Başka şehirde. Başka planları yok, yeni nişan attı, freelance çalışıyor para biriktirdikçe gezmek için İstanbul’a geliyor. Standart yaptığı bişey. Bebito için çok geç kaldım bian önce görmem gerek diyo ki evet cidden içi gidiyor.
Ama işte empati biraz eksik:) yapacak bişey yok.
Kızı erkeği yok bizim ailede. Hatta ben öyle davranan birisini görürsem özellikle elimi bişeye sürmem, kalksın kocası/oğlu/kardeşi/yeğeni yapsın. Basit bir örnek vereyim, çay koymak. Eşimin ailesi zaten o konularda eşitlikçi. Hele ki kadın bir de dışarda çalışıyorsa asla ekstra bir hizmet beklenmez. Benim taraf biraz daha erkeğe hizmet eden kültür ama o da benim neslimle kırıldı. Rahmetli babama “sen niye kalkıp çayını kendin doldurmuyorsun” dediydim de herkes şok herkes buz

bi de çok sinirlenip “çamaşırını bile yıkayıp ortaya çıkaramayan adamlar kalkmış karısını eleştiriyor” demiştim de “haklısın kızım biz erkekler eşlerimize muhtacız” demişti. Annem bayılacaktı neredeyse

her an bir kaos çıkabilirdi çünkümsü.
Koca çok önemli bir rol model. Ben yine de annenin baba figüründen çooook daha etkili ve önemli bir model olduğu inancındayım.
Kocan öyle mi diyor, hemen arka planda oğluşuna ne kadar yorulduğunu aslında eş olarak babasının yardımcı olması gerektiğini ama yanlış yetiştirildiğini söyleyebilirsin. Büyüyünce kadına değer verip eş olarak sorumluluk paylaşma bilinci oluşturabilirsin.
bence dene. Ama yanlışlıkla babaya karşı doldurma