Merhabalar tatlışlar, ben de şu spinal ve hiç birşeysiz normal doğum için yaşadıklarımı anlatmak istedim belki biriniz için fikir olur. Benim ilk hamilelpimde23.haftamda 1cm açılma olmuştu o zaman serklaj ameliyatına girmek zorunda kaldım o ameliyatta spinal ile bel altım uyuşturuldu, iğneyi yaparken bence yapn kişinin ve senin pozisyonun çok önemli. Ben çok az bir acıyla geçirdim uyuşturma sürecini, baş ağrım felan da olmadı sonrasında ama kızkardeşim spinalde çok zorlandı iğne girerken sıkıntı olmuş hatta ona belin ile ilgili bir problemin varmış demiş. Gelelim ilk hiç bişeysiz doğumuma
zaten ben serklaj olmuştum 37.hafta da dikişimi aldı doktorum sonra da 1 hafta zaman veriyorum sana doğum için dedi
gerçekten dediği gibi oldu 1 haftanın sonunda benim azcık suyum sızdı doktora yazdım gel dedi gittim suyun var eve git güzelce duşunu al kasılmalarınj karşıla hurma ye merdiven in çık dedi sancılar 5 dk da 1 olunca gel dedi. Yaklaşık 4 saat sonra benim sancılar 2-3 dk da bir gelmeye başladı 2 ye doğru yatışım yapıldı 4 gibi kızım kucağımdaydı. Bana doktor ağrı eşiğin yüksek epidural bence yaptırmayalım kasılmalarını güzel karşılayıp ıkınmam daha rahat olur dedi ben de o yüzden gazq geldim istemedim. Ama 8cm olunca açılmam dedim çağır kimi çağırıyorsan yapsın epidurali ama o zaman da ebe geç kaldık dayan çok az kaldı dedi gerçekten de sonrası çok kolay bir şekilde sonuçlandı.