- 28 Mart 2024
- 119
- 317
- 41
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #24.261
2 kere epiduralli normal doğum yaptım. İlkinde önce suyum gelmişti, o sebeple suni sancı vermişlerdi. Belirli bir açıklıktan sonra epidurali yapmışlardı. Birkaç saat sancıdan sonra(epiduralle çok ağrı olmuyor), doğuma almışlardı, yarım saat kadar sürmüştü doğum. Çok susadığımı hatırlıyorum nedense. Kasılma geldiğinde ıkınıyorsunuz(afedersiniz tıpkı büyük tuvaletinizi yapar gibi). Bu kısımlar biraz daha zordu ama gözünüzü korkutacak düzeyde değil. Doğuma gittiğimde önce lavman yaptılar, bunu da söyleyeyim.Daha önce normal doğum yapmış anneler nasıldı paylaşır mısınız ? Bugün de bunu düşünmekten uyuyamıyorum
İkinci doğumum sancıyla başladı. Enteresan bir şekilde sancılarım Nst'de çıkmadı ama açıklık vardı, doğuma gittim. İkinci doğumum daha kolay oldu, daha kısa sürdü ilkine göre.
İki doğumumda da doğumdan sonra biraz midem bulandı. Bu olabiliyormuş(epiduralden herhalde).
Doğumdan sonra imkanınız olduğunca dinlenin. 2-3 gün içerisinde hareket serbestinizi neredeyse geri kazanıyorsunuz ama yine de vücudun toparlanması için olabildiğince dinlenmeniz önemli.
Merak ettiğiniz spesifik bir şey varsa sorun lütfen.