• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Bende makarna lütfen aldım ama çorbalarında tariflerinde tüm bir poşet ile yapılan tarifi var. Bir kaselik yapmak için kaç kaşık kullanmak gerek yada ekstra bir şeyler katıyor musunuz içine
Valla karışım almadım kendim yaparım diye tek içerik aldım hep bilgim yok

K Kayrens kıvamı böyle süzme yoğurt gibi kaşıkla alınca bütünde kalıyo yumurtaya falan hemen karışıyoda ezmeye gerek kalmadan
Çok güzel görünüyor eline sağlık afiyetle yesin paşa🥰
Az önce izlediğim videodakide böyle süzme yoğurt gibiydi Peynir altı suyundan yarım çay bardağı lora ekleyip robottan çekti bende böyle yapabilirim çünkü tuzsuz süzme peynir yok bende. Bide 5 kilo sütün yarısını lor yarısını labne de yapılabilir ikisinide daha taze tüketmiş olurlar Lorumu porsiyonladım buzluğa koydum tuzsuz olduğu için çabuk bozuluyor diye yarı yarıya kafama yattı yazarken 🤣

Bende makarna lütfen aldım ama çorbalarında tariflerinde tüm bir poşet ile yapılan tarifi var. Bir kaselik yapmak için kaç kaşık kullanmak gerek yada ekstra bir şeyler katıyor musunuz içine
2 yemek kaşığı koydum üzerine göz kararı su ekledim açarak birden ekleme az az koyunca anlarsın kıvamı 1 paket 2 kerede yapılır hepsi çok oluyor

Çok güzel görünüyor eline sağlık afiyetle yesin paşa🥰
Az önce izlediğim videodakide böyle süzme yoğurt gibiydi Peynir altı suyundan yarım çay bardağı lora ekleyip robottan çekti bende böyle yapabilirim çünkü tuzsuz süzme peynir yok bende. Bide 5 kilo sütün yarısını lor yarısını labne de yapılabilir ikisinide daha taze tüketmiş olurlar Lorumu porsiyonladım buzluğa koydum tuzsuz olduğu için çabuk bozuluyor diye yarı yarıya kafama yattı yazarken 🤣
Aynen öyle yaptım bende buzluk yer gök lor labne peynir altı suyu dolu yaşına kadar yer 🤣

Kızlar selam
Bayaadır hastaydı kızım. Bakamadım buralara. Umarım herkes iyidir.
Bizde ek gıdaya bu hafta başlayacağız. Labne lor vs bir şeylere karıştırarak mı veriyorsunuz?
Birde hiçbir çocukta ezilmiş salatalık vs görmüyorum ya sebebi nedir 😂
Yada ileriki aylarda kimse kıvırcık marul vs koymuyor tabağa

Kızlar bu hero baby karışık meyveli mamaları var onlar sağlıksız mı ? Hep kendimiz mi yapmalıyız mamaları
Doktorum normalde kendin yap ama dışarı çıktınız bebek acıktı yanındaki mama bitti vs gibi durumlarda verebilirsiniz çekinmeden dedi

File market harras marka tuzsuz lor var ve ben çok beğendim. Henüz kahvaltıya geçemedik alerjiden dolayı ama on on beş güne başlarız ondan vermeyi düşünüyorum ben
Bende senin gibiyim canim dogru duzgun bisey veremiyorum alerjiden dolayi
Bu aralar hasta oglum ara verdim ek gidaya yinede tadimlik veriyorum

Anneler selam, benim bebisim çok hasta oldu. Günlerce ateşini düşüremedik, kanda enfeksiyon çok hızlı yükseldi, kanlı kaka yapmaya başladı. Üst üste kan alinmaktan elleri morardi cocugun ya. İştahsızlık huysuzluk sürekli ağlama falan derken günler sonra yeni yeni kendine geliyor. Tüm yazılanları okudum, artık ne kilosu umrumda ne uykusu. Herşeyin başı sağlık cidden. O iyi olsun keyfi yerinde olsun ben üstesinden gelirim herşeyin. Allah daha büyük sağlık sorunlarıyla sınamasın, buna şükür geldi geçti 🙏🏻

Bencede takma
anne sutu aliyor sonucta
endokrin baslama diyorsa baslama bence
Suan kac kilo canm?
Bugün 6naylık olduk, 6 kilo ölçtüm az önce. 3 kilo doğmuştu. En düşük sınır aylık 500 gram. O kadar almış sadece. Yarın doktor randevumuz var bakalım ne dicek.
Selam oto koltuğu aldınız mı? 360 derece dönmesi önemli mi? Guvenlik dışında neye dikkat etmek gerekiyor kullanım açısından?
Ben holmer aldım, 360 dönmesi işime geliyor. Yolda huysuzlandığında kendime çevirip oyalıyorum. Çok yüksek değil ama benimki camdan gökyüzünü izliyo 😅
Süt kabarcığı denen rezilliği yaşayan var mı kızlar? 😫 canımdan can gitti bu nedir ya 😢 neden olur ki bu acaba..
Ben yaşadım, onu da yaşadım 😒 (süt incisi sanırım) senin sıvı alımın düşükse genelde o neden oluyor. Sıcak duş alıp masaj yapmak, futbol topu tutuşunda emzirmek, bebeği sırt üstü yatırıp onun üstünde durup emzirmek iyi gelebiliyor. Benim bi de o kanal tıkandığı için memede şişlik de oluyodu, tam işkence. Damağına geldiği an hoplatıyodu acısı. Emzirerek çözdüm ama tekrarlıyor ara ara.
Kızlar ben anne olmayı daha kolay sanıyordum nedense böyle bir algı vardı kafamda meğersem full time bir iş gibiymiş annelik çoook şükür tabi de böyle her gün hep bir hareket ve aynı zamanda da hep aynı gibi bir yandan da çoook hızlı geçiyor zaman size de öyle geliyor mu ? Ama yardımcı olmadan tek büyütmek de baya zor geldi bana.
Kesinlikle öyle geliyor. Bebeğe yeteyim deyince ev nanay, eve yeteyim deyince bebek ilgisiz kalıyo, gözümün içine bakıyo. 7/24 ilgi istiyo. Eski günlerimi özlemedim desem yalan olur. Nerede o 10 saat uyuduğum günler.
Kızlar bebekleriniz genelde kaç kilo biz 6 ay 1 haftalığız ve etrafımdaki insanların aaaa ne kadar zayıf bebek, sütun yaramıyor bilmem ne demesi artık sinirlerimi bozuyor. Bebeğim beslenmeyi çok sevmiyor ama gerçekten sürekli uğraşıyorum bir şeyler yemesi için. 7300 gr. Benim için önemli olan bilişsel ve fiziksel gelişimi çok şükür emekliyor. Onlarda sıkıntı yok ama yine de çok üzülüyorum kendimi eksik hissediyorum.
Bugün tam 6 aylık ve 6 kilo şu an. Bana da dışarıdan çok söylüyolar. Ben de kendimi yiyip bitiriyorum yalan yok. Çok sık emiyo hala. Sen bekletmiyosun, sütün birikmiyo, damla damla içerse nasıl doysun dediler. Ben de beklemek istedim ama oyalanmıyo, çığlık kıyamet ağlıyo. Nasıl vermeyim meme? O kadar ben emsem 100 kilo olurdum ama eli ayağı hiç durmuyor, sürekli aktif ve hareketli. Azıcık uyuyor. Emzirme danışmanlığı aldım. Senin yediğin içtiğinle ilgisi yok. Her istediğinde emzir, niye ağlatasın bebeğini dedi.
Bi de kalp damarında sorun var. Kilo alımı onunla alakalı da olabilir diyorum . Karaciğer değerlerinde sorun var. Onunla da alakalı olabilir vs.
Bi sefer çok taktım, mama verdim, sindiremedi. Acillik olduk. Doktor sana da ağzına kadar süt versek, sonra bi de zorla mama dayasaak sen de kusar kusar gelirsin dedi 😅 o günden sonra mama da vermedim. Baba ve dede çok zayıf. Ben de görece ortalamayım ama çocukken çok zayıftım falan. Genetik diyip geçiyorum.
Geçen aile hekimine söyledim, işte zayıf , napayım dedim. Eşim de yanımdaydı, hocam hastaneye götürdük her şeyine bakıldı, eşimi ikna edemiyorum, haftaya da beni getircek zayıf bu adama nasıl kilo aldırırım diye dedi 😅 (kendisi 55-56 kilo arasında gidip geliyo 😂)

Bi süredir girmiyodum, toplu cevap vermiş oldum 😂 uzun oldu ama nys

Bugün 6naylık olduk, 6 kilo ölçtüm az önce. 3 kilo doğmuştu. En düşük sınır aylık 500 gram. O kadar almış sadece. Yarın doktor randevumuz var bakalım ne dicek.

Ben holmer aldım, 360 dönmesi işime geliyor. Yolda huysuzlandığında kendime çevirip oyalıyorum. Çok yüksek değil ama benimki camdan gökyüzünü izliyo 😅

Ben yaşadım, onu da yaşadım 😒 (süt incisi sanırım) senin sıvı alımın düşükse genelde o neden oluyor. Sıcak duş alıp masaj yapmak, futbol topu tutuşunda emzirmek, bebeği sırt üstü yatırıp onun üstünde durup emzirmek iyi gelebiliyor. Benim bi de o kanal tıkandığı için memede şişlik de oluyodu, tam işkence. Damağına geldiği an hoplatıyodu acısı. Emzirerek çözdüm ama tekrarlıyor ara ara.

Kesinlikle öyle geliyor. Bebeğe yeteyim deyince ev nanay, eve yeteyim deyince bebek ilgisiz kalıyo, gözümün içine bakıyo. 7/24 ilgi istiyo. Eski günlerimi özlemedim desem yalan olur. Nerede o 10 saat uyuduğum günler.

Bugün tam 6 aylık ve 6 kilo şu an. Bana da dışarıdan çok söylüyolar. Ben de kendimi yiyip bitiriyorum yalan yok. Çok sık emiyo hala. Sen bekletmiyosun, sütün birikmiyo, damla damla içerse nasıl doysun dediler. Ben de beklemek istedim ama oyalanmıyo, çığlık kıyamet ağlıyo. Nasıl vermeyim meme? O kadar ben emsem 100 kilo olurdum ama eli ayağı hiç durmuyor, sürekli aktif ve hareketli. Azıcık uyuyor. Emzirme danışmanlığı aldım. Senin yediğin içtiğinle ilgisi yok. Her istediğinde emzir, niye ağlatasın bebeğini dedi.
Bi de kalp damarında sorun var. Kilo alımı onunla alakalı da olabilir diyorum . Karaciğer değerlerinde sorun var. Onunla da alakalı olabilir vs.
Bi sefer çok taktım, mama verdim, sindiremedi. Acillik olduk. Doktor sana da ağzına kadar süt versek, sonra bi de zorla mama dayasaak sen de kusar kusar gelirsin dedi 😅 o günden sonra mama da vermedim. Baba ve dede çok zayıf. Ben de görece ortalamayım ama çocukken çok zayıftım falan. Genetik diyip geçiyorum.
Geçen aile hekimine söyledim, işte zayıf , napayım dedim. Eşim de yanımdaydı, hocam hastaneye götürdük her şeyine bakıldı, eşimi ikna edemiyorum, haftaya da beni getircek zayıf bu adama nasıl kilo aldırırım diye dedi 😅 (kendisi 55-56 kilo arasında gidip geliyo 😂)

Bi süredir girmiyodum, toplu cevap vermiş oldum 😂 uzun oldu ama nys
Yarin cocuk doktoruna mi goturceksin yada cocuk kardiyolojiyemi?
Bu aralar aklim sende kaldi acaba goturdumu falan

Kızlarrr hasta olan bebeklerimize geçmiş olsın cidden bebişler hasta olmasın ya çok üzülüyorum.. bir daha uğramasın hastalıklar inşallah. Pheebs Pheebs bambama da çok geçmiş olsun düşmüş ya çok şükür sorun yokmuş.
Ben Labne ve lor yapamayacağım Harrasın lor ve labnesini alacağım artık.
Çok teşekkür ederim 🙏

Kızlar size masallah ya hepiniz çok beceriklisiniz. Ben yoğurdu falan kaynanamlardan alıyorum onlar mayalıyor.🙈

Al bende de o kadar 😇 bende kaynanalar falan yakında olmayınca yogurdu kendim yapıyorum ama lor dediler, yok labne dediler bir eksiklik hissetmedim değil hani 🤭

Anneler selam, benim bebisim çok hasta oldu. Günlerce ateşini düşüremedik, kanda enfeksiyon çok hızlı yükseldi, kanlı kaka yapmaya başladı. Üst üste kan alinmaktan elleri morardi cocugun ya. İştahsızlık huysuzluk sürekli ağlama falan derken günler sonra yeni yeni kendine geliyor. Tüm yazılanları okudum, artık ne kilosu umrumda ne uykusu. Herşeyin başı sağlık cidden. O iyi olsun keyfi yerinde olsun ben üstesinden gelirim herşeyin. Allah daha büyük sağlık sorunlarıyla sınamasın, buna şükür geldi geçti 🙏🏻

Canım çok geçmiş olsun, yaşadığımız dönem itibari ile hastalıklar peşimizi bırakmayacak onu anladım iyice düşün benim 4.ay aşısı 5.5 aylık olduk hala yaptıramadık (doktor yaptırabilirsin dedi sağlık ocağında aşı kalmadı, sağlık ocağı geldi diye aradı bu sefer miniğim hasta oldu, hayırlısı ile büyütelim inşallah yavrularımızı 🤲)

Back