama da bebişlerimiz için üretilmiş bir besin mecbur kalırsak hepimiz kullanacağız modunu yüksek tutmaya çalış bol bol su iç ve sütünü yaplandıracak gıdalar tüketmeye çabala eminim hepsini yapıyorsundur sadece bildiklerimi paylaşmak adına yazmak istedim bebeğini düşünen her şeyi kendine dert eden tüm annelerin için hep ferah olsun inşallah

Ya ebemiz de aynı görüşte iri doğduğu için böyle olduğunu düşünüyor ama ben bu görüşte değilim ya. Bi şey ters gidiyor yeterince fiziksel olarak gelişmiyor

Ya ebemiz de aynı görüşte iri doğduğu için böyle olduğunu düşünüyor ama ben bu görüşte değilim ya. Bi şey ters gidiyor yeterince fiziksel olarak gelişmiyor

Kızlarım ebemiz izne ayrılacakmış 10 gün yokmuş 4. ay aşılarını 10 gün geç olacak yani geç yaptıran oldu mu başka? Bir sıkıntı olmaz heralde dimi ebe olmaz dedi ama kadın yok gidecek ne desin başka

Bence daha rahat olucak ya ben öyle umud ediyorum

Yok kız nolsun sadece 10 gün gec koruma başlar. 5. Ayda aşı varsa da ona gore araya 1 ay koyup yaptır

Yaa bu mesajı bebeğime mama verip, sütüm azaldığı için sağım yaparken okumama ne dersin.. Ağlamak keşke çözüm olsa çok yoruldum sürekli sütümüm yetmemesinden kilo düşünmekten.. Yetememek çok yıpratıcı gerçekten. Gözümün içine bakıyor gülüyor ki sırf emziriyim diye ama süt yok

Canım merhaba bezler ağırmı ? Ben sana sürecimden bahsediyim. Benimde normalde mamasız iyi kilo alıyorken mamayı bırakınca almadı. Doktorum ilk mama başlamadı süt sağıp ver bakalım dedi. Öyle 105 gram alınca süt atttırma çalışmalarına başladık ama 1 2 kez de mama vericeksin dinlenemediğin için sütün azalıyor dedi. Az mama zaten sakın üzülme ek gıdayla 1 kere verdiğin mama da yok olucak dedi.
Gece uyumadan verdiğim mama beni rahatlattı. Sonra bebem uyuyunca süt sağdım. Miktar söylemiyim karşılaştırma olmasın. Sonra gece sağdığım sütü emzirme peşine ya da direk sağdığım sütü verdim. Gece 2 süt sağdım attım dolaba. 4 5 de mama verdim yine süt sağdım attım dolaba. Dolapta oldu 2 öğün süt :) sabah emzirme sonras sağdım attım dolaba. Derken baktım sütüm arttı. Hemde buzlukta 3 5 paket süt oldu. Aa iyi dedim gece süt sağma işini boşladım :) suyu azalmışım derken bebemin doymadığını hissettim çok huzursuz ve gece çok uyanıktı. Bundan önceki kilo almadığı dönemde hiç anlamamıştım keyfi yerindeydi. Bezi iyi sanıyordum ama emdiği süt kadar bezi ağır oluyor önemli olan çiş değil 2 3 4 kez işemesi o beze. Akşam meselw sütüm azalıyor bakıyorum bez işenmiş ama 1 kere. Sabah dolu mememdeki bezle aynı değil. Velhasıl kelam sağdığım sütleri günlük takviye ettikçe o ara boşa çıkıncada süt sağdım :) 850 gram almııştı bu ay da 750 almış sanırım. 1 2 kez mamayla devam ediyor. Seninki nasıl bir yol izlemeni söyledi ?

Yok bugün gittiğim doktor erkek ama öbürü kadındı yaa o da aynısını söyledi göğsün dolana kadar mama ver dddi
Valla benim göğsümde artık hiç sert olmuyor. Benimki de 1 saatte emiyor. Bazı bebeklere mama sa da versen kilo almaz, her bebeğin bı kapasitesi varmış fazlasını alamazmis zaten. Bide anne babaya da bakmak genetik kilo işi

Ay sende beni ağlattın.. Rabbim yardımcın olsun zor bı süreç ama iyi olsun sağlıklı olsun gerisi hallolur üzme kendini.

Arkadaşlar bebeğimin kafasında konak vardı bayağı yağlıyorum yıkıyorum temizledim temizlikten sonra geçiyor 1.02 gün sonra böyle kafası tekrar kuruyor size ne yapabilirim
Mustelanın konak şampuanını kullanıyorum köpük formunda hiç konak olmadı maşalllah diyim
Yok kız nolsun sadece 10 gün gec koruma başlar. 5. Ayda aşı varsa da ona gore araya 1 ay koyup yaptır
5.5 aylıkken rota 2. Doz ve menenjit var. Bir yandan da iyi oldu diyorum herkes aşıdan sonra huyu değişti falan yazmıştı ya şu an huy değişikliğine falan gücüm yok böyleyken ancak baş edebiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…