2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Bugün çok bulantım var su içsem midem bulanıyor yemek yemezsem sorun olmuyor ama 2 lokma yesem midemde durmuyor. Ve ilk defa aşerdim bugün 7+4 haftada normal mi
7. Haftadan itibaren bulantılarin artacağını duymuştum canm tabi bünye meselesi, benimde baharatlı bsey yesem reflum aziyor bu kadar olmazdı eskiden daha 5. Haftadayim

İyi akşamlar arkadaşlar, ben çok fena grip oldum hemde aniden nasıl oldu anlamadım ilaç kullanmayacagiz değil mi ne yapsam yarın gitmeyi de düşünüyorum sabaha iyi olmazsam
Ben de grip oldum öksürükte var malesef mantar enfeksiyonda artmış gebelik öncesi tedavi görmeme rağmen. Doktorum öksürük için şurup verdi sabah akşam enfeksiyon için de suya karıştırılarak içilen şase verdi. Doktorunuza sormadan asla ilaç kullanmayın krem bile sürmeyin derim.

Tesekkur ederim canim. Istifra etmenin bebege bir zarari olur mu sonucta o sırada karın kasilıyor ya korkuyorum
Zararı olmaz merak etme canm ama sıvı kaybetmek iyi değil çok fazla kusuyorsan bişey yiyip icemiyorsan acile gidip serum bağlamami söylemişti hemsirem.yazik günah sanada sağlık ocağında bile yazdirabilirsin bn acilde yazdırıp kullanmaya başladım doktorada söyledim beşinci haftadan beri kullanıyorum diye iyi yapmışsın dedi

Şöyle ki son adet tarihine göre bir aylık periyot baz alınırsa 15. Günde yumurtaların çatladığı düşünülür. Ama bu her kadında aynı değildir ortalama bir tahmindir. Ayrıca her kadın da her ay farklı zamanda çatlama yapabilir. Doktorlar son adet tarihini baz alarak ortalama değer olan 15 güne göre kontrol sağlıyorlar çünkü ellerinde henüz net bir veri olmuyor. Ama 4 5 6 haftalarda kese boyu bebek boyu kalp atışı gibi faktörler döllenme zamanını daha net bir şekilde elde edilmesini sağlıyor. O noktada doktor da diyor ki standart değerlere göre geç döllenme olmuş. Yani sağlıksız hiç bir şey yok sadece yumurtanın geç çatlaması söz konusu. Bebeğin daha yavaş geliştiği veya sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor. Yumurta ve ya sperm sağlıksız olmasaydı döllenme olmazdı zaten. Çok fazla görüyorum çok korkulabiliyor o yüzden anlaşılır bir şekilde anlatmak istedim. Vücudumuz sandığımızdan daha fazla iş yapıyor aslında ve sandığımızdan çok daha seçici☺ hayırlısıyla her isteyene nasip olsun hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alalım

Çok güzel açıklamışsınız benim yumurtlamam da temmuzdan beri 14. değil 17. günler oluyor mesela o yüzden 28 değil 32 günde bir adet oluyordum. Bugün doktor kalp atışını dinlerken keseyi değil de bebeği ölçtüğünde 7+2 değil de 6+5 olduğunu söyledi aslında. Sizin gibi açıkladı. Tabii bebek büyüdüğünde yine değişebileceğini söyledi. 7 güne kadar sat ile ultrason arasında fark olması normal dedi

Kizlar merhaba insallah bende ekim annesi olacagim suan 6+4 tteyim tup bebek yontemiyle ikiz hamileyim cumartesi ikisininde kalp atisini gorduk insallah hepimizin hamileligi saglikla ilerler hepimiz evlatlarimizi saglikla kucagimiza aliriz. Pazar gecesi toprak renginde acik kahve lekenlenmem oldu birkac saat icinde gecti.
Aranizda boyle bir durum yasayan var mi?

Amin çok güzel ifade etmişsiniz teşekkür ederim

merhaba kızlar. doğum günümde hamile olduğumu öğrendim:) ilk kan tesim 169 çıktı. daha çok yeni. bugün tekrar test yaptıracağım. aklım çıkıyor değer düşük çıkacak, 2 hafta sonra kalp atışlarını duyamayacağım diye.
hayırlısıyla her şey düzgün giderse ekim sonu gibi oluyor benim:)

Güzel düşünelim güzel şeyler bizi bulsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…