• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Dede mama baba diyor ama bilinçsizce babildama döneminde olduğu için :) ama alkış, gel gel yapıyor. Bir de gel oğlum gidelim falan diyince hemen ellerini açıyor kucağıma alayım diye yada su ister misin diyince ağzını açıyor 🥹 çok mutlu oluyorum böyle basit şekilde de olsa anlasabilince:)
Kesinlikle yaa artık anlayabilmeleri müthiş hemde bu kadar kısa sürede. Saklambaç oynuyoruz bizde top atıyoruz birbirimize 🥲

Kızlar bebelerinizde ufaktan anne baba diyen gel işareti bay bay işareti yapan veya istediğini parmakla gösteren var mı? Dün doktor artık yavaştan bunları yapmaya başlar dedi. Ben sürekli tekrar ediyorum bolca konuşuyorum da karşıdan bi çaba yok suratıma sırıtıyo o kadar 😀 birde ayrılık kaygısına adım attık. Hani diyoduk ya doğum sancısı gelirde anlamazsam diye ama geldiğinde anlamamak mümkün değilmiş. Heh! Dejavu yaşattı. Acaba bu ayrılık kaygısı mı demeye ne hacet üstünden geçiyomuş insanın 🤣
Bizimkide arada dede baba falan diyor emekleyince gel gel diyorum bana dogru gelip kaldiriyor kendini
Beyfendi cok sinirli oda oda gezmek istiyor kapi kapaninca kriz geciyor resmen😂

Kızlar park yatak önerisi lazım ama basic bir şey arıyorum. Malum artık ara kata ihtiyacımız yok. Çok sağlam bir şey lazım benim kız beşiği kıracak 😂

Salyalar sümüklrr hırıltılar veee öksürüklerle merhaba 😔 bugün acile gittik doktor agumentin bid yazmış bide ventolin. Ben de hastayım bana antibiyotik yazmış ama iki etken madde de süte geçiyor yazıyor prospektüste o yüzden sığındım bal sarımsağa🥴 Agumentin toz sulandırıp şurup yapılandan, 1 çay kaşığı dedi dr, var mı daha önce yaşayan kullanan, ilaç sevmiyorum ama sevmiyorum diye bebişi heba etmekten korkuyorum akciğerler hassas konu malum 😞
Geçmiş olsun cnm gerektiğinde antibiyotik kullanmak şart ama acil doktoru değilde acaba çocuk doktoruna mı götürseydin

Herkese merhabaaaa gün içinde hiç bisey yapmıyorum gibi çokta şey yapmışım gibi hissediyorum 😀 buralara bakmaya pek vaktim olmadı. Hasta olan bebişlere çok geçmiş olsun 🙏🏻
Benim bebiș şuan 7.5 aylık, ek gıdayı blw şeklinde verirsem kabul ediyor diğer türlü pure ya da çorba yemiyor, bunu keşfettiğimden beri çok rahatım, hiç tadım yapmıyor diye baya üzülüyordum. Çocuk kendi yemek istiyormuş, kaşığı istemiyor 😀
Ve son olarak benim bebis hala desteksiz oturmuyor, her gelişim farklı evet ama 7.ayda bekleriz demişti doktoru. Sizinde bu dönemlerde desteksiz oturamayan bebekleriniz var mı? Emekleme çalışmaları yapıyor ama onuda tamamlayamadik hala 😀 geri geri gidiyor

caanım sabah kızıma avakado verdim ama bu kadar yedi bunu da hepsini yemedi zeytinyağlayıp vermiştim, yumurta sarısını verecektim ama avakadoyu ittirdiği için bir süre sonra vermedim şimdi onu arada vermeye çalışayım mı yoksa mesela şimdi uykudan uyanınca neler verebilirim biraz ek gıdada bocalıyorum da kolay ne yapabilirim hızlıca
Ben kendimize yaptığım her yemeği salçasız tuzsuz ona da yapıyorum. Geçen enginar yaptım bize mesela. Ona da çeyreğini yaptım ayrı tencerede. Ezerek yedirdim.
Yoğurtlu çorbalar besleyici oluyor. Bulgur katıyorum ve terbiyesinde yumurta kullanıyorum mutlaka daha da besleyici olsun diye. Suyunu az katıyorum ki midesi su ile dolmasın. Kıvamı püre gibi oluyor çorbanın. Yine bebek tarhanası yapıyorum içine azıcık tuzsuz tereyağı az kıyma katıyorum.
Yarın kereviz yemeği yapacağım mesela zeytinyağlı kızıma da yapacağım.
2 öpün veriyorum sabah ve akşam. Eğer istemezse atlıyorum öğünü. 9. Aya dek sıkıntı yok. Zorlamıyorum. Sabah genelde mutlaka yumurta yediriyorum. Ben 3 gün tadım kuralıyla beyazı da denedim bütün pişiriyorum. Yoğurtlu yumurta ve tarhanalı yumurtayı seviyor.
Yoğurtlu olan haşanlmıl yumurtanın yoğurtla karıştırılması.
Tarhanalı ise az suda az tarhanayı pişirip üstüne çırpılmış yumurta ekliyorum.
Arada muhallebi vs vermiyorum. Bşr yetişkin gibi yumurtalı kahvaltı ve normal bir akşam yemeği oluyor.

Herkese merhabaaaa gün içinde hiç bisey yapmıyorum gibi çokta şey yapmışım gibi hissediyorum 😀 buralara bakmaya pek vaktim olmadı. Hasta olan bebişlere çok geçmiş olsun 🙏🏻
Benim bebiș şuan 7.5 aylık, ek gıdayı blw şeklinde verirsem kabul ediyor diğer türlü pure ya da çorba yemiyor, bunu keşfettiğimden beri çok rahatım, hiç tadım yapmıyor diye baya üzülüyordum. Çocuk kendi yemek istiyormuş, kaşığı istemiyor 😀
Ve son olarak benim bebis hala desteksiz oturmuyor, her gelişim farklı evet ama 7.ayda bekleriz demişti doktoru. Sizinde bu dönemlerde desteksiz oturamayan bebekleriniz var mı? Emekleme çalışmaları yapıyor ama onuda tamamlayamadik hala 😀 geri geri gidiyor
Evet bşzşmde oturamıyor. Daha yeni doktora gittik normal dedi. 8. Aya dek olur dedi

Kizlar bu neden olur sizce? Pişik gibi kokmuyor ve kızımda bi acı belirtisi yok ağlamıyor huzursuz değil yani. Daha önce böyle bir şey gören oldu mu?

IMG_8387.jpeg

Kizlar bu neden olur sizce? Pişik gibi kokmuyor ve kızımda bi acı belirtisi yok ağlamıyor huzursuz değil yani. Daha önce böyle bir şey gören oldu mu?

Eki Görüntüle 3394939
Tek bölgede olduğu için oraya yediği bişey geldi sonrada kat yeri olduğu için tahriş mi etti diye düşündüm ama bayada kötü duruyor rengi koyu fotodan mı yara gibi görünüyor pişik değilde

Kızlar gece gece çok saçma bir olay başımıza geldi. Oğlumun altını değiştiriyordum tabii kavga kiyamet ağlıyordu. Aglarken cisini yaptı bir miktarda ağzına girdi :((( ne yapılır bilemiyorum çok canim sıkıldı

Kızlar benim kuzumun daha dün hiç dişi yoktu damakta belirti dahi yoktu hergün bakıyordum bugün 4 tane dişi aynı anda göründü ya neye uğradığımızı şaşırdık😃
Teker teker gelin ulaeyyynnn🤣
Haha ay darısı bize
Hayırlı uğurlu olsun artık yemelere başlar inşallah

Kızlar hiç bahsi geçmemiş 8.ay atağı yaşayan yok mu buralarda, biz çok kötüyüz neden böyle oldu sadece benim bebişime mi uğradı bu

Kızlar gece gece çok saçma bir olay başımıza geldi. Oğlumun altını değiştiriyordum tabii kavga kiyamet ağlıyordu. Aglarken cisini yaptı bir miktarda ağzına girdi :KK43:(( ne yapılır bilemiyorum çok canim sıkıldı
Bişy olmaz ya elini yüzünü yıka afiyet olsun ne olacak 😅

Eki Görüntüle 3394939
Geçmiş olsun bence hızlı bir şekilde dermatolog ya da çocuk alerji doktoru görsün
Bir şey ısırmış ya da sokmuş da olabilir ama hemanijom da olabilir. Doğumda benm çocuklarda vardı hep. Büyüdükçe geçiyor. Ara bölgede olduğundan belki doğumda vardı ama siz farketmediz, gittikçe de büyümüş olabilir.
Büyüdükçe büyürse geçmezse sönmezse doktorların görmesi gerekiyor damarlarla alakalı bir durum. Geç kalmadan hemen doktora gidin bayağı büyük

Back