- 21 Nisan 2019
- 5.284
- 8.257
- 198
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #15.921
Benim doktorumda boğmaca olanlısını önerdi 28. Haftada.Hanımlar hazır aşı ile ilgili konuşuyorsunuz ben de bir şey sorayım. Bugün 20+1 oldum. Doktorum sağlık ocağında iki doz tetanoz aşısı olabileceğimi ama asıl önerdiğinin 32. Haftada Adecel Tdap isminde eczaneden satın alınan tetanoz+ difteri+ boğmaca 3’lü aşının tek dozu olduğunu söyledi. Ben de hangisini yaptırsam ikilemde kaldım. Bilgisi olan var mı?
O da mı tek doz yapılıyormuş canım ?Benim doktorumda boğmaca olanlısını önerdi 28. Haftada.
Bilmiyorum ki galiba sadece öyle söylemişti emin değilimO da mı tek doz yapılıyormuş canım ?
Kendi araştırmanızı yapın, içinize yaptırmak mı yaptırmamak mı siniyor bir bakın. Yurtiçinde ve yurtdışında aşı karşıtı hocalar doktorlar kadar aşı olmazsa olmaz diyenler de var. Ben kendimce kendi araştırmamı yapıyorum ve çocuğum için hangisi iyi olacaksa onu yapacağım.Kizlar sorulmuştur daha önce illaki ama takip edemedim bayadır sayfayı. 20.haftaya ulaştık cok şükür tetanoz aşısı icin sağlık ocağı aramaya başladı. Tetanoz aşısıni da şeker yüklemesini de yaptırmak istemiyorum. Tetanoz için duyduklarim özellikle cok korkuttu beni. Aşıyı olduktan sonra kayıp yaşayanlar olmuş açıkça yazasım bile gelmedi durumu o derece içimi daraltiyo soylemek. Tetanoza kadar ultrasonda normal çıkan bebekte aşı sonrası beyinde su birikimi cigerde su birikimi yaşayan olmuş yakin arkadasim da beyinde su birikimi tanısıyla doğuma kadar kafayi yedi amniyosenteze kadar yaptırdı . Bu rahatsızlıkları tetanoz yaptı diyen de var hayır ne alakasi var tetanoz mutlaka yapılması gereken yararli bi aşı diyende var. Saglik ocağı ve doktorum beni aşıya zorlayacak bence . Siz ne yaptınız bu aşı meselesini
Geçen hafta vermiştim kan herseyim normal di inşallah birde bu çıkmaz gerçekten çok fazla ilaç kullanıyorum tiksindim resmen devamlı birşey çıkacak diye korkuyorum bende .Canım bende epeydir var kaşıntı gebelik kolestazi diye bişe var onda genelde avuç içlerinde kaşıntı oluyormus ne olur ne olma diye l sağlık ocağında kan verdim bilirubin karaciğer değerlerine baktılar temiz çok şükür ... Benimde diz eklemi ve dizden aşağısı çok kaşınıyor insaAllah doğuma kadar kasinmam ..seninde bir kan değerlerine baktirman gerek ..
Kızlar kıyafetleri yıkamak için hangi deterjanı alıcaksınız. Deneyimli anneler en çok hangisinden memnunsunuz paylaşabilir misiniz
Benimde aynı şekilde 32. Haftaya kadar fçok donucek dediBenim bebek kafasi göbek altındaydı canım ama yanlamasina duruyor nasıl öyle duruyor anlamadım yani 3 gün önce öyle gözüküyordu usgde
Kesinlikle katiliyorum. Kendi yaptirimiyo sonra burda yayiyo ki baskasi da yaptirmasin. Doktorlarimiz ne diyorsa ona yapmaliyizAy kusura bakmayın sizin özelinizde değil sadece ama bu felaket tellalları riskli gebelik geçiren biri olarak beni bezdirdi artık. Ben 1 ay önce yaptırdım hem perinatolog hem de doktorumun önerisiyle. Çok şükür bebeğim gayet iyi. Bu hafta da ikinci dozu yaptıracağım. Doktorunuz tavsiye etmiyorsa yaptırmayın ama böyle şeylere de inanmayın ve yaymayın lütfen. Bu tarz bilimsel gerçekliği olmayan felaket olasılıklarının gruplarda konuşulması çok rahatsız edici. Faydalı paylaşımlar için buradayız. Allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
Bende uni baby aldımValla ben siveno ve üni baby aldim
Kuzumm ben de senin gibiydim yaptirmayi dusunmuyordum kadin doğum doktorum da karari bana birakinca daha da endiselenmistim. Sonra doktorum en ufak bir eksikte bebege gider direkt riski olur dedi, saglik ocagindaki doktorum da biz yaptirmayi tavsiye ederiz hicbir sorunla karsilasmadik dedi ben yaptirdim ilk dozu. Ilk doz ve 2. Doz arasi 4 hafta gececekmis 2. Dozu da yaptiracagim insallahKizlar sorulmuştur daha önce illaki ama takip edemedim bayadır sayfayı. 20.haftaya ulaştık cok şükür tetanoz aşısı icin sağlık ocağı aramaya başladı. Tetanoz aşısıni da şeker yüklemesini de yaptırmak istemiyorum. Tetanoz için duyduklarim özellikle cok korkuttu beni. Aşıyı olduktan sonra kayıp yaşayanlar olmuş açıkça yazasım bile gelmedi durumu o derece içimi daraltiyo soylemek. Tetanoza kadar ultrasonda normal çıkan bebekte aşı sonrası beyinde su birikimi cigerde su birikimi yaşayan olmuş yakin arkadasim da beyinde su birikimi tanısıyla doğuma kadar kafayi yedi amniyosenteze kadar yaptırdı . Bu rahatsızlıkları tetanoz yaptı diyen de var hayır ne alakasi var tetanoz mutlaka yapılması gereken yararli bi aşı diyende var. Saglik ocağı ve doktorum beni aşıya zorlayacak bence . Siz ne yaptınız bu aşı meselesini
Tam istediğim gibi tüm başlıklar var lazer başlığı olması da artı, aslında 10 ile 8 arasında nerdeyse hiç fark yok gibi 12 de bariz bir fark oluşuyor sanki ben de o yüzden onu tercih edecegim galibaMerhaba, V12 absolute kullanıyorum haznesi biraz küçük ama benim Evimde 80 metrekare olduğu için yetiyor.
Lazerli parke başlığı, halı başlığı, toz alma, koltuk altı aparatı, koltuk yatak vs süpürme aparatı bir de dar olan yerler için ince bir başlığı var.
Genel olarak memnunum baya işimi kolaylaştırıyor ama çekim gücü olarak hepsi hemen hemen aynı diye biliyorum.
Ya doktorum bu konuda çok kötü davrandı bana , doktoruma bunu sormam kadar normal bsey yok ama asistanina söylerken duydum bağırarak bana niye soruyor aşı kartı her şeyi sağlık ocağında zaten falan diye o kdr sinirm bozuldu ki zaten doktorumu tasinacagm için degistirecektim her şey de hayır var bu da son nokta oldu benim iicn.Buarada yaptırdım ben tetanozu ikinciyi de olacağım inşallah.İki doz olayını da sordum sağlık ocağında kısa süre içinde ikinci hamilelik için aşı olacaksa ilkinde zaten iki kere olmuştur o yüzden tek doz yeterki olablr dediEvet neden öyle detaylandirarak dümdüz sordum acaba farketmedim cidden kizlar kusura bakmayın. Hastanede doktor sırası beklerken vs kulak verdigim konuşmalar vs oluyo etrafma sordum yaptiran var yaptirmayan var buraya sorma amacım felaket tellalligi degil tabiki de ayni dönemden geçiyoruz acaba duyan var mi bunları bi gerçekliği var mi niye merak etmiştim cogumuz araştırma donemindeyizdir tetanoz zamani yeni gelmiştir herkesin dusuncesindeydim ksuura bakmayin tekrardan
Ben daha iki gün önce aldım.Bosch ile Arçelik arasında kalmıştım fiyatlar ve özellikle birbirine çok yakındı.Arastirma da yaptm biraz bide kurutma makinesi çamaşır makinesi kadar çok özellikli olması falan gerekmiyor bence o yüzden üzerine çok düşünmeden Arçelik aldım de her ürünlerinden de memnunun.Henuz deneyimlemedim ama diğer arkadaşlardan kullanan varsa ben de öğrenmek isterimArkadaşlar bende kurutma makinesi önerisi isteyeceğim sizden. Kullanıp memnun olanlarınız marka model önerebilir misiniz? Yeni alacağım çok kararsız kaldım. Ütülü teknolojiler buhar değil su veriyor diyorlar filan kafam çok karıştı. Çocuk doğmadan bu kurutma işini halledeyim diyorum yoksa çamaşır olayı çok eziyet olacak gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?