Ben pes etmiyorum ama yani o kadar ağlıyor, gaz yutuyor, mutsuz oluyor ki. Acaba hata mı ediyorum diyorum.Yaaa dimiben de kızım varken işi mi özlerim ya diyodum ama şuan giyinip makyaj yapıp işte arkadaşlarımla çay içmeyi filan aşırı özledim
Evet canım, tam atlattık oh demiştim şimdi yeniden başladı redler. Uyumak için geldiğinde süt gelişine de sinir oluyor, ona da ağlıyor. Emzik de almadığı için zorla emzirip uyutmaya çalışıyorum. 2-3 gündür de sadece uyku için memeye gelip emmeyi bırakmıştı, mama veriyorduk ama tabi midesi de bağırsağı da alışkın değil kabız oldu ve inanılmaz acı çekti çıkarırken, çok ağladı o ağlayınca biz de ağladık. Bugün zorla da olsa emzirmeye emmediğinde sağdığımı vermeye çalıştım. Doktoru aptamil prosyneo önerdi, istemeye istemeye aldım. Yani şu emzirmeye çabaladığım kadar başka şeye çabalamadım ama başarabilecek miyiz bilmiyorum. Çok istiyorum 2 yaşına kadar emzirebilmek ama her atakta ilk meme reddi olmasından aşırı yoruldum.
Sen pes etme canım, çok zor biliyorum ben de hala çabalayıp duruyorum da inan düzgünce emebilse en büyük dertten kurtarmış olacak. Pilates topunu veya duşta emzirmeyi denedin mi? Bir de kıyafetle mi emziriyorsun? Ten tene teması arttırınca daha sakinleyip kolay emebiliyorlar. Aklında olsun
Benim bebişin de kilo alımı yavaşladı canım. Artık daha hareketliler ve boyları uzuyor. Bizim doktora sordum ne kadar kilo alması lazım diye 400-800 gr yeterli dedi.Dimi anlattıklarıma göre kilo sıkıntısı olmaması lazım. Ama geçen ay 4880 bu ay 5140. Çok az oluyor 500 gr bile değil :/
Şırıngayla falan deneseydi keşke kuzum yaKızlar ya benim işim cıktı acil oraya gittim baktık gecikicez kardelime dedim süt cıkar içsin. İçmemiş yaa resmen direnmiş. 5 saat sonra ben gelince emdi. Gütmeden de sadece 3 dk falan emmişti. Dogru düzgün emmesinin üstünden de 7 saat gecmiş. Aç cocuk almaz mı biberon yaa
Evet. Benim kızım aşı günü hiç kaka yapmadı. Ertesi gün yaptı.Rotarix ve bexsero sonrası bebeğinin kakası azalan oldu mu normalde günde 4 kez falan yapardı ve dolu dolu olurdu aşılardan beri azıcık yapıyor ve 2 kez ancak oluyor. Sonra sabaha kadar ıkınıyor kaka yapmaya çalışıyormuş gibi rahatsız oluyor
Canım sen sonunda hala yok yazınca bunlar olmadı gibi anlamıştım ben de, oh dedim ne güzel, olmasın. Ama senin de aynıymışcanım kızlar bu msjıma maşallah koymuşsunuz ama iyi bi durumdan bahsetmedim yanlış oldu galibaR rowantree T turuncukusunguncesi
Biz hep golden goat kullanıyorduk, kabızlık yaşayınca doktor Aptamil Prosyneo önerdi onu aldık geçici süreliğine. Ben sıcaklık bakarken deniyorum da golden goat anne sütüne baya yakındı, benziyordu tadı. Ama Aptamil saman gibi, hiç beğenmedim tadını. Çok şükür yavrucum içti ama normalde o da bitirir bunun sonunu kendi bırakıyor. O yüzden mama değişikliği yapabilirsiniz. Hipp Organic, SMA veya Golden Goat deneyin isterseniz, tadını severse içer belki.Arkadşalr bebeğim 10 gün sonra 4 aylık olacak bu fgüne Kadar süt veriyordum ve günde üç defa mama veriyordum bir hafta önce hastalandı boğaz enfeksiyonu olmuştu daha çok sütümle beslemeye çalıştım Kadar süt veriyordum ve günde üç defa mama veriyordum bir hafta önce hastalandı boğaz enfeksiyonu olmuştu sütüm daha çok sütümle beslemeye çalıştım günde bir kere tek verdim ondan sonra baktım ki sütüm yok dedim mamayı yine fazla vereyim ama şu an mamayı zorla içiyor içmek istemiyor doğduğundan beri aptamil veriyorum ve hala aptamil sütüm resmen yok denilecek şekilde çok azaldı mama da içmiyor ne vermem lazım dört ay kaşık mamaları var onu mama gibi yapıp içirirsem olur mu acaba
Oohhh maşallahBabası oğlanı göğsüne yatırmış kendi de sırt üstü yatıp sağa sola sallanmış ve iki dakikada uyumuş çocuk ben şokgece saatlerce uğraşıyorum adam hiç çaba göstermeden uyutmuş
Canım emzirdikten sonra kucağa aldığınızda mı kusuyor yatar pozisyonda mı kusuyor?Kusmalarından yoruldum usandım artık emiyor emdiğini tüm geri kusuyor normal emzirsem de sağıp da versem Mama da versem fark etmiyor artık çok sıkıldım ya
Kesinlikle öyle ve hiç bitmeyecek bir süreç, her dönemin ayrı derdi var ama insan herşey yolunda gitse de keyifle baksam, büyütsem diye düşünmeden edemiyorBazen hepimizde olan bir duygu kimisi uykusuzluktan kimisi ağlamasından kimisi meme reddinden … her annenin bir sıkıntısı var
Valla canım biz de öyleyiz. Sevgililik ve evlilik boyu hiç birbirimize etmediğimiz lafları ettik bu dönemde. Yatağa küs girmezdik şimdi sakince uyuduğumuzda oh diyorum, yani cidden bu stresi yönetmek çok zor. Evet sebebini bilmek en azından onu yapmamanızı sağlayacak ama böyle belirsiz olunca insan ne yapacağını bilemiyor, haklısınArtık eşimle de çok kavga etmeye başladık o da çok moralimi bozuyor çocuk kustukça sürekli birbirimizi suçluyor gibi konuşuyoruz ikimiz de bunaldık. En azından neden kustuğunu bilsek içimiz rahat edecek sebebi de belli olmayınca çok kötü oluyor
Canım o kadar ağlıyorsa başka yöntemlerle ilerde tekrar dene istersen, bilemedim ki. Benim bebek bakarken durumum huzurunu ne sağlıyorsa onu yapmak yönünde, çünkü o gülünce, gününden keyif alınca oh diyorum yoksa o ağladıkça karnım kasılıyor kasılıyor, stresten midem küçücük kalıyor ne yapacağımı bilemiyorum, ona da bi faydam olmuyor haliyle. Sen de o gözle bak bence, kendine göre değerlendir yani,Ben pes etmiyorum ama yani o kadar ağlıyor, gaz yutuyor, mutsuz oluyor ki. Acaba hata mı ediyorum diyorum.
Yok kuzum bizim bi aydır öyle, kendini doğrultuyor. Kucağımızda da ayaklarını çeke çeke oturur duruma getiriyor. Kendi öyle yapıyor ve rahat ediyor. Tabi oturtmuyoruz da kendi yaptığı için engellemiyorum, yarın doktora soracağım ama instagramda Osman Gönülal ve Umur Özdöl’den gördüğüm kadarıyla canlı destekle oturtulabilir kısa sürelerde, bebek sizi yönlendirir diyorlar. Doktora bi danış istersen sen de ama gelişiminde normal görülüyor.Kızlar, benim kızım oturmaya çalışıyor resmen. Uzanırken ellerini tutup kaldırıyormuş gibi yapıyorum sıkıca ellerimi tutup kalkıyor oturma pozisyonuna getiriyor kendini. Yavaşça geri yaptırıyorum. Bir şey olur mu erken değil mi?
Evet bende bebeğin ağlamasına katlanamıyorum. Bir sınıf çocuğa katlanıyorum kendi oğlumun ağlamasına katlanamıyorum.Canım sen sonunda hala yok yazınca bunlar olmadı gibi anlamıştım ben de, oh dedim ne güzel, olmasın. Ama senin de aynıymış
Biz hep golden goat kullanıyorduk, kabızlık yaşayınca doktor Aptamil Prosyneo önerdi onu aldık geçici süreliğine. Ben sıcaklık bakarken deniyorum da golden goat anne sütüne baya yakındı, benziyordu tadı. Ama Aptamil saman gibi, hiç beğenmedim tadını. Çok şükür yavrucum içti ama normalde o da bitirir bunun sonunu kendi bırakıyor. O yüzden mama değişikliği yapabilirsiniz. Hipp Organic, SMA veya Golden Goat deneyin isterseniz, tadını severse içer belki.
Oohhh maşallahHemmen ver babaya gitsin Bi kahve molası hakkın olur valla. Bizde herşey bende, al çocuğu emzir, ee emzirirken uyuyor kucağında uyusun. Uyansın altını al, üstünü giydir, tırnaklarını kes, kulağını temizle. Uyanıkken ben bi tuvalete gidiyorum, bi de iki lokma bişey atıyorum o arada oynatıyor, gerisi bende. Keşke benden ayrı uyusa da ben de verebilsem ona. Dur bunu örnek gösterip bi heveslendireyim
Canım emzirdikten sonra kucağa aldığınızda mı kusuyor yatar pozisyonda mı kusuyor?mademoisella sanki buna çözüm bulmuştu, sen de denemiş miydin? Eğer denedin de olmuyosa kendi doktorundan başka bi doktora daha mı sorsan acaba?
Kesinlikle öyle ve hiç bitmeyecek bir süreç, her dönemin ayrı derdi var ama insan herşey yolunda gitse de keyifle baksam, büyütsem diye düşünmeden edemiyor
Valla canım biz de öyleyiz. Sevgililik ve evlilik boyu hiç birbirimize etmediğimiz lafları ettik bu dönemde. Yatağa küs girmezdik şimdi sakince uyuduğumuzda oh diyorum, yani cidden bu stresi yönetmek çok zor. Evet sebebini bilmek en azından onu yapmamanızı sağlayacak ama böyle belirsiz olunca insan ne yapacağını bilemiyor, haklısın
Canım o kadar ağlıyorsa başka yöntemlerle ilerde tekrar dene istersen, bilemedim ki. Benim bebek bakarken durumum huzurunu ne sağlıyorsa onu yapmak yönünde, çünkü o gülünce, gününden keyif alınca oh diyorum yoksa o ağladıkça karnım kasılıyor kasılıyor, stresten midem küçücük kalıyor ne yapacağımı bilemiyorum, ona da bi faydam olmuyor haliyle. Sen de o gözle bak bence, kendine göre değerlendir yani,
bizimki de dik durduğu anda ayaklarını basıyor, kucağa gelince de oturmaya çalışıyor ama erken mi bilmiyorum. annem erken diyor, sakın ayaklarını bastırtma, oturtma filan diyor geriliyorum. çocuk hazır gibi sanki. 10 ocakta randevumuz var, doktora soracağım. prematüre olduğu için bebeğin gelişim sürecini kestirmekte zorlanıyorum ben. doğması gereken tarihe göre takip et diyor doktorlar ama bazı şeyleri söylenenden daha geç, bazılarını da daha erken yapıyor gibi. kronolojik tam 5 aylık, düzeltilmiş 3 ay 20 günlük oldu bebiş.Kızlar, benim kızım oturmaya çalışıyor resmen. Uzanırken ellerini tutup kaldırıyormuş gibi yapıyorum sıkıca ellerimi tutup kalkıyor oturma pozisyonuna getiriyor kendini. Yavaşça geri yaptırıyorum. Bir şey olur mu erken değil mi?
Kızlar, benim kızım oturmaya çalışıyor resmen. Uzanırken ellerini tutup kaldırıyormuş gibi yapıyorum sıkıca ellerimi tutup kalkıyor oturma pozisyonuna getiriyor kendini. Yavaşça geri yaptırıyorum. Bir şey olur mu erken değil mi?
Kızlar benimki de 2 aylıktan beri hep oturmak istedi başta kaldırmadım sonra Osman hocanın videosunu gördüm 3 ayda oturabilir diye uzun süreli değil ama altını alınca ya da yeni uyanınca ellerini tutuyordum kendi kalkıyordu ve aşırı mutlu oluyordu oturunca bir de hemen ağızdan bağırsaktan gaz atıyor sanırım mide şekli normal olduğu için. Bu hafta kontrole gittiğimde doktora söyledim evet çok istekli iyi yapmışsın artık destekli oturtabilirsin dedi. Kafa kontrolü tam değil sadece onu da tamamlasın ek gıdaya geçireceğim belki 5.ayda geçer dedibizimki de dik durduğu anda ayaklarını basıyor, kucağa gelince de oturmaya çalışıyor ama erken mi bilmiyorum. annem erken diyor, sakın ayaklarını bastırtma, oturtma filan diyor geriliyorum. çocuk hazır gibi sanki. 10 ocakta randevumuz var, doktora soracağım. prematüre olduğu için bebeğin gelişim sürecini kestirmekte zorlanıyorum ben. doğması gereken tarihe göre takip et diyor doktorlar ama bazı şeyleri söylenenden daha geç, bazılarını da daha erken yapıyor gibi. kronolojik tam 5 aylık, düzeltilmiş 3 ay 20 günlük oldu bebiş.
Çok hareketli benim kızım bi de evet belki ondandır yani umarım ondandırBenim bebişin de kilo alımı yavaşladı canım. Artık daha hareketliler ve boyları uzuyor. Bizim doktora sordum ne kadar kilo alması lazım diye 400-800 gr yeterli dedi.
Benimki düzeldi 2 gün sonra ama yine kıvamı biraz koyu her zamankine göreEvet. Benim kızım aşı günü hiç kaka yapmadı. Ertesi gün yaptı.
Kucağa alınca da kusuyor almayıp yarım saat tutun dediler öyle yapınca da kusuyor bazen emmesinin üzerinden bir saat geçiyor yine kusuyor sadece gece kusmuyor. Bursa'da gitmediğim doktor kalmadı desem yeridir hem özel hem devlet hastaneleri hepsini denedim bir kez idrar yolu enfeksiyonu buldular bu yüzden kusuyordur dediler tedavi oldu bir iki gün kusmadı sonra tekrar kusmaya başladı acaba tekrarladı mı diye yine tahlil verdik temiz çıktı ondan da değil yani. Reflü ilacı verdiler onu da kusuyor.Canım emzirdikten sonra kucağa aldığınızda mı kusuyor yatar pozisyonda mı kusuyor?mademoisella sanki buna çözüm bulmuştu, sen de denemiş miydin? Eğer denedin de olmuyosa kendi doktorundan başka bi doktora daha mı sorsan acaba?
Allah Allah reflü ilacının da işe yaramaması ilginç. Gaz sorunu tetikliyordur belki, 4.ayla bitiyor gaz ve kusma diyorlar ya belki kendiliğinden geçer. Çünkü enfeksiyon ya da benzer bi durum olsa kısa süreli olur. Sürekli devam ediyorsa yapısal mı acaba? Hiç bilemedim canım. Kilo alımı, gelişimi vs. iyi ama dimi?Kucağa alınca da kusuyor almayıp yarım saat tutun dediler öyle yapınca da kusuyor bazen emmesinin üzerinden bir saat geçiyor yine kusuyor sadece gece kusmuyor. Bursa'da gitmediğim doktor kalmadı desem yeridir hem özel hem devlet hastaneleri hepsini denedim bir kez idrar yolu enfeksiyonu buldular bu yüzden kusuyordur dediler tedavi oldu bir iki gün kusmadı sonra tekrar kusmaya başladı acaba tekrarladı mı diye yine tahlil verdik temiz çıktı ondan da değil yani. Reflü ilacı verdiler onu da kusuyor.
Ben odadan hiç çıkarmıyorum beşiğin cebinde bezi pamuğu var hemen ordan alıp değiştiriyorum odadan çıkınca uykusu açılabilir diyeKızlar bebişlerin gece bezini alırken aynı odada mı alıyorsunuz? Ben taşımıyorum bizim odamıza bezini, pamuğunu vs. kendi odasında alt açma yerinde alıyorum ama uyarmamaya çalışsam da uykusu açılıyor gece alınca, ama pişik başlangıcı var almazsam da geçmiyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Bizim doktor oturtuyor yaKızlar, benim kızım oturmaya çalışıyor resmen. Uzanırken ellerini tutup kaldırıyormuş gibi yapıyorum sıkıca ellerimi tutup kalkıyor oturma pozisyonuna getiriyor kendini. Yavaşça geri yaptırıyorum. Bir şey olur mu erken değil mi?
Uykuya doncegini anlasın die ben uyudugu odada alıyorumKızlar bebişlerin gece bezini alırken aynı odada mı alıyorsunuz? Ben taşımıyorum bizim odamıza bezini, pamuğunu vs. kendi odasında alt açma yerinde alıyorum ama uyarmamaya çalışsam da uykusu açılıyor gece alınca, ama pişik başlangıcı var almazsam da geçmiyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Bizim yatakta alıyorum hep gece gündüzKızlar bebişlerin gece bezini alırken aynı odada mı alıyorsunuz? Ben taşımıyorum bizim odamıza bezini, pamuğunu vs. kendi odasında alt açma yerinde alıyorum ama uyarmamaya çalışsam da uykusu açılıyor gece alınca, ama pişik başlangıcı var almazsam da geçmiyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Ben de öyle yatakta aliyorum. Bizim ki fıskırttıgi için sürekli nevresim değiştiriyoruzBizim yatakta alıyorum hep gece gündüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?