• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kızlar bu hero baby karışık meyveli mamaları var onlar sağlıksız mı ? Hep kendimiz mi yapmalıyız mamaları
Ben 4 aylıkken +4 pirinçli sütlü muzlu alandan aldım gece 1 öğün veriyordum pratik oluyor.
Ama ebebek te organik pirinç unu ve bebek irmigi var onları 1 ölçek x 90 ml su ile güzelce pişirip içine elma muz püresi ekleyince de güzel oluyor. İçine bazen 1 ölçek de formül mama koyuyorum yedirirken.
5.5 aylık kızım bu hafta tatlandırmak için yarım çay kaşığı pekmez, dut ve hurma özü deneyeceğim dönüşümlü

Kavanozda ki püre yapilmislar çok hoş bakmıyorum. Sonuçta koruyucu çok ama acil durumda kullanılır mı büyük.konusmamak lazım 🤪

Kızlar bebek irmiği, tarhanası, unu vs hangi marka aldınız en çok influecerlarda makarna lütfen ve og markasını görüyorum tavsiyeniz varsa alacağım iki öğüne geçicez artkk

Kızlar bebek irmiği, tarhanası, unu vs hangi marka aldınız en çok influecerlarda makarna lütfen ve og markasını görüyorum tavsiyeniz varsa alacağım iki öğüne geçicez artkk
Makarna lütfen kesin tavsiye yerli üretim 0 katkı

Labne bende yapmak istiyorum netten baktım da mayalarken hep süzme peynir koymuşlar sen neyle mayalandın normal loru ezip koysak yine olur mu ki
Valla eşim geçen sütü getirdi ama bir gün unutmuş dolapda geldiğinde kesilmişti kaynattım lor çıktı. Onuda anne sütü ve bir küp tuzsuz süzme peynirle ezdim yeni süt gelince onunla mayaladım. 6 saat kapağı kapalı tezgahta 6 saat kapağı açık buzdolabında bekletip süzdüm bir saat ağırlıkla beklettim gayet güzel kıvamlı oldu. 👍🏻

Pheebs Pheebs bir tarifede sütü lor yaptı süzdü peynir altı suyunu lora geri ekleyip labne yaptı bu daha mantıklı geldi diğerinden
Oda mantıklı ekstra dışardan peynir girmemiş olur. Ben kıvam alsın diye ekledim. Peynirimde fileden açık peynirdi güveniyorum oranın peynirine etine

K Kayrens kıvamı böyle süzme yoğurt gibi kaşıkla alınca bütünde kalıyo yumurtaya falan hemen karışıyoda ezmeye gerek kalmadan

Eklentiler

• Screenshot_20240116-233543_Fotoğraflar.webp
    Screenshot_20240116-233543_Fotoğraflar.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 44
Canım bizde 4.5 aylık iken antibiyotik kullanmak durumunda kalmıştık, doktorada demiştim doktor bey çok küçük değil mi antibiyotik verilir mi diye doktor da duruma göre yeni doğana Bike veriyoruz, bilinçsiz kullanımı yanlış yoksa antibiyotik tabiki kullanılmalı demişti ve sonrasında kullanmıştım ona rağmen zor toparlmıştık birde kullanmasak ne olurdu diye düşünmüştüm,
İnşallah hızlıca toparlar bir daha hasta olmazsınız 🤲
Biz de 2 aylıkken kullandık. 3 gün verdik.

Gerek yok ya cidden bir anneye kendini yetersiz hissettirilmemi. Bakıcı geldi bize iki uç gun ama sürekli beni eleştirdi. Mesela çok fazla dışarı çıkıp gezdiğimiz için oğlumu hasta ettiğimi onun bir düzeni olmadığını işte bebekli kadinin evde oturup düzen kurması gerektiğini falan söyledi. Direkt ayırdım yolları kadinla. Evde oturan çocukta uyaran eksikliği oluyor falan diyorum yoo ben çocuklarımı hiç çıkarmadım hiçte eksiklik olmadı diyor😁
Herkes her şeyi söylüyor. Bence biz anlıyoruz az çok neyin ne olduğunu. Ben bi suredir ise başladım. Geçen hafta kızım çok emmek istemiyordu. Hemşirelere sordum neden acaba diye. Hemen meme reddi dediler. Çok ihtimal vermesem de 1-2 gün ister istemez kafama takıldı. Annem dedi ki meme reddi olsa biberona yok demez. Biberondan da içmek istemedi. Yani o hafta biraz az emdi. Memeyi reddetmesi için bi sebep yok ama reddederse de eder napalim dedim. Ama bu hafta yine eski performansına kavuştu. Gayet güzel emiyor. Hatta sanki geçen haftanın acısını çıkarıyor. Herkesin her dediğini doğru kabul etmemek gerek.

Herkes her şeyi söylüyor. Bence biz anlıyoruz az çok neyin ne olduğunu. Ben bi suredir ise başladım. Geçen hafta kızım çok emmek istemiyordu. Hemşirelere sordum neden acaba diye. Hemen meme reddi dediler. Çok ihtimal vermesem de 1-2 gün ister istemez kafama takıldı. Annem dedi ki meme reddi olsa biberona yok demez. Biberondan da içmek istemedi. Yani o hafta biraz az emdi. Memeyi reddetmesi için bi sebep yok ama reddederse de eder napalim dedim. Ama bu hafta yine eski performansına kavuştu. Gayet güzel emiyor. Hatta sanki geçen haftanın acısını çıkarıyor. Herkesin her dediğini doğru kabul etmemek gerek.
Çok haklısın sanırım bir kaç haftadır toksik insanlara çok maruz kaldım

Makarna lütfen kesin tavsiye yerli üretim 0 katkı
Bende makarna lütfen aldım ama çorbalarında tariflerinde tüm bir poşet ile yapılan tarifi var. Bir kaselik yapmak için kaç kaşık kullanmak gerek yada ekstra bir şeyler katıyor musunuz içine

Back