• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Bir de kizim ek gidada cok bir sey istemiyor bugun ilikli et suyuna patates ve havuc yaptim icmedi :KK43:( tarhanayi da icmedi dun nasil bir corba yapmaliyim ki en az 150 ml icsin onerisi olan var mi ? Acaba tuzsuz diye mi icmiyor ? Azcik atiyor musunuz yasakta olsa yoksa iciyorlar mi tizsuz da olsa???
Ben koyuyorum azıcık baharat çünkü mama gibi yapınca hiç yemiyor. Mesela bugün mantı yiyorduk biz sarımsaklı baharatlı yoğurdundan verdim yiycek mi diye bayıla bayıla yedi normalde yoğurdu bir kaç kaşık alıp bırakıyordu 😁

Bir de kizim ek gidada cok bir sey istemiyor bugun ilikli et suyuna patates ve havuc yaptim icmedi :KK43:( tarhanayi da icmedi dun nasil bir corba yapmaliyim ki en az 150 ml icsin onerisi olan var mi ? Acaba tuzsuz diye mi icmiyor ? Azcik atiyor musunuz yasakta olsa yoksa iciyorlar mi tizsuz da olsa???
Biz blw yapıyoruz sıvı hiçbir şey tüketmiyor tamamen katı + yoğurt falan hani. Su anne sütü sıvı alımı. Gayet yeterli çişli ve kakalı bezi. Çorba vermek zorunda değilsin yani. Haşladığın sebzelerin suyunuda kullandığın sürece vitamin değeri kaybetmezsin katıda versen olur pütürlüde. Ve diş zamanı yemiyorlar bambam 2 gündür azıcık muz kemiriyo bir ince dilim bile yemiyodur🤷🏻 ama gayet normal bişey korkma bence ve tuz verme böbrekleri süzemeyebilir henüz riske atma. şöyle düşün birde daha önce tatmadığı bişeyi bu tuzsuz veya başka bişeysiz diye yememezlik edemez. Varlığından haberi yok çünkü 🤗

9. Aya dek yememesi herhangi bir sorun teşkil etmez. En az 150 ml olmak zorunda değil. Tuz asla katma. Yememesi azıcık bile olsa tuz katılmış bir şey yemekten daha iyi.
Benim kızımda 6. Ayda tüm besinler reddetti resmen tadım bile yapamadım. Şimdi 7. Ayın ilk haftası bitti. Yine bugüne dek hiçbir şeyi kabul etmedi. Her gün teklif ettim istemediyse bıraktım. Son 2 gündür yemeye başladı yavaş yavaş. Onlar tuzlu yemeği bilmiyor ki tuzsuz diye lezzetsiz gelsin ve yememezlik yapsınlar. Sadece henüz alışkın olmadıkları bir şey. Yavaş yavaş alışacaklar. Daha çok zaman var önümüzde. Strese gerek yok.

Bugün doktor kontrolümüz vardı tuzu sordum net hayır dedi. Baharatları ufak ufak kullanabiliriz ama tuza big no 👌🏻

benim bebeğim de 7.5 aylık oldu. hiç bişey yemiyor, yani denemiyor da direk kafa çeviriyor. ama doktor emzirdiğim için çok önemsemedi. keşke bişeyler yese gene de :(

Kızlar bebelerinizde ufaktan anne baba diyen gel işareti bay bay işareti yapan veya istediğini parmakla gösteren var mı? Dün doktor artık yavaştan bunları yapmaya başlar dedi. Ben sürekli tekrar ediyorum bolca konuşuyorum da karşıdan bi çaba yok suratıma sırıtıyo o kadar 😀 birde ayrılık kaygısına adım attık. Hani diyoduk ya doğum sancısı gelirde anlamazsam diye ama geldiğinde anlamamak mümkün değilmiş. Heh! Dejavu yaşattı. Acaba bu ayrılık kaygısı mı demeye ne hacet üstünden geçiyomuş insanın 🤣

Kızlar bebelerinizde ufaktan anne baba diyen gel işareti bay bay işareti yapan veya istediğini parmakla gösteren var mı? Dün doktor artık yavaştan bunları yapmaya başlar dedi. Ben sürekli tekrar ediyorum bolca konuşuyorum da karşıdan bi çaba yok suratıma sırıtıyo o kadar 😀 birde ayrılık kaygısına adım attık. Hani diyoduk ya doğum sancısı gelirde anlamazsam diye ama geldiğinde anlamamak mümkün değilmiş. Heh! Dejavu yaşattı. Acaba bu ayrılık kaygısı mı demeye ne hacet üstünden geçiyomuş insanın 🤣
benim kızım 4.5 aylıktan beri anne diyor 6 aydan sonra anneanne demeye başladı, böyle çoooook nadir mama ve baba diyor ama ne kadar istemli diyor emin değilim . ama bay bay filan onları hiç yapmıyor. ama mesela çok sevdiği birisi evden gidince kapı kapanır kapanmaz ağlıyor

caanım sabah kızıma avakado verdim ama bu kadar yedi bunu da hepsini yemedi zeytinyağlayıp vermiştim, yumurta sarısını verecektim ama avakadoyu ittirdiği için bir süre sonra vermedim şimdi onu arada vermeye çalışayım mı yoksa mesela şimdi uykudan uyanınca neler verebilirim biraz ek gıdada bocalıyorum da kolay ne yapabilirim hızlıca

Eklentiler

• 8BBB89CF-687D-4D9E-9D8B-41E36106082B.jpeg
    8BBB89CF-687D-4D9E-9D8B-41E36106082B.jpeg
    69,4 KB · Görüntüleme: 42
caanım sabah kızıma avakado verdim ama bu kadar yedi bunu da hepsini yemedi zeytinyağlayıp vermiştim, yumurta sarısını verecektim ama avakadoyu ittirdiği için bir süre sonra vermedim şimdi onu arada vermeye çalışayım mı yoksa mesela şimdi uykudan uyanınca neler verebilirim biraz ek gıdada bocalıyorum da kolay ne yapabilirim hızlıca
Yarım muz
Bir kaşık (su veya yoğurt)
1 kaşık (göz kararı eklersin) un (tam buğday olur yulaf olur pirinç unu olur farketmez)
Yumurta sarısı
Birazcık kabartma tozu veya karbonat (bence koyulmasa da olur)
Çırp çırp çırp yanmaz tavada hemen üç beş yumuşacık pankek oluyor.
Bunu kahvaltıda da verebilirsin öğlen de. Ver eline öğüre öğüre yesin. Yediği kar yemediği kargalara güvercinlere yem oluyor.
Benim kız bir ince dilim de limon hüpletiyo:)

2 yemek kaşığı ev yoğurdu
1 yumurta (ben çorba yaparken artık yumurtanın tamamını kullanıyorum)
Bir yemek kaşığı pirinç unu
Çırp çırp çırp
Önceden haşlamış olduğun tel şehriye veya pirinçlerle karıştır
Mis gibi yoğurt corbası
İstersen az zyağı ve nane eklersin
Naneler olduğu gibi beze çıkıyo 😃

Benim kız asssla löps löps yemiyo. Üç dört tane çay kaşığı yiyip bırakıyor hem de çok açken veriyorum 😀 sonra eline ekmek içi tutuşuyorum (çünkü ağlıyo görünce, ver diyo) biraz da onu kemiriyor

En sonunda akşama doğru yine muz filan veriyorum meyve filesinde severek yiyor parmak kadar muz parçasını

Akşam yemeğinde geçen gün brokoli haşlamıştım bir kaç dal ona da verdim kemirdi sevdi

Fikir olun diye paylaştım. Öyle ahım şahım yemiyor ne giderse kar olarak bakıyorum ama yapmadığım günler de oluyor. Öğün atladığımız da oluyor. 1 yaşına kadar ana yemek anne sütü ya da mamadır.

Yok ya bi baba diyo bi abba diyo sonra cıbırca bişeyler geveleyip tükürüyor
Gel gel
Bir bir
Alkış alkış
Diye öğretmeye çalışıyorum, hakaret eder gibi suratıma bakıyo. N’oluyo bu koca kadına der gibi aşağılıyo bakışlarıyla sonra aktivite masasına geri dönüp toto sallıyo.

Ben bu bebemde şunu anladım her bebek bir şeye odaklanıp önce onu geliştiriyor. Benim kızım kafayı ayakta durup yürümeye takmış ve diğer her şey teferruat ona göre.
Bugün aktivite masasından küçük arabasına doğru döndü diğerini bırakıp arabayı tuttu ve arabayı ileri geri yapmaya başladı. Ben şok.
Küçük topu eğilip yerden aldı (benim desteğimle) ayağa kalktı geri ve büyük bir cesaretle tüm destekleri bırakıp iki eliyle topu tuttu ısırmaya başladı.
Bunlar hep saniyelik tabiki ama 8. Aya girmemiş bebek için büyük cesaret.
Benimkinden 10 aydan önce cilveli sözler ve hareketler beklemiyorum 😀

benim kızım 4.5 aylıktan beri anne diyor 6 aydan sonra anneanne demeye başladı, böyle çoooook nadir mama ve baba diyor ama ne kadar istemli diyor emin değilim . ama bay bay filan onları hiç yapmıyor. ama mesela çok sevdiği birisi evden gidince kapı kapanır kapanmaz ağlıyor
Maşallah algısı Yüksek bir çocuk 💕 anne desin istiyorum bende bir an önce 😀

Maşallah algısı Yüksek bir çocuk 💕 anne desin istiyorum bende bir an önce 😀
Anne yerine başka bişy de diyebilir
Mesela 3 yaşına kadar ilk çocuuum bana adımla seslendi 😂😂😂 bir arada anniiiiiiiiş diyordu. Okula başlayınca özledi ve anamm kadın anam moduna girdi.

Yok ya bi baba diyo bi abba diyo sonra cıbırca bişeyler geveleyip tükürüyor
Gel gel
Bir bir
Alkış alkış
Diye öğretmeye çalışıyorum, hakaret eder gibi suratıma bakıyo. N’oluyo bu koca kadına der gibi aşağılıyo bakışlarıyla sonra aktivite masasına geri dönüp toto sallıyo.

Ben bu bebemde şunu anladım her bebek bir şeye odaklanıp önce onu geliştiriyor. Benim kızım kafayı ayakta durup yürümeye takmış ve diğer her şey teferruat ona göre.
Bugün aktivite masasından küçük arabasına doğru döndü diğerini bırakıp arabayı tuttu ve arabayı ileri geri yapmaya başladı. Ben şok.
Küçük topu eğilip yerden aldı (benim desteğimle) ayağa kalktı geri ve büyük bir cesaretle tüm destekleri bırakıp iki eliyle topu tuttu ısırmaya başladı.
Bunlar hep saniyelik tabiki ama 8. Aya girmemiş bebek için büyük cesaret.
Benimkinden 10 aydan önce cilveli sözler ve hareketler beklemiyorum 😀
Yaa bu kadar mı aynı olurız jahsjjjahdgj ya doktor öyle dedi bizimkinin tek amacı yürümek asla başka bişeyle ilgilenmiyor biliyorum doğal bir süreç ama insan merak ediyor işte o zaman bende beklemiyorum

Çok iyi yaa😀 başı sıkışınca annem
Aynen öyle.
İşlerine geldiği gibi

Ayrılık kaygısı içinde bol bol sarılın sevişin ya sonra tamamen ayrılık gerçekleşince bu kucaklaşmalar özleniyor :) ben anneeemmmm diye diye sarılıp geziyorum her an. Şikayetçi de değil yengeç kılıklı :) çok seviyor teması hahaha.

Aynen öyle.
İşlerine geldiği gibi

Ayrılık kaygısı içinde bol bol sarılın sevişin ya sonra tamamen ayrılık gerçekleşince bu kucaklaşmalar özleniyor :) ben anneeemmmm diye diye sarılıp geziyorum her an. Şikayetçi de değil yengeç kılıklı :) çok seviyor teması hahaha.
Yaaa bende değilim aslında bırak seneleri 3 5 ay sonra elimi bile tutmak istemeyecek alıp başını yürümek istiyecek ama dün tuvalete giremedim yaa bildiğin afedersin çocuğu duşta yıkarken sıcak sudan altıma kaçırdım ahahaha

Back