- 19 Şubat 2024
- 1.299
- 1.130
- 48
- 32
doktor kadın mı ve bebek emzirmiş mi? ben artık bu konuda yorum yapanlarda öncelikle buna bi bakıyorum. emzirme konusu bizzat tecrübe edilmeyince çok yanlış yorumlar ortaya çıkıyor sanki ya. sen bebeğin aç kaldığını hissediyor musun canım? bizim bebe bu ay 1 kgdan fazla almış ama emme tepkilerine bakan kesinlikle bu çocuk doymuyor derYa bugün gittiğim doktor göğüsler dolana kadar emzirme mama ver dedi. Saat başı emiyo benimki uyanıksa. Göğüslerin dolmasına fırsat vermiyor dedi. Epeydir sadece geceleri doluyor benim göğsüm bi de sağım yaparsam. Kafam iyice karıştı
Alerjik bir durum olsa başka şekillerde kendini görstermez miydi? İnş bir an önce çözersiniz. Sen bilirsin ama bence emzirmeye devam et ama mama takviyesi de ver şu durumu çözene kadar hem kafan da rahat olur kilo almıyo diye düşünmezainDiyorum ya komple gizem, çözemiyoruz. Bugün daha hiç mama almadı mesela 8 bez var sabah 6’dan bu yana. İdrar tahlili de aldı doktor bugün o da temiz şükür. Alerji doktoruna şimdilik gerek görmüyorum ben dedi ama yine de gitmeli miyim acaba bilemedim ya zaman kaybetmek de istemiyorum
ya acaba kilosu yerinde değil mi gerçekten yoksa kilolu bi bebek mi değil sadece? bizim bebek 1 kilo aldı diyorum ama çocuk zaten 1700 gr doğdu, yetişmesi için çok alması lazım. senin bebiş çok iyi bi kiloda doğduğu için bence dengeleyecek zamanla ya. bi sorun da bulamadılar diyorsun. ki çok şükür olmasın da zaten. inşallah yaşına kadar ideal kilosunu bulurBenimkinin kilosu yerinde olsa demezlerdi sanırım ama öyle dedi gittiğim iki doktor da maalesef. Yani gün içinde göğüslerim hiç dolu olmuyor hep yumuşak (sağım yapınca bir iki yer şişip acıyor sadece). Ama sıkıyorum gayet süt fışkırıyor 5-6 delikten. Geceleri uzun uyuduğunda vs sertleşiyor bi tek.
Yok bugün gittiğim doktor erkek ama öbürü kadındı yaa o da aynısını söyledi göğsün dolana kadar mama ver dddidoktor kadın mı ve bebek emzirmiş mi? ben artık bu konuda yorum yapanlarda öncelikle buna bi bakıyorum. emzirme konusu bizzat tecrübe edilmeyince çok yanlış yorumlar ortaya çıkıyor sanki ya. sen bebeğin aç kaldığını hissediyor musun canım? bizim bebe bu ay 1 kgdan fazla almış ama emme tepkilerine bakan kesinlikle bu çocuk doymuyor derben de tereddüt ediyordum çünkü her defasında feryat figan bırakıyor memeyi ve göğüslerim artık tamamen boş gibi yumuşak. yani ilk 3 ayda mesela 2 saat emzirmesem memem dolup taşıyor gerginleşiyordu. şu an ancak 7-8 saat emzirmesem öyle oluyor. ama fazla emsin diye memede tuttuğumda kusa kusa bi hal oluyor. bilmiyorum belki sizin durum farklıdır ama için rahatlar belki diye yazıyorum
Evet doktor tek gösterge kilo alımının düşük olması dedi. Cildindekileri saymadı onları alerji olarak görmüyor egzama dedi kuruluktan. Mama mecbur vericem ama almıyor pff az önce eşim vermeye çalıştı 30 anca içtiAlerjik bir durum olsa başka şekillerde kendini görstermez miydi? İnş bir an önce çözersiniz. Sen bilirsin ama bence emzirmeye devam et ama mama takviyesi de ver şu durumu çözene kadar hem kafan da rahat olur kilo almıyo diye düşünmezain
Olsun 30 bile içse iyi sen yine emzir ama sütün azalmasın. Biliyorum çok can sıkıcı mama vermek ben de çok üzülüyodum mama verirken o yetememe hissi çok kötü (bunu yazarken ağlamam pekiEvet doktor tek gösterge kilo alımının düşük olması dedi. Cildindekileri saymadı onları alerji olarak görmüyor egzama dedi kuruluktan. Mama mecbur vericem ama almıyor pff az önce eşim vermeye çalıştı 30 anca içti
Haklısın canım gerçekten yorucu süreçler, şurda as bir zaman kaldı ek gıdaya sonra her şey daha kolay olur inşallah. Şimdi de içine nasıl siniyorsa öyle yap bence. Allah yardımcın olsunEvet zaten çözemediğimiz şey bu. 1 hafta mamasız tüm zamanlarından daha yüksek aldı. Öyle devam ettik mamasız 10 gün hiç almamış. Ne oldu ne bitti hiçbi fikrim yok çiş sayısı filan aynı, açlık ağlaması filan da yok keyfi yerinde gayet. Asla anlamıyorum anlam aramaktan çok yoruldum
Göğüsler terbiye oluyormuş sanırım benimki de yumuşak bebek emdikçe süt iniyor ama hafif acıyor böyle sızlama gibi ama gece sert oluyor aynen. Çok sık emdiği için emme refleksi tatmin oluyordur belki ondan ağlamıyordur ama çişli bez sayısı da aynıymışBenimkinin kilosu yerinde olsa demezlerdi sanırım ama öyle dedi gittiğim iki doktor da maalesef. Yani gün içinde göğüslerim hiç dolu olmuyor hep yumuşak (sağım yapınca bir iki yer şişip acıyor sadece). Ama sıkıyorum gayet süt fışkırıyor 5-6 delikten. Geceleri uzun uyuduğunda vs sertleşiyor bi tek.
Hiç emziremeyen anneler var sadece mama ile büyüyen bebekler gönül elbet emerek doysun ister ama mama da bebişlerimiz için üretilmiş bir besin mecbur kalırsak hepimiz kullanacağız modunu yüksek tutmaya çalış bol bol su iç ve sütünü yaplandıracak gıdalar tüketmeye çabala eminim hepsini yapıyorsundur sadece bildiklerimi paylaşmak adına yazmak istedimEvet doktor tek gösterge kilo alımının düşük olması dedi. Cildindekileri saymadı onları alerji olarak görmüyor egzama dedi kuruluktan. Mama mecbur vericem ama almıyor pff az önce eşim vermeye çalıştı 30 anca içti
Ya ebemiz de aynı görüşte iri doğduğu için böyle olduğunu düşünüyor ama ben bu görüşte değilim ya. Bi şey ters gidiyor yeterince fiziksel olarak gelişmiyorya acaba kilosu yerinde değil mi gerçekten yoksa kilolu bi bebek mi değil sadece? bizim bebek 1 kilo aldı diyorum ama çocuk zaten 1700 gr doğdu, yetişmesi için çok alması lazım. senin bebiş çok iyi bi kiloda doğduğu için bence dengeleyecek zamanla ya. bi sorun da bulamadılar diyorsun. ki çok şükür olmasın da zaten. inşallah yaşına kadar ideal kilosunu bulur
Ya ebemiz de aynı görüşte iri doğduğu için böyle olduğunu düşünüyor ama ben bu görüşte değilim ya. Bi şey ters gidiyor yeterince fiziksel olarak gelişmiyorya acaba kilosu yerinde değil mi gerçekten yoksa kilolu bi bebek mi değil sadece? bizim bebek 1 kilo aldı diyorum ama çocuk zaten 1700 gr doğdu, yetişmesi için çok alması lazım. senin bebiş çok iyi bi kiloda doğduğu için bence dengeleyecek zamanla ya. bi sorun da bulamadılar diyorsun. ki çok şükür olmasın da zaten. inşallah yaşına kadar ideal kilosunu bulur
Bence daha rahat olucak ya ben öyle umud ediyorumÖyle mi gerçekten. Bu ay 650 gram almış oluyor. Ben ek gıda döneminin daha sancılı olacağını düşünüyorum ya. Yedi yemedi sevdi sevmedi alerji mi yaratacak doydu mu doymadı mı bir sonraki öğünde ne yese. Bu süresin rahatı yok bence.
Yok kız nolsun sadece 10 gün gec koruma başlar. 5. Ayda aşı varsa da ona gore araya 1 ay koyup yaptırKızlarım ebemiz izne ayrılacakmış 10 gün yokmuş 4. ay aşılarını 10 gün geç olacak yani geç yaptıran oldu mu başka? Bir sıkıntı olmaz heralde dimi ebe olmaz dedi ama kadın yok gidecek ne desin başka
Yaa bu mesajı bebeğime mama verip, sütüm azaldığı için sağım yaparken okumama ne dersin.. Ağlamak keşke çözüm olsaOlsun 30 bile içse iyi sen yine emzir ama sütün azalmasın. Biliyorum çok can sıkıcı mama vermek ben de çok üzülüyodum mama verirken o yetememe hissi çok kötü (bunu yazarken ağlamam peki). Ama mama da zehir değil hiç emziremeyenler var öyle böyle büyüyecekler napalım üzme kendini
Canım merhaba bezler ağırmı ? Ben sana sürecimden bahsediyim. Benimde normalde mamasız iyi kilo alıyorken mamayı bırakınca almadı. Doktorum ilk mama başlamadı süt sağıp ver bakalım dedi. Öyle 105 gram alınca süt atttırma çalışmalarına başladık ama 1 2 kez de mama vericeksin dinlenemediğin için sütün azalıyor dedi. Az mama zaten sakın üzülme ek gıdayla 1 kere verdiğin mama da yok olucak dedi.Diyorum ya komple gizem, çözemiyoruz. Bugün daha hiç mama almadı mesela 8 bez var sabah 6’dan bu yana. İdrar tahlili de aldı doktor bugün o da temiz şükür. Alerji doktoruna şimdilik gerek görmüyorum ben dedi ama yine de gitmeli miyim acaba bilemedim ya zaman kaybetmek de istemiyorum
Valla benim göğsümde artık hiç sert olmuyor. Benimki de 1 saatte emiyor. Bazı bebeklere mama sa da versen kilo almaz, her bebeğin bı kapasitesi varmış fazlasını alamazmis zaten. Bide anne babaya da bakmak genetik kilo işiYok bugün gittiğim doktor erkek ama öbürü kadındı yaa o da aynısını söyledi göğsün dolana kadar mama ver dddi
Ay sende beni ağlattın.. Rabbim yardımcın olsun zor bı süreç ama iyi olsun sağlıklı olsun gerisi hallolur üzme kendini.Yaa bu mesajı bebeğime mama verip, sütüm azaldığı için sağım yaparken okumama ne dersin.. Ağlamak keşke çözüm olsaçok yoruldum sürekli sütümüm yetmemesinden kilo düşünmekten.. Yetememek çok yıpratıcı gerçekten. Gözümün içine bakıyor gülüyor ki sırf emziriyim diye ama süt yok
persantil olarak hesapladın mı canım? yüzde kaçta çıkıyor bebiş?Ya ebemiz de aynı görüşte iri doğduğu için böyle olduğunu düşünüyor ama ben bu görüşte değilim ya. Bi şey ters gidiyor yeterince fiziksel olarak gelişmiyor
Mustelanın konak şampuanını kullanıyorum köpük formunda hiç konak olmadı maşalllah diyimArkadaşlar bebeğimin kafasında konak vardı bayağı yağlıyorum yıkıyorum temizledim temizlikten sonra geçiyor 1.02 gün sonra böyle kafası tekrar kuruyor size ne yapabilirim
5.5 aylıkken rota 2. Doz ve menenjit var. Bir yandan da iyi oldu diyorum herkes aşıdan sonra huyu değişti falan yazmıştı ya şu an huy değişikliğine falan gücüm yok böyleyken ancak baş edebiliyorumYok kız nolsun sadece 10 gün gec koruma başlar. 5. Ayda aşı varsa da ona gore araya 1 ay koyup yaptır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?