2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    239
Annelik kalp yükü derler ya

Umarım geçer bir an önce o kadar çok dua ediyorum ki şu çocuk düzene girsin diye

Benim bebişin de ikinci ayda kilo alımı biraz azdı. Bir hafta sonra kontrol edelim dedi doktor 80 gr almıştı sadece. Günde 2 kere mama takviyesi dedi. İlk an müthiş kötü hissettim kendimi. Sonra doktor dedi ki, biz doktorlar anne sütü propagandası yaparız ama biraz bile emseler yeterli olur. Ki burda söylendiği gibi tamamen mama ile beslenebilir de bebek. Teknoloji gelişti, bilim gelişti. En az anne sütü kadar faydalı mamalar üretiliyor bence. Mama takviyesi yaptığımız hafta kilo alımı iyiydi. Devam ettik aynı şekilde.

Bana doktor geceleri vermemi önerdi. Gece bir kere sağıyorum, iki kere mama veriyorum. Bir kere daha sağsam belki daha iyi ama mamayı verip uyumak cazip geliyor açıkçası gecenin bir köründe. 3. ay kontrolünde aynen devam dedi doktor. Bakalım cumartesi 4. ay kontrolümüz var ne diyecek göreceğiz.

Biliyorum çok zor, biliyorum her şeyi düşünmek bizlere çok yük oluyor ama kendimizi iyi tutmak zorundayız kızlar. Çözüme odaklanmamız lazım. Kilo alması gerekiyor ve bunun yolu da mama takviyesi ise tamam mama takviyesi yapalım.

Sütüm de azdır belki artsın diye promalt içecekler, bestlak damla falan da kullandım ama şu sıra hepsini saldım. Bu hafta zaten kavga kıyamet emiyor. Doyuyordur diye umuyorum ne diyim...

Bir de ben burada okuyordum 30 dk 1 saat emen bebekler, benimki maks 5-10 dk diyordum bir anormallik var herhalde ama çok klişe de olsa gerçekten her bebeği kendi içerisinde değerlendirmek ve kıyaslama yapmamak gerekli. Tabii ki aylık gelişmelerinde üç aşağı beş yukarı yakalamalı, orası ayrı bir konu.

Aman çok uzattım. Çözüm odaklı olalım, yüreğimizi daraltmayalım bebişlere de yansıyor. Olabildiğince huşu içinde dolaşmamız gerek. Hadi kızlar, biz yaparız! İyisiyle kötüsüyle bunların hepsi geride kalacak. Bebeklerimiz 4-5 aylık oldular bile. Nereden nereye. :)

Ya benimki bir şeyleri tutunca ağzına götürmek istiyor piyanolu halıda asılı olunca ağzına gelmiyor diye sinirleniyor
Ay evet ama ben o halkalar ile uzattım ağzına götürüyor. Bazen goturemediginde dediğin gibi sinirleniyor . Robotta uzun zaten hatta dişlik yerleri var ağzına götürüyor oraları.

Eklentiler

• IMG_20250109_115803.jpg
    181,4 KB · Görüntüleme: 18
Burnunu açıyorum ama bişey cıkmıyo sonra annem üzülmesin emiyomus gibi yapayım dio 2 dakka zor dayanıyo. Oda işte emiyomus gibi
Benimki de bazen emiyor, bazen biberon alıyor. Bazen Biberonu reddediyor, ya çok acayip. Ama dışarı çıkarttığım günlerde harika iciyor onu keşfettim. 2 gündür evdeyiz reglim çok ağır geçiyor ve bugün yine şımarmaya başladı. Ağzında geveliyor, ağlıyor. Mememe saldırıyor verince ağlıyor falan. Ertesi gün düzeliyor. Dışarı çıkartmayı denesene. Disarda besle. Seviyorlar açık havayı. E(miyorsa nasıl olur bilmiyorum gerçi emerken terliyor benim ki çünkü sizinkilerde öyleyse)

Bence emzir geç ya. Ben sağarak sütümü attırdım. Mama vermeseydim bunu emzirerekte yapardım belki. Gerçi kilo alımları kritik şu sıra. Kilosunda sıkıntı var mı

Kızlar merhaba alerji çıkan bebis bar mı hiç gizlinkan testimiz kaka da pozitif çıktı bugün yarın görüşmeye gidicem fakat bilgi verebilen olursa tecrübeli sevinirim

Kızlar ben devamlı sağiyorum ya. Ordan söyle bir yorum yapabilirim. Biz göğüsler gevşek olunca süt yok sanıyoruz ama 2 saatte bir 60 ml falan doluyor. İki göğüs emzirirsen 120.cocuk daha fazlasını isterse emzirdikce miktar artıyor. Doluluk hissi olmuyor ama bu miktar süt çıkıyor. Hatta bazende doluluk hissi var sanıyorum rahatsız olup sağiyorum ve 40 ml falan çıktığı oluyor. Göğüs kendi ayarlıyor bence.

Kızlar merhaba alerji çıkan bebis bar mı hiç gizlinkan testimiz kaka da pozitif çıktı bugün yarın görüşmeye gidicem fakat bilgi verebilen olursa tecrübeli sevinirim
Testi nasıl yaptırdınız acaba ? Birde sizinde gaz sorunu olmuştu değil mi rotadan sonra?

Bence eskisinden daha kaliteli vakit ayırabiliyor insan. Evden uzaklaşıp biraz kafamı toplayınca geri eve gelip çocuğumla daha güzel ilgilenebildiğimi fark ettim ben.
Aslında doğru haklısınız, bakalım haftaya başlıyorum neler olacak

Kızlar iki haftadır gece uykusu nedir unuttuk ara ara hep yazdım 4 ay uyku gerilemesi vs diye çaresiz çaresiz bekliyordum çevremden sütün yetmiyordur çocuk açtır ondan yatamiyordur baskılarına boyun eğerek doktoruma da danışarak gece uyumadan emzirip birde mama vermeye karar verdim. Dün denedim ilk kez uykuya kolay daldı mamayı içe içe uyudu ve sanırım emerek uyumasına göre daha uzun uyudu emmeye kalkma saatine kadar ama hiç uyanmadı diyemem normalde saat başı kalkmaya başlamıştı çünkü bakalım bu haftalık deneyeceğim uykusuzukluktan sütüm de azalmış olabilir bilemiyorum hiç sagmiyorum

En iyi anne sensin ne demek yaa. 4 aylık anne olabilirim benimde eksiğim yanlışım fazla oluyor. Burda birbirimize sorup danışıyoruz fikir alıyoruz bunda kötü bişey yok laf sokulacak bişeyde yok. Görüp şahit olduğum şeyleri sana söyledim sana yardımcı olmak için söyledim yoksa banane yani. Üstten üstten konuşmuyorum bana laf sokacağına niyetimi anla önce. Sorunun farklı olabilir burda anlattığın kadar biliyoruz ona göre söylüyoruz.

Neyse birbirimizi yanlış anladık, iyi akşamlar

Benim Bebek’te emerek uykuya dalıyor yanlış mı yapıyorum acaba ben başka türlü bir türlü gözünü kırpmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…