- 19 Temmuz 2023
- 1.833
- 2.575
- 53
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #30.461
Bizimki de 20 günlük, iki haftadır mama takviyesi var. 3 saatte bir gibi bir emzirme süremiz var gündüzleri bazen 2 saat, gece 3 buçuk saat de oluyor arada. Mamayı da günde 4-5 defa 30 cc şeklinde veriyoruz doktor öyle demişti. Normalde günde 5-6 çişli bez varsa ağlamıyor ve huzurluysa doymuş demektir öyle deniyor ama kilo kontrolü önemli. Bizimki duymuyormuş mesela, günde 8-9 bez var oysa ve huzurlu ama doğum kilosu olan 4110’a ulaşamadık halen (yani 10 gün önce ulaşamamıştık yarın kontrol var bakalım)Kızlar doğum yapanlara sorum var bebeğim 9 günlük oldu bebeğinizin beslenme düzeni nasıl? Ben hem anne sütü hem mama takviyesi veriyorum kaç saatte bir besliyosunuz bebeğinizi? Belli bi düzen oluşturabildiniz mi? Önce emziriyorum sonra 30 cc mama veriyorum ama 30 cc doyurmamaya başladı sanki.. Doyup doymadığına emin olamayıp stres oluyorum annelik hem çok güzel hem de bir o kadar zormuş gerçekten
Her emzirmeden sonra neden mama veriyorsunuz Dr mu dedi bende veriyorum ama bakıyorum ki süt kalmamis o zaman mama yapiyorum 14 günlük olduk 60 c c yapıyorum bazen bitiyor bazen yarışı bitmiyor günde iki kez falan sabah uyandığımda gece boyu aç olduğum için veriyorum birde akşam ya da akşam üzeri geneldeKızlar doğum yapanlara sorum var bebeğim 9 günlük oldu bebeğinizin beslenme düzeni nasıl? Ben hem anne sütü hem mama takviyesi veriyorum kaç saatte bir besliyosunuz bebeğinizi? Belli bi düzen oluşturabildiniz mi? Önce emziriyorum sonra 30 cc mama veriyorum ama 30 cc doyurmamaya başladı sanki.. Doyup doymadığına emin olamayıp stres oluyorum annelik hem çok güzel hem de bir o kadar zormuş gerçekten
Evet doktor dedi Sarılık var biraz o düşene kadar mama takviyesi devam dedi zamanla mamayı azaltıp ileride hiç vermezsin dedi bakalımHer emzirmeden sonra neden mama veriyorsunuz Dr mu dedi bende veriyorum ama bakıyorum ki süt kalmamis o zaman mama yapiyorum 14 günlük olduk 60 c c yapıyorum bazen bitiyor bazen yarışı bitmiyor günde iki kez falan sabah uyandığımda gece boyu aç olduğum için veriyorum birde akşam ya da akşam üzeri genelde
Bizimki de 2.500 doğdu 2.550 olmuştu en son dilleri olsalar da konuşsalar keşkeBizimki de 20 günlük, iki haftadır mama takviyesi var. 3 saatte bir gibi bir emzirme süremiz var gündüzleri bazen 2 saat, gece 3 buçuk saat de oluyor arada. Mamayı da günde 4-5 defa 30 cc şeklinde veriyoruz doktor öyle demişti. Normalde günde 5-6 çişli bez varsa ağlamıyor ve huzurluysa doymuş demektir öyle deniyor ama kilo kontrolü önemli. Bizimki duymuyormuş mesela, günde 8-9 bez var oysa ve huzurlu ama doğum kilosu olan 4110’a ulaşamadık halen (yani 10 gün önce ulaşamamıştık yarın kontrol var bakalım)
Geçmiş olsun canım. Sorun olacağını sanmıyorum ama önceden doktorunu arayıp söyle istersen.Kızlar ya yarın sezaryen olacağım ama dün grip oldum bugün de tam düzelemedim. Ayakta atlatıyorum ağır değil ama şansa tam gününden önce hastalık oldu. Başına gelen var mı bunun dezavantajını yaşar mıyım
Ben de yarın olucam ve ben de sinüzit oldmKızlar ya yarın sezaryen olacağım ama dün grip oldum bugün de tam düzelemedim. Ayakta atlatıyorum ağır değil ama şansa tam gününden önce hastalık oldu. Başına gelen var mı bunun dezavantajını yaşar mıyım
erhaba, bende 39+5 oldum, yaşım ileri olduğundan doktorlar suni sancı verip doğumu başlatmak istiyor, salı gününe kadar doğum başlamazsa brnimde rahme balon yerleştiricekler... Açıkcası merak ettim, sende durum nasıl? Balon takıldı mı? ve işe yaradı mı? Allah kolay sağlıklı doğum nasip etsin hepinizeÇok mantıklı valla. Hem ikisi birbiriyle arkadaş olur hemde sen onları okula başlatıp kendi işlerine bakarsın. Benim oğlum 8 yaşında şuan, tek çocuk büyütmek gerçekten çok zor. Ikincide erkek, üçüncü belki kız olur diye şansımı denemek istiyorum. Arayı çok açmadan ikinciyle üçüncüyü peş peşe doğururum cesaret edebilirsem eğer
Aynen öyle bi doğsun bakalım da bebeğin sonrasında Allah büyükBenim yaşımda geçiyor zaten. 34 yaşındayım. Çok erteleme şansım yok. Sezeryan olursa hemen yapmam ama normal olursa çok ara vermeden bir tane daha düşünüyorum. Allah bilir tabi, bunlar benim planlarım
Bir de kötü olma sebebim 3 4 tanesi oturduğumuz yerde ve sürekli gittiğimiz hastanelerdi ama 3 4 senedir farklı bş hastaneye başlamıştım Allahtan her şeyde var bi hayırMerak etmeyin sayıları oldukça az onların ama etkileri büyük. Bu kadar çok kötünün birleşmesi de ayrı bir şaşırtıcı durum. Allah çocuklarımızı korusun gerçekten. Çocuklarımızı neyden kimden koruyacağımızı şaşırdık
Ben mamaya başlamadım hiç aslında midesinin boyutunu düşünürsen endişelenmezsin ilk günler emmiyordu oğlum hatta kiloda almadı ama ben sağım buzluğa attım şimdi alıştı emiyor geri.Pes etmeyip vermeye devam ettim çünkü. Hemşirenin dediği 15 dk emiyorsa 2 saatte 1, yarım saat emiyorsa 3 saatte 1 emzirmen yeterli demişti. Emzirme eğitimi için hemşire gelince böyle dedi bildiklerim ve iletebileceklerim bunlar benimKızlar doğum yapanlara sorum var bebeğim 9 günlük oldu bebeğinizin beslenme düzeni nasıl? Ben hem anne sütü hem mama takviyesi veriyorum kaç saatte bir besliyosunuz bebeğinizi? Belli bi düzen oluşturabildiniz mi? Önce emziriyorum sonra 30 cc mama veriyorum ama 30 cc doyurmamaya başladı sanki.. Doyup doymadığına emin olamayıp stres oluyorum annelik hem çok güzel hem de bir o kadar zormuş gerçekten
O kadar haklısın ki canım. Önce sağlık bakanlığının şu saçma kamu spotu, sonra bu son çıkan haberler şu hassas dönemimizde inanılmaz etkiledi hepimizi. Doğumu özel hastanede yapacağım ama içimde bin bir şüphe. Kadın doğum doktoruma güveniyorum ama yenidoğan hekimini bilmiyorum mesela. Devlet hastanesine Allah göstermesin gitsem aksi bir durum olsa yenidoğan yoğunbakımı yok. Kimlerin eline kaldık çaresizlik çok kötü. Gerçi benim yaşadığım yer küçük bir yer yani böyle bir olay yaşanmaz belki ama insan kendini o ailelerin yerine koymadan da edemiyor. Allah yardımcıları olsun. İnsanlar ne çabalarla çocuk sahibi oluyor. Tedavisi, hamileliği, doğumu hepsi zorlu süreçler.Selam kızlar nasılsınız her şey yolunda mı? Son dönemdeki haberler beni çok çok üzdü benim bebeğim 6-7 saat yoğun bakımda kaldı şu yuttuğu için ben bile kara kara düşünmeye başladım bebeğim orda ne yaptı ne etti diye Allah bu ailelere sabır versin gerçekten düşünmesi bile çok korkunç. Allah yavrularımızı korusunözel hastaneye karşı biraz tereddüt oluştu bende .
Ben sadece emziriyorum sarılık olunca doktor mama takviyesi yap dedi ama ben bol bol emzirdim hep çok şükür sütüm de arttı sarilikta kendi kendine geçti kilo alımı da var hemsiremiz bakmıştı yani size tavsiyem bol bol emzirin üç beş dk olsa bile çünkü bebeğin ağzında ki tükürük bile memeyi uyarıyor mus süt artması içinKızlar doğum yapanlara sorum var bebeğim 9 günlük oldu bebeğinizin beslenme düzeni nasıl? Ben hem anne sütü hem mama takviyesi veriyorum kaç saatte bir besliyosunuz bebeğinizi? Belli bi düzen oluşturabildiniz mi? Önce emziriyorum sonra 30 cc mama veriyorum ama 30 cc doyurmamaya başladı sanki.. Doyup doymadığına emin olamayıp stres oluyorum annelik hem çok güzel hem de bir o kadar zormuş gerçekten
Evet sütüm az demeyin emzirdikçe artıyor ciddenBen sadece emziriyorum sarılık olunca doktor mama takviyesi yap dedi ama ben bol bol emzirdim hep çok şükür sütüm de arttı sarilikta kendi kendine geçti kilo alımı da var hemsiremiz bakmıştı yani size tavsiyem bol bol emzirin üç beş dk olsa bile çünkü bebeğin ağzında ki tükürük bile memeyi uyarıyor mus süt artması için
Canim ben de kadın dogumcuma güveniyorum ancak yoğun bakıma aldı götürdüler ne zaman gelecek diyoruz söylemediler hemşirelere bir sorun diyoruz yasak diyolar öyle odada kös kös bekliyorsun aklımdan şunlar geçiyor çocuğum yeni doğdu aç acaba karnını doyurdular mı canı yanıyor mu ne zaman gelecek vs bizzat ben yaşadım o gelene kadar uyuyamadım gece 2de gelince o sezeryanlı halimle kalkıp bebeğim kucağımda odayı turladım o mutluluk bana iyi geldi. Ben bı kaç saatte bunları yaşadım Allah o ailelere sabır versin .O kadar haklısın ki canım. Önce sağlık bakanlığının şu saçma kamu spotu, sonra bu son çıkan haberler şu hassas dönemimizde inanılmaz etkiledi hepimizi. Doğumu özel hastanede yapacağım ama içimde bin bir şüphe. Kadın doğum doktoruma güveniyorum ama yenidoğan hekimini bilmiyorum mesela. Devlet hastanesine Allah göstermesin gitsem aksi bir durum olsa yenidoğan yoğunbakımı yok. Kimlerin eline kaldık çaresizlik çok kötü. Gerçi benim yaşadığım yer küçük bir yer yani böyle bir olay yaşanmaz belki ama insan kendini o ailelerin yerine koymadan da edemiyor. Allah yardımcıları olsun. İnsanlar ne çabalarla çocuk sahibi oluyor. Tedavisi, hamileliği, doğumu hepsi zorlu süreçler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?