2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
evet evet bizimki de öyle. oturunca daha bi neşeleniyor mutlu oluyor ben de bu ay doktora sorayım da içim rahat hareket edeyim. bizim doktor da öyle diyecek diye düşünüyorum.

Ben odadan hiç çıkarmıyorum beşiğin cebinde bezi pamuğu var hemen ordan alıp değiştiriyorum odadan çıkınca uykusu açılabilir diye
Uykuya doncegini anlasın die ben uyudugu odada alıyorum
Bizim yatakta alıyorum hep gece gündüz
Ben de öyle yatakta aliyorum. Bizim ki fıskırttıgi için sürekli nevresim değiştiriyoruz
Teşekkürler kızlar ben de odada almayı deneyeyim bakayım gece. İnşallah açılmaz uykusu. Bizimki altı açılınca gülümsemeye başlıyor bana gel de gülme

Ben gece altını almıyorum pişik olmadı gece yatmadan krem sür cankm. Alıcaksanda yatağındayken hafif sallanırken yavaşca aç altını hemen yenisini tak kapa uyanır yoksa öyle.

Mantıklıymış olabilir
Her şeyin annede olması aşırı yorucu ben başta kimseye güvenmediğim için hepsini kendim yapıyodum artık saldım ama eşim bez değiştirmeyi pek beceremiyo yamuk yumuk takıyo bezi nasıl beceriyosa bakıyorum elleri titriyo bez değiştirirken uyutma kısmı için övdüm hep ay sen çok güzel uyuttun hemen nasıl uyudu aaaa falan diye bundan sonra ona itelerim

Benimki de öyle canım ana kucağında bile kafayı öne kaldırıyo dik durmak için. Kafasını tutabiliyosa destekli oturabilir artık

Gazla ilgili de çok sorunu yok genelde çıkarıyor gazını anlamadık o yüzden ne derdi var. Kilo alımı da geçen ay az dedi doktor mama desteği verdik. Doğum kilosu 3050 idi sonra 2880 oldu şimdi 3 aylık 5450 çıktı üzerinde zıbın atlet ve bez varken.

Aa delirdin heralde sen yatağın ortasına yatırıp değiştiriyorum başka odaya götürsem uykusu açılır yanarım

Bizim doktor daha erken oturtmak için dedi 4. Ayın sonunda başlatacakmış destekli oturtmaya

Az az beslemeyi denedin mi hiç yarım bırakınca ağlar mı bilmiyorum ama mesela normalde 10 dakika emiyosa 5. Dakikada bırakıo bi 15 20 dk sonra tekrar emzirsen işe yarar belki

Kızlar benim bebeğimin kafasında konak vardı hatta buraya yazmıştım hatırlayan olur mu bilmiyorum zeytinyağıyla ya da bebek yağıyla yumuşatıp duştan önce konak tarağı ile temizliyordum yavaş yavaş ama gittikçe kızarmaya başladı kafası tabii bebeğin kendisi de tırnakları çıktıkça ben kesene kadar yüzüne uyurken kafasını tırnaklıyor da böyle böyle tahriş olmuş kafası bepanthen krem aldım doktor önermişti egzama için ciltte kızarıklık için onlardan sürüyorum kafasına başka önerisi olan

Eklentiler

• IMG_0301.jpeg
    85,7 KB · Görüntüleme: 51
Denedim 5. Dakikada bırakınca 5 dakikada ne içtiyse onu da geri çıkarıyor sonra tekrar emiyor
Reflü ya bu başka ne olabilir ki mide kapakçığı geç gelişiyo ya her bebekte süreç aynı olmayabilir. Denemişsinizdir ama emdikten sonra ne tam yatsın ne dik dursun hafif eğimli yatınca da kusuyo mu? Öyle de kusuyosa dert etme artık çaresi yok bazı bebekler öyle oluyomuş bi zaman sonra düzelecektir

Vallahi ben gece emziriyorum babası gazını çıkartçak mısın diye kaldırıyorum 4 12 vardiyesindeyken. Bazen de çocuk ağlıyor uykudan ayrılanıyor duydugu halde kalkmıyor ben bakıcam nasılea diye kavga etmemek için sakince uyandırıp yârdım istiyorum vs vs yoksa boşanmaya kadar gider heralde bi anlık sinirle

bizim bebişin beşiği benim yatağa bitişik, alt açma malzemeleri de beşiğin kenarında bi heybe var onun içinde. yani evet uyandığı anda alt açma, emzirme vs hepsini aynı yerde yapıyorum canım. hemen hemen hiç yer değiştirmiyoruz gece

Benim de tam tersi doğduğunda annem, kardeşim, eşim hepsi benden alıyodu ses etmiyordum yardım etsinler diye, sonra geçen bi düşündüm herşeyi ben yapıyorum o duruma nasıl geldik anlamadım süreç içinde yaa kıyamam bu bez değiştirmeyi neden bu kadar büyütüyorlar hiç anlamıyorum
Ama şuanki kilosu iyi gayet, normal persentil değerine yakın. Çok gelişimini etkiliyor gibi değil, umarım 4.ayla beraber sonlanır canım
Aa delirdin heralde sen yatağın ortasına yatırıp değiştiriyorum başka odaya götürsem uykusu açılır yanarım
Ya ben önce geceleri almıyordum, sıkıntı olmuyordu da şu uykusuzluk sürecinde gece de mama desteği verdiğimiz oldu. O arada pişik başladı, ondan gece alayım diye düşünüyorum da huylu huslu eşime kabul ettiremedim, neyse artık alıcam bi şekilde odada
Kız zaten bu sürede boşanmazsak daha boşanmayız birbirimize ne laflar ne tripler. Neyse ki gece destek veriyor ama uyuduğunda bana da sinir basıyo
Ay ben onu takmamıştım yanına çok yer kaplıyo diye, ortaya çıkarayım bi onları. İyi oldu kuzum hatırlattığın ben de odada alıcam artık. Bakalım umarım uykusunu açmamayı başarabilirim

Teyzeleri biz bugün 4.ay kontrolümüzü olduk, canlı destekle oturabilir dedi doktorumuz. Zaten bebek rahatsız olduğu yerde bizi uyarır, yönlendirir dedi. 90 derece yapmayın, elinizle destek verin dedi. Göz kontrolünü de bu ay yapabildik, çok şükür o da iyi. Aşıları da haftaya yaptırıcam, bakalım inşallah sıkıntısı olmaz

Nasıl yatarsa yatsın kusuyor her yolu denedik evde 3 farklı reflü yatağı var acaba yataktan dolayı mı kusuyor diye

4.ay aşılarını olduk geldikk ama kilo alımı yine az geldi bana ya 5.900 kg geçen ay bu ay kıyafetle 6.470 geldi kıyafetsiz sanırım 6.350 falan olur yani 450 gram civarı almış o kadar sütümü yağlandırmaya çalışıyorum niye en az alması gerekeni alıyor anlamadım

3 aydan sonra yavaşlıyormuş canım normal yani seninki kilosu da maşallah çok güzel

Ay ben onu takmamıştım yanına çok yer kaplıyo diye, ortaya çıkarayım bi onları. İyi oldu kuzum hatırlattığın ben de odada alıcam artık. Bakalım umarım uykusunu açmamayı başarabilirim
sen bi daha başka odaya mı gidiyosun gecee ben bezin çöpünü atmaya üşeniyorum kdkdd kullan kullan beşiğin yanında olması iyi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…