Benimkinin kilosu yerinde olsa demezlerdi sanırım ama öyle dedi gittiğim iki doktor da maalesef. Yani gün içinde göğüslerim hiç dolu olmuyor hep yumuşak (sağım yapınca bir iki yer şişip acıyor sadece). Ama sıkıyorum gayet süt fışkırıyor 5-6 delikten. Geceleri uzun uyuduğunda vs sertleşiyor bi tek.
Olsun 30 bile içse iyi sen yine emzir ama sütün azalmasın. Biliyorum çok can sıkıcı mama vermek ben de çok üzülüyodum mama verirken o yetememe hissi çok kötü (bunu yazarken ağlamam peki
). Ama mama da zehir değil hiç emziremeyenler var öyle böyle büyüyecekler napalım üzme kendini
Benim bebişin de ikinci ayda kilo alımı biraz azdı. Bir hafta sonra kontrol edelim dedi doktor 80 gr almıştı sadece. Günde 2 kere mama takviyesi dedi. İlk an müthiş kötü hissettim kendimi. Sonra doktor dedi ki, biz doktorlar anne sütü propagandası yaparız ama biraz bile emseler yeterli olur. Ki burda söylendiği gibi tamamen mama ile beslenebilir de bebek. Teknoloji gelişti, bilim gelişti. En az anne sütü kadar faydalı mamalar üretiliyor bence. Mama takviyesi yaptığımız hafta kilo alımı iyiydi. Devam ettik aynı şekilde.
Bana doktor geceleri vermemi önerdi. Gece bir kere sağıyorum, iki kere mama veriyorum. Bir kere daha sağsam belki daha iyi ama mamayı verip uyumak cazip geliyor açıkçası gecenin bir köründe. 3. ay kontrolünde aynen devam dedi doktor. Bakalım cumartesi 4. ay kontrolümüz var ne diyecek göreceğiz.
Biliyorum çok zor, biliyorum her şeyi düşünmek bizlere çok yük oluyor ama kendimizi iyi tutmak zorundayız kızlar. Çözüme odaklanmamız lazım. Kilo alması gerekiyor ve bunun yolu da mama takviyesi ise tamam mama takviyesi yapalım.
Sütüm de azdır belki artsın diye promalt içecekler, bestlak damla falan da kullandım ama şu sıra hepsini saldım. Bu hafta zaten kavga kıyamet emiyor.
Doyuyordur diye umuyorum ne diyim...
Bir de ben burada okuyordum 30 dk 1 saat emen bebekler, benimki maks 5-10 dk diyordum bir anormallik var herhalde ama çok klişe de olsa gerçekten her bebeği kendi içerisinde değerlendirmek ve kıyaslama yapmamak gerekli. Tabii ki aylık gelişmelerinde üç aşağı beş yukarı yakalamalı, orası ayrı bir konu.
Aman çok uzattım. Çözüm odaklı olalım, yüreğimizi daraltmayalım bebişlere de yansıyor. Olabildiğince huşu içinde dolaşmamız gerek.
Hadi kızlar, biz yaparız! İyisiyle kötüsüyle bunların hepsi geride kalacak. Bebeklerimiz 4-5 aylık oldular bile. Nereden nereye. :)