- 19 Temmuz 2023
- 1.733
- 2.454
Başka marka mama ve biberon deneseniz?Arkadşalr bebeğim 10 gün sonra 4 aylık olacak bu fgüne Kadar süt veriyordum ve günde üç defa mama veriyordum bir hafta önce hastalandı boğaz enfeksiyonu olmuştu daha çok sütümle beslemeye çalıştım Kadar süt veriyordum ve günde üç defa mama veriyordum bir hafta önce hastalandı boğaz enfeksiyonu olmuştu sütüm daha çok sütümle beslemeye çalıştım günde bir kere tek verdim ondan sonra baktım ki sütüm yok dedim mamayı yine fazla vereyim ama şu an mamayı zorla içiyor içmek istemiyor doğduğundan beri aptamil veriyorum ve hala aptamil sütüm resmen yok denilecek şekilde çok azaldı mama da içmiyor ne vermem lazım dört ay kaşık mamaları var onu mama gibi yapıp içirirsem olur mu acaba
Biberondan olduğunu dusunmuyorum mama olabilir tadını beğenmiyor sankiBaşka marka mama ve biberon deneseniz?
Uykuya geçiş evresinde yapıyor bebişler genelde bu sesiMeme emerken inlemesi ağlıyo gibi sesler çıkarması neden olur? İştahla emerken yapıyo bunu gözü kapalı bi yeri acırmış gibi inliyo gaz da değil bence çünkü emmeye başlar başlamaz yapıyo
Kaşık mamayı sulandırıp vereni duymuştum deneyebilirsin. Sütünü arttırmak için takviyeler al yine de kuru yemişler balık ve tahin helvası güzel süt yapıyorArkadşalr bebeğim 10 gün sonra 4 aylık olacak bu fgüne Kadar süt veriyordum ve günde üç defa mama veriyordum bir hafta önce hastalandı boğaz enfeksiyonu olmuştu daha çok sütümle beslemeye çalıştım Kadar süt veriyordum ve günde üç defa mama veriyordum bir hafta önce hastalandı boğaz enfeksiyonu olmuştu sütüm daha çok sütümle beslemeye çalıştım günde bir kere tek verdim ondan sonra baktım ki sütüm yok dedim mamayı yine fazla vereyim ama şu an mamayı zorla içiyor içmek istemiyor doğduğundan beri aptamil veriyorum ve hala aptamil sütüm resmen yok denilecek şekilde çok azaldı mama da içmiyor ne vermem lazım dört ay kaşık mamaları var onu mama gibi yapıp içirirsem olur mu acaba
Ayy kız okurken bile içim kıyıldı benimGenelde zaten sürekli bi emme durumu vardı bizde yani cok uzun sürüyodu emmeleri aktif değildir muhtemelen.
hermionegranger- 4 kilodan değil 3690 olan kilodan bakman lazım.
Ya şimdi ilk başta iğneyle uyusturdu. Orada biraz rahatsız oldu gibi hafif hissetti bence. Doktor iğneden değil ilac biraz yakıyor dedi. Ama bizimki normaldede yatmayı falan sevmıyor evdede bazen istemedigi şeyleri yapınca uzunca bi süre kızıyor bize tripleniyo. Bacaklarını kollarını tutmamızı istemıyo mesela kundak yaptıgımızda acana kadar bagırıyo. Yada duştan çıktık giyindirirken sürekli aglayıp bagırıyo sanki bacagını kolunu kesiyormusuz gibi. Giydirmekten vazgecince anında susuyo hatta gülüyo baya bize. Sünnette de yatınca rahatsız oldu muhtemeln bacaklarını da bantlanıyorlar tam sinir oldugu şey. Zaten ilk yattıgında bantları taktı doktor bi geldi aaa açmış nasıl açtın sen bunu falan dedi. Sünnet sırasında da bagırdı tabi artık tv açtılar arada gpzu kayınca susuyo ama sonra bagırıyo falan bagırdı yani baya. Ama doktor mesela cımbız makas ile tutuyo kesiyo o ara bakıyo bizimki tv ye dalmış. Sonra alakasız zamanda bagırıyo. Muhtemelen orda durmaktan rahatsız oldu. İşlem bitince kucakta hemen susuyo zaten. Bide kısa sürüyo. İşlem sırasında sürekli saglık için diye düşündüm enfeksiyon olsa daha mı iyi diye. Böyl e daha saglıklı olucak falan dedim içimden kendime.
3 4 gündür başladı buna da bi yeri ağrıyo olmasın da istediği kadar bağırsınUykuya geçiş evresinde yapıyor bebişler genelde bu sesi
Bu babalarda birşey var galiba geçen nette de görmüştüm bebiş babasında 2 dk da uyumuş nazları annelereBabası oğlanı göğsüne yatırmış kendi de sırt üstü yatıp sağa sola sallanmış ve iki dakikada uyumuş çocuk ben şokgece saatlerce uğraşıyorum adam hiç çaba göstermeden uyutmuş
O zaman hep o uyutsun mis gibiBabası oğlanı göğsüne yatırmış kendi de sırt üstü yatıp sağa sola sallanmış ve iki dakikada uyumuş çocuk ben şokgece saatlerce uğraşıyorum adam hiç çaba göstermeden uyutmuş
Bu da meme reddi yapıyor olabilir acıkmasını bekle canım artık kan şekeri düşme durumu olmaz zatenYani hiç kendisinin istemesini beklemedim diyebilirim zaten meme reddi var biraz da, genelde gece uyandığı zaman uykuluyken güzel emiyor gündüzleri istemiyor ya da ben çok erken teklif ediyorum.. Biraz da sütüm az yani çok kısa süre yoğun geliyor sonra gelmiyo sağarken öyle oluyo en azından ama bebeğim hiç emmiyor nerdeyse hemen bırakıyor
Ay bunlar hiç olmadı gibi anladım bencanım kızlar bu msjıma maşallah koymuşsunuz ama iyi bi durumdan bahsetmedim yanlış oldu galiba@rowantree T turuncukusunguncesi
maalesef uykuya dalamıyor direniyor gece kendi kendini uykuya döndğremiyor. bu sabah 6 da gaz çıkardı ve gazına uynadı sonra beklesem de uyutmaya çalışsam da dönemdi uykuya. ne yapıcam bilmiyorum. bir de yatağa koyunca uynama meselesi var
burda konuşulmuş erken giriliyor mu 4. ay atağına diye bizimki 3 ay 10 günlükken falan başladı tüm düzenini bozmaya doktor da erkenden atak haftasına girmiş olabilir dedi. yani her şey mümkün
Bununla ilgili bir şey okumuştum annede tabi uyumaz siz diyetteyken yanınızda en sevdiğiniz tatlı kokusu varken o diyeti koruyabilir misiniz süt kokusu alırken uyumasını beklemek buna benziyor diyeBabası oğlanı göğsüne yatırmış kendi de sırt üstü yatıp sağa sola sallanmış ve iki dakikada uyumuş çocuk ben şokgece saatlerce uğraşıyorum adam hiç çaba göstermeden uyutmuş
Onlar daha az kortizol salgılıyormuş bize göre. O yüzdenmiş.Bu babalarda birşey var galiba geçen nette de görmüştüm bebiş babasında 2 dk da uyumuş nazları annelere
İyi o zaman biraz emzirme aralığını açayım bakalım nasıl olucak teşekkür ederimBu da meme reddi yapıyor olabilir acıkmasını bekle canım artık kan şekeri düşme durumu olmaz zaten
Ay bunlar hiç olmadı gibi anladım ben
Bununla ilgili bir şey okumuştum annede tabi uyumaz siz diyetteyken yanınızda en sevdiğiniz tatlı kokusu varken o diyeti koruyabilir misiniz süt kokusu alırken uyumasını beklemek buna benziyor diyeBenimki de babannede ananede babada hatta geçen gün arkadaşımın kucağında bile uyudu sıpa
Bi ton övdüm zaten uykuları ona itelemeyi düşünüyorumO zaman hep o uyutsun mis gibi
Bazen hepimizde olan bir duygu kimisi uykusuzluktan kimisi ağlamasından kimisi meme reddinden … her annenin bir sıkıntısı varKusmalarından yoruldum usandım artık emiyor emdiğini tüm geri kusuyor normal emzirsem de sağıp da versem Mama da versem fark etmiyor artık çok sıkıldım ya
Mama nın tadını beğenmiyordur.. ayrıca biz hep mama kullandık kızım doğduğundan beri pek çok mama denedikki bu şekilde bulunuyor bebeğin sevdiği bence aptamil doyurucu değil gözlemime göre ve çocuğuma aptamil karın ağrısı yaptı. Deli gibi gaz yaptıBiberondan olduğunu dusunmuyorum mama olabilir tadını beğenmiyor sanki
Artık eşimle de çok kavga etmeye başladık o da çok moralimi bozuyor çocuk kustukça sürekli birbirimizi suçluyor gibi konuşuyoruz ikimiz de bunaldık. En azından neden kustuğunu bilsek içimiz rahat edecek sebebi de belli olmayınca çok kötü oluyorBazen hepimizde olan bir duygu kimisi uykusuzluktan kimisi ağlamasından kimisi meme reddinden … her annenin bir sıkıntısı var
Çok haklısınız insan stres oluyor ve stres olunca çevresindekilere de sinir oluyor yorgunluk uykusuzluk kolay değil zor günler. İnşallah geçer kusmalardaArtık eşimle de çok kavga etmeye başladık o da çok moralimi bozuyor çocuk kustukça sürekli birbirimizi suçluyor gibi konuşuyoruz ikimiz de bunaldık. En azından neden kustuğunu bilsek içimiz rahat edecek sebebi de belli olmayınca çok kötü oluyor