Hem maddi ve manevi olarak işe dönmek iyi gelecek bi yandan da acaba bebeğime eskisi gibi vakit ayıramayacağım düşüncesi ile uğraşmak zor. İçimi rahatlattınız teşekkür ederim
Bence eskisinden daha kaliteli vakit ayırabiliyor insan. Evden uzaklaşıp biraz kafamı toplayınca geri eve gelip çocuğumla daha güzel ilgilenebildiğimi fark ettim ben.
Kızlar ya emzirirken sağ sola dikkat ediyor musunuz hala? Yoksa nasıl denk gelirse mi emziriyorsunuz? Bi de dışarda emzirenleriniz, bebişler sakince emebiliyor mu dışarda?
Benim de öyle. Son zamanlarda iki memeyi de emiyor emdikten sonra da ağlıyor. Son bir haftada 150 gr almış. Ama memelerimde süt var mı bilmiyorum o ilk zamanlardaki doluluğu hissetmiyorum. Korkuyorum sütüm mü azaldı diye.
7 günde kilo alımı iyi aslında. Bence kızlar daha fazla enerji istiyorlar yoruluyorlar hareketlendiler acıkıyorlar ee bizde makine değiliz napalım o yüzdende muhtemelen tatmin olmuyorlar. Ek gıdada rahatlarız umarım.
Canım çocuğun ciğerleri dolu hava vermeyip ne yapayım? Bilip bilmeden insanları korkutmaya gerek yok. Bu basit bir soğuk algınlığı değil, bronşiolit. Ben belki bilinçiz bir insan olsam senin dediğini yapıp vermesem çocuk nefes alamasa. Bu kadar kolay bir şeyleri söylerken dikkat etmek lazım
Sen bilirsin ben acilde çalışırken bikaç küçük çocuk taşikardiden geldi. Fazla hava verince bebeklerde yan etki yaratabiliyor ülkemizde doktorlar rahat rahat takılıp verin diyor ama annelere yan etkilerini olasılıklarını anlatmıyorlar. Elinden geldikçe banyo buharında tut evinde hava nemlendiricisi olsun göğsüne sırtına bez koy. Benim bebeğim de bronşiolit kaç defa yatıracaklardı ben bırakmadım. Ben evde iki kere ventolin verdim havayla. Çok çok kötüleştiği için. Sadece hava verme diğer farklı yolları da dene. Çünkü bünyeleri alıştıkça büyünce ilaçsız iyileşemiyorlar. Bak ben evde kendim iyileştiriyorum çocuğumu. Her kontrole götürdüğümde doktoru diyor nasıl yapıyorsun nasıl hemen toparlandı 1 haftada. Ve ciğerleri dolmuşsa onu yatırıp tedaviyi kendileri yapmaları gerekiyor çünkü fazla hava bronşları genişletiyor taşikardi yapıyor bunu doktorlar biliyor yani
Sen bilirsin ben acilde çalışırken bikaç küçük çocuk taşikardiden geldi. Fazla hava verince bebeklerde yan etki yaratabiliyor ülkemizde doktorlar rahat rahat takılıp verin diyor ama annelere yan etkilerini olasılıklarını anlatmıyorlar. Elinden geldikçe banyo buharında tut evinde hava nemlendiricisi olsun göğsüne sırtına bez koy. Benim bebeğim de bronşiolit kaç defa yatıracaklardı ben bırakmadım. Ben evde iki kere ventolin verdim havayla. Çok çok kötüleştiği için. Sadece hava verme diğer farklı yolları da dene. Çünkü bünyeleri alıştıkça büyünce ilaçsız iyileşemiyorlar. Bak ben evde kendim iyileştiriyorum çocuğumu. Her kontrole götürdüğümde doktoru diyor nasıl yapıyorsun nasıl hemen toparlandı 1 haftada. Ve ciğerleri dolmuşsa onu yatırıp tedaviyi kendileri yapmaları gerekiyor çünkü fazla hava bronşları genişletiyor taşikardi yapıyor bunu doktorlar biliyor yani
Valla sen ne düşündün bilmiyorum ama kafama göre vermiyorum havayı, belli bir saat aralığında veriyorum. Gittiğim doktorda yaşadığım şehrin en iyi proflarından gereksiz yere asla ilaç kullandırmaz, ilk kızımda onun takipli hastası. Ben bu ilaca alışma muhabbetine inanmıyorum. İlk kızıma da gerektiği kadar kullandım, çok şükür gayet sağlıklı ilaçsız da bir çok hastalık atlattı. Taşikardi yaptığını biliyorum zaten üstte de yazdığım gibi doktorumla sürekli iletişim halindeyiz. Bu arada en iyi anne sensin evde kendin iyileştiriyorsun çocuğunu daha 4 aydır anne olduğun için daha fazla bir şey denek istemiyorum. Çocuk büyütmek demek, senin bildiğin bütün doğruları tersine döndürür. O yüzden üstten üstten konuşmak yerine karşıdakinin sorunun farklı olabileceğini kabullenmek lazım naçizane görüşüm.
7 günde kilo alımı iyi aslında. Bence kızlar daha fazla enerji istiyorlar yoruluyorlar hareketlendiler acıkıyorlar ee bizde makine değiliz napalım o yüzdende muhtemelen tatmin olmuyorlar. Ek gıdada rahatlarız umarım.
Öyle mi gerçekten. Bu ay 650 gram almış oluyor. Ben ek gıda döneminin daha sancılı olacağını düşünüyorum ya. Yedi yemedi sevdi sevmedi alerji mi yaratacak doydu mu doymadı mı bir sonraki öğünde ne yese. Bu süresin rahatı yok bence.
Benim de öyle. Son zamanlarda iki memeyi de emiyor emdikten sonra da ağlıyor. Son bir haftada 150 gr almış. Ama memelerimde süt var mı bilmiyorum o ilk zamanlardaki doluluğu hissetmiyorum. Korkuyorum sütüm mü azaldı diye.
yok canım eminim azalmamıştır. bazı bebekler memeye düşkünlüğünden yapıyormuş öyle. benimkinin kilo alımı da iyi maşallah. memeler bi noktadan sonra (benim 4 ay oldu bu) terbiye oluyor gerçekten. sertlik, doluluk kalmıyor
yok canım eminim azalmamıştır. bazı bebekler memeye düşkünlüğünden yapıyormuş öyle. benimkinin kilo alımı da iyi maşallah. memeler bi noktadan sonra (benim 4 ay oldu bu) terbiye oluyor gerçekten. sertlik, doluluk kalmıyor
Ya bugün gittiğim doktor göğüsler dolana kadar emzirme mama ver dedi. Saat başı emiyo benimki uyanıksa. Göğüslerin dolmasına fırsat vermiyor dedi. Epeydir sadece geceleri doluyor benim göğsüm bi de sağım yaparsam. Kafam iyice karıştı
Ya bugün gittiğim doktor göğüsler dolana kadar emzirme mama ver dedi. Saat başı emiyo benimki uyanıksa. Göğüslerin dolmasına fırsat vermiyor dedi. Epeydir sadece geceleri doluyor benim göğsüm bi de sağım yaparsam. Kafam iyice karıştı
Bana çok saçma geldi ya, benimkide öyle saatte bir emer genelde. Göğüslerimde 1 aydır hiç öyle dolu dolu değil, gece falan belki. Ama kilo alımı güzel ilerliyor. İlk defa duydum canım, bence süt varken mama vermeye gerek yok ama tabi sen bilirsin yine de
Bana çok saçma geldi ya, benimkide öyle saatte bir emer genelde. Göğüslerimde 1 aydır hiç öyle dolu dolu değil, gece falan belki. Ama kilo alımı güzel ilerliyor. İlk defa duydum canım, bence süt varken mama vermeye gerek yok ama tabi sen bilirsin yine de
Ne saçma şey niye böyle bir şey önerdi ki? memede süt bitmiyo bebek emdiği sürece süt hep geliyo. Benim memeler hep yumuşacık bazen süt yok sanıyorum ama doktor yine de mama önermiyorum çünkü bebeğin gelişimi iyi dedi